4

Althea Cosmetic Review


Assalamualaikum.. haiii!!


Inilah dia product daily makeup yang fara gunakan bila keluar berjalan. Fara memang suka bersolek dan agak jaga penampilan diri bila pergi ke sesuatu tempat walaupun pergi ke pasar malam. Muka fara agak sensitif jika terkena UV mudah terkena sunburn, kusam dan cepat gelap. Alhamdulillah Jerawat tersangat jarang timbul. So, tiap kali nak keluar fara akan pakai sedikit makeup bagi mengelakkan kulit muka rosak! 




Untuk daily makeup fara hanya gunakan spray pelempap, foundation, bedak compact dan juga lip balm sahaja. Kening  lukis sikit-sikit je sebab kening fara dah tebal dan gelap. Bahagian mata macam eyeliner pula fara xgemar pakai sebab tiap kali apply mesti tak sama line! haha.. mencik gila nak pakai sampai skg... :P



Althea Product Khas yang diterbangkan dari KOREA






Witch's Pouch (Velvet Two Way Cake)




Review :

Bahan yang digunakan dalam velvet two way cake Witch's Pouch adalah mineral powder, vitamin C dan E, Peral, Covering dan juga Moisturing yang berfungsi untuk menutup segala liang roma yang terbuka dimuka disamping dapat mengelakkan kulit dari berminyak. Ketika pakai kulit muka akan nampak sekata tanpa bercapuk dan semakin berseri walaupun ketika berpeluh.




It's My Cushion




Review :

Its my Cushion case set ni kosong je.. fara beli sebab cantik.. haha..



Witch's Pouch Foundation



Review :


Bahan yang digunakan dalam Witch's Pouch Foundation seperti aloe vera gel, Squalane, dan pyhtosqualane membuatkan wajah sentiasa rasa lembab dan flawless sepanjang hari. Sangat sesuai untuk gadis zaman sekarang yang mementingkan kecantikkan disamping merawat wajah dari sinaran UV.






Its My Magic Sponge 



Review :

Selepas muka dah sapu foundation, gunakan sponge ni untuk ratakan keseluruh wajah anda. Bila dah habis guna basuh bersih menggunakan air paip. Fara letak sedikit pencuci untuk bersihkan sponge macam ni untuk lebih bersih.



Its My Brush



Review :

Dari kiri berus shadow, berus contour, berus powder, berus foundation dan juga berus untuk lips







Thats All... Thanks! 


Check it out here to see all korean product http://my.althea.kr/referral-welcome?k=0MDE2MzE




0

MamyPoko - Bayi Selesa Ibu Gembira




Menukar lampin bayi secara kerap adalah penting, sebab air kencing yang mengandungi bakteria dalam najis boleh membuat kulit menjadi merah radang dan menyebabkan ruam lampin. Ianya akan membuatkan bayi kita rasa tidak selesa dengan ruam yang timbul dibadan.

Mommies perlu tahu anggaran untuk menukar lampin setiap kali sebelum bayi bersarapan atau selepasnya (kecuali pada waktu malam, sebab menukar lampin boleh mengganggu tidur bayi), dan juga apabila bayi membuang air besar. 

Jenis lampin yang sesuai untuk simanja juga memainkan peranan penting bagi memastikan tahap keseleasaan simanja anda berada dalam keadaan yang sempurna.





Setiap mommies sudah pasti akan mencari lampin pakai buang (diapers) yang sesuai untuk simanja anda berasa selesa sepanjang hari. Cara untuk mengenal pasti lampin pakai buang yang selesa adalah :

* Tidak mudah bocor
* Punggong bayi tidak mudah kena ruam/melecet
* Saiz diapers yang sesuai dengan bayi
* Jenis/jenama diapers yang sesuai dengan bayi




MamyPoko kualiti terjamin

Pengalaman fara menggunakan diapers MamyPoko untuk anak boleh dikatakan sangat memuaskan. Fara beli MamyPoko jenis Pants atau sarung. Ianya menyerap sehingga 12 jam. Sangat jimat dan bagus bila pakai pada waktu malam. Tidur Aimi juga semakin berkualiti dan lena. 

MamyPoko Pants mempunyai getah di sekeliling pinggang yang akan memberikan keselasaan pada simanja. Malah, ianya juga sangat lembut dan fit pada bahagian peha. Kebarangkalian untuk bocor sangat sukar sekali. Design terbaru dari MamyPoko Pants juga sangat menarik ada gambar "pooh". 
 

Lazada Big Baby Fair

 Tekan Banner untuk rujukan



Berita baik buat mommies!! Cara nak dapatkan MamyPoko Pants juga sangat mudah. Boleh beli "online" di Lazada.



Untuk dapatkan discount yang hebat guna voucher code (20LAP20)  pada pelanggan baru akan menerima (20% OFF).




"Lazada Big Baby Fair will be live from 27 to 31 July 2016. Don't miss all the great deals".






1

Minyak Herba Asma Mujarab - Penawar Semput, Lelah dan Asma





Minyak Herba Asma Mujarab ialah minyak herba yang mampu mengatasi masalah Asma,lelah atau semput,berkahak,batuk dan lain-lain. 1 botol ini sesuai digunakan seisi keluarga. 

Ramuan rahsianya adalah warisan turun temurun daripada seorang Pak Cik tua di sebuah kampung. Ia diproses secara “HOME MADE” sejak 40 tahun yang lalu.


Kepentingan Herba

Herba adalah penawar pelbagai penyakit. Beralihlah kepada penawar yang berasaskan herba semulajadi. Herba ini 100% selamat tanpa kesan sampingan jadi, anda tidak perlu risau untuk menggunakannya.


Mampu untuk merawat masalah Anak Anda


Asma, Lelah mahupun Semput pada kanak-kanak boleh jadi serius kerana ia boleh mengganggu pernafasan dan pesakit akan susah bernafas, dan jika masalah asma kronik boleh membawa maut. InshaAllah, dengan adanya Minyak Herba Asma Mujarab ini ianya boleh mengurangkan masalah yang berlaku. 


Selain merawat masalah Asma, lelah atau semput ianya juga boleh merawat masalah lain seperti kembung perot, luka, sakit gigi, terkena api, digigit binatang dan lain-lain penyakit juga, inshaAllah... 




FUNGSI/KEBAIKAN/KELEBIHAN/MANFAAT
MINYAK HERBA ASMA MUJARAB

 Mencairkan kahak yang terperangkap yang menyebabkab lelah. 
 Mengeluarkan kahak yang mengganggu sistem pernafasan.   
 Memberi kelegaan kepada sistem pernafasan.   
 Membantu mencegah gigitan serangga berbisa.   
 Mengatasi masalah sakit gigi.  
 Mengatasi masalah senggugut.
 Masalah sakit urat. 
 Masalah luka. 
 Mengatasi kembung perut. 
 Mampu hilangkan stres.


KANDUNGAN BAHAN-BAHAN MINYAK HERBA ASMA MUJARAB

 Minyak zaitun
 Minyak kelapa dara
 Habatussauda
 Pati Gamat.
 Akar Kayu.
 Herba Terpilih.


Pastikan ASLI baru beli!!!

Pastikan Pembalut botol Sentiasa Seal Hijau Dari awal keluarnya produk ini, TIDAK SEKALI- KALI bertukar seal berwarna jernih dengan alasan Seal Hijau kehabisan Stok.

AWAS!! Minyak herba asma mujarab palsu telah di keluarkan berpusat di Bentong, Pahang. Warna seal pembalut atas adalah warna jernih. Pastikan anda membeli dari stokis yang sah agar tidak tertipu dengan produk palsu..

Minyak Herba Asma Mujarab ini didaftarkan di bawah syarikat Enterprise (SSM) yang sudah lima tahun beroprasi di online dan offline. Pihak Minyak Herba Asma Mujarab Original ini tidak pernah sama sekali di daftar di bawah syarikat Minyak Herba Asma Mujarab SDN. BHD.

Perbezaan Produk ASLI dan TIRUAN






Pastikan Minyak Herba Asma Mujarab mempunyai hologram di botol baru beli!





Anda boleh Scan QR Code ini dengan menggunakan Smartphone dan setiap produk yang di scan akan mempunyai nombor siri berbeza di dalam sistem website kami.

Hologram beserta sistem QR Code ini sudah dilekatkan dan sudah dipasarkan dari peringkat ke peringkat. Pastikan yang Original baru beli.


Ciri-ciri produk PALSU : 

👉Bau produk tiruan seperti asap rokok dan tak berangin

👉Pengiklan akan membuat taktik jahat...mengiklankan produk original tapi produk tiruan akan di berikan pada customer

👉Harga jualan adalah sama bagi mengaburi mata pelanggan



Video Mengenal Produk Original Herba Asma Mujarab







Berminat? Order/Tempah sekarang!! 


Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) atau En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)


Testimoni berjaya Minyak Herba Asma Mujarab :








Facebook : https://www.facebook.com/PenawarSemputLelahDanAsma


Hubungi : 
Puan Nurul : 017 623 9935 (Produk Owner) atau En. Hafis : 013 480 6787 (Bahagian Pemasaran)





4

ALTHEA - Birthday ShoutOut!! #altheaturn1




Apa itu Althea?

Althea adalah laman membeli-belah dalam talian (Online Shopping) di mana anda boleh membeli alat solek atau produk penjagaan kulit dari Korea dengan harga yang jauh lebih murah dan ia juga dibawakan khas terus dari Korea! 


Untuk meraikan ulang tahun Althea yang Pertama, terdapat banyak hadiah menarik menanti anda!! Jangan lepaskan peluang untuk menikmati Produk kecantikkan yang sangat "daebak", cenderahati , set lengkap produk kecantikan percuma dan kotak hari jadi edisi terhad yang akan diberikan jika anda membeli-belah di Althea dari tarikh 20-31 julai 2016! Baca untuk maklumat lanjut di bawah.



Althea No.1 shopping kosmetik kerana :

 Ia boleh dipercayai
 Tiada caj tersembunyi dan mereka mempunyai pelbagai barang kosmetik dari pelbagai jenama terkemuka
 Penghantaran hanya mengambil masa 5-8 hari bekerja dari Korea ke tempat anda
 Penghantaran percuma untuk pesanan lebih RM150 


Kosmetik pertama Fara shopping di Althea 

Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk merasa barang direct dari korea. Teruja sangat masa shopping di Althea sampai rambang mata untuk membuat pilihan. Its soooooooo pink!!!! Berbunga hati bila abang posmen bagi bungkusan warna pink yang sangat comel!! 


Kualiti penghantaran yang sangat cermat,baik dan pantas sekali! Kesemua barang yang fara order berada dalam keadaan sangat baik tanpa ada cacat cela. Setiap item yang di order akan dibungkus dengan teliti agar barang tersebut tidak mudah pecah atau rosak. 




Fara beli 9 item  dari Althea dan harganya hanya RM179 sahaja. Item tersebut adalah 5 jenis Berus makeup, sponge, foundation (witch's pouch), velvet two way cake (witch's pouch),  dan its my cushion case set. Sangat berbaloi dan puas hati shopping di Althea.




Bagi anda yang inginkan discount serta pelbagai hadiah menarik jom sertai sekarang giveaway dari Althea okay!


Gunakan codes "ByMrsFara" untuk dapatkan discount hebat di Althea




Althea's Birthday Celebration 20th - 31st July, 2016 

  Limited Edition Birthday Box + DIY Party Kit
For orders placed on 20/7 onwards. While stocks last
  Free Goodies for first 1,500 shoppers
Full size beauty products. While stocks last.
  Birthday Giveaway. Pick 3 Top Sellers for 100% REBATE!Rebate will be credited into your account.


Althea Birthday Giveaway!! 


Berpeluang untuk memenagi Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera. Caranya : 




#AltheaTurns1 Instagram Contest


  Got your Althea party kit? Wish us a happy birthday with #altheaturns1 and stand a chance to win amazing prizes such as Macbook Air, Ipad Air 2, iPhone 6S, Galaxy S6 Edge, Canon EOS M10 Selfie Camera, Althea credits and beauty hampers from Althea!

 Prizes total worth KRW10,000,000 to be won.
 Contest starts from 20th July - 15th August, 2016.




Althea adalah laman membeli-belah dalam talian yang terbaik untuk membeli semua produk kecantikan yang eksklusif dan bergaya dari Korea. 


HAPPY BIRTHDAY ALTHEA  







Gunakan codes "ByMrsFara" untuk dapatkan discount hebat di Althea



Website : www.althea.kr
Facebook : fb.com/AltheaKorea