Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Bayar bil online

Assalamualaikum....
Haii korang. Fara saje nak share langkah-langkah bayau bil TNB memandangkan fara sendiri pon dah mula berjinak nak bayar bil secara online.
Orite, malas nk buang masa kt bawah ni fara share cikit la langkah-langkah bayar bil guna Cimb
Image result for online shopping



Firstly,korang mesti taw no acc TNB contoh macam yang fara bulat dibawah.





After that, Log in kt Acc Cimb Klik "Pay--->Bills"



Kemudian masukkan bill Acc dan Amount dan klik submit


Klik Proceed to payment untuk langkah seterusnya




Last sekali die akan kate sukses menandakan korang dah berjaya membayar secara online. Senang je kan. Lepas ni xperlu lah dok beratur panjang kat pejabat pos.


Selamat Mencuba :)

Tiada ulasan:

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.