Home My Story Travel Review Contest Parenting Foodies Tutorial

Kenapa Adsense Tak LULUS? Ini Puncanya

Assalamualaikum.. hai..

Kebelakangan ni ramai complaint kat Fara Adsense tak lepas atau adsense kena disable. Kat mana puncanya? Lain orang lain pandangannya. Tolong google dan baca pengalaman atau tips dari otai-otai Adsense. Rajin-rajinkan diri follow segala tips yang mereka berikan. Ilmu free dah bagi kenapa nak tengok je tanpa bertindak? Jangan sombong ya..

contoh adsense kena disable

Ramai minta bantuan Fara untuk dapatkan Adsense. Ada yang sampai give up sebab Adsense tiba-tiba kena disable. Segala tips telah cuba tapi tetap tak jumpa penyelesaian. Di mana silapnya?

Untuk LULUS Adsense, Pastikan Korang Ada 4 Ciri-Ciri Di Bawah :

1. Pastikan Kandungan di blog anda mencukupi

Kebiasaannya pihak Adsense tidak menerima website anda sebagai publisher mereka kerana kandungan di blog anda tidak mencukupi. Google sangat memberi perhatian kepada kandungan blog sebelum menerimanya. Sekiranya kandungannya kurang perkataan (bawah 1000 patah perkataan) dan mempunyai kesalahan tatabahasa, pihak Google akan menolak blog tersebut dengan segera.

Bukan sahaja kandungan perlu betul dari segi tatabahasa, ia juga mestilah unik dan harus memberikan nilai kepada pengguna dan pembaca blog. Oleh sebab itu, sebab nombor satu blog anda ditolak adalah kandungan yang kurang ditulis di blog anda. Boleh jadi mungkin kerana blog anda masih baru dan kekurangan “quality articles” yang mampu menarik minat para pembaca.

Kalau tak dapat 1000 words macam mana? tak pe jangan risau asalkan entri artikel korang berkualiti contentnya.

2. Pastikan Template Blog/Themes Blog Yang Bersesuaikan 

Pastikan blog korang mempunyai template blog yang sedap dipandang dan tidak menyakitkan mata. Bagi blog yang tidak mesra SEO dan sukar bagi pengunjung untuk memahaminya, akan ditolak oleh pihak Google AdSense. Sekurang-kurangnya anda mesti mempunyai template blog yang baik dan kemas yang menghiburkan mata serta kelihatan professional.

3. Pastikan Ada halaman Dasar Privasi, Perihal Kami atau Hubungi Kami.

Halaman dasar privasi, perihal kami dan hubungi kami ini adalah sangat penting untuk mendapatkan akaun Google Ads. Halaman ini perlu anda pastikan sudah terpampang di blog anda sebelum memohon kepada Google AdSense, jika anda mahu diterima.

Hal ini kerana, ketiga-tiga halaman ini memberikan gambaran bahawa anda adalah seorang profesional blogger dan bahawa anda bekerja mengikut dasar Google bukan sebaliknya. Perlu diingatkan juga bahawa memiliki halaman privasi merupakan salah satu keperluan untuk Google AdSense. Untuk membuktikan bahawa anda bukanlah “scammer” terbaru di internet.

4. Pastikan Blog Anda Mematuhi Dasar Google AdSense.

Trafik blog anda bukanlah organik tetapi hanya mengharapkan daripada media sosial seperti Facebook Page sahaja. Ditambah pula dengan halaman dengan sedikit kandunganya yang asli dan bernilai , ia akan menyebabkan pengalaman pengguna yang buruk untuk para pembaca blog anda semasa navigasi di laman web anda.

Selain itu, bagi laman web yang mungkin menjadi salah satu yang mendorong lalu lintas kepada sumber haram seperti laman web judi, maka ia akan mudah sekali ditolak pihak Adsense. Antara yang lain, laman web yang mempunyai kata kunci yang berlebihan (keywords spammer) atau reka bentuk yang kurang baik biasanya akan ditolak.

Dah Buat Tips Di Atas Masih Tidak Berkesan? Cuba Perhatikan LABEL pada post settings anda

Ramai SILAP tulis LABEL dengan SEARCH DESCRIPTION. 

Kebanyakan blogger tersilap menggunakan LABEL pada artikel yang ditulisnya. Fungsi LABEL yang ada di post setting seperti dalam gambar di bawah adalah sebagai label/kategori yang akan dimasukkan mengikut tajuk artikel yang bersesuaian.


Sebagai contoh jika anda sedang menulis artikel

mengenai makanan, maka label yang perlu di letakkan adalah Foodies/Makanan/Review.

Label yang ditulis akan muncul kat sini

Selain itu label juga berfungsi untuk menampikan Related Post atau Artikel Berkaitan lainnya berdasarkan label artikel yang telah dibuat

Manakala fungsi SEARCH DESCRIPTION pula adalah keyword mengenai artikel korang tadi.

Contoh tadi korang buat artikel makanan kan? so keyword yang perlu diletakkan adalah "tempat makan best di KL, Makanan popular di KL, Makanan Viral, etc laa"


Contoh description

Search description memang tidak terlalu berpengaruh pada ranking hasil pencarian di google, akan tetapi artikel yang mempunyai search description akan meningkatkan kemungkinan pengunjung untuk mengkliknya apabila search description yang diberikan menarik bagi mereka.

Apa Kaitan LULUS Adsense Jika Silap Tulis LABEL dan SEARCH DESCRIPTION?


.............................................................................................................................................
nanti fara fikirkan. 😝



Harap tips ini serba sedikit dapat membantu korang lulus adsense. Ada masalah? pape roger! hee!


Kedai Jahit Baju Pengantin Murah Dan Terbaik Di Shah Alam & Klang | Safraa Tailor

Anda masih teragak-agak untuk menempah baju pengantin atau menyewa? Takpa, jangan risau sebab topik kita kali ini, Fara nak kongsikan kepada anda yang mencari kedai jahit baju pengantin terbaik dan murah khas untuk anda yang tinggal di sekitar Klang dan Shah Alam. Serius MURAH dan BERBALOI!


Kedai Jahit Safraa Tailor


Kedai jahit yang Fara maksudkan adalah di Safraa Tailor. Safraa Tailor merupakan sebuah kedai Jahit yang berlokasi di Klang Sentral yang telah lama berkecimpung di dalam dunia jahitan lebih dari 5 tahun. Menariknya lagi, Safraa Tailor juga menerima tempahan dalam kuantiti yang banyak atau secara pukal di Selangor. Dalam erti kata lain, Safraa Tailor bukan hanya sedia untuk menerima tempahan untuk individu perseorangan bahkan untuk tempahan secara berkumpulan/pukal juga.

7 KELEBIHAN Menempah Baju Pengantin di Safraa Tailor

1) Saiz


Saiz merupakan faktor yang paling besar dalam penempahan sesebuah baju pengantin. Sesetengah individu yang memiliki saiz yang bukan standard seperti biasa, sebagai contoh, terlampau tinggi, terlalu pendek, terlalu kurus atau sebagainya sering kali menghadapi masalah mendapatkan pakaian yang bersesuaian. Kini, saiz bukan lagi punca masalah utama kerana ia dapat diselesaikan dengan membuat tempahan pakaian pengantin berpandukan saiz individu. Bukan sahaja boleh mendapatkan baju yang sepadan dengan saiz anda malah anda juga boleh memilih sendiri ukuran yang anda inginkan dengan hanya membuat permintaan dari tukang jahit tersebut.

2) Jenis kain ( Material)


Setiap baju pengantin mempunyai jenis kain yang berbeza sifatnya. Bagi anda yang mahu menampakkan keanggunan dan dapat membuatkan pakaian itu kelihatan mahal lagi eklusif di hari persandingan anda, menempah baju pengantin adalah pilihan yang tepat. Pemilihan jenis kain pengantin ini sangat penting kerana bagi menampakkan kesesuaian tema majlis perkahwinan anda. Sebagai contoh, sekiranya anda ingin majlis perkahwinan tema songket, pemilihan fabric/kain jenis perlulah jenis kain songket. Jangan pula lari dari konsep majlis perkahwinan

3) Fesyen/design Ikut Citarasa Anda


Baju pengantin yang ditempah dari tukang jahit/tailor khas oleh anda adalah sangat istimewa kerana anda boleh memilih sendiri fesyen yang anda mahukan. Malah bukan setakat memilih sendiri, anda juga boleh mereka pakaian yang anda mahukan dan tukang jahit menghasilkan pakaian tersebut untuk anda. Samada pakaian jenis simple ataupun pakaian yang sangat rare sudah tentu dapat dihasilkan sekiranya anda menempah dari tukang jahit.

4) Kualiti


Kualiti pakaian yang dihasilkan dari tempahan dari Team Safraa Tailor sudah pastinya adalah lebih baik dan kemas berbanding dengan pakaian yang telah siap yang terdapat dikebanyakan kedai. Pakaian yang jahitannya kemas dan berkualiti sudah tentunya dapat tahan dengan lebih lama berbanding jahitan biasa yang tidak berkualiti.

5) Ekslusif made



Uniknya baju pengantin yang ditempah ini adalah, tidak akan ada individu lain yang akan memiliki koleksi/jenis pakaian yang sama seperti anda. Siapa tak nak menjadi tumpuan betul tak? Jadi, anda tidak lagi perlu risau sekiranya baju anda sama dengan pengantin lain. 

6) Sedondon

Image may contain: 6 people, people smiling, people standing, wedding and indoor

Kebiasaannya pada berlangsungnya perkahwinan, setiap keluarga akan memilih tema pakaian yang sedondon untuk digayakan bersama. Ini lah masa yang sesuai untuk membuat tema pakaian warna/ fesyen yang sama dengan hanya menempah dari tukang jahit.

7) Rundingan dari tukang jahit


Bagi sesetengah individu yang ingin menempah pakaian tetapi tidak tahu untuk mengenakan fesyen dan saiz yang bersesuaian, anda tidak perlu khuatir dan risau lagi kerana Team Safraa Tailor boleh membantu membuat rundingan dengan anda tentang fesyen yang bersesuaian fizikal anda.

Berpengalaman Menjahit Pakaian Pengantin Dan BridesMaid


Tidak hanya menerima tempahan baju pengantin tetapi juga boleh menjahit pakaian untuk bridesmaid lelaki dan wanita. Untuk baju bridesmaid kalau ada sample kain yang telah disediakan anda hanya menunggu masa untuk di pilih mengikut warna dan jenis yang dikehendaki dan disukai. Mudah bukan? 

Pelanggan Safraa Tailor berpuas hati dengan kerja mereka. Lihat Testimoni :






Mahukan Servis Membuat Pakaian Pengantin Upah Berpatutan & Hasil Berbaloi? Tempahlah Sekarang Dengan Safraa Tailor!


Bagi yang masih buntu untuk memilih rekaan baju pengantin, jangan risau jangan khuatir kerana team Safraa Tailor senantiasa bersiap sedia untuk membantu memberikan anda khidmat nasihat atau rundingan terbaik dalam pemilihan design baju pengantin. Mengenai harga pula bergantung pada jenis material dan design yang anda mahu.

Hubungi team Safraa Tailor sekarang di :


Tanda Awal Autism Yang Perlu Ibubapa Tahu!

Autisme bukanlah penyakit sebaliknya gangguan perkembangan otak yang menjejaskan kemahiran sosial dan komunikasi. Latihan dan pendidikan khas mampu merangsang sel-sel otak di bahagian yang terjejas.


Pastikan anda sentiasa memerhati dan memeriksa perkembangan anak, ya! Kalau ada apa-apa yang merisaukan, sila dapatkan pandangan pakar. Jangan ambil sikap untuk menunggu.

Tanda-tanda autisme adalah seperti berikut : 

Simptom dan tanda-tanda autisme ini mungkin berbeza-beza. Tanda-tanda berikut boleh dijadikan petunjuk anak mungkin berisiko hidap austisme

• Tidak mengukir senyum, tergelak atau menunjukkan ekspresi gembira atau suka ketika bayi berusia enam bulan.

• Tiada hubungan mata atau hubungan mata yang terhad ketika bayi berusia enam bulan.

• Tidak membuat bunyi, senyum atau ekspresi wajah ketika bayi berusia sembilan bulan.

• Tidak mengagah ketika bayi berusia 12 bulan.

• Tidak membuat gerak isyarat untuk berkomunikasi seperti melambai, mencapai ketika bayi berusia 12 bulan.

• Tidak memberi tindak balas ketika namanya dipanggil ketika bayi berusia 12 bulan.

• Tidak berceloteh ketika bayi berusia 16 bulan.

• Tidak mengeluarkan perkataan ketika kanak-kanak berusia dua tahun.

• Langsung tidak bercakap atau menunjukkan kemahiran sosial pada semua peringkat umur.

Tanda-tanda lain yang boleh diperhatikan

• Mengelak hubungan mata dan lebih suka bersendirian.

• Sukar memahami perasaan orang lain.

• Perkembangan pertuturan yang lambat.

• Mengulang perkataan atau frasa berulang-kali (echolalia).

• Cepat marah dengan perubahan kecil dalam rutin atau persekitaran.

• Mempunyai minat yang sangat terhad.

• Menunjukkan tingkah laku berulang-ulang seperti berpusing atau goyang badan.

• Mempunyai tindak balas luar biasa atau reaksi keterlaluan terhadap bunyi, bau, rasa, tekstur, cahaya atau warna.

Dapatkan Rawatan Autism dari Pusat Pakar Psikologi

Di Pusat Pakar Psikologi Jiwadamai, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor membuat penilaian, bagi mengenalpasti:

1/ Autism

2/ ADHD (hyperaktif)

3/ Masalah lewat pertuturan

4/ Tantrum / masalah emosi kanak-kanak

5/ Masalah kurang fokus

6/ Dyslexia

7/ Masalah pembelajaran

Dan pelbagai lagi masalah psikologi kanak-kanak dan dewasa.

Untuk dapatkan temujanji, tekan link whatsapp ini:

www.wasap.my/60172694852/Salam+JD