Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Bihun Soto (Pes Adami)

Assalamualaikum...

Terlebih rajin pulak nak share resepi sejak dua menjak 3 menjak hari ni. Al maklumlah selera makin demand nak makan macam-macam. Opsss! Fara belom berbadan 2 lagi ye jangan salah paham. Cukup dulu ade yang sorang ni. Hehehe

Ok, kite terus ke jalan yang lurus. Fara memang agak malas nak sediakan bahan yang bermacam jenis. Sangat xsuke bile makanan xhabis dimakan so bile masak something fara fokus pda makanan yang hanya di makan sahaja. 



Bahan² masakan yg sgt simple style malas kebabbommm!!

Bahan-bahan : (utk 4 org punya hidangan k )

Bawang putih  4 biji
Kentang 3 biji (potong kecik)
Ayam 500g
Pes adami

Bahan hidangan/tambahan :

Bawang goleng
Sambal kicap
Tauhu
Kacang

Cara masak :

Tumiskan bawang dan kentang bersama. Masukkkan air, ayam, dan pes kemudian biarkan hingga mendidih. Siap.






Ni cara malas ye. Walaupon malas tetap sedap rase pon sama macam kat kedai. Boleh makan sampai puas.


 


Ok,selamat mencuba!! 

Custom Made Phone Case

Assalamualaikum........



Anda boleh memiliki sebuah kes telefon pintar dengan reka bentuk anda sendiri, gambar dan warna yang bergaya.



Custom Heatpress menyediakan percetakan warna penuh yang tahan lama untuk telefon pintar anda dengan sesuai dan sempurna.

Ianya sangat murah dan mudah untuk membuat kes telefon peribadi untuk imej orang yang anda sayangi dan mengabadikan saat indah ini ke mana-mana sahaja anda pergi.




Caranya mudah sahaja anda hanya perlu pilih gambar ---> Pilih 3D casing HP ---> Siap !!


Antara contoh testimoni dari pengguna  :









Custom Heatpress juga menerima 2D & 3D Casing Handphone Custome Case. Boleh letak apa sahaja gambar yang anda suka.


Untuk order atau sebarang pertanyaan :

Call/Whatsapp : 017 684 3180

FB : Klik Sini






Giveaway Cash RM500 2015 by Emas Putih




Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang
Hadiah Misteri Exclusively by Azanis x 3 Pemenang

Mula : 10 Mac 2015 | Tamat :24 Mac 2015

Bayar bil online

Assalamualaikum....
Haii korang. Fara saje nak share langkah-langkah bayau bil TNB memandangkan fara sendiri pon dah mula berjinak nak bayar bil secara online.
Orite, malas nk buang masa kt bawah ni fara share cikit la langkah-langkah bayar bil guna Cimb
Image result for online shopping



Firstly,korang mesti taw no acc TNB contoh macam yang fara bulat dibawah.





After that, Log in kt Acc Cimb Klik "Pay--->Bills"



Kemudian masukkan bill Acc dan Amount dan klik submit


Klik Proceed to payment untuk langkah seterusnya




Last sekali die akan kate sukses menandakan korang dah berjaya membayar secara online. Senang je kan. Lepas ni xperlu lah dok beratur panjang kat pejabat pos.


Selamat Mencuba :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.