Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Tutorial Tukar Bullet List

Hello readers... 
Fara nak share cara tukar bullet list jadi icon pilihan comel korang.... 
Sebagai contoh, boleh lihat kat bawah ni....



SEBELUM                                                 SELEPAS




Step 1 :

Dashboard > Template > Edit HTML

Step 2 :

Cari salah satu code di bawah... Try salah satu je ye...

]]></b:skin>


</style>

atau 

/* Header

Step 3 :

Copy kan code dibawah nie dan paste kan di bahagian atasnya... Contoh ade kat bawah... jgn risau...

.post ul {
list-style:none;
}
.post ul li {
line-height: 1.4em;
background: transparent url(URL GAMBAR BULLET) no-repeat scroll 0px 4px;
margin: 0.3em 0;
padding: 0 0 0.8em 20px;
}

Step 4 :

URL warna biru di atas cume perlu digantikan dengan URL icon gambar kesukaan korang... klik save..

 Buka new post dan try klik bullet list then preview untuk lihat sama ada berjaya atau tidak...
  • Semoga Berjaya 

4 ulasan:

Cik Mun berkata...

thanks for sharing :)

Hajar Rash berkata...

rajin buat tutorial..keep it up ye sis =)

FaRa berkata...

xde la rajin mane pon... ape yang fara taw fara suke share... hee :D

ahmad berkata...

rajin3