Jom Membeli-belah dalam talian di PG Mall sambil Jana Pendapatan Secara Pasif

Online shopping bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam kalangan kita. Mudah dan senang merupakan salah satu kelebihan yang sangat ketara when it comes to online shopping. Bayangkan kita boleh shopping pada bila-bila masa kita nak. Even masa tengah malam while pakai baju tidur pun tak ada masalah. Kita tak perlu nak hadap beberapa gangguan seperti shop assistant berdiri kat sebelah tunggu kita. Awkward tahu. LOL!


Nak tahu apa yang lagi best buat kaki shopping? Bila segala yang dibelanjakan dapat diskaun, cashback, atau cabutan bertuah! Ini bukan cobaan, ini betul-betul! Jangan tak percaya kalau Fara cakap sekarang kita boleh shopping dengan gembira di PG Mall kerana banyak kelebihan bakal menanti. PG Mall ni apa? Tak pernah dengar? Tak pe.. Meh Fara terangkan..

Mengenai PG Mall

PG Mall ialah platform membeli-belah dalam talian di Malaysia yang disokong oleh Public Group. Kalau nak tahu, PG Mall Malaysia merupakan pusat beli belah online terbesar di bawah satu bumbung yang mempamerkan pelbagai kategori produk antarabangsa dan tempatan dalam kategori fesyen dan aksesori, elektronik, telefon bimbit dan tablet, peralatan rumah, rumah & kehidupan, kesihatan & kecantikan, kanak-kanak & bayi, barangan runcit dan sebagainya. PG Mall juga merupakan destinasi sehenti kepada dunia untuk membeli-belah produk berkualiti barangan buatan tempatan dan kraftangan Malaysia.

PG Mall Platform Pilihan Ramai Masa Kini


Melalui sumber dari Mapping Malaysia Leading E-commerce Players di iPrice insight, PG Mall kini berada di tangga ketiga teratas. Ini menunjukkan PG Mall kini menjadi platform pilihan ramai yang mudah dan sistematik.

5 Sebab Mengapa Anda Kena Membeli-Belah Dalam Talian Di PG Mall

1. Anda Boleh Jana Pendapatan Secara Pasif di PG Mall

Kelebihan PG Mall yang tiada pada online shopping Malaysia lain adalah setiap pembelian barangan di PG Mall akan dapat insentif belian sendiri dan insentif refferal untuk menjana pendapatan. Sesiapa sahaja yang mendaftar dan membeli barangan di PG Mall secara otomatik menjadi ahli PG Mall dan terus memperolehi insentif belian sendiri dan dapat insentif referal ke atas belian rakan yang dipromosikan (downline) untuk selamanya iaitu untuk menjana pendapatan pasif.

2. Diskaun 20% dengan berbelanja minimum RM30


Menariknya kali ini, PG Mall kerjasama dengan Maybank buat promosi hebat untuk para pelanggan dengan memperkenalkan cara pembayaran melalui Maybank QRpay. Anda tidak perlu susah-susah nak buat online transfer atau isi butiran kad debit atau kredit , hanya guna Maybank QRPay sahaja anda boleh buat pembayaran dengan mudah dan pantas.

Tambah menarik bila anda buat pembayaran menggunakan Maybank QRPay sebanyak dua kali sepanjang tempoh kempen, anda layak untuk menikmati diskaun sehingga 20% apabila berbelanja minimum RM30. Kempen ini akan berakhir pada 6 June 2020. Ini bermakna, anda berpeluang menikmati ‘Durian Runtuh’, sebanyak RM40 apabila berbelanja dua kali sepanjang tempoh kempen hanya di PG Mall.

3. ConsuMerchant: Pulangan tunai sehingga 3.5% (setiap masa)


Ini yang paling menarik di PG Mall iaitu dapat pulangan tunai sehingga 3.5%! Tentu ramai tak tahu pasal pulangan tunai sepanjang masa ini. Sudah tentu, anda boleh menikmati pulangan tunai sehingga 3.5% daripada jumlah perbelanjaan apabila anda berkongsi pautan (share referred link) kepada pengguna baru PG Mall. Lagi banyak referred lagi banyak pulangan tunai menanti anda! Syokkknya!

4. PG Mall Menjual Produk Berkualiti Pada Harga Berpatutan


Bagaimana pula tentang kualiti dan harga barangan di PG Mall? PG Mall menyediakan produk kualiti terbaik pada harga yang paling berpatutan dengan mengadakan promosi setiap hari untuk membantu penjimatan besar dalam perbelanjaan. PG Mall membolehkan pembeli membeli-belah bila-bila masa, di mana sahaja dari komputer anda dan telefon mudah alih dengan mudah tanpa kos pengangkutan serta menjimatkan masa. Perkhidmatan penghantaran adalah cepat dan boleh dipercayai, dimana pembeli hanya perlu membuat pesanan di rumah, berehat dan pakej akan sampai ke rumah.

5. Cashback, Diskaun, Cabutan Bertuah dan Promosi Setiap Masa


PG MALL memberikan cashback, diskaun, cabutan bertuah dan promosi melalui kod kupon pendaftar baru dan Hot Sales setiap masa. Bila anda berbelanja dekat sini RM 30 ketas, anda sebenarnya boleh join lucky draw PG Mall, dimana setiap bulan ada pemenang akan dipilih dan diumumkan pada 15 dan 30 haribulan. Pemenang layak menerima hadiah sehingga RM 3000!

Jom Membeli-belah dalam talian di PG Mall sambil Jana Pendapatan Secara Pasif

Apa lagi yang kita boleh nikmati dari PG Mall? Kita boleh menikmati pulangan tunai sehingga 3.5% daripada jumlah perbelanjaan kita bila share referred link kepada pengguna baru PG Mall. Oh ya, pemberian cashback tertakluk kepada terma dan syarat. Nak tahu lebih lanjut klik je link ni https://pgmall.my/consuMerchant-concept



Tunggu apa lagi? Jom usha PG Mall. Untuk maklumat lanjut mengenai PG Mall sila layari laman sesawang mereka di bawah :

Website: www.pgmall.my


Lirik lagu Lathi | Song by Weird Genius

"Lathi (ꦭꦛꦶ)"
(feat. Sara Fajira)


I was born a fool
Broken all the rules, ooh
Seeing all null
Denying all of the truth, ooh

Everything has changed
It all happened for a reason
Down from the first stage
It isn't something we fought for
Never wanted this kind of pain
Turned myself so cold and heartless
But one thing you should know

(Kowe ra iso mlayu saka kesalahan
Ajining diri ana ing lathi)

Pushing through the countless pain
And all I know that this love's a bless and curse

Everything has changed
It all happened for a reason
Down from the first stage
It isn't something we fought for
Never wanted this kind of pain
Turned myself so cold and heartless
But one thing you should know

(Kowe ra iso mlayu saka kesalahan
Ajining diri ana ing lathi)

Maksud lagu Lathi :

MAKSUD DISEBALIK LAGU LATHI!!

Lathi itu sendiri bermaksud "LIDAH" (Ucapan,tutur kata) didalam bahasa Jawa kuno.

Maksud keseluruhan lirik dalam bahasa Jawa itu pula ialah

"Kowe ra iso mlayu saka kesalahan"
Kamu tidak bisa lari dari kesalahan

"Ajining diri ana ing lathi"
Harga diri seseorang ada pada lidahnya (tutur bicaranya).

Keseluruhan lagu pula berkisarkan kisah hidup, ego dan sisi gelap hubungan yang terlihat bahagia tapi penuh toksik. Ini kisah disebalik lagu Lathi versi video klip Weird genius vs Sara fajira. Untuk lagu ini saya sangat respect pada penulis, penyanyi serta team kerja pembikinan lagu ini kerana berjaya mengabungkan konsep modern dan traditional dimana dalam masa yang sama mereka membawa kita untuk mengenali dan mendekati budaya indonesia (jawa).

Video kedua pula berkisarkan kisah KADITA, Kisah Masyarakat Jawa, mereka mempunyai cerita rakyat seperti kita. Hasil pencarian tentang Kadita (watak mobile legend) ternyata susah dijumpai tapi apa yang saya jumpa ialah kadita ini adalah dari inspirasi kisah lagenda Nyai Roro kidul, pewaris takhta Kerajaan.

Mitos Kecantikan Nyi Roro Kidul - Fashion Fimela.com

Beliau diracun oleh kerabat sendiri kerana kecantikan luar biasa yang dimilikinya serta cerdik dan baik hati. Selepas diracun, wajah puteri berubah menjadi buruk, dek kerana malu beliau terjun kelaut tetapi diselamatkan oleh roh laut dan beliau berubah menjadi semakin cantik dan berkuasa. Selepas itu beliau bangkit semula membalas segala perbuatan mereka yang menganiaya beliau.

Pengajaran dari lagu ini dan dua kisah diatas ialah bangkit semula apabila jatuh dan jaga lidah kita agar tidak menyakiti orang lain kerana karma itu ada apabila kita melakukan kesalahan.

Dalam islam kita tidak diajar untuk membalas dendam tapi melalui lagu ini ambil yang positive, mesej utama nya ialah jaga lidah dan jaga kelakuan agar tidak menyakiti orang lain.

Jika ada kesalahan fakta dalam penyampaian saya, sila betulkan. Terima kasih.


Jenis-Jenis Pokok Indoor Dan Fungsinya

Assalamualaikum.. Hai semua orang!

Sekarang ni ramai berlumba-lumba nak letak pokok dalam rumah sebab banyak kelebihan selain menjadikan rumah lebih menarik malah letak pokok dalam rumah juga boleh membantu peredaran udara.


Tahukah anda, pelbagai jenis pokok indoor yang boleh kita letak di dalam rumah mengikut kesesuaian. Anda boleh memilih antara Snake Plant, Spider Plant, Peace Lily, Fiddle Leaf Fig, Aloe Vera, Golden Pothos, Chinese Evergreen, atau Succulents.

Pokok-pokok ini bukanlah setakat nak buat rumah anda nampak cantik. Ia boleh beri banyak manfaat, termasuklah:

  • - Mengurangkan kemurungan
  • - Membantu peredaran udara dalam rumah
  • - Membantu memori dan kesihatan mental

Jom tengok setiap jenis pokok dan tempat yang sesuai untuk diletakkan di rumah















Semua tanaman segar ini mudah didapati di kedai-kedai bunga terkemuka. Kehadirannya juga mempunyai banyak manfaat dan dapat dijadikan sebagai penapis udara, membantu untuk menyerap udara kotor dan sekaligus menghapuskan toksik di dalam rumah.

Secara tidak disedari, sikit demi sedikit produk-produk ini akan membebaskan gas beracun yang boleh menjejas kesihatan seseorang dari semasa ke semasa.

Selamat mencuba!

Nursery Pokok Murah di Setia Alam

Assalamualaikum.. hai semua orang!

Tidak dapat dinafikan tanaman dalam rumah atau indoor houseplant dapat membantu menyerikan lagi suasana rumah.  Pernah dengar orang kata "Pokok membawa kehidupan ke dalam rumah"? Fara sendiri percaya bahawa kehadiran pokok dalam rumah sangat memberi kelainan pada suasana dalam rumah.

ni hadapan nursery setia alam ya
Walaupun ada sesetengah kita yang kurang mahir menanam pokok dan ada juga mereka yang tidak mempunyai masa yang cukup untuk memberi tumpuan kepada tanaman ini. Jangan risau, ada jenis pokok indoor plant yang mudah ditanam. Malah, di antara jenis-jenis pokok ini, ada yang mempunyai fungsi tersendiri seperti menyimpan air dan mudah menyesuaikan diri dalam persekitaran rumah. Pokok-pokok ini juga datang dalam pelbagai bentuk, rupa, saiz dan warna!

Beli Pokok di Nursery Setia Alam 

Bila dah minat dengan tumbuhan pastinya kita akan mencari dan survey Nursery terbaik di sekitar kawasan tempat tinggal kita bukan? Fara pernah survey pelbagai jenis nursery tapi kebanyakkan rakan-rakan semua kata di Sungai Buluh murah. Jauh sangat dari lokasi Fara sekarang

Dipendekkan cerita kelmarin ada perasan di Setia Alam ada nursery pokok yang baharu sahaja buka. Sebelum ni lokasi tu kosong. Fara singgah untuk cuci mata. Lokasi nursery di kawasan DOMINOS Setia Alam ya. Kawasan Nusery sangat besar dan luas. Memang rambang mata dibuatnya. 

Landmark Nursery Setia Alam : dekat Tesco. Berdepan Proton/ Office Eco World

Waktu operasi : 8.30am-6.00pm

Pelbagai jenis pokok indoor, sayur, baja, benih dan tanah ada disini. Pada peminat pokok jangan lepaskan peluang untuk dapatkan segala jenis pokok anda. Sangat berbaloi.

Jom cuci mata tengok sekitar dalam nursery : 



















Landmark Nursery Setia Alam : dekat Tesco. Berdepan Proton/ Office Eco World

Waktu operasi : 8.30am-6.00pm




5 Kepentingan Memakai Serum

Wanita mana yang tak ingin tampil cantik? Produk kecantikan seperti serum wajah seringkali menjadi alternatif untuk membuat wajah terlihat lebih menawan. Namun, sudah tahukah Anda manfaat penggunaan serum wajah? Fahami lebih dalam mengenai serum wajah, komposisi serta manfaat agar tidak salah langkah!


Fungsi Serum
Fungsi serum kepada kulit bergantung kepada kandungan bahan aktifnya. Antaranya, ia merawat kedutan, jeragat, pigmentasi, antipenuaan, mencerahkan kulit dan anti-radang. Jenis serum pula bergantung kepada bahan aktif yang terkandung di dalamnya.







5 Kepentingan Pemakaian Serum Dalam Rutin Penjagaan Wajah
Mungkin anda sudah mengetahui serum wajah secara umum iaitu mengatasi garis-garis halus, kedutan mahupun bintik-bintik hitam. Tapi, tahukah anda manfaat utama serum? Ini dia manfaat khusus dari serum wajah!

1.Membuat struktur kulit lebih lembut dan berseri
Salah satu faktor yang berpengaruh terhadap kulit wajah yang selalu terlihat sihat dan lembab adalah air. Serum yang juga mengandung air ini akan sangat berguna untuk meningkatkan fungsi dari enzim dan juga meningkatkan daya tahan dari sel kulit. Dengan tercukupinya kadar air yang diperoleh dari serum ini, maka kulit wajah akan selalu terlihat lembab dan bebas dari kulit kusam serta kering


2.Mencegah penuaan wajah dan bebas dari kedutan
Untuk para wanita yang sudah berusia diatas 25 tahun, pelbagai masalah wajah sudah mulai sering dirasakan seperti kedutan di wajah dan juga garis-garis halus di sekitar wajah. Dengan menggunakan serum, masalah kedutan pada wajah ini boleh dihilangkan dan akan membuat wajah anda lebih terlihat awet muda.


3.Menghaluskan serta mencerahkan warna kulit
Untuk mendapatkan kulit wajah yang putih dan cerah sekata, tidak perlu berlanja yang banyak dengan pergi ke salon untuk melakukan perawatan wajah, sebab dalam serum, anda juga boleh mendapatkan khasiat dari serum wajah yang putih alami dan juga aman untuk digunakan


4.Menutup liang pori yang terbuka
Dengan semakin bertambahnya usia, maka kulit wajah juga akan semakin berkurang nutrisi dan pori wajah akan terlihat membesar. Pori wajah yang terlihat membesar ini sangat senang untuk kotoran masuk dan menyebabkan timbul masalah lain seperti jerawat. Kandungan pada serum memiliki manfaat untuk mengecilkan pori kulit wajah dan mengatasi beberapa masalah yang ditimbulkan tersebut.


5.Menghilangkan bekas jerawat/jerawat serta muka yang bermasalah
Kulit wajah yang berjerawat tetap memerlukan serum sebagai langkah rawatan untuk mengatasi masalah jerawat. Serum ini berkerja untuk membantu mengatasi jerawat pada kulit, menyamarkan bekas jerawat pada kulit dan mencegah jerawat datang kembali


Pelbagai Jenis Serum Wajah Ada Di Pasaran, Mana Pilihan Anda?
Telah banyak di pasaran jenis serum wajah. Bagi kondisi kulit bermasalah, serum ini memang dapat membantu memperbaiki masalah wajah. Ini kerana kandungan zat-zat aktif yang terkandung di dalam serum sehingga membantunya mengatasi masalah kulit secara efektif dan cepat. Beberapa masalah kulit yang biasa diatasi dengan serum antara lain kulit kusam, bekas hitam, kedutan halus akibat proses penuaan dan sebagainya.

Beli Baju Muslimah Murah Dan Berkualiti di Salma For You


Fesyen berputar mengikut peredaran zaman. Setiap tahun ada saja rekaan serta potongan diketengahkan sehingga mendapat liputan meluas pelanggan. Dan pada hari ini, masyarakat kita semakin terdedah dengan kepelbagian pemikiran, budaya dan ekspresi diri termasuk dalam fesyen. Pelbagai fesyen baru datang bagi mengembangkan cara berpakaian dan industri fesyen wanita muslimah turut menerima tempiasnya.


Siapa kata gadis Muslimah tidak tahu tentang fesyen? Jika diperhati, mereka gemar mengikuti trend fesyen terkini malah fesyen jalanan atau hipster turut menjadi ikutan gadis-gadis sekarang dan menjadi alternatif bagi yang ingin menutup aurat mereka dengan gaya penuh berketerampilan untuk apa sahaja tujuan, masa dan tempat.

Salma For You Menampilkan Koleksi Baju Muslimah Mengikut Syariah Islam

Islam tidak menentukan fesyen atau bentuk pakaian asalkan tidak melanggar hukum syarak yang telah ditetapkan. Salma For You antara butik terkenal di mana mereka senantiasa menampilkan koleksi terbaru yang patuh syariah islam. Bagi mereka, pelbagaian gaya fesyen yang muncul berjaya meledakkan arus fesyen tanah air dan angin ketaksuban gaya tersebut turut terkena tempias kepada koleksi Baju Muslimah mereka yang menitikberatkan penjagaan aurat wanita.


Konsep Kasual Relaks Dalam Rekaan Setiap Rekaan Baju Muslimah Salma For You

Berkonsepkan kasual relaks dan digabungkan dengan elemen trendy terkini untuk golongan berhijab, setiap koleksi yang dihasilkan adalah 100 peratus direka sendiri. Tiada perincian yang berlebihan, manakala material yang digunakan setakat ini adalah dari jenis cotton bagi memastikan pelanggan selesa dengan penampilan yang dibawa. Bukan semua busana dengan potongan tertentu sesuai untuk kita walaupun kelihatan cantik, disebabkan itulah rekaan yang dihasilkan lebih bersifat universal dan sesuai digayakan oleh pelbagai bentuk badan.


Rekaan Ringkas Namun Cantik Mata Memandang

Rekaan moden, tapi minimalis tetap menjadi pilihan untuk wanita muda kerana di samping mahu tampil ringkas, busana sebegini sesuai dijadikan pilihan ke pejabat mahupun santai.

Koleksi sedia dipakai rekaannya ringkas bersesuaian dengan gaya hidup wanita moden, malah rekaan itu berdasarkan matlamatnya iaitu sesuatu yang akan digayakannya sendiri dan diterima ramai dalam jangka masa panjang. Dengan menggunakan pakaian yang selesa dipakai, yang mudah tetapi masih kelihatan anggun dan elegan itu sudah sangat kelihatan dalam koleksi mereka.




Fabrik Tidak Panas Dan Tidak Melekap Pada Badan

Fabrik memainkan peranan penting dalam pemilihan pakaian Muslimah lebih-lebih lagi jika ingin digayakan di negara yang bercuaca panas seperti Malaysia. Fabrik dari cotton menjadi pilihannya dalam kebanyakan rekaan Salma For You kerana selain ringan, ia menyerap peluh dan tidak melekap pada tubuh menjadikannya sesuai digayakan Muslimah. Salma For You juga akan memastikan setiap pemilihan dari segi jenis fabrik, rekaan dan potongan akan menepati kehendak syariat dan terletak cantik pada tubuh si pemakai





Baju Muslimah Labuh Menutup Aurat

Keistimewaan Islam sebagai cara hidup menyediakan panduan umatnya termasuk menggariskan etika berpakaian yang penuh keterampilan. Oleh itu, dalam memperkatakan mengenai fesyen sesuai untuk Muslimah, kita tidak sepatutnya mengongkong fikiran dengan menggambarkan pilihan yang terhad kerana sudah jelas Islam tidak menentukan fesyen atau bentuk pakaian.



Oleh itu, sama ada berhijab atau tidak, potongan yang direka oleh Salma For You dipastikan supaya longgar, tidak melekap dan mempunyai ciri khas seperti mesra wuduk dan mesra penyusuan bayi. Setiap rekaan akan dilonggarkan di sesetengah bahagian seperti ketiak, punggung, dada, pinggang dan melabuhkan sedikit di bahagian lengan, tetapi dalam masa yang mempunyai flow supaya mereka yang menutup aurat masih dapat berfesyen.

Rekaan Saiz Baju Dari Saiz XS Hingga 3XL Dan Pelbagai Pilihan Warna

Selain itu, rekaan baju dari Salma For You akan memastikan semua wanita bertubuh kecil hingga besar dapat menggayakan pakaian ini dengan menawarkan saiz dari S hingga XL. Didatangi dengan pelbagai warna pilihan menarik seperti merah, biru, ungu, hijau, hitam, kelabu dan banyak lagi membuatkan pelanggan tidak perlu rungsing dengan pemilihan warna kegemaran mereka


Salma For You Memastikan Koleksi Busana Mereka Menepati Syariah Islam

Perkembangan fesyen memang mempengaruhi cara wanita berpakaian dalam apa jua lapangan. Aspek yang penting dalam berpakaian ialah memilih fesyen yang kita suka dan memastikan ia tidak berlawanan dengan hukum syarak. Dalam membicarakan soal pakaian wanita kontemporari, Islam tidak menetapkan fesyen pakaian atau warna tertentu yang boleh dipakai wanita Muslim. Hanya yang ditetapkan ialah aurat wanita adalah keseluruhan tubuh badannya, kecuali bahagian muka dan telapak tangan. Pakaian wanita Islam perlu mengikut garis panduan syarak antaranya:

- Pakaian itu hendaklah menutup aurat
- Pakaian hendaklah longgar, tidak sempit atau ketat hingga menampakkan susuk tubuh badan
- Pakaian itu diperbuat daripada kain yang tebal, tidak nipis atau jarang yang boleh menampakkan bayangan tubuh badan.
- Pakaian mereka dibuat daripada kain yang tidak terlalu licin dan lembut hingga melekat di tubuh dan membayangkan kulit pemakainya.
- Pakaian itu tidak berbentuk hiasan yang boleh menarik perhatian orang yang melihatnya serta mendatangkan fitnah
- Pakaian tidak menyerupai lelaki
- Memakai pakaian menutup aurat, menunjukkan harga diri sebenar seorang wanita yang penuh ----keterampilan



Salma For You Menjadi Pilihan Baju Muslimah Berfesyen Mengikut Syariah Islam Terbaik Masa Kini

Dalam konteks di Malaysia, kemunculan dan perkembangan fesyen yang cukup pesat dengan pelbagai jenama busana Muslimah memang boleh dibanggakan. Perkembangan ini adalah suatu trend fesyen yang menjadi alternatif terbaik wanita Islam yang ingin menutup aurat mereka dengan gaya yang penuh berketerampilan untuk pelbagai tujuan, masa dan tempat. Bentuk rekaan koleksi Salma For You begitu kontemporari tetapi labuh, longgar dan tidak jarang. Idea yang terkehadapan tetapi masih menutup badan, kreatif, praktikal, komersial dan sesuai dipakai oleh semua muslimah..

Pakaian yang begitu cantik, elegant serta menutup aurat dengan begitu sempurna sekali. Berminat dengan koleksi Salma For You? Hubungi mereka segera di talian di bawah :

Hubungi : 019 950 1877
Website : www.salmaforyou.com.my
Facebook : www.facebook.com/salmaforyou
Instagram : www.instagram/salma.foryou

Benarkah Dermag Skincare Membantu Merawat Kulit Mengelupas?

Kulit muka mengelupas merupakan sebuah kejadian yang sering dialami oleh kebanyakan orang. Hampir setiap orang akan mengadu mengenai kulit muka mereka mengelupas dan ianya sangat mengganggukan. Penyebab utama kulit muka mengelupas ialah sel-sel mati pada muka sedang digantikan dengan sel-sel baru pada kulit muka. Proses ini dipanggil regenerasi kulit.




Selain itu, ada juga sesetengah orang akan mengadu bahawa kulit muka mereka mengelupas dengan lebih kerap. Hal ini mungkin mengenai masalah lain dan bukan kerana regenerasi sel. Penyebab lain ialah kulit muka sangat kering.

3 Kaedah Berkesan Terbukti Merawat Masalah Muka Mengelupas
Kaedah-kaedah ini mengunakan produk yang diformulasi khas untuk penjagaan kulit.

1) Gunakan DERMAGs Intensive Brightening Cleanser
DERMAGs Intensive Brightening Cleanser adalah pembersih wajah bertekstur ringan dan halus yang sesuai untuk semua jenis kulit.


Menjadikan kulit lebih sihat, segar, bersinar, dan awet muda Mencerahkan kulit secara semulajadi
Membantu menyingkirkan segala kotoran yang tersumbat dalam liang pori
Mengimbangi lebihan minyak yang terdapat pada kulit

2) Gunakan DERMAGs Intensive Brightening Serum
DERMAGs Intensive Brightening Serum adalah serum penjagaan kulit wajah yang berupaya memberi kuasa serapan maksima 100% lebih berkesan untuk mencerah kulit wajah dan memperbaiki sel kulit.

Mencerahkan kulit wajah secara sekata
Merawat masalah kulit wajah (parut, jeragat, jerawat, kesan terbakar, dll
Mengecilkan liang pori
Mengurangkan kedutan pada kulit wajah
Mengimbangi lebihan minyak
Mengatasi kulit kering dan kusam
Memulihkan sel kulit yang rosak
Menyerlahkan keserian kulit wajah secara semulajadi


Cara penggunaan:
Picit 3-5 titis ke seluruh wajah dan leher dan ratakan secara lembut. Biarkan serapan serum pada wajah sehingga kering.

Digalakkan penggunaan 2 kali sehari untuk kesan lebih efektif (pagi dan malam).

3) Gunakan DERMAGs Intensive Refining Cream
DERMAGs Intensive Refining Cream membantu mengembalikan keseimbangan lembapan pada kulit wajah dan menggalakkan pembaharuan sel kulit untuk menyerlahkan kulit yang cerah, halus, dan gebu.

Melindungi kulit wajah daripada dehidrasi, kotoran, dan pencemaran alam sekitar.
Melindungi kulit wajah daripada sinaran UVA/UVB yang merbahaya
Membantu mencegah penuaan pramatang.
Bertindak sebagai perlindungan untuk menutup kesan parut dan jeragat pada kulit wajah.



Cara penggunaan (siang hari):
Sapukan secara nipis dan sekatakan dengan gerakan memijat pada keseluruhan kulit wajah

Urutan Penggunaan Berkesan

Bagaimana Dermags Hilangkan Masalah Muka Mengelupas?
Dermags adalah jenama produk penjagaan kulit, hasil R&D Saintis dari Universiti Teknologi Malaysia iaitu Dr.Mariani Abdul Hamid. Produk Dermgas adalah berasaskan kulit manggis, lebih spesifik lagi ianya dari sejenis bahan aktif dalam kulit manggis bernama Alpha Mangostin ataupun Alpha Mags. Produk Dermags adalah produk yang unik kerana merupakan satu-satunya produk yang mempunyai bahan aktif Alpha-Mags.




Alpha Mangostin yang terdapat dalam produk-produk Dermags terutamanya serum menggalakkan penghasilan sel kulit yang baru serta menghalang penghasilan pigmen melanin berlebihan yang menjadi punca jeragat.

Dermags Lulus KKM Dan Selamat Digunakan

DERMAGs selamat digunakan dan bebas daripada bahan kimia merbahaya. Kalau berhenti pakai tidak akan menyebabkan muka breakout. Mempunyai kelulusan KKM dan semestinya selamat digunakan tanpa kesan sampingan