Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Scroll Bar di Bloglist

Tuto kali ni saje nak buat Scroll Bar di BlogList... Bosan-bosan memang blog je la jd peneman... Mr Husband dah gerak g keje... baru la dapat pegang PC.. hehe... 
Jom intai sape2 yang belom tahu cara nak buatnya... 
Step 1

Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget

Step 2 

Seterusnya, korang cari/search nama widget bloglist korang. Menggunakan Ctrl + F 

Step 3 

Langkah seterusnya, dibawah nama widget bloglist yang korang cari tu.. Cuba cari code

<div class='widget-content'> 

.Jumpa kan? Buang code tadi dan gantikan dengan code bawah ni.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width: ancho; height:250px;'>

Step 4

Preview dan jika menjadi. Klik save!

Yang warna merah tu boleh tukar dengan panjang yang korang nak okay. 




Semoga berjaya 

2 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

salam kenal & akak follow sini..:)

FaRa berkata...

salam perkenalan kak kamsiah...trime kasih sudi follow :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.