Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Cara turunkan berat badan paling selamat dan kesihatan terjamin!

Assalamualaikum....

Concentrated Mineral Drop (CMD) iaitu makanan berkhasiat utk sel badan. CMD sudah 19 tahun berada di pasaran dengan ribuan testimoni. Dipasarkan ke 4 buah negara iaitu Malaysia, Indonesia, Singapore & Thailand. Mempunyai ribuan testimoni dari pelbagai masalah/ penyakit. CMD mempunyai sijil Halal Antarabangsa (IFANCA). Mendapat kelulusan KKM dikategorikan sebagai makanan kesihatan (rujukan surat : (14)dlm.KKM-163/S/95 Jld.94).

APA ITU CMD ?
- Pati Mineral paling pekat.
- Makanan kepada sel-sel badan.
- 100% semulajadi tanpa pewarna, perasa atau gula tambahan.
- Terhasil dari Great Salt Lake di Utah, Amerika.
- Mempunyai 72 mineral, hampir sama dengan air zam2 (78 mineral).
- Bersifat alkali.
- Bentuk cecair yg mudah dihadam.


HANYA 20TITIK ANDA TELAH MENIKMATI 27 KEBAIKAN MENGAMBIL CMD


19 TAHUN DIPASARAN DENGAN RIBUAN TESTIMONI PELBAGAI FUNGSI


CMD SESUAI UNTUK MENCEGAH & MENGAWAL PELBAGAI PENYAKIT DAN MASALAH

Seperti Kencing Manis, Strok, Darah Tinggi, Asma, Sakit Sendi, Buasir, Bisul, Gout, Buah Pinggang, Ekzema, Masalah Paru-paru, Tiroid, Resdung, Awet Muda, Fibroid, Ketumbuhan, Masalah Mata, Ulser, Masalah usus, Jerawat, Masalah Haid/Kesuburan, Sakit Kulit, masalah berat badan dan banyak lagi.

4 fungsi utama CMD ni ialah:
* ANTIOKSIDA
* IMMUNITI
* DETOKSIFIKASI
* REGENERASI SEL

CMD meningkatkan PH alkali badan anda:1. Menyediakan trace mineral lengkap untuk keperluan badan anda dengan lebih 260mg Magnesium bagi setiap 20 titis.2. Meningkatkan PH badan dengan meneutralkan lebihan asid di dalam cecair badan dan tisu, menukarkannya menjadi garam dan kemudiannya memboloskan garam itu keluar daripada badan melalui air kencing.3. Membantu menyerap nutrien dalam makanan dan mengalkali PH badan.4. Mengubah struktur molekul air untuk memaksimumkan kuasa menghidratkan dan menembusi setiap sel dalam badan anda.5. Menjadikan air rasa lebih menyegarkan, rasa sedikit manis dan bermineral.


Fungsi CMD Dalam Tubuh Badan

1. Membersih* Darah - sistem peredaran darah yang sihat. Mencegah kolesterol tinggi, darah tinggi dan tekanan darah rendah.* Usus - menyihatkan sistem pembuangan serta mencegah masalah sembelit,buasir, barah usus atau kolon, najis berdarah

2. Membina

* Komponen Asas Badan - enzim, sel darah, hormon dan vitamin diperlukan semua sistem badan. Mencegah beguk, kencing manis dan ketidakhadaman.

* Tulang, Sendi dan Gigi yang kuat - mencegah masalah tulang (artritis,reumatisme, gout, osteoporosis.)

* Rambut dan Kulit Yang Cantik - tiada lagi masalah kulit, alahan, gatal, ruam atau rambut rontok dan kering.

3. Menguatkan

* Sistem Badan - menguatkan sistem bio-elektrik, penghadaman dan ketahanan badan. Apabila sistem badan kuat, pasti badan dapat mencegah penyakit.

* Mengatasi Stres - (tekanan) mencegah masalah buah pinggang, jantung dan paru-paru (lelah, bronkitis dan resdung). Kesihatan badan lebih stabil untuk mengatasi stres.

4. Menggiatkan

* Prestasi Badan - melakukan apa jua aktiviti dengan lebih stamina & kurang letih.

* Refleks Mental & Fizikal - penerimaan pengetahuan lebih baik, tidak kira usia. Bagus untuk IQ mereka yang sedang belajar.

* Penyerapan Nutrien & Supplemen Lain - semua makanan harian dan supplemen lain (seperti vitamin, royal jelly, aloe vera) diserap dengan lebih baik.


CARA PENGAMBILAN :

Kanak-kanak @ Remaja :
1 titis bagi setiap 2 kg berat badan.

Dewasa :
40 titis secarakonsisten setiap hari (10 titis pagi, 10 titis tengahari, 10 titis petang dan 10 titis malam).

Sebaiknya diambil selepas makan. Boleh campurkan ke dalam segala jenis minuman.Boleh ditambahkan ke dalam masakan.

CMD tanpa keahlian :

65ml RM100
120ml RM190
Harga Termasuk pos

Tp skrg ada limited time offer :

RM178
Dpt sebotol cmd 120ml

FREE!! FREE!! FREE!!
Free lg sebotol 65ml
Free keahlian seumur hidup
Free buku panduan
Kegunaan dua botol sehingga 4bulan

Next time nk beli, boleh beli harga ahli dh. Dpt lg murah.
Kalau nak better grab skrg time offer. Lps ni takde dh offer free 65ml ni :)

Cara Order HP : 011 2851 2176 ( Puan Suhana )

Testimoni










Raysha Perfumes - Aroma Memikat Hati

Assalamualaikum.....


BELI PERFUMES MAHAL TAPI SEJAM PON X TAHAN !! 
SAKITNYA TUHHH DISINI !!




Pernah anda membeli perfume sebelum ini? Baik lelaki mahupun wanita, masalah yang sering dihadapi mereka ialah kesukaran memilih minyak wangi sesuai disebabkan kemunculan pelbagai jenis aroma di pasaran dalam perisa berbeza. Ditambah pula bentuk botol yang menawan sehingga menyebabkan pelanggan terkeliru mengenai wangian yang sesuai dengan personaliti dan bau badan mereka.




Jika dilihat di dalam pasaran terdapat pelbagai jenama dan jenis yang dikeluarkan, pilihan fara minyak wangi dari Raysha Perfume. Fara memilih minyak wangi Raysha Perfume disebabkan beberapa faktor yang sangat menarik tentangnya antara contoh, aroma yang tahan sepanjang harimesra solat, dan mesra pengguna. 3 perkara ni sangat penting untuk fara kekal berkeyakinan apabila berinteraksi di luar. 

Setiap minyak wangi akan mencetuskan aroma berbeza apabila terkena kulit. Kali pertama fara mencuba Raysha Perfumes terus jatuh cinta dengan aroma Floral by GucciAromanya yang sangat lembut sememangnya memukau hati fara. Cara fara pakai dengan semburan pada kulit dan bukannya baju bagi memastikan aroma yang sesuai dengan tubuh. Jika sebelum ni fara cuba pelbagai minyak wangi ada yang hanya tahan selama 2/3 jam memang terasa kerugian duit dan masa untuk sembur perfumes di badan apabila wangian telah hilang. Ciri-ciri long lasting pada perfumes amat sukar dicari tapi sejak kemunculan Raysha Pefumes ianya menjadi pujaan hatiku selamanya!



Jangan hanya membeli disebabkan terpengaruh dengan jenama mahal sebelum benar-benar yakin wangian itu sesuai dengan diri kita. Ya! ramai dikalangan kita yang mudah terpengaruh dengan beranggapan perfumes yang mahal itu lebih bagus dan kekal lama tanpa memilih haruman yang bersesuaian dengan personaliti dan gaya hidup kita. Pastikan kita memilih minyak wangi beraroma segar yang mempunyai bau mengesankan. Ketika membeli, pastikan kita meminta pandangan rakan (sebaik-baiknya wanita) mengenai minyak wangi sesuai. Biasanya rakan akan memberikan pandangan berbeza mengenai apa yang sesuai dengan personaliti diri kita.


Bahan dan aroma Minyak wangi boleh dipilih berdasarkan bahan serta aroma digunakan. Misalnya, minyak wangi berperisa kayu, buah-buahan, bunga-bungaan, lautan, sayur-sayuran dan wangian Timur. Biasanya, setiap wangian mempunyai pengkelasan berbeza sama ada sesuai untuk lelaki atau wanita. Bagaimanapun, pilih haruman dari Raysha Perfumes yang sesuai dengan personaliti dan gaya hidup kita.







Tip memakai minyak wangi :

Bagi mengekalkan ketahanan aroma wangian yang dipakai, terdapat beberapa teknik yang boleh diamalkan. Sebaiknya letakkan minyak wangi pada nadi, pergelangan tangan, siku dan belakang telinga.  


Kelebihan Raysha Perfumes yang ramai tidak tahu : 
Kenapa perlu berbelanja lebih sedangkan Raysha Pefumes mempunyai segala jenis Wangian yang berkualiti tinggi yang diimport dari UK dan di aspirasikan daripada jenama terkenal antarabangsa. Kekal wangi sepanjang hari, sesuai untuk apa jua kegunaan termasuk solat. Sebanyak 13 jenis perfumes untuk lelaki, 20 jenis untuk wanita dan 5 jenis penyegar udara yang boleh didapati disini. Pilih sahaja wangian jenis mana dalam senarai dibawah yang bersesuaian dengan personaliti anda.



Senarai Perfumes yang terbaik di dunia dari Raysha Perfumes :



For Him

1. 1 Million by Paco Rabanne
2. Acqua di Gio by Giorgio Armani
3. Desire Blue by Dunhill
4. Desire Red by Dunhill
5. Eternity by Calvin Klein
6. Energise by Hugo Boss
7. Extreme by Bvlgari
8. I Am King by Sean John
9. Polo Blue by Ralph Lauren
10. Polo Sport by Ralph Lauren
11. Pure Instinct by David Beckham
12. Starwalker by Mont Blanc
13. Tommy by Tommy Hilfiger




For Her

1. Addict 2 by Christion Dior
2. Amor Amor by Cacharel
3. Apple Blossom by The Body Shop
4. Be Delicious by DKNY
5. Bright Crystal by Versace
6. Fantasy by Britney Spears
7. Floral by Gucci
8. Incanto Shine by Salvatore Ferragamo
9. Lady Million by Paco Rabanne
10. Live by Jennifer Lofez
11. London by Burberry
12. Luscious Pink by Mariah Carey
13. Midnight Fantasy by Britney Spears
14. Nina by Nina Ricci
15. Paris Hilton by Paris Hilton
16. Pretty by Elizabeth Arden
17. Ralph Lauren Blue by Ralph Lauren
18. Tommy Girl by Tommy Hilfiger
19. Vanilla by The Body Shop
20. White Musk by The Body Shop


Air Freshener

1. Lemonade
2. Sweetberry
3. Red Grape
4. Morning Fresh
5. Sparkling Blossom







Air Freshener/Penyaman udara pula bukan sahaja boleh diletakkan pada kereta sahaja, malah boleh diletakkan di bilik tidur agar keadaan bilik sentiase segar dan nyaman ketika beradu. Selain untuk mendapatkan suasana tidur yang aman ianya juga boleh dibuat sebagai terapi ketika tidur kerana perfumes ini merupakan terapi yang mengandungi pati minyak bunga-bungaan dan tumbuhan untuk membantu memperbaiki kesihatan, membangkitkan semangat, membangkitkan keghairahan, menenangkan jiwa dan meransang proses penyembuhan.



Keistimewaan UTAMA Raysha Perfume :
  Halal dan Suci
  Beraromaterapi
  Memberi Aura
  Tanpa lemak haiwan
  Berkualiti Tinggi
 Tahan lama (24jam)
  Tanpa bahan beracun (Methanol)
  Meninggkatkan keyakinan diri
  Mesra Pengguna
  Berkesan
  Harga berpatutan










Kandungan Raysha Pefumes

Jangan Risau... Jangan Risau.... Raysha Perfume Halal dan bebas Alkohol
Raysha Perfumes mengandungi rumusan pati dari khazanah semulajadi serta bebas dari penggunaan alkohol.





Jom bertukar kepada Raysha Perfumes sekarang! Order :


Website : http://rayshaperfumes.blogspot.com/
RAISHA RESOURCES Hotline : 010-2255 297 / 294




Donut Gebu


Assalamualaikum.....

Buat pertama kalinya fara buat kuih iaitu Donut. Masa buat donut memang hati tawakal jadi atau tidak terpaksalah cuba yelah praktis make perfect gitu. Alhamdulillah percubaan pertama yang menjadi. Resepi donut ni kawan yang bagi katanya gebu dan lembut bile makan. Thanks to Noor Izreen Fara mmuahhh ciked kat ko!! haha :D


Resipi Donut Doh :

2 Cawan Tepung Gandum
2 Sb Gula
2 Sb majerin/Butter
1/2 Cawan air (Ikut Perlu)
1 Sk Yis




Cara buat :

~ Satukan kesemua bahan kedalam 1 bekas untuk diadun
~ Uli bahan tersebut sehingga tidak melekat ditangan
~ Kemudian, tutup doh dalam tupperware kedap udara dan biarkan selama 40 minit untuk bagi Doh kembang
~ Lepas doh dah kembang tumbuk-tumbuk donut untuk buang angin dan bentukkan donut dan        biarkan   lagi donut dalam 15 minit
~ Goreng dengan minyak panas,api sederhana kecil
~ Angkat dan toskan 
~ Akhir sekali salutkan donut dengan gula halus

doh yang telah kembang






Selamat Mencuba!! ;)

Jadual Pemakanan Ibu Berpantang

Assalamualaikum...

Disini, fara ingin share sedikit sebanyak jenis-jenis makanan dan minuman yang boleh diambil ketika dalam berpantang. Rupanya banyak makanan serta minuman yang boleh diambil ketika dalam berpantang dan jarang orang mengetahuinya.

Selepas ini, tidak perlu risau untuk berpantang kerana makanan yang disenaraikan ini mempunyai banyak pilihan dan sudah pasti tidak akan bosan untuk makan lauk pauk masakan yang pelbagai jenis untuk dimakan. 






















Diucapkan selamat berpantang special untuk  Dedeq yang baru melahirkan baby girl 5/5/2015 sebentar tadi... Tahniah dan selamat menjalani kehidupan seorang ibu...


***Credit gmbar diatas semua dr page soaljawab ibu hamil berpantang***

Riadah petang

Assalamualaikum....

Waktu dan masa yang paling sesuai dimanfaatkan ketika cuti adalah bersama keluarga dan waktu cutilah peluang terbaik untuk merehatkan minda, tolak tepi segala masalah yang ada untuk menggembalikan kekuatan fizikal dan mental untuk hadapi rutin harian seperti sedia kala.

Tiap kali hari minggu atau ada masa terluang disinilah menjadi tempat riadah fara sekeluarga iaitu di Padang Setia Citi Mall. Tempat yang sangat besar ditambah pula ada pelbagai aktiviti menarik yang boleh dilakukan disini seperti berbasikal, bermain belon, skateboard, dan pelbagai lagi.

***** Ayat atas tu Intro karangan skolah jee.. Kehkehkeh ***




Mana lagi nak lepak kalau bukan dekat padang setia mall. Tempat paling best nak duduk bersantai sambil makan uncle bob dan tengok gelagat manusia yang pelbagai karenah.



Memandangkan Aimi pon dah boleh berjalan memang waktu terbaik la bawak kat sini sebab boleh latih diri aimi jangan terlalu takot bile berjumpa dengan orang. Xtaw lah sebesar mana kebenaran yang diperkatakan orang untuk melatih anak agar xtakot jumpe orang tu. Huhuhu




Ambil masa dalam 20 minit untuk aimi warm up barulah dia ok dengan keadaan sekeliling.




Tuuu dia dah start jalan tapi mata dok perhati sekeliling. Nampak benau nakotnye.




Aimi says : Tangan saya memang berketak start umur sebulan hingga la setahun sekarang ni. Saya hanya minum susu badan + Nasi dan kawan mommy saya semua gelar saya "Dak Mok Michelin".