Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Jus Qhaleefa



Jus Qhaleefa 
Minuman kesihatan dan kecantikkan Wanita
Kurus, Putih, Cantik dan Sihat dalam 1 Botol SAHAJA!!

Kelebihan Jus Qhaleefa :

👉 membuang lemak berlebihan 
👉 melawaskan proses pembuangan 
👉 merawat keputihan 
👉 mengatasi masalah senggugut 
👉 merapatkan miss v 
👉 mengatasi masalah rahim jatuh 
👉 melangsingkan badan 
👉 awet muda 
👉 mencerah dan mencantikkan kulit 100% halal







KEISTIMEWAAN Jus Qhaleefa :


 Dalam jus ini mengandungai ekstrak PINANG MUDA yang berhasil memberikan fast result untuk mengetatkan saluran vagina. Tambahan jus ini juga berhasil memberikan rangsangan yang hebat pada wanita dan meningkatkan daya sensitivity apabila di rangsang suami. (boleh menghangatkan lagi apabila bersama)  Bagi masalah KEPUTIHAN di dalamnya terdapat KUNYIT sebagai ANTISEPTIK untuk membunuh fungus yg menyebabkan keputihan.




Kandungan UTAMA Jus Qhaleefa :


Ekstrak DELIMA dan MANGGIS berfungsi sebagai agen anti oksidan bg mengelakkan kulit mengelebeh, menghilangkan jerawat, memudar parut jerawat dan mengelakkan payudara kendur.
Sebagai Anti kanser kerana di sebatikan juga oleh khasiat APRICOT dan ACAI BERRY.
Dan yang paling utama adunan kesemua bahan ini di lengkapi dgn khasiat HABATUSSAUDA , dimana ianya makanan sunnah dan digelar "ubat segala penyakit kecuali mati".





Jus Qhaleefa mampu untuk MENURUNKAN BERAT 

BADAN anda.


bahan yg terkandung sebagai agen pembuang lemak :-
TEH HIJAU - sangat bagus untuk mngeluarkan TOKSID yg tersumbat di tubuh. melancarkan peredaran darah dan mmpercepat proses penurunan berat badan.

GARCINIA CAMBOGIA - Bertindak sebagai pemBAKAR LEMAK dan penahan SELERA MAKAN.

** jika Di perhatikan disini ada FAT BURNER ( garcinia cambogbia) dan ada perLAWASAN TOKSID iaitu (green tea).





jus untuk dalaman wanita, sesuai untuk semua peringkat umur, tp mengikut bahan2 sangat sesuai untuk menghangatkan lg hubungan suami isteri.







Kandungan Jus Qhaleefa :

Date juice, Honey, Garcinia Cambogia, Punica Granatum, Green Tea, Kaempferia, Galanga extract, Goji, Apricot extract, Acai berry extract, Mangosteen, Strawberry Juice, Turmeric, Roselle, Malus Domestica, Rhizome Zingiber, Lingzhi extract, Aloe Vera, Habbatussauda.


1 botol Jus Qhaleefa 250ML






Cara Penggunaan/Cara makan :


Goncang sebelum diminum. Boleh diminum terus. Gunakan sudu plastik





SPECIAL nya Produk ni, yang perlu ANDA TAHU

Selain menjual Jus Qhaleefa, mereka juga akan membantu menyelesaikan masalah yang anda alami disamping membekalkan PETUA LAMA  ( mengikut masalah yang customer alami ) untuk customer amalkan sekali bersama jus, petua ni termasuk la senaman atau pun amalan herba harian.

Contohnya, bagi customer yg bersalin cser kebiasaan mengalami masalah kurang kemutan, pihak Jus Qhaleefa akan sertakan cara-cara mengamalkan senaman kegel dan amalan meminum jus kunyit.



WHATSAPP NOW! 
 019 693 9124 


RM69.90 harga Pasaran
OFFER sebotol RM60

2 botol RM110,

3 botol RM150




FACEBOOK U Princess

IG qhaleefastory_hq


TUTORIAL : Letak background pada sidebar title




hai ! Fara nak share tutorial letak background di sidebar blog. Contoh macam gambar dibawah.


Caranya amat mudah sekali. Follow je step di bawah ok. 


1) Dashboard>Template>Edit HTML

2) Cari code : h2 {

3) Pastekan dibawah code h2 {


text-align:right;
background: url(URL GAMBAR BACKGROUND);
padding: 14px;
border-radius: 4px;




4) Tukar URL GAMBAR BACKGROUND kepada background yang korang nak.
14px tu besar kotak title post dan 4px pula ketebalan border/kotak

5) Preview sebelum SAVE. 


Selamat mencuba :)



Signoras Secret Beauty Advanced


Signoras Secret 


Suppliment PERTAMA di malaysia yg menggabungkan collegen ASLI (Whitening Pure Collogen Formula) dan Jamu (Inner Beauty BOoster Formula) didalam satu kotak
Dengan gabungan dua botol didalam satu kotak Signoras Secret ini,pengguna akan mendapat hasil yang terbaik utk khasiat dalaman dan luaran!!





KHASIAT SIGNORAS SECRET

KULIT
-Putih gebu cerah berseri
-Tiada jeragat dan jerawat
-Memudarkan dan menghilangkan parut
-Mengecilkan poripori
-Mengurangkan minyak di wajah
-Menghilangkan kedutan Halus
-Tona Kulit sekata

BADAN
-Sihat bertenaga
-Cepat menyembuhkan Luka
-Membakar lemak
-Membuang toksin
-Menguatkan kuku dan mencantikan rambut

PAYUDARA
-Anjal dan mantap
-Mencerahkan puting payudara

ALATSULIT
-Mempercepatkan penyembuhan luka
-Mengetatkan Faraj
-Mengurangkan keputihan
-Menghilangkan senggugut
-Melancarkan peradaran Haid
-Meningkatkan ghairah semasa bersama dan hubungan intim
suami isteri



PENYELESAIAN MENYELURUH UNTUK WANITA LUARAN DAN DALAMAN

Antara kebaikan SIGNORAS SBA

❤Mengurangkan Keputihan & mengatasi masalah Haid tidak yang tidak teratur
❤Menghilangkan Senggugut
❤Mencerahkan kulit
❤Membakar lemak
❤Menganjalkan payudara dan punggung
❤Merapat dan mengetatkan faraj
❤Menghilangkan bau badan
❤Menghilangkan jerawat dan jeragat
❤Memudarkan parut dan bekas jerawat
❤Membekalkan tenaga sepanjang hari

Kandungan 2 Botol
✔️Whitening Pure Collagen
✔️Inner Beauty Booster

100% semulajadi HALAL
Diluluskan oleh KKM


HARGA : RM100 FREE POSTAGE
Whatsapp : 0133861404 (FARA)

Tutorial : cara disable right klik dan CTRL C diblog





Hai! Tutorial ni khas untuk blogger yang tidak suka hasil penulisannya di copy paste. Nak tekan right klik untuk copy atau Ctrl C tidak akan berjaya sama sekali. ikot step di bawah ok.



1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget


2.Seterusnya, dengan menggunakan (CTRL F) cari/search code <head> 

<script type='text/javascript'>
var isCtrl = false;
document.onkeyup=function(e)
{
if(e.which == 17)
isCtrl=false;
}
document.onkeydown=function(e)
{
if(e.which == 17)
isCtrl=true;
if((e.which == 85) || (e.which == 67) &amp;&amp; isCtrl == true)
{
// alert(&#8216;Keyboard shortcuts are cool!&#8217;);
return false;
}
}
var isNS = (navigator.appName == &quot;Netscape&quot;) ? 1 : 0;
if(navigator.appName == &quot;Netscape&quot;) document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN||Event.MOUSEUP);
function mischandler(){
return false;
}
function mousehandler(e){
var myevent = (isNS) ? e : event;
var eventbutton = (isNS) ? myevent.which : myevent.button;
if((eventbutton==2)||(eventbutton==3)) return false;
}
document.oncontextmenu = mischandler;
document.onmousedown = mousehandler;
document.onmouseup = mousehandler;
</script>


3. copy code diatas dan paste di atas code <head>



Contoh seperti gambar dibawah :





 4. Klik save dan preview!




Semoga berjaya ;)





Gaya Business Casual for Men


Suka bergaya tapi tidak tahu fesyen yang sesuai?
Banyak pakaian tapi tidak tahu cara padanan yang betul?
Mana satu yang sesuai dipakai dengan bentuk badan Anda?




Apabila bercerita tentang fesyen, bukan sahaja wanita ingin nampak bergaya malah, lelaki juga turut mengimpikan keterampilan yang simple dan bergaya. Bukan bermakna anda perlu berpakaian seperti seorang artis. Pakai simple pun dah cukup. Amalkan mengayakan pakaian dengan tidak menggunakan lebih daripada tiga warna. Ingin nampak menyerlah sikit pakailah blazer warna hitam atau putih yang fit. Pakai blazer tak semestinya kena pakai dengan kasut kulit dengan seluar slack. Pakai seluar jean pun sudah nampak kemas dan bergaya.


Begitu juga apabila menggayakan smart casual dan casual. Menjaga penampilan sangat penting agar orang sekeliling selesa dengan pemakaian anda. Kali ini, ingin ditekankan tentang perbezaan antara smart casual dan business casual.





Namun, jangan pula anda tersalah anggap diantara gaya smart casual dan casual. Bergaya smart casual bukan bermaksud anda boleh tampil terlalu santai dengan hanya memakai seluar pendek dan t-shirt. Masih ada beberapa panduan yang harus anda ikuti agar penampilan anda tidak kelihatan ‘selekeh’. Berikut merupakan beberapa gaya pakaian business casual for men yang boleh anda jadikan sebagai inspirasi :




Textured Ribbed Blazer    



1) Smart Casual

Jika anda ingin memakai t-shirt dan slack pants atau jeans, pastikan anda memakai blazer atau cardigan di bahagian luar agar kelihatan lebih ‘smart’. Elakkan daripada memakai outerwear seperti denim jacket atau leather jacket. Kebiasaannya, blazer boleh dipadankan dengan seluar yang hampir serupa atau berlainan warnanya. Malah di barat adalah menjadi kebiasaan jika blazer dipadankan dengan jeans untuk menampilkan imej kasual.



2) Straight Cut Jeans

Lebih selesa dengan pemakaian jeans? Pastikan anda memakai jeans yang berpotongan straight untuk ke pejabat. Elakkan daripada memakai skinny jeans atau ripped jeans!




3) Seluar berwarna pastels

Jangan takut untuk memakai seluar slack atau chino pants yang berwarna pastels atau warna-warna gelap lain selain hitam. Tapi, jangan sesekali tampil ke pejabat dengan seluar berwarna terang seperti merah menyala atau oren!




  

4) Kemeja Lengan panjang dan pendek

Tampil santai dengan pemakaian kemeja kasual dengan padanan seluar slacks atau seluar jeans. Pemilihan sama ada berbaju lengan panjang atau lengan pendek bergantung pada keselesaan individu.





5) Rambut

Pastikan rambut anda sentiasa kelihatan kemas dan rapi. Disarankan memakai minyak rambut agar anda lebih kelihatan segar dan segak bergaya.



  



6) Tie

Padankan tie anda dengan warna baju. Jangan terlalu gelap atau terlalu terang. Jika baju anda Berwarna cerah pakailah tie berwarna yang agak gelap. Panjang tie pula sehingga paras pusat. 




Tips Pemilihan Warna untuk kelihatan Kemas dan Bergaya

1) Pemilihan warna adalah penting agar tidak terlalu menonjol.
2) Jangan pilih pakaian yang pelik sehingga menarik perhatian orang lain memandang anda.
3) Warna yang sesuai ialah warna korporat, iaitu hitam dan putih, biru tua, coklat tua atau coklat muda, krim atau kelabu.
4) Elakkan warna terang seperti merah terang, ungu, hijau atau kuning terang.



Do and Don't 



Perkara yang perlu dilakukan atau dielakkan semasa berpakaian adalah:

1. Jangan pakai terlalu banyak barang kemas sehingga anda nampak ‘semak’.
2. Jangan memakai aksesori pelik seperti jam pada cincin, gelang yang terlalu besar dan bermotif binatang yang pelik-pelik.
3. Pastikan rambut dan kuku adalah bersih dan kemas.
4. Jangan berpakaian yang mendedahkan atau menggoda.
5. Pastikan pakaian anda mengikut saiz badan iaitu tidak terlalu longgar atau ketat








Berani Mencuba

Jangan takut untuk memakai sesuatu yang baru. Jika selalunya anda pakai baju yang gelebeh, cuba pakai baju yang fit untuk nampak lebih tegap. Jika selalu anda sikat rambut ke hadapan, apa kata sikat rambut ke belakang untuk nampak lebih bertenaga dan berani. Semuanya terletak pada keberanian anda dan bukannya kepelikkan anda.



Mencari Baju lelaki yang smart dan bergaya untuk apa jua keadaan?

ZALORA mempunyai pelbagai pilihan untuk anda http://www.zalora.com.my/men/ 





Rahsia Kecantikkan Artis bersama "Lets Cantik Skincare"


Sering mengalami masalah masalah kulit wajah yang tiada penghujungya?
Putus asa dalam mencari produk yang mampu merawat permasalahan kulit wajah anda?
Hilang keyakinan disebabkan keadaan kulit berminyak dan berjerawat?
Masih mencari produk asas solekan yang sesuai dengan tona kulit anda?



Memperkenalkan produk penjagaan kulit wajah dari Let's Cantik. Dengan menggabungkan dwi fungsi solekan dan agen penyembuhan, produk ini mampu menyelesaikan segala permasalahan kulit wajah anda. Diformulasikan dengan ramuan istimewa dan penghasilan berteknologi tinggi, Amazing Cleanser Gel, BB Cream SPF 30 dan Fabolous Night Serum merupakan solusi terbaik sebagai penjagaan harian kulit wajah dan mampu memberi pengalaman yang ternyata berbeza bagi setiap penggunanya.





Semestinya Produk Let's Cantik Skin Care Mendapat kelulusan KKM dan Halal digunakan. Pastinya buatan Malaysia 100%.


Didatangkan lengkap di dalam satu set yang mudah, Let's Cantik menawarkan senarai produk penjagaan yang mampu memberi kesan yang menyeluruh serta merawat permasalah kulit wajah akibat terdedah kepada penceraman dan pancaran sinar UV. Ia juga sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang mengalami masalah kulit berminyak dan jerawat serta amat sesuai digunakan oleh wanita Asia.


Set penjagaan kulit terbaik dari Let's Cantik Skin Care :

Image result for Lets Cantik Skincare : Gorgeous BB Cream 15GM

Georgeous BB Gream 15GM

Melindungi kulit daripada sinaran matahari.
Memberi kelembapan pada kulit muka,
Mengecilakn pori-pori.
Mengembalikan keremajaan kulit, 
Merawat kulit berminyak 
Membantu mengurangkan jerawat.


BB Cream SPF30 dari Let's Cantik bertindak sebagai bahan asas solekan dan dalam masa yang sama akan bertindak sebagai agen penyembuhan untuk merawat permasalahan kulit wajah. Dengan struktur bahannya yang ringan, ia mampu untuk memberikan hasil solekan yang menyeluruh dan sekata mengikut tona kulit wajah.


Amazing Cleanser Gel 50ML

Melembutkan kulit muka 
Menghaluskan dan melicinkan kulit muka 
Membantu menghilangkan bekas jerawat dan kedutan kulit. 
Kulit lebih berseri dan bermaya.


Amazing Cleanser Gel juga diformulasikan sebagai medium anti kedutan yang berupaya untuk mengembalikan keremajaan kulit wajah dan mampu memberikan kesan optimum untuk mencerahkan kulit, menaikkan seri serta menghasilkan kulit wajah yang sentiasa sihat dan segar.

Fabulous Night Serum

Anti kedutan
Memberi kelembapan pada kulit muka
Mengecilkan pori-pori
Mengembalikan keremajaan kulit 
Mencerahkan kulit muka, 
Membantu mengurangkan jerawat dan jeragat.




Produk ni berfomulasikan dengan bahan-bahan semulajadi :

Tea Tree 
Ekstrak betik
Minyak Kelapa
Ekstrak Vitamin E piper bettle
Stem Cell
Microcitrus Australasisca Fruit Extract
(dipercayai mampu menegekalkan kecantikan kulit secara keseluruhan)



Selain daripada penjualan produk Lets Cantik Skincare, NurSajat Beautician juga ada menyediakan pelbagai perkhidmatan lain di pusat kecantikannya yang terletak di Galaxy Ampang Shopping Mall dan Bandar Baru Uda Johor Bahru.

Antara perkhidmatan yang disediakan adalah Facial Treatment, Injection IV Drip, IV Drip, Drip, Facial, Nano Treatment dan banyak lagi. Jika anda ingin kelihatan cantik seperti emma maembong boleh cuba perkhidmatan yang disediakan oleh NurSajat Beautician di pusat kecantikannya. Pusat kecantikan yang dimilikinya juga sering dikunjungi oleh wanita-wanita korporat, pelakon, penyanyi, pereka fesyen, peragawati, suri rumah dan pelajar-pelajar.


Berita Baik!!

Pendaftaran Stokis Lets Cantik dari NurSajat Beautician telah DIBUKA! Jom rebut peluang untuk menjadi agen yang sah disamping dapat menjana kewangan yang lebih besar.




Cara Order/Pertanyaan :

“Instagram” milik Nur Sajat dan NurSajat Beautician.
Laman web rasminya www.letscantik.com.my





Giveaway by mrs fara bernilai RM329


Assalamualaikum....



Hai! Alhamdulillah diberi kesempatan lagi untuk membuat giveaway. Hadiah kali ni Produk E.V.E bernilai RM329



Fara akan menjalankan giveaway ini selama sebulan sahaja dan akan berlangsung di 3 tempat iaitu IG, Page kosmetik murah dan juga di Blog mrs fara. Anda cuma perlu join pada salah satu tempat sahaja. Jika anda nak join di semua tempat link dibawah adalah lebih diutamakan kerana jika tiada peluang memenangi diblog mungkin rezeki menang di IG or Page?



Cara join mudah sahaja. Hanya follow Link dibawah ini.

1) Follow Blog Mrs Fara : mrs fara official blog
2) Follow Page Kosmetik Murah : Kosmetik murah
3) Follow Instagram oh_farra : oh_farra
4) Copy banner diatas dan backlink ke Blog fara dengan membuat tajuk : "Giveaway by mrsfara bernilai RM329"

5) Tinggalkan URL entry yang anda join di KOMEN dibawah. 





Inilah dia hadiah untuk anda menangi iaitu SET produk EVE bernilai RM329






Dibawah adalah details serba sedikit tentang hadiah Set produk EVE.



Tentang E V E produk



E.V.E Strawberry Fiber 



* Membersihkan pengumpulan toksik dan logam berat untuk lebih tenaga dan kesihatan yang lebih baik.
* Meningkatkan penghadaman serta metabolisma, mengurangkan kembung dan gas.
* Mempertingkatkan pengurangan berat badan.
* Membersihkan parasit, cacing dan telur-telurnya.
* Membina sistem imunasi yang kuat.
* Meningkatkan keupayaan badan untuk menyerap nutrisi dari makanan.

1kotak (15 paket) = RM70



E.V.E 7-IN-1 Vsphere Serum - RM100





E.V.E 6-IN-1 Day Cream - RM90





E.V.E ALL-IN-1 Bar - RM69



Kalau rajin sudi-sudilah tinggalkan jejak di shoutbox fara. Senang fara nak blogwalking blog korang

Semoga Berjaya! ;)



Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


Flash Card



Assalamualaikum... 


Pengenalan flashcard


Flashcards adalah gambar bewarna atau bercorak yang diperkenalkan oleh Glenn Doman, seorang doktor ahli bedah otak dari Philadelphia, Pennsylvania. Gambar-gambar pada Flashcards mempunyai pelbagai jenis seperti binatang, buah-buahan, pakaian, warna, bentuk-bentuk angka, dsb.






Cara Bermain Flash Card

Flashcards tersebut dimainkan dengan cara diperlihatkan kepada anak dan dibacakan secara cepat, hanya dalam waktu 1 masa  untuk untuk setiap objek yang dipamerkan. Tujuan dari cara ini adalah melatih kemampuan otak kanan untuk mengingat gambar dan kata-kata, sehingga perbendaharaan kata dan kemampuan membaca anak boleh dilatih dan ditingkatkan sejak bayi.



Antara contoh Flash Card










Flashcards dapat diberikan kepada anak sebagai sebuah permainan mengenal huruf dan kata-kata. Gambar-gambar flashcard yang menarik dengan warna-warni akan disukai bayi dan anak-anak. Di samping itu juga, ibu boleh mengajak anak mereka bergembira, bermain dan belajar dengan cara yang sederhana.


Perlu diingatkan supaya tidak memaksa anak untuk menghafal sekian kata dalam sehari,dan jangan sesekali membanding-bandingkan anak kita dengan bayi atau anak-anak lain seusianya yang sudah lebih maju kemampuan belajar. Biarkan saja anak berkembang dan belajar dalam tempuhnya sendiri dan mengikuti kematangan fungsi-fungsi otaknya masing-masing, sebab setiap anak berbeza.



Manfaat dari flashcard adalah :

 Bayi anda akan dapat membaca
 Mengembangkan daya ingat otak kanan,
 Melatih kemampuan konsentrasi dari bayi,
 Memperbanyak perbendaharaan kata dari bayi.




Banyak cara yang boleh dilakukan untuk mengembangkan minda anak anda, antara lain dengan image training, visualisasi, termasuk juga dengan permainan baby Flash card dan Dot card ini.

Flashcard sudah sangat terkenal di negara-negara maju dan terbukti sangat efektif untuk mengajarkan bayi membaca di usia yang sedini mungkin.

Jadi, mari kita berikan stimulasi-stimulasi kepada anak, sehingga perkembangan otaknya, baik kiri mahupun kanan agar berkembang dengan seimbang.





NAK BELI FLASH CARD UTK SIMANJA ANDA?
BERKUALITI CANTIK DAN MURAH?

Whatsapp NOW  014 221 2543










Tutorial : Freebies kotak Shoutbox super cute



Hai! nah freebies icon comel untuk shoutbox anda. Drop your komen if ambil icon ni dari fara k. Macam mana nak pasang? ikot step  LINK SINI OK



Pilih jangan tak pilih 

Kelabu

 http://2.bp.blogspot.com/-TmDaq2i9E48/UYOM2b6TCnI/AAAAAAAAGTo/tfj3nukBCuA/s1600/bgshout-bnw.png
http://3.bp.blogspot.com/-G_8obMj-u_A/UYOM2wPIwVI/AAAAAAAAGT0/TUO_s-SzzK4/s1600/bgshout-bnw2.png


Ungu


http://2.bp.blogspot.com/-UN_IKrfwi0s/UYOM3RitzNI/AAAAAAAAGUM/dteiy_W7buE/s1600/bgshout-purple.png
http://2.bp.blogspot.com/-3M36_b9sqN4/UYOM3eLc7lI/AAAAAAAAGUI/r0hLPJ0UV08/s1600/bgshout-purple2.png



Hijau 


http://4.bp.blogspot.com/-xb5cJHOS8iw/UYOM28WsH3I/AAAAAAAAGT4/_bmtLG0BOuA/s1600/bgshout-green.png
http://4.bp.blogspot.com/-xb5cJHOS8iw/UYOM28WsH3I/AAAAAAAAGT4/_bmtLG0BOuA/s1600/bgshout-green.png





Semoga berjaya ;) 
[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.