Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Bihun Soto (Pes Adami)

Assalamualaikum...

Terlebih rajin pulak nak share resepi sejak dua menjak 3 menjak hari ni. Al maklumlah selera makin demand nak makan macam-macam. Opsss! Fara belom berbadan 2 lagi ye jangan salah paham. Cukup dulu ade yang sorang ni. Hehehe

Ok, kite terus ke jalan yang lurus. Fara memang agak malas nak sediakan bahan yang bermacam jenis. Sangat xsuke bile makanan xhabis dimakan so bile masak something fara fokus pda makanan yang hanya di makan sahaja. 



Bahan² masakan yg sgt simple style malas kebabbommm!!

Bahan-bahan : (utk 4 org punya hidangan k )

Bawang putih  4 biji
Kentang 3 biji (potong kecik)
Ayam 500g
Pes adami

Bahan hidangan/tambahan :

Bawang goleng
Sambal kicap
Tauhu
Kacang

Cara masak :

Tumiskan bawang dan kentang bersama. Masukkkan air, ayam, dan pes kemudian biarkan hingga mendidih. Siap.






Ni cara malas ye. Walaupon malas tetap sedap rase pon sama macam kat kedai. Boleh makan sampai puas.


 


Ok,selamat mencuba!! 

2 ulasan:

Normi Nieza berkata...

sdapnya,,.:)

Rajkot berkata...

I have already bookmarked you.
pediatric dentist in india

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.