Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Scroll Bar di Bloglist

Tuto kali ni saje nak buat Scroll Bar di BlogList... Bosan-bosan memang blog je la jd peneman... Mr Husband dah gerak g keje... baru la dapat pegang PC.. hehe... 
Jom intai sape2 yang belom tahu cara nak buatnya... 
Step 1

Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget

Step 2 

Seterusnya, korang cari/search nama widget bloglist korang. Menggunakan Ctrl + F 

Step 3 

Langkah seterusnya, dibawah nama widget bloglist yang korang cari tu.. Cuba cari code

<div class='widget-content'> 

.Jumpa kan? Buang code tadi dan gantikan dengan code bawah ni.

<div class='widget-content' style='overflow:auto; width: ancho; height:250px;'>

Step 4

Preview dan jika menjadi. Klik save!

Yang warna merah tu boleh tukar dengan panjang yang korang nak okay. 




Semoga berjaya 

2 ulasan:

❤Kamsiah❤ berkata...

salam kenal & akak follow sini..:)

FaRa berkata...

salam perkenalan kak kamsiah...trime kasih sudi follow :)