Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Boy ke Girl ?

Assalamualaikum...

Tup Tup!! sekejap je dah 27 minggu hamil... Alhamdulillah Ya Allah... Selama 27 minggu ni xde pape masalah pada baby kami... Perot makin memboyot... Makin terasa baby dok gerak2 kat dalam... aktif sayang ibu ni ye... Dok diam2 ye kt dalam... Nanti dah masa , baru boleh main dengan ibu dgn abah... :')

Selalu main teka-teka dgn suami ttg jantina anak kami... kejap2 rase macam boy sebb agk kerap baby bergerak... kejap2 rasa girl... hehe... Ada jugak baca artikel kt internet cara nak tahu jantina anak... Tapi fara x ikut 100% sgt sebab xkesah dapat baby girl or boy... Baca pon suka2 je...yang penting Anak kn.. :)

Tersentuh hati tengok proses perkembangan baby kt youtube... hebatnya kaum wanita yg bergelar ibu...


Sepanjang hamil pon fara xbanyak karenah... xde morning sickness... bersikap macam sebelum hamil... Makanan manis,masam,pahit semua dok telan je... hee... Mengidam pon kadang2 xde lgsg.. Makan je ape yg suami belikan... Alhamdulillah xbebankan suami dri segi pemakanan... terima kasih sgt kt suami sebab rajin layan perangai fara semasa hamil ni... love u syg... :p

Next opoiment  baru nak g KK check jantina... malas nak surprice sgt susah nak belikan barang baby... Excited nya... yang penting baby sihat2... :) 

Scroll Bar di Bloglist

Tuto kali ni saje nak buat Scroll Bar di BlogList... Bosan-bosan memang blog je la jd peneman... Mr Husband dah gerak g keje... baru la dapat pegang PC.. hehe... 
Jom intai sape2 yang belom tahu cara nak buatnya... 
Step 1

Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget

Step 2 

Seterusnya, korang cari/search nama widget bloglist korang. Menggunakan Ctrl + F 

Step 3 

Langkah seterusnya, dibawah nama widget bloglist yang korang cari tu.. Cuba cari code

<div class='widget-content'> 

.Jumpa kan? Buang code tadi dan gantikan dengan code bawah ni.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width: ancho; height:250px;'>

Step 4

Preview dan jika menjadi. Klik save!

Yang warna merah tu boleh tukar dengan panjang yang korang nak okay. 




Semoga berjaya