Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Senarai Produk Hilangkan Parut Paling Berkesan

Assalamualaikum...

Kebanyakan kecederaan harian, seperti luka, lecet, lelas atau luka terbakar tidak berbahaya. Tetapi ia boleh menyebabkan parut yang ketara apabila lapisan dalam kulit tercedera. Dalam keadaan demikian, tubuh bertindak terhadap kecederaan tersebut dengan mengikuti langkah-langkah yang selaras menjadi parut.

Proses menjadi parut boleh dipengaruhi dalam setiap fasa pembentukan parut. Tetapi lebih awal parut itu dirawat, kurang ketara jadinya. Untuk hasil yang terbaik, dibawah ini fara senaraikan antara produk yang berkesan untuk menghilangkan parut tersebut.





1) Azanis Scar Serum :

Azanis Scar Serum dikenali sebagai serum hilangkan parut paling berkesan yang tengah meletop sekarang ini. Secara amnya Azanis Scar Serum membantu untuk melembapkan kulit dan bertindak sebagai vitamin antioksidan yang mana ia akan memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah dengan radikal bebas agar tidak rosak dan menyebabkan penuaan awal.



Satu lagi kelebihan Azanis Scar Serum adalah merawat parut tidak kira parut jerawat, parut akibat kemalangan atau parut disebabkan kulit sensitif. Azanis Scar Serum juga dapat membantu selesaikan masalah Regangan kulit, Warna kulit tidak sekata, Penuaan kulit dan juga masalah kulit kering. 

Azanis Scar Serum merupakan produk rawatan parut No 1 Terlaris di Malaysia. Sebuah produk yang boleh menyelesaikan masalah parut anda serta merawat bekas-bekas luka, parut chicken pox, stretch marks, luka bersalin, kudis dan luka kemalangan.




Pesakit ekszema juga boleh menggunakannya tanpa risau. PARUT LUKA BOLEH HILANG. PARUT DEGIL MUDAH DIBUANG. Keloid, icepicks pun boleh dirawat. Rasai keajaiban Azanis Scar Serum dalam masa 3 Minggu Sahaja! Tidak perlu risau kerana produk ini selamat digunakan tanpa bahan kimia merbahaya.


Cara Penggunaan :

Harus disapu pada parut dengan pergerakan membulat, dua kali setiap hari. Pada parut baru, Azanis scar serum harus disapu setelah luka telah sembuh dan tidak boleh digunakan pada kulit yang luka

Berjuta testimoni dari pengguna azanis scar serum Klik Sini



 

MEDERMA:

Mederma terbukti secara klinikal dapat mengurangkan parut yang ketara.
Ia merupakan salah satu rawatan parut yang terkemuka di dunia selama lebih 10 tahun.
Dengan keberkesanan yang terbukti secara klinikal*, gel ini merawat parut lama dan baru.
Formula gel proaktif menggalakkan proses penyembuhan kulit dan menjadikan parut kurang ketara.

Cara Penggunaan :

Untuk hasil yang terbaik, gunakan Mederma sebaik saja luka tersebut tertutup atau jahitannya ditanggalkan - untuk sekurang-kurangnya 8 minggu pada parut baru dan 3-6 bulan pada parut lama.







CICA CARE:

Cica-Care adalah gel pelekat bermutu tinggi yang tidak mendatangkan sebarang kesan alahan memudaratkan pada kulit kerana ia mengandungi sejenis silikon yang dimajukan untuk mengurangkan parut.Membantu meratakan jenis parut yang timbul, melembutkan dan memudarkan parut .CICA CARE adalah dalam bentuk gel pelekat yang diperbuat daripada silikon.
Penggunaan Cica-care dapat menyekat kulit daripada mengering di kawasan berparut, justeru, lembapan terus kekal dalam kulit sekitar kawasan berkenaan.

Cara Penggunaan :

Hendaklah dipakai sekurang-kurangnya 12-24 jam sehari.




HIRUSCAR gel:

Gel Hiruscar diformulasikan oleh Medinova menggunakan formula Swiss dengan mengisar enam bahan berbeza untuk menghasilkan gel yang bebas minyak, wangian serta kesan serapan serta merta bagi memudahkan pengguna memakainya tanpa mening–galkan sebarang kesan.

Bahan seperti mucopolysaccharide polysulphate (MPS) mampu untuk melembutkan kulit dan mempercepatkan proses pertumbuhan semula kulit manakala, allantoin membuang lapisan kulit mati bagi memberi ruang untuk pertumbuhan kulit baru.

Cara Penggunaan : 

Sapu tiga kali sehari menggunakan gel berkenaan selama empat minggu berturut-turut setiap hari akan menampakkan kesan yang cukup memberangsangkan. 





Dermatix :


Dermatix adalah sejenis silikon Gel, digunakan untuk membantu menghalang parut luka-luka yang baru sembuh dan juga mengurangkan parut tidak matang menonjol. Ia diuji secara klinikal dan terbukti untuk melembutkan, meratakan dan melicinkan parut, dan melegakan gatal-gatal, sakit dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan mereka.

Dermatix mudah digunakan dengan kebanyakan bahagian-bahagian badan, termasuk muka, sendi dan lain-lain bahagian kulit. Ia dibekalkan dalam tiub 15g dan boleh didapati dengan atau tanpa preskripsi. Satu tiub 60 g juga boleh didapati untuk parut yang lebih besar.

Cara Penggunaan :

Sekurang-kurangnya sekali sehari, basuh bersih kawasan berparut dan sapukan dermatic dengan rata hingga kering.




Pilihan fara semestinya Azanis Scar Serum kerana ianya merupakan serum pelbagai guna bukan sahaja merawat masalah kulit muka malah boleh menghilangkan parut atau bekas luka dibadan yang bertahun lamanya. Hanya guna 1 botol azanis kulit boleh menjadi cantik dan bebas dari bekas parut.

Semua golongan sesuai menggunakan azanis scar serum ini tidak kira lelaki atau perempuan, muda atau tua. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk terlajak laris azanis scar serum ini sekarang!

Dijamin memudarkan apa jua jenis parut di kulit anda seawal 3 minggu sahaja!

- Tidak menipiskan kulit
- Tiada pengelupasan kulit
- Dijamin selamat dan halal
- Tiada bahan kimia merbahaya
- Hanya sains yang luar biasa!


Azanis scar serum kini berwajah baru dan formulasi baru untuk kesan yang lebih POWER!

Website : http://www.azanis.my/

Lihat produk lain hilangkan parut ➡ Klik sini








13 ulasan:

Akif Imtiyaz berkata...

Salam..Nice sharing ..Singgah dan FOLLOW SINI DARI GA FADZI RAZAK

http://www.akifimtiyaz.com/2015/07/giveaway-blog-fadzi-razak-launch-2015.html

Nazlee Ismail PCL berkata...

Salam dari pcl www.nazlee.com, pestime singgah blog fancy awak ni..good #kipidap !

Mrs FaRa berkata...

Salam perkenalan semua... terima kasih sudi singgah sini :)

dream berkata...

terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
Menghilangkan Bekas Jerawat
.

Hidayah Abdul Kadir berkata...

Info yang sangat bermanfaat. Tq share..^^
Act, pernah dengar mengenai moderma sahaja sebelum ni. Rupanya banyak lagi produk yang ada di pasaran. 😉

zarihazaim berkata...

Betol ke nie...boleh hilangkan...adoiii...takut nnti lgi teruk jadinya

Unknown berkata...

Sy bru saja terkena mnyak panas, ni blum smbuh lg, bnyk jugak di badan dan lengan sy ,yg sy bimbang ialah tkut parut xhilang, produk apa yg terbaik utk sy guna nk hilangkan parut??

hurien camelia berkata...

sy pun terkena minyak panas dimuka dan tgn, sy guna hiruscar, hurix krim luka dan juga gel gamat. 4 hari kering dan ok

Unknown berkata...

Hai sy ada parut timbul di lutut sbb accident dulu,sy pnh cuba produk yg farmasi sarankan tapi mcm tak bkesan. Adakah sbb parut ni dah lama atau kesan yg lambat. Blh bg cadangan produk apa yg ok

afqhazhar berkata...

Sy kena chicken pox 8 tahun yang lalu . Masih ada parutnya . Sy kurang keyakinan diri dengan wajah sy . Boleh ke parut nie terhapus ?

kimi othman berkata...

macam mn bk order

LemAkManIs berkata...

Macam mana nak order azanis ni?

rafidah omar berkata...

Sis try bio oil hilng parut sis, sy pernh kena minyak d pipi n dahi Alhamdulillah lama2 hilang sis

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.