Home My Story Travel Review Contest Tutorial

Manjakani Feminine Hygiene Wash (Cosmoderm)


Assalamualaikum.... Haiiiii ;)


Kaum hawa jangan ambil mudah tentang penjagaan miss v !!




Dalam kehidupan seseorang wanita, penjagaan alat sulit atau alat kelamin amat penting kerana ia berkait rapat dengan pengeluaran darah haid, hubungan seks dan kehamilan.

Bahagian ini sensitif pada perubahan persekitaran terutamanya keasidan dan kealkalian (pH) kemaluan wanita. Perubahan ini samada disebabkan jangkitan kuman, penggunaan sabun atau faktor fizikal, persekitaran ataupun kebersihan diri. Seseorang wanita mungkin tidak selesa, gatal, mengeluarkan keputihan yang tidak normal atau berbau, bengkak alat kelamin dan kesakitan. Umumnya, wanita memang selalu mengalami masalah keputihan, samada normal atau tak. Macam mana nak tahu keputihan korang tu normal ke tak?

Keputihan normal: Lendir yang keluar dari Miss V tu jernih, cair dan tidak diiringi dengan rasa gatal.
Keputihan tidak normal: Lendir yang keluar dari Miss V berisfat putih pekat, kadang kala seperti nanah, berbau, dan diikuti dengan rasa gatal di kawasan Miss V.

Untuk info lebih lanjut pasal keputihan ni, boleh refer diartikel yang ditulis oleh Dr Zubaidi.


Manjakani Feminine Hygiene Wash diperbuat dari ekstrak herba tradisional dan bahan bahan semulajdi rumusan terkini yang telah diuji secara klinikal . Berfungsi untuk merawat keputihan, mencegah dari jangkitan kuman/ fungus yang menyebabkan bau , dapat membantu mengetatkan faraj. ia juga dapat memberi kesegaran terutama diwaktu haid, mengurangkan kegatalan dan dapat menstabilkan pH kawasan sulit wanita. Peratusan kandungan herba yang tinggi dapat mengekalkan kelembapan di kawasan vagina.

Sejak Fara menggunakan Manjakani Feminine Hygiene Wash alhamdulillah masalah keputihan telah tiada dan kulit dibahagian miss v semakin cerah. Faktor utama fara tertarik dengan pencuci cosmoderm ni adalah kandungan Sireh yang digunakan. Sireh sememangnya bagus untuk menghilangkan bau dan membunuh kuman. Yang bestnya, Manjakani Feminine Hygiene Wash ni bukan setakat ada sireh malah, manjakani, aloe vera, vitamin E dan kacip fatimah. Setiap kandungan bahan tersebut mempunyai ciri-ciri dan kelebihan yang tersendiri. Bau yang wangi dan dingin herba menambahkan lagi kepuasan fara memakainya.




Kelebihan Manjakani Feminine Hygiene Wash :

• Membantu mengetatkan dan menegangkan dinding faraj
• Mencerahkan kulit celah peha
• Rasa dingin dan segar yang berpanjangan
• Merawat keputihan
• Melicinkan kulit
• Wangian feminin yang menggoda
• Membantu mempercepatkan penyembuhan luka


Cara menggunakannya Manjakani Feminine Hygiene Wash (Cosmoderm) : 

Buihkan tangan dengan sebelum disapukan pada miss v. Biarkan beberapa minit dan bilas dengan air hingga bersih.




Kelebihan Ramuan Utama Pembersih Intim Wanita Manjakani :




KACIP FATIMAH
 Mengetatkan rahim dan otot vagina yang mungkin kendur akibat bersalin

SIRIH
 Membunuh kuman dan menyah bau

VITAMIN E
 Melindungi sel dan tisu badan dari kerosakan akibat radikal bebas

MANJAKANI
 Mengetatkan kesihatan sistem peranakan wanita selepas bersalin


ALOE VERA
 Melegakan kesakitan dan mengurangkan keradangan






Untuk makluman semua, fara xjual ye. Boleh refer website cosmoderm dibawah utk order dan lebih details. 




Cara Order  http://www.cosmoderm.com.my/






Tiada ulasan: