Ade Sape-sape boleh tolong fara settle kan masalah x? Masalah xboleh nak follow blog... Dah try banyak cara dari kawan2 blogger tetap x...


Ade Sape-sape boleh tolong fara settle kan masalah x? Masalah xboleh nak follow blog... Dah try banyak cara dari kawan2 blogger tetap xboleh jgk... Masalah... Masalah... :(

Dah 2 cara fara try... Semua xmenjadi jugak.... Cara pertama macam kt bawah ni...

klik Join this site>Sign in with Google>We're Sorry blaa blaa blaa
yang peliknye, blog yang xpernah follow pon dye suruh Sign in with Google macam gmbr no 2 kt bawah ni... Aishh... Xsuke betullah bile problem xsettle...


1)

 Untitlede3ZW.png

2)
 UntitledY07tu.png
3)
Untitleda8Hxt.png



Yang ni satu lagi cara fara try... Xmendatangkan hasil jugak....

Add> Masukkan URL blog yang fara nak follow> Xboleh jugak hasilnye.... 

UntitledXsmRJ.png

UntitledmwxA.png



UntitleddSlu.png

Ade yang terer tu tolong-tolong la kite yang lemah ni... dah naik pening cari jln penyelesaian.... Ke blog sekarang dah ade limit nak follow?? Mustahil pulak...  Budi baik anda amat dihargai... :D



Assalamualaikum.... Hari nie fara mood rajin cikit nak menaip-naip... hehe... Fuhhh !! debaran nak menunggu ketibaan cahaya mata dah ...

Assalamualaikum....

Hari nie fara mood rajin cikit nak menaip-naip... hehe... Fuhhh !! debaran nak menunggu ketibaan cahaya mata dah semakin hampir... Tunggu tanda-tanda je ni... :D

Ok la dah malas pulak nak taip... Cepat je Malas datang.. Aisshhh... (-_-) 


Jom tgk checklist ni... Mana taw mommy to be yang lain boleh buat rujukan.... Fara CopyPastaa dari blog Akk Noraihan kesayangan... jgn marah ye kak... adik mu meminjam cheklist sebentar... :D






Checklist kat atas sebagai rujukan... Boleh je tambah jika rase kurang... Depends pada setiap individu... Harap ia berguna pada mommy to be... (^^,)


Assalamualaikum... Fara nak share info cikit untuk mommy yg bakal melahirkan baby... In shaa Allah semoga ape yang kite minta akan diperke...

Assalamualaikum...

Fara nak share info cikit untuk mommy yg bakal melahirkan baby... In shaa Allah semoga ape yang kite minta akan diperkenankan oleh Allah swt dengan melahirkan cahaya mata dengan mudah...

Fara copypaste dari blog kak Jasmin...


Antara zikir dan doa yang sesuai diamalkan :



"Ya Tuhan kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat ( anak ) yang baik sempurna (tidak cacat ) Sesungguhnya Engkau sentiasa mendengar dan menerima rayuan dan doa hamba Mu."



"Tiada Tuhan yang disembah melainkan Engkau ( Allah ), maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku termasuk di kalangan orang-orang yang zalim."




"Tuhanku berilah kepadaku ( seorang anak) dari anak-anak yang soleh."



Apabila saat hampir bersalin bacalah doa ini:



"Allah telah mencukupi segala sesuatu bagiku dan sebaik-baik yang ku serah diri kepada Allah."



Untuk memudahkan bersalin, digalakkan membaca ayat kursi serta ayat ini:





"Bahawasanya Tuhanku, ialah Allah yang telah menjadikan langit dan bumi dan yang diantara keduanya di dalam enam hari kemudian Dia bersemayam atas Arasy. Dia memasukkan malam ke dalam sarang yang mencarinya dengan cepat. Matahari, bulan dan bintang semuanya ditundukkan dengan perintah-Nya. Ketahui olehmu, Allah yang mempunyai pencipta dan suruhan. Maha Mulia Allah Tuhan semesta alam."



Perbanyakkan membaca zikir ini:



"Maha Suci Allah."


"Aku Pohon ampun kepada Allah."



Sentiasa membaca doa ini :



أُعِيْذُهُ بِالوَاحِدِ الصَّمَدِ مِنْ شَرِّ كُلِّ ذِى حَسَدٍ

Maksudnya : Aku berlindung akannya dengan pertolongan Tuhan yang Esa yang ditumpu segala kehendak kepadaNya daripada sekalian yang mempunyai dengki
* Dibaca sebanyak 10 kali setiap kali lepas solat 5 waktu


Surah Al-Ansyiqaq :






Banyakkan membaca surah Maryam.

Baca Surah An-Nahl: ayat 78-80.






Disamping doa dan zikir amalan dan usaha yang lain tetap diperlukan apatah lagi ketika kita menghadapi kelahiran anak pertama.Sama-samalah berdoa agar dipermudahkan bersalin kelak oleh-Nya. Amin.

Saya Nak Menang Pandora K lik Sini Untuk Terjah Jom Join GA hebat ni.. :)

Saya Nak Menang Pandora



Jom Join GA hebat ni.. :)
Dikuasakan oleh Blogger.