Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Nano Lighter Cream ( Cream Pencerah Ketiak, Celah Peha, Miss V, etc)

Masih dibelenggu dengan masalah kesan hitam di ketiak dan hitam di celah peha!! 




NANO LIGHTENER CREAM BY DIANZ mampu memutihkan kembali kawasan yang hitam dengan hanya sapu dan putih dalam masa 7 hari sahaja!!


KANDUNGAN BAHAN DALAM NANO LIGHTENER CREAM BY DIANZ

Water, Glycerin, Propylene Glycol, Ceteth-20, Cyclopentasiloxane, Jojoba Oil, DL-Tocopheryl Acetate, Lactic Acid, Allantoin, Linoleic Acid, Titanium Dioxide, Kojic Acid, Caprylyl Glycol, Aloe Vera Extract, Sodium Polyacylates.




KEISTIMEWAAN NANO LIGHTENER CREAM BY DIANZ

✔ Kesan seawal 7 hari
✔ Memutihkan masalah utama wanita
✔ Sesuai untuk semua peringkat umur
✔ Digunakan di bahagian ketiak, celahan miss v, siku dan lutut (tidak di galakan sapu di bahagian dada) 
✔ Krim unik tanpa bahan kimia (perlu di simpan di dalam peti ais) untuk kekal lama. Jika tidak disimpan di dalam peti ais pon boleh tapi kemungkinan lebih cepat krim bertukar warna. 
✔ Selepas dibuka, krim perlu dihabiskan dalam masa 1 bulan maksima 2 bulan sebelum krim bertukar kehitaman (natural based memang begitu perlu dihabiskan segera)
✔ Tiada bau-bauan 
✔ Krim berwarna light purple
✔ KKM approved


CARA PENGGUNAAN NANO LIGHTENER CREAM BY DIANZ

✔ Sapu nipis 2 kali sehari selepas mandi di kawasan bermasalah (gelap)
✔ Tak perlu di bilas
✔ Boleh memakai deodorant selepas menggunakan krim ini
✔ Berat 10 gm

Testimoni :











Mika Sakura White - Putih Seperti Snow White

MIKA SAKURA WHITE


Anda Bersedia untuk PUTIH 1 BADAN? 
Wow! Betul ke Hanya Kunyah & gebu?



Memperkenalkan, Mika Sakura White Supplement berbentuk tablet yg dirumus dgn bahan2 terbaik yang membuatkan kulit anda bersinar sepanjang hari. Mika Sakura White menjadikan kulit putih 1 badan, licin,gebu serta sentiasa nampak glowing & bertenaga. Peranan Mika Sakura White berfungsi untuk fokus pada kecantikan dan juga kesihatan kulit dari dalam.



Keistimewaan UTAMA Mika Sakura White

MEMUTIHKAN kulit muka
MEMUTIHKAN kulit satu badan
MENGHILANGKAN jerawat & parut jerawat
MENGHILANGKAN jeragat
MENAIKKAN seri muka
PUTIH SATU BADAN dengan cara PALING MUDAH iaitu KUNYAH sahaja!




Wow, best kan?!! 

Sedar tak sedar semua problem uolls mengenai kulit contohnya Kulit Kusam & gelap, parut jerawat, jeragat serta masalah lemah2 badan dapat di selesaikan dengan mudah dan pantas. Mika Sakura White merupakan penemuan terbaru yang direalisasikan melalui teknologi terkini hanya dengan menggunakan Formulasi terbaik antara agen anti penuaan yang paling berkesan dan terbukti digunakan oleh ramai pengamal kecantikan di Jepun dan Korea !!



Kandungan Mika Sakura White

 100% dari ekstrak semulajadi BUNGA SAKURA
 100% Tiada bahan kimia dan Tiada kesan sampingan
 Diformulasi oleh doktor perubatan bertauliah Malaysia dengan kepakaran teknologi Korea



      




Dirumus khas sesuai digunakan oleh lelaki dan perempuan pada semua peringkat umur (mengikut dos yang di tetapkan)


Ekstraknya antara agen anti penuaan yg paling berkesan dan terbukti digunakan oleh ramai pengamal kecantikan di Jepun & Korea
LULUS Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)
Sangat sedap untuk dikemam. Nyum nyum!




Cara pengambilan Mika Sakura White

Mika Sakura White hanya perlu diambil 1 biji sebelum sarapan, untuk kesan yang terbaik pastikan ambil ketika perut kosong. Hanya kemam atau kunyah dengan diikuti segelas air putih. Pastikan sepanjang hari uolls banyak minum air masak ye. Ini bertujuan untuk lebih cepat buang toksik dalam badan & memudahkan penyerapan khasiat Mika Sakura White. Jarakkan 4 jam sekiranya ingin mengambil kafein


Kandungan: 1 Botol 30 tablet




Siapa TAK LAYAK mengambil MIKA SAKURA WHITE???

 Ibu mengandung bawah 3 bulan. 
 Ibu menyusu baby bawah 3 bulan TAPI atas 3 bulan BOLEH. 
 Ada penyakit kronik seperti Darah Tinggi, Kencing Manis, Jantung, Buah Pinggang. 
 Bawah umur 12 tahun.






Cara ORDER 

 Whatsapp 0132037799 (Sis Ara dari Procrowd Holdings Sdn Bhd


Oh ye, sekarang Procrowd Holdings sedang mengadakan Promosi untuk 200 pelanggan terawal. Sebarang pertanyaan cepat whatsapp sis Ara dari Procrowd  0132037799




Cara ORDER :

 Whatsapp 0132037799 (Sis Ara dari Procrowd Holdings Sdn Bhd


 Cepat Dapatkan Promosi untuk 200 pelanggan terawal. Sebarang pertanyaan cepat whatsapp sis Ara dari Procrowd  0132037799










Padang Setia City Mall (SCM)

Assalamualaikum.. Hai!!

Its a weekend yaw!! Hari yang paling fara excited nak lepak padang SCM.  Rumah fara dengan SCM pon jarak xjauh dalam 10 minit. SCM kat mana? Setia City Convention Center , Klang. 











Aimi buat gaya iklan syampoo. Tergelak kami masa tengok balek gambar ni. Perfect timing.




Dua orang ni entah pandang kemana pon xtaw. Oh ye, bubble fara jenis gun senang cikit nak main or simpan. Kalau refill bubble dah habis fara akan buat sendiri untuk main balek. Jimat duit xyah nak membazir sangat untuk buih! Cara buat bubble? Tnye sahaja en google semua jawapan ada.

Kalau korang nak sewa bubble small/medium/giant pon ade kat sini. Lepas habis guna just pulangkan balek kat tempat asal korang beli. Harga? Xtaw la berapa sebab xpernah beli. Hehe





Kurus kan fara? Alhamdulillah badan fara mainting selepas lahirkan aimi. Makan 3 pinggan pon badan xpernah lebih dr berat 50kg! Selain SCM dan Tasik Shah Alam mana lagi ye tempat best kt shah alam atau Klang? Ade cadangan?








Giveaway Sempoi by mrsfara

Assalamualaikum... Hai! 





Alhamdulillah... Dengan rasminya fara berpeluang untuk mengadakan giveaway sempena birthday blog fara yang ke 2 Tahun. Fara start berblogging since September 2013. Masih mencari identiti blog dan masih hijau dalam berblogging. hehe



Syarat untuk join "giveaway sempoi" mudah sahaja.

1) Warganegara Malaysia
2) Follow  Blog mrsfara
3) Like Page Kosmetik Murah
4) Follow instagram Oh Farra
5) Jangan lupa buat 1 entry khas bertajuk "Giveaway sempoi by mrsfara" dan backlink banner diatas ke entri GA fara ye
6) Last sekali tinggalkan link URL giveaway yg korang join kat komen dibawah.









Hadiah??

Jeng jeng jeng..........



❤ Seorang pemenang akan memenangi babies blinks chocolate 




❤ Seorang pemenang akan memenangi babies blinks coffee 




Pemenang akan ditentukan secara 
Random.org




 Selamat Mencuba












Akibat Membuat Aduan Pet Pet

Assalamualaikum... Hai!!

Hari tu fara ade buat aduan kat pet pet sebab pampers aimi xde pelekat sebelah ingat x? Kalau x ingat baca dan  Tekan untuk lihat. Seminggu selepas fara membuat aduan di facebook fara dapat panggilan dari servis center pet pet dan pot pet pot pet fara ceritakan balek kerosakan pampers tersebut dan Pihak pet pet meminta maaf dengan kesilapan teknikal yang berlaku.

Pihak pet pet juga memberitahu jika ada kerosakan pada pampers pet pet jangan segan silu direct je email atau contact pihak sana agar mereka dapat memperbaiki kesilapan tersebut dan menggantikan dengan yang baru. Bagus pet pet ni sangat mengambil berat tentang kesilapan yang berlaku. So, masa korang beli pet pet dan ade kerosakan seperti pelekat xde, rosak mana2 bahagian, etc yang berkaitan just call je pihak sana nanti mereka akan handle.












Kakak sado suka pakai pet pet xmelecet xruam yang penting pet pet is the best!!









Sayur timun telur penambah selera

Assalamualaikum....hai!!

Bila badan xsedap selera pon makin kurang jadi hari ni dan selamanya lauk timun telur dengan ayam goreng la penambat selera fara.

Timun telur ni suami yang ajar fara masak. Kebetulan favourite suami masa kecil dulu katanya. Sekarang dah jadi favourite kami berdua. Masakan yang sangat ringkas dan senang untuk dimasak.



Bahan bahan :

Timun 1biji
∆ bawang besar sebiji*
∆ bawang kecil 2 ulas*
∆ ikan bilis segengam*
∆ 1biji telur ayam

Cara masak:

1) tumbukkan bahan bertanda * hingga lumat
2) panas kan minyak dalam kuali dan tumis bahan bertanda yang telah ditumbuk tadi hingga agak garing
3) Masukkan air 1 cawan dan biarkan didih seketika kemudian masukkan pula telur dan timun
4) Siap dan sedia untuk dihidang.

Nota kecil:
Timun dibelah 2 bahagian kemudian dipotong nipis 


Sangat sedap dimakan bersama ayam goreng. Sape pernah try masakan camni angkat tangan sat? Kite geng. Hehe.



Selamat mencuba







BABIES BLINK COFFEE


BABIES BLINK COFFEE



KANDUNGAN UTAMA BABIES BLINK COFFEE
======================================
Serbuk Mutiara L-Cysteine Hydrochcloride Monohydrote
Calcium
Ekstrak Habbatussauda
Ekstrak Betik
Ekstrak Anggur
Avocado
Tomato
Vitamin C
Marine Collagen
Kopi Arabik
Krimer Bukan Tenusu
Gula


KEISTIMEWAAN & FUNGSI BABIES BLINK COFFEE 
==================================================
Mencerahkan kulit dalam masa 5 hari
Melembutkan dan mencerahkan kulit secara menyeluruh
dengan sekata
Membaiki tekstur kuliy agar nampak bersinar, cerah dan gebu
dalam masa yang singkat
Memulih kulit berparut, berjerawat serta kering
Menganjalkan kulit agar sentiasa lembap
Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di bawah
kelompok mata
Mengecilkan liang pori kulit
Menguatkan sistem imunisasi badan agar kekal aktif
bertenaga
Menghilangkan rasa mengantuk



CARA PENGAMBILAN 
====================
* Amalkan 2 Kali sehari
* Amik 1 Sac Sebelom Bafst & Sebelom tido
* Make sure amik time perut Kosong so mudah nak Serap
dalam Badan
* Make sure banyakkan minum air Masak ye untuk
mempercepatkan Proses pembuangan toksin dalam badan





Harga Rm35
Whatsapp : 0133861404










Babies blink chocolate

BABIES BLINK CHOCOLATE


Babies Blink Chocolate merupakan produk terbaru keluaran Lyanaz Beauty Care. Ianya minuman istimewa untuk pemutihan menyeluruh. Cara penyediaan yang mudah dan rasa yang lazat membuatkan minuman ini mendapat permintaan tinggi di pasaran.


FUNGSI/KELEBIHAN/MANFAAT/KEBAIKAN BABIES BLINK CHOCOLATE

*Mencerahkan kulit dalam masa 5 hari
*Melembutkan dan mencerahkan kulit secara *menyeluruh dengan sekata
*Membaiki tekstur kulit agar nampak bersinar, cerah dan gebu dalam masa yang singkat
*Memulih kulit berparut, berjerawat serta kering
*Menganjalkan kulit agar sentiasa lembap
*Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di bawah kelompok mata
*Mengecilkan liang pori kulit
*Menguatkan sistem imunisasi badan agar kekal aktif bertenaga
*Menghilangkan rasa mengantuk



KANDUNGAN BAHAN-BAHAN BABIES BLINK CHOCOLATE

Serbuk Mutiara L-Cysteine Hydrochcloride Monohydrote,
Calcium, Ekstrak, Habbatussauda, Ekstrak Betik, Ekstrak Anggur,
Avocado, Tomato, Vitamin C, Marine Collagen,
Chocolate, Krimer Bukan Tenusu, Gula.


CARA PENGAMBILAN/CARA PENGGUNAAN BABIES BLINK CHOCOLATE

Amalkan 2 kali sehari.
Ambil 1 sachet sebelum sarapan dan sebelum tidur.
Pastikan ambik waktu perut kosong supaya mudah diserap dalam badan
Pastikan banyak minum air kosong untuk mempercepatkan proses tindak balas.

Harga rm35. 
Whatsapp : 0133861404





Giveaway Wallet By Opzzpinky

 tekan



Start 12 Aug until 12 Sept!

GC TEA ( TEH SEKAT GULA )

Picture


GLUCOS CUT TEA (GC TEA) atau Teh Sekat Gula adalah mengandungi 100% bahan herba semula jadi. Mengadaptasikan konsep "Herbal Tea Formula", dengan menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguatkan sistem penghadaman perut. Kaedah ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan serta membantu menstabilkan glukosa darah. 

Glukos Cut sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula darah, masalah kegemukan dan bagi mereka yang kurang bersenam.

Merupakan penawar terbaik untuk mengatasi masalah kencing manis atau diabetis serta mengatasi dan mengawal masalah obesiti.


Khasiat GC TEA

GLUCOS CUT mengandungi herba yang mempunyai "bukti saintifik terbaik" mengikut apa yang dirumuskan oleh National Library of Medicine (NLM) dan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). Antaranya ramuan utama dan kelebihannya:

Teh hijau - mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.

Gymnema sylvestre - Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah. 

Mulberry - berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.
Rooibos - aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.

Teh Hijau Sekat Gula GC TEA mengandungi jumlah yang tinggi EGCG yang mempunyai keupayaan untuk merangsang metabolisma dan pembakaran lemak. Glucos CUT telah mengambil manfaat daripada khasiat teh hijau ke peringkat seterusnya dengan menggunakan ramuan tambahan yang berupaya meningkatkan metabolisme gula dan kawalan daripada ketagihan gula.


Kelebihan GC TEA

 Merawat Kencing Manis
 Berkesan Untuk Kuruskan Badan
 Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
 Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
 Mengawal tahap glukosa darah
 Mengawal dan mengatasi masalah berat badan
 Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit.
 Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser.


Picture



Cara Minum Glucose Cut Tea

1. Bancuhkan 1 uncang teh glukos seperti biasa dalam 1 jag besar (300Ml).
2. Diminum panas atau suam
3. Amalkan minum 2- 3 KALI SEHARI .
4. 1 uncang boleh direndam 3 KALI.





Harga

Harga Pasaran: RM130(SM) / RM140(EM) (termasukpenghantaran)
Kuantiti: 60 Sachet/ kotak
Kegunaan: 1 - 2 Sachet Sehari

Whatsapp : 0133861404