Assalamualaikum.... Bila tekak nak makan sambal memang ayam masak merah la menjadi pilihan utama fara. Kali ni fara try resepi dari Che...

Assalamualaikum....

Bila tekak nak makan sambal memang ayam masak merah la menjadi pilihan utama fara. Kali ni fara try resepi dari Che'Nom Resepi asal. 1st time fara masak sambal bubuh daun kari. Tulah yg ajaibnya.. Ngee!




Jumlah Hidangan : 4

Bahan-Bahan:
1/2 ekor ayam
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
1 cm halia
2 cm lengkuas
1 ulas kecil kunyit
1 batang serai hiris nipis
10 sudu cili boh yg telah siap diblend
1 Kulit kayu manis
Satu tangkai daun kari


Cara Penyediaan:
Potong ayam kepada beberapa bahagian sederhana besar.
Gaulkan dengan garam dan kunyit. Goreng separuh masak.
Dalam kuali berasingan, panaskan 1 senduk minyak. Apabila minyak sudah panas, masukkan bahan tumis.
Kemudian masukkan pula bahan kisar halus dan masak hingga pecah minyak.
Masukkan ayam, santan (jika anda suka) dan kacau sedikit hingga kuah mendidih serta menjadi pekat.
Akhir sekali perasakan dengan garam dan gula. Sedia untuk dihidang.


Bau dan daun kari bile buat sambal memang MELETOP!! Resepi asal Che'Nom 



Selamat mencuba 








Assalamualaikum... Hai. Alhamdulillah syawal disambut dengan penuh besederhana. Tema raya tahun 2015 giliran fara pilih warna "...

Assalamualaikum...



Hai. Alhamdulillah syawal disambut dengan penuh besederhana. Tema raya tahun 2015 giliran fara pilih warna "maroon" dan tahun seterusnya kami akan bergilir-gilir pilih warna. Cari baju last minit di Jalan Taiping berhampiran dengan The Store Klang. Pada mulanya agak giveup nak beli baju raya sebab xsemua butik ada jual baju raya set family. Kebanyakannya jenis kain atau fesyen yang dijual tu fara tidak berminat. 


Masa jalan cari baju hati tawakal je kalau  tak jumpa baju set family terpaksa la cari cara manual pilih satu warna yang senang carikan sekali untuk Aimi. Baju budak pon 1 masalah jugak nak cari last minit banyak dah sold out. Fara lupa pulak nama kedai yang fara beli aritu . Memang rambang mata masa nak pilih semuanya cantik-cantik belaka. Next time inshaAllah beli kat situ je member kad pon dah apply boleh la dapat diskaun.




Abaikan rambut depan aimi yang senget benget tu. Sape potong? Aku la.. haha. Xgeti duduk diam masa potong sape suruh. Nasib la jadi senget rambutnya. Belum pernah lagi hantar potong kat kedai sebab takut baru nak potong aimi dah meragam lagi susah nak handle.





Raya Pertama  fara beraya di Dengkil. Bila ade kat rumah orang fara cuma pesan pada aimi "behave" jangan meragam. Syukur alhamdulillah aimi behave.Tahun lepas beraya memang mencabar. Aimi xboleh berenggang langsung dengan fara atau suami. Agak malulah juga bila orang pandang anak kite melekat dengan mak pak die 24jam, kena tegur sikit menangis, pandang xboleh, macam2 hal la. Its a Kid! Normal la bila ade budak perangai mcmni. Mana boleh bandingkan anak orang dengan anak kita kan. Lagipon masa kecik ni la peluang nak pelok anak puas-puas. Depa dah besau nanti bende ni lah yang kite rindu. Rindu nak pelok, sakat, cium anak. Kalau anak korang mudah mesra dengan sekeliling its a good! 





Aimi memang manja dengan suami. Bila kat tempat  ramai die akan lebih selesa bila berada dengan suami. Fara akan backup buat aimi rasa seronok bermain dalam keadaan tengah ramai. Cara fara buat aimi selesa,Fara akan duduk jauh cikit dengan suami so,bila aimi nak pergi kat fara die kena gerakkan badan. Lama kelamaan baru aimi ok nak gerak sendiri bermain. Jangan ada yang sergah melulu gerenti aimi menangis mood down terus. Cara paling cepat buat aimi selesa kt tempat orang bila dia nampak ade geng-geng sebaya bermain. Terus excited nak bermain sama. Tengah mood ok aimi nak la bermain. Tengah mood xok die lebih suka tengok kawan bermain dari jauh je.








Seronok die main belon kat rumah orang.  Kat rumah sendiri semua mainan x hairan langsung. Masa beli je excited lepastu dah bosan campak merata. Fara juga kena cari simpan elok-elok dalam bekas mainan. Besau cikit dah main harap kemas ye aimi.
















Baju biru tu sepupu aimi Noor Khalisyah dah 2 tahun lebih. Fara suke tgk muka khalisyah sweet sangat!!





Ni adik beradik sebelah suami ade 2 orang je xde dalam gambar.





Mohon maaf dipinta jika ada silap dan salah yang tidak disengajakan. Hubungan yang jauh kita rapatkan, yang dekat kita eratkan lagi. 






"Selamat Hari Raya dari Fara dan Family"









Babies Blink Skincare 5 in 1 2015 (dengan tambahan SERBUK MUTIARA) Kandungan Dalam 1 Set babies Blink Whitening 5 in 1 : ...



Babies Blink Skincare 5 in 1 2015 (dengan tambahan SERBUK MUTIARA)





Kandungan Dalam 1 Set babies Blink Whitening 5 in 1 :


GLUTACOL SOAP:
Menghilangkan bintik-hitam
Mengecutkan jerawat

SERUM:
Mencerahkan & Memberi Kelembapan Pada Kulit


TONER WHITEGLOW:
Membuang daki dan kotoran
Mencerahkan 5x ganda dari bahan pemutih yg lain
Mengimbangkan minyak berlebihan serta kulit tampak bersinar seawal 1 minit

ANTIBIOTIK DAY CREAM (Yellow)

Mencegah pertumbuhan jerawat
Meresap minyak di muka menjadi lembapan~kulit bebas minyak
Mengawal pori-pori dari tersumbat
Membuatkan kulit segar & berseri
Memberi perlindungan penuh dengan SPF35
Sesuai untuk semua jenis kulit ~ sensitif,jerawat,berminyak & kusam


TREATMENT MAGIC NIGHT BABIES BLINK :
Menghilangkan jerawat
Memudarkan parut-parut jerawat & parut hitam
Menggebu & menghaluskan kulit
Mencerahkan kulit seawal 24jam
Kulit lebih pinkish & kenyal
Mengecilkan pori ~ sesuai untuk semua jenis kulit






Kelebihan Utama :

Mengecilkan pori2 wajah
Mencerahkan 17x ganda dari agent pemutih
Menjadikan kulit cerah + pinkish
Melicinkan kulit secara maximum
Membantutkan kenaikan jerawat baru
Membantutkan pertumbuhan jerawat
Menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
Melembapkan kulit seperti chewing gum
Mengimbangkan minyak berlebihan




Cara Menggunakan :

Cuci Muka dengan Sabun Glutacol Setiap Pagi & Malam, Bilas dengan air & keringkan
Sebelom menggunakan Krim Siang, Gosok muka dengan Toner untuk mengeluarkan daki serta Kotoran di wajah.. Elakkan Sapu di sekeliling mata.
Then pakai plak Serum (Jangan banyak... Setitik Dua aje dah memadai)
Sapu krim siang (antibiotik day) babies blink di serata wajah Dianjurkan
pakai nipis2 untuk kesan kulit kelihatan glowing dan terserlah)
Bila malam, Titiskan sedikit serum dekat tangan dan dap2 kan keseluruh muka
sehingga kering.Kemudian pakai krim malam dan ratakan.




HARGA RM40. FREE Postage!!
Whatsapp : 0133861404









Yuume Rosehip Nak putih dan buang jerawat degil Kulit anda kusam? KESAN SEAWAL 3 HARI yuuMe Rosehip menggunakan 100% buah RO...

Yuume Rosehip


Nak putih dan buang jerawat degil Kulit anda kusam? KESAN SEAWAL 3 HARI




yuuMe Rosehip menggunakan 100% buah ROSEHIP yang segar dicampur dgn ovine collagen,glutathione dan bahan2 lain khas untuk mencerahkan kulit,menghapuskan jerawat,merawat kulit bermasalah agar kulit kita segar bugar macam buah ROSEHIP



Kelebihan Utama: 


Yuume berfungsi sebagai agen untuk memutihkan kulit, merawat segala masalah kulit dengan memperbaiki texture kulit yg kering kusam. Juga sgt2 berkesan utk jerawat, jeragat, resdung dll. Buah rosehip akan memberikan uolls kulit baru yang cerah bersih 





Kelebihan Yuume Rosehip Dust

 Menghilangkan Jeragat / Whitehed / Blackhead Perubahan tona kulit sehingga 5x lbh putih Kulit.
 lebih gebu, lembap dan tegang 
 Menaikkan rona merah jambu pada wajah 
 Wajah lebih segar dan berseri 
 Menyekat pembentukan jerawat 
 Merangsangkan peningkatan kolagen 
 Memperbaiki tekstur kulit tua & mati 
 Mengurangkan pigmentasi & garis selulit 
 Mengurangkan kedutan halus 
 Meningkatkan sistem imunisasi 
 Merawat penyakit resdung dan bersin-bersin 
 Menghilangkan Pigmentasi 
 Menyembuhkan Jerawat dan Parut Jerawat 
 Mengaktifkan Gen Anti-Penuaan 
 Menghilangkan Tanda-Tanda Penuaan 
 Mengecil dan Menutup Liang Pori Wajah 
 Melicinkan Kulit Wajah Mencerahkan Kulit Muka Dan Badan 
 Menegangkan Kulit Menyamaratakan Ton Warna Kulit Yang Tidak Sekata 
 Mengatasi Masalah Kulit Berminyak





Cara Pengambilan : Koyak dan tuangkan shj ke dalam mulut dan kemam sehingga yuume rosehips mencair dan bergabung dgn enzim air liur. Consume semasa perut kosong pada setiap pagi Maksimum 2 sachet shj ye..Jangan lebih.. Actually 1 sachet sehari shj pun dah putehh.. NOTED : Jangan lupa ya minum air masak 3-5 liters shari bagi membantu mendapatkan kadar serapan yang sempurna ! 





pasaran rm140. Jimat RM40!!! Murah gila harga, yang penting ORI!!

Harga : RM100. FREE Postage! (SS) add RM5
Whatsapp : 0133861404





Assalamualaikum... MilkBooster & Susu Untuk Ibu Hamil TERBAIK di MALAYSIA ! Moeder adalah produk susu berperisa vanil...

Assalamualaikum...

MilkBooster & Susu Untuk Ibu Hamil TERBAIK di MALAYSIA !





Moeder adalah produk susu berperisa vanilla yang dikhaskan untuk membantu ibu mengandung atau ibu menyusu untuk kekal sihat dan cergas.

Moeder juga dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Disamping sebagai milk booster, moeder dapat meningkatkan penghasilan susu si ibu agar lebih berkualiti kerana bagi ibu yang mengandung atau menyusu, semua makanan dan minuman yang kita ambil akan disalurkan kepada anak. Sangatlah penting bagi ibu-ibu hamil atau menyusu mengambil makanan/minuman berkhasiat untuk keperluan si ibu sendiri dan juga anak.






KEBAIKAN MOEDER BUAT IBU DAN ANAK

Khasiat buat Ibu hamil :

 Mencerahkan Kulit.
 Mengatasi masalah rabun malam
 Meningkatkan daya tubuh dan stamina serta tenaga semasa hamil
 Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
 Mengatasi masalah depresi (Stress)
 Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
 Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
 Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
 Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
 Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
 Melembabkan kulit
 Mengurangkan kesan selulit pada perut
 Mencegah osteoporosis
 Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
 Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
 Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
 Mengatasi masalah mual.
 Menormalkan metabolisme
 Mencegah kegemukan selepas bersalin
 Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya.


Khasiat buat Kandungan atau bayi :


 Mengurangkan Risiko demam kuning
 Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
 Melebatkan rambut
 Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
 Memutih dan melicinkan kulit bayi
 Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi.
 Mencegah asma dan lelah
 Mencegah Rabun ketika besar
 Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan.
 Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
 Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder



Khasiat untuk Ibu menyusu :

 Membanyak dan memekatkan produksi susu
 Mencegah kegemukan
 Mencerahkan & Melembab kulit
 Membantu hilangkan selulit ketika hamil
 Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat.
 Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi.
 Mengurangkan stress
 Mengatasi atau mencegah rabun.
 Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
 Menguatkan sistem pernafasan bayi.
 Membantu daya ingatan bayi






Cara Minum :




Bancuh menggunakan air suam ( 200ml ) 1 scoop . 1 scoop siang dan juga 1 scoop malam sebelum tidur. Elakkan makan kaffein.


Harga

RM159/169ss
termasuk postage



Ramuan Moeder :


Susu kambing, EkstrakTomato, Habbatussauda, madu, Ekstrak Anggur, Lutein, Sarang Burung, Rumpai Laut, Buah Tin, Kurma, Gam Arab, Ekstrak Billberry, Ekstrak Aloe Vera, Ekstrak Lobak Merah, Ekstrak Brokoli, Ekstrak Betik, Stevia, Omega 3, Vanilla Non Diary Creamer.



Moeder New Packaging 




Untuk pengetahuan peminat Moeder, sekarang Millenial Gen (MG) telah memberikan wajah terbaru untuk moeder seperti yang anda lihat pada gambar diatas sebelah kiri merupakan pek lama dan sebelah kanan pula pek terbaru Moeder.




Sebagai pengguna Moeder, fara sangat berpuas hati mengamalkan Moeder dalam kehidupan seharian sejak bergelar ibu. Alhamdulillah, fara gembira dapat menyusukan Aimi hingga 2 tahun. Moeder banyak membantu fara membekalkan susu yang berkualiti dan mencukupi untuk Aimi.


Bukan itu sahaja, rasa Vanillanya sangat sedap dan sesuai jika para ibu yang hamil kerap berasa loya bolehlah mencuba moeder. Ianya dapat menghilangkan loya di tekak.

Nak anak sihat dan tembam mcm aimi? Minumlah Moeder!!



UNTUK ORDER MOEDER BOLEH HUBUNGI:

Kelab Ibu Cantik - Millenial Gen (MG)


010-4042769

















Disyorkan Untuk Ibu Demi Kebaikan Si Comel Anda! 






Dikuasakan oleh Blogger.