Berita gembira buat bakal pengantin di seluruh Malaysia!  Kemeriahan dan suasana yang m...

Projek Kahwin - Pakej Perkahwinan Lengkap Raja Sehari




Berita gembira buat bakal pengantin di seluruh Malaysia! 

Kemeriahan dan suasana yang meriah dalam majlis perkahwinan merupakan impian bagi setiap bakal pengantin. Pada hari bersejarah itu juga, sudah pastinya bakal pengantin inginkan sesuatu yang berlainan pada majlis mereka. Ada yang dambakan majlis perkahwinan ala fairy tales, modern, klasik, dan pelbagai konsep kahwin yang lain. 

Untuk menjadikan kelainan dalam majlis perkahwinan itu berjalan lancar dan mengikut citarasa bakal pengantin sememangnya sukar. Jangan bimbang kerana, semuanya boleh diuruskan oleh pakar perunding perkahwinan yang profesional dan terlatih. Setiap perancangan yang dibincangkan akan diambil kira untuk sesuatu majlis supaya uanya berjalan lancar dan meyimpan 1001 kenangan manis buat raja sehari.

Menyedari ianya bukannya mudah, oleh itu terbinanya portal Projek Kahwin dengan fungsi yang mudah dimana ia dihasilkan berfungsi untuk memudahkan bakal pengantin mencari perkhidmatan perkahwinan serta pakej kahwin yang sesuai untuk majlis yang dilangsungkan dengan mengikut citarasa dan bajet yang sesuai.


Apa itu portal Projek Kahwin?

Projek Kahwin merupakan satu laman sesawang yang menyediakan kelengkapan yang sangat lengkap khas untuk bakal pengantin di seluruh Malaysia. Dengan adanya portal Projek Kahwin ini, ianya memudahkan bakal pengantin mencari pakej perkahwinan yang diidamkan mereka, jurufoto, dewan, katering, solekan seri pengantin, bajet perkahwinan serta bulan madu juga turut disediakan oleh portal ini. 

Jika bakal pengantin mempunyai banyak idea tentang majlis mereka tetapi risau dengan ketidaksesuaian dengan tema atau bajet, pihak portal Projek Kahwin juga menyediakan khidmat perunding dan mereka akan guide anda merealisasikan majlis perkahwinan mengikut citarasa anda. 



Kelebihan Portal Projek Kahwin : 

- Memudahkan bakal pengantin mencari dan memilih pengusaha perkahwinan dari pelbagai jenis perkhidmatan mengikut kawasan.

- Memudahkan dan menjimatkan masa kerana pihak Portal Projek Kahwin akan membantu bakal pengantin mencari pakej kahwin yang sesuai untuk majlis anda.

- Portal Projek Kahwin menyediakan pakej lengkap untuk bakal pengantin mencari wedding planer, butik pengantin, katering, jurufoto, solekan, dewan, hotel malah pakej bulan madu juga turut disediakan oleh mereka.

- Projek Kahwin juga dibina untuk membantu pengusaha bumiputra meluaskan lagi perniagaan dan jenama mereka ke serata Malaysia dan juga luar negara.


Portal Projek Kahwin Mesra Pengguna :

Pada bakal pengantin diluar sana usah khuatir jika tiada masa untuk menguruskan majlis perkahwinan atau kurang pendedahan tentang pengurusan perkahwinan yang terbaik kerana portal Projek Kahwin sangat mesra pengguna dan memudahkan pencarian yang di cari bakal pengantin.

Dengan adanya portal Projek Kahwin ianya lengkap dan padat tentang ilmu alam perkahwinan dari awal hingga majlis bersejarah anda. Portal Projek Kahwin boleh dilayari melalui telefon pintar seperti iphone, samsung, ipad dan sebagainya.

Fungsi-fungsi yang disediakan juga memudahkan bakal pengantin mencari vendor perkahwinan yang sesuai dimana disini bakal pengantin akan didedahkan dengan maklumat syarikat seperti logo syarikat, media sosial, nombor telefon dan hasil kerja mereka.

Secara kesimpulannya, portal Projek Kahwin ini dibina bagi memudahkan dan menjimatkan masa bakal pengantin mencari pakej kahwin yang sesuai untuk mereka mengikut citarasa dan bajet yang sesuai.

Jika bakal pengantin ingin tahu lebih dekat mengenai vendor ini, mereka boleh lihat terus akaun facebook dan instagram vendor ini dan bakal pengantin juga boleh terus hubungi vendor untuk bertanya kepada mereka dengan jelas.

Instagram : 
Facebook :
Website : 




Assalamualaikum.. hi! Waktu malam kalau tengah lapar tu apa kata pekena roti bakar atas sco...

TABS - Bakar roti atas scooter


Assalamualaikum.. hi!

Waktu malam kalau tengah lapar tu apa kata pekena roti bakar atas scooter. Haa, ini serius punya cerita memang dorang bakar roti atas scooter beb. Style yang dibawa oleh TABS menggunakan scooter sebagai tarikan utama membawa kelainan yang sangat unik. 


Kat sinilah tempat roti tersebut akan dibakar. Layanan dari TABS sangat mesra dan peramah. 



Yang fara pilih ni bun charcoal dan chocolate. Rasa rotinya sangat lembut dan jam yang digunakan juga sedap. Masa fara datang agak lewat dalam pukul 11 malam, menu yang masih ada hanya roti sahaja. Walaupon dapat rasa roti je sudah memadai dan puas hati. Serius sedap.


Menu special di TABS adalah sandwish dan scooter set. Kene datang seawal mungkin kalau korang nak rasa sebab terlajak laris. 



Lokasi TABS terletak di Setia Taipan, Setia Alam. Waktu beroperasi dari pukul 7.30 hingga larut malam. Bakar roti atas vespa baru style! 

Untuk Info lanjut boleh layari laman sesawang TABS yang tertera dibawah :





Assalamualaikum.. hi! Fara nak share 1 produk yang mampu baik pulih bibir dengan pantas iai...

Vaseline - Menghilangkan bibir kering dengan pantas


Assalamualaikum.. hi!

Fara nak share 1 produk yang mampu baik pulih bibir dengan pantas iaitu vaseline intensive care. Sesetengah orang suka dan menjadi habit apabila bibir kering tangan akan automatik nak cabut-cabut bahagian kopeng/kering pada bibir tu kan? Ada kalanya sampai berdarah bibir korang cabut. Fara pon kadang-kadang buat jugak. Haha. Lama kelamaan rasa rimas asik nak kopek bibir yang kering tu. Sampai bila asik nak kopek bibir kering? 

Bibir bila dah kering nak apply lipstik pon jadi tak cantik! Sangat tak suka. Mujur fara cuba vaseline intensive care ni sangat bagus dan berkesan. Vaseline intensive care ni membuatkan bibir korang sentiasa dalam keadaan lembab. Masa pertama kali fara apply agak rasa jangkal kerana gel dia seperti lilin bibir terus jadi licin.



Sangat sesuai bagi mereka yang mengalami bibir kering, mengelupas, boleh mencuba vaseline intensive care ni. Sememangnya membantu masalah korang. Fara cuba dalam masa 3 hari sahaja bibir dah jadi normal. 

Selain itu, vaseline intensive care ini juga boleh mengubati masalah kulit kering yang lain, sebagai contoh pada bahagian siku, lutut, dan punggong. Sapukan sedikit sahaja pada bahagian yang kering dan biarkan tanpa perlu bilas. Pakai sehingga kawasan yang kering tersebut menjadi lembut.


Vaseline intensive cara ini boleh didapati di watson atau guardian dengan harga dalam RM5 lebih. (Lupa harga sebenar) 

Berat produk 50g kecik tapi boleh tahan lama kerana ianya hanya perlu pakai sedikit sahaja. Sangat jimat!

Fara dah berjaya selesaikan masalah bibir kering dengan menggunakan vaseline intensive care! I did it!! 😀




Assalamualaikum... Hi! Alhamdulillah, fara dapat ilmu untuk menyuburkan rahim ini daripada ...

Tips : Cara menyuburkan rahim paling berkesan


Assalamualaikum... Hi!

Alhamdulillah, fara dapat ilmu untuk menyuburkan rahim ini daripada tukang urut. Dia memang tidak kedekut ilmu dan banyak bagi fara tips untuk mengandung atau menyuburkan rahim paling berkesan.

Seperti yang kita tahu, banyak produk untuk mudah hamil ada dipasaran yang kita boleh amalkan akan tetapi, tidak kesemuanya memberikan kesan pada sesetengah individu. Oleh itu, tips yang bakal fara berikan ini merupakan cara yang paling tepat dan berkesan untuk menyuburkan rahim. Bila rahim sudah subur, barulah kita akan mudah untuk mendapat anak. Walaubagaimana pon, rezeki anak ini perlulah diminta oleh Allah SWT selain tawakal setelah mencubanya.

Bahan-bahannya hanya 2 iaitu, madu dan juga biji halba sahaja. Biji halba ni fara beli di tesco.


Inilah dia biji halba. Cara-cara untuk membuatnya adalah :

Ambil 1 sudu teh biji halba dan tumbuk hingga lumat. Selepas itu, gaul rata biji halba yang telah ditumbuk lumat tadi bersama sedikit madu untuk dijadikan bulat. Bila dah jadi bulat, makan selepas sarapan pagi.



Perhatian !!!

Amalkan seminggu 3 hari sahaja jangan lebih. Boleh kurangkan dos kepada seminggu 1 kali atau 2 hari selepas makan jika dah sebulan pengambilan.

Kenapa kene buat bulat-bulat? Sebab untuk memudahkan kita telan. Rasanya agak kuat dan berbau halba. Amalkan pada waktu pagi selepas sarapan untuk kesan yang cepat.

Salah sangka 

Tukang urut juga ade pesan pada fara agar menjauhkan atau tidak mengamalkan manjakani kerana manjakani memang bagus untuk mengurangkan keputihan TETAPI, ianya akan mempercepatkan Menopause!! Agak bahaya jika kerap mengamalkannya. 

Terpulang pada individu sendiri sama ada hendak percaya atau tidak dengan tips yang fara kongsikan ini. Fara cuma kongsikan sesuatu yang semua wanita berkahwin dambakan iaitu zuriat. Fara percaya ramai yang telah mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan zuriat. Jika belum mencuba tips ini, apa kata amalkan pula mana tahu berhasil.

Tip ini hanya untuk menyuburkan keadaan rahim wanita sahaja. Tiada kesan sampingan lain. Apabila rahim wanita telah subur, inshaAllah mudah untuk kita memperoleh zuriat kelak. 





Dikuasakan oleh Blogger.