Home My Story Travel Review Contest Tutorial

Mommy To be

Assalamualaikum....

Alhamdulillah syukur kepada Allah swt anugerahkan kami rezeki anak pada usia yang muda ni... Ramai  bagi sokongan dan semangat.. Terharu sgt... :') 

Kandungan sekarang dah masuk 32 minggu... Tup2 kejap je dah nk bersalin lg beberapa minggu lagi.... Macam caye x caye je dah nak ade anak sorang... cepat betol mase berlalu.... :D

Dulu mase kandungan dalam sebulan selalu kate kat suami lame nye nak tunggu 9 bulan... kite dah x sabar nak timang anak sendiri nie...Sekarang Bile dah 8 bulan terase terlalu kejap la pulak... hehe




Persediaan pon masih belom complete lagi... barang baby dah settle... tinggal barang ibunya je belom cari lagi... Fara masih mencari set2 pantang yang bagus... setakat ni usha2 je dulu... Nak beli mood belanje belom dtg lg.. semakin hari semakin MALAS nak keluar... Cuaca panas terik... tu yang ilang mood nak keluar belanja... huhuhu....

Haa.. ni la dye gmbr fara dah 32 minggu... Perut fara kecik je kn?... Check doktor alhamdulillah ukuran baby,berat, keadaan baby semua baik-baik... Bagi fara dah cukup kalau baby kat dalam sihat2 je... :)




Bila dah 8 bulan preggy xingat langsung macam mane badan fara mase muda-muda dulu.... Bila tengok-tengok balek gambar lame rase nak tergelak pon ade... tergelak tgk perot yang slim skg ade isi kat dalam... Cehh.. padahal badan xde perubahan sangat pon... perot je yang naik lebih.. :p


Ok... dah penat jari menaip...  In sha Allah fara akan update lagi lepas ni... Tu pon kalau xde ppe halangan la... :)

21 ulasan:

Sura Mohd berkata...

semoga dipermudahkan untuk bersalin nanti..:)take care..:)

FaRa berkata...

Aminn...tq kak sura... ^_^

Noraihan Qusyairi berkata...

Salam fara, seronoknya baca blog bakal ibu semuda fara. semoga dimudahkan bersalin. Kak rehan dah bersalin bulan puasa lepas. Alhamdulillah bersalin normal, mudah dan cepat walaupun baby agak besar. Barang ibu tak ada apa sangat nak prepare, selain kain batik, set bersalin dan barang-barang berpantang.

kak rehan ada share checklist ringkas bersalin. jemputlah baca. inshaAllah akan datang akan share elaborated checklist.

Izzati Jefree berkata...

wah kak fara dah nak dapat baby dah. hehehe semoga baby nanti sihat, comel mcm mommy n daddy dia :)

FaRa berkata...

Kak noraihan : sat g fara singgh blog akk tgk list baby ye... mne taw ade yg blom fara beli lg...

Izzati: aminn... tq zati... bby siht sempurna cukup dah bg akk... tq taw... :)

Lollipop Manis berkata...

alah.alah comelnye young mom ni.

Medstaff Xperts berkata...

I was very encouraged to find this site. I wanted to thank you for this special read. I definitely savored every little bit of it and I have bookmarked you to check out new stuff you post.
HealthCare CPA

fiqah berkata...

alhamdulliah.. beruntung dipilih jdi bakal ibu .. smoga slamat smuanya :)

http://sihatrampingtk.blogspot.com/2014/02/bukit-larut.html

FaRa berkata...

aminn... tq fiqah bg smngt yg bermakne... :)

muhammad azuan berkata...

wahhhh tahniahhh kak :D semoga anak akak lahir sihat dan comel...semoga segalanya berjalan lancar amin :D

ezyra daniel berkata...

kawen muda ke??btw umur akk bape ?hehe..serius tak nampak sgt perut akk..badan pon still slim..takde la susah2 nak kuruskan bdn lepas bersalin nnti hehe

Mrs FaRa berkata...

hehe.. muke akk nan husband nmpk je muda... umur dah meningkat dik oii... tq.. akk pon harap mudah bersalin nnti... :)

Fikri Karim berkata...

Congrats 4 ur upcoming baby.. Semoga dipermudahkan bersalin. Waa.. muda2 dh ada ank. ThumbsUp =D

Aisyah azizon berkata...

waaahh.. seyes xtukar2 dp? hee.
btw, ecah doakan semoga baby dan akak sihat selalu. dan dipermudahkan segala urusan . <3

Erny Eraz berkata...

comel je muka ibunya. congratz. semoga dpt baby comel2, and smeoga dipermudahkan

Sya Mimie berkata...

bestnya fara dh nak ada bby.. :)

RynaHakimi berkata...

So sweet..hihi.. Akak doakan fara dipermudahkan segala urusan. Mesti baby comel mcm papa mama dia jugak :)

Mrs FaRa berkata...

ryna hakimi : hehe... tq kak.. terima kasih doakan fara... Fara doakan yg trbaik utk akk jgk... :)

Lea Azleeya berkata...

lahai.. sweet sgt fara n husband..

moga bahagia hingga ke jannah.. :)

Mrs FaRa berkata...

amin... tq lea doakan fara... lea pon semoga dipermudahkan urusan oleh yg Esa.. :)

fina krischtein berkata...

Tahniah, sekarang dah jadi Mommy kan. Comel ja anak dlm belly tuh .heehe