Home My Story Travel Review Contest Tutorial

Ice Cream Yogurt Berkhasiat

Assalamualaikum...



Sekarang musim viral ice cream telah melanda fara pon amiklah kesempatan untuk mencubanya. Fara buat ice cream yogurt dengan menggunakan bahan-bahan seperti :

* Susu segar 
* Yogurt
* Buah naga
* Pisang
* Mangga

(Pilihan buah untuk ice cream ni bergantung pada pilihan dan minat korang sendiri. Boleh letak apa sahaja buah yang korang suka)





Potong dadu kecil kesemua buah tadi dan saiz potongan buah tersebut agak-agak muat untuk dimasukkan kedalam plastik ice cream.




Ini contoh selepas buah yang dipotong dadu setelah dimasukkan kedalam plastik ice cream. Boleh letak banyak atau sedikit bergantung pada keselesaan korang nak makan nanti.



Dan, tadaaaa!! Siap untuk dimasukkan kedalam peti ais. Oh ye, Susu segar dan yogurt fara campurkan keduannya kemudian isikan last sekali selepas buah diletakkan kedalam plastik ice cream tadi. Anak-anak pon boleh makan ice cream yang mudah dan berkhasiat ni. Makan time panas lagi aummmm sedapnya... hehe


Selamat Mencuba ;)

5 ulasan:

Farida Badaruddin berkata...

Thanks share resipi:)

Yana Libra berkata...

sedap & sihat ni..hehe :)

Lea Azleeya berkata...

wahh wahh... fara pown terjebak... cam sedap ni...

miss fifi berkata...

nampak pisang je trus tak jadi nak try :D
ah I wish I wasn't so 'allergic' to pisang huhu

Sha berkata...

Mudah & sihat..tq Fara share resepi