Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Maybelline - Produk Kecantikkan Wanita ASIA

 zalora



We all agree that Maybelline merupakan diantara jenama kosmetik yang tidak perlu diperkenalkan lagi dan nama Maybelline cukup terkenal di seluruh dunia termasuk di negara kita sendiri, Malaysia. Jenama yang mula ditubuhkan di Amerika ini mempunyai jumlah penggemar yang cukup ramai serta mencipta sejarahnya yang tersendiri.






Terbaru!!

Kemunculan mascara XXL misalnya telah menjadi suatu fenomena yang cukup dasyat di dalam industri kosmetik dan meraih popularity yang amat membanggakan. Begitu juga dengan kehebatan produk BB cream keluaran Maybelline yang menjadi pilihan pertama ramai wanita di Malaysia.  Satu langkah mudah BB Krim adalah makeups yang benar-benar membuat kulit anda lebih cantik Ringan dan segar.  mengaburkan ketidaksempurnaan dan juga warna kulit, manakala pelicinan, penghidratan, mencerahkan, dan melindungi dengan SPF 30.





Maybelline Halal dan Selamat digunakan


It’s not just about branding, tetapi Maybelline telah membuktikan bahawa mereka sentiasa komited dalam menghasilkan rangkaian produk yang terbaik dan sesuai dipakai oleh semua wanita tidak mengira tempat. Oleh kerana itu, produk-produk Maybelline amatlah sesuai digunakan oleh wanita-wanita di Asia dan jangan bimbang, kesemua produk kosmetik keluaran Maybelline juga telah disahkan halal.


Dengan proses pembuatan yang cukup teliti dengan menjalani beberapa siri ujian klinikal, produk kosmetik Maybelline ini juga disahkan selamat digunakan oleh semua jenis kulit wanita tanpa memberikan sebarang kesan merbahaya. Dan apabila ditanya kepada para pengguna setia Maybelline, mereka sebulat suara berpendapat bahawa hasil solekan pengunaan produk-produk ini adalah tahan lebih lama dan seakan mendapatkan khidmat juru solek professional. Pastinya Maybelline!




De'Xandra Perfumes - Tampil Berkeyakinan dengan wangian yang segar







Pernah anda membeli perfume sebelum ini? Baik lelaki mahupun wanita, masalah yang sering dihadapi mereka ialah kesukaran memilih minyak wangi sesuai disebabkan kemunculan pelbagai jenis aroma di pasaran dalam perisa berbeza. Ditambah pula bentuk botol yang menawan sehingga menyebabkan pelanggan terkeliru mengenai wangian yang sesuai dengan personaliti dan bau badan mereka.




Tips Memilih perfumes : 


Jika dilihat di dalam pasaran terdapat pelbagai jenama dan jenis yang dikeluarkan, Kali ini fara mencuba pula minyak wangi dari De'Xandra. Fara memilih minyak wangi De'Xandra disebabkan beberapa faktor yang sangat menarik tentangnya antara contoh, aroma yang tahan sepanjang harimesra solat, dan mesra pengguna. 3 perkara ni sangat penting untuk fara kekal berkeyakinan apabila berinteraksi di luar.


Setiap minyak wangi akan mencetuskan aroma berbeza apabila terkena kulit. Kali pertama fara mencuba De'Xandra  yang di inspirasikan dari "Salvatore Ferragamo Incanto Shine" terus jatuh cinta dengannya. Aromanya yang sangat lembut sememangnya memukau hati fara. Cara fara pakai dengan semburan pada kulit dan bukannya baju bagi memastikan aroma yang sesuai dengan tubuh.

Jika sebelum ni fara cuba pelbagai minyak wangi ada yang hanya tahan selama 2/3 jam memang terasa kerugian duit dan masa untuk sembur perfumes di badan apabila wangian telah hilang. Ciri-ciri long lasting pada perfumes amat sukar dicari tapi sejak kemunculan De'Xandra ianya menjadi pujaan hatiku selamanya!









CIRI-CIRI yang ada pada DE'XANDRA PERFUMES : 


1) 35ml , EDP perfume
2) Mudah di bawa TRAVEL
3) Produk bumiputera
4) Tahan lebih lama, lebih 8 jam
5) Setanding produk antarabangsa
6) Kesemua senarai perfumes adalah yang paling di cari penggemar perfume
7) Menepati citarasa & permintaan rakyat MALAYSIA






Perhatian! Jangan Jangan Jangan. . . . . . . 

Jangan hanya membeli disebabkan terpengaruh dengan jenama mahal sebelum benar-benar yakin wangian itu sesuai dengan diri kita. Ya! ramai dikalangan kita yang mudah terpengaruh dengan beranggapan perfumes yang mahal itu lebih bagus dan kekal lama tanpa memilih haruman yang bersesuaian dengan personaliti dan gaya hidup kita. 

Pastikan kita memilih minyak wangi beraroma segar yang mempunyai bau mengesankan. Ketika membeli, pastikan kita meminta pandangan rakan (sebaik-baiknya wanita) mengenai minyak wangi sesuai. Biasanya rakan akan memberikan pandangan berbeza mengenai apa yang sesuai dengan personaliti diri kita.


Bahan dan aroma Minyak wangi boleh dipilih berdasarkan bahan serta aroma digunakan. Misalnya, minyak wangi berperisa kayu, buah-buahan, bunga-bungaan, lautan, sayur-sayuran dan wangian Timur. Biasanya, setiap wangian mempunyai pengkelasan berbeza sama ada sesuai untuk lelaki atau wanita. 



Top 10 De'Xandra Perfumes untuk Lelaki dan Wanita :


Di atas menunjukkan antara pilihan 10 perfumes yang terbaik majoriti berpuas hati sehingga ade yang repear order kerana terpukau dengan wangian De'Xandra yang sangat memikat hati. Ramai kawan-kawan fara meminati wangian dari Gucci Floral dan VS Bombshell katanya sebijik wangian yang original. Long lasting dan bau yang kekal sudah semestinya menjadi pilihan utama pembeli. 

     


Bagi yang baru ingin mencuba De'Xandra perfumes fara boleh suggestkan anda memilih wangian Gucci Floral dan VS Bombshell untuk wanita. Untuk Lelaki pula, semestinya One million dan Hugo Boss Bottled terbaik buat anda.  Walau bagaimanapun, Top 10 yang lain juga anda boleh pilih ikot pilihan serta citarasa masing-masing. 



Senarai Penuh De'Xandra Perfumes "For Him dan For Her"








Sedikit info about Dexandra:

Nabil Raja Lawak dan wife Zira akan jadi Duta Dexandra pada bulan April ini. Mereka akan bawa Dexandra ke Meletop astro ria. .
How to buy/contact:



Beli Sekarang!!


Fanpage: www.facebook.com/chettakiomey
Instagram: instagram.com/chettakiomey
Website: www.chettakiomey.com
Phone No: 0132644310 (LIA)







Wet World Water Park Shah Alam


Assalamualaikum...


Weeee! Setelah sekian lama tak main air haritu suami ajak bermandian die Wet World Shah Alam. Baru bangun tidur tup-tup suami kata "sayang,jom main air" dengan kepala yang mamai terus jadi segau bugau bila dapat surprice macam ni. hehe




Tiket masuk disini hanya RM25 sahaja seorang. Untuk kanak-kanak pula fara tak sure berapa yang pasti bawah 2 tahun macamtu masuk memang Free. Dinasihat kalau korang nak bermandian disini pastikan perot dalam keadaan kenyang kerana makanan dan minuman disini agak mahal. So, sepanjang perjalanan ke Wet World fara dengan suami sarapan dahulu dalam kereta bagi menjimatkan kos perbelanjaan.

Selepas bermandian dah pasti perot agak lapar. Fara order Air tin sahaja Rm3, Maggie Cup RM4.50
dengan 1 cucuk nugget RM3 untuk Aimi dan makanan lain seperti jenis Mee, Nasi, Western semuanya lingkungan harga Rm10++. Walau bagaimana pon, ikotlah kemampuan masing-masing ye. Fara bab makan lebih suka makan di kedai biasa.

Keadaan dalam Wet World ni sesuai untuk bawak anak-anak bermandi-manda. Tempat dia Sederhana besar dan kalau baru nak mencuba bawak anak ke tempat water park memang berbaloi la. Permandangan pon boleh tahan cantik. Jom tengok suasana di Wet World :



















Nak sewa cabin pon boleh. Senang untuk letak barang disitu.




Kawasan ni anak-anak paling suka main.. 









Yang ni en suami paling repeat main.. best gelongsor katanya.. memang laju pon beb! 


Masa pergi kat sini waktu bekerja so tak ramai yang datang. Seronok berjimba macam tempat ini ana yang punya! hahaha.






Make Up Artis - Mak Andam Pahang/KL/Bangi


Assalamualaikum....





Sambungan dari PART | 
.
.
.
.
.
.
.

Dan inilah dia hasil tangan yang sangat meletops dari hakak gojes yang Make Up kan Fara untuk Photoshoot PART |. Dari pandangan fara, kakak Nana sangat best dan mesra dengan client. Dapat pulak dengan fara yang agak cerewet masa make up kejap menyandar, duduk, teleng sana sini kak Nana sabar je layan make up kan.. hehe.. LOVE u kak!!  



Gambar tanpa lighting




Tanpa membuang masa, jom lihat hasil kak Nana Make up untuk Photoshoot Fara :


Gambar with lighting











Cantik tertarik menarik memang daa bomm!! Make up nya sangat TAHAN LAMA dan jika berpeluh make up tak cepat comot. Bagi yang inginkan khidmat make up Pengantin. Tunang, Dinner, Photoshoot, dan etc boleh la contact kak Nana. Kak Nana MUA area RAUB, BENTONG, LIPIS, dan PAHANG. Jangan risau area KL, BANGI dan PUTRAJAYA juga kak Nana terima. 

Ini baru make up untuk photoshoot. Kalau untuk wedding mesty lagi gempak! Bagi yang tercari-cari mak andam hebat ni boleh la contact sendiri kak Nana 



Boleh lihat hasil tangan kak Nana di instagram atau fb :



Call : 014 526 6699
Instagram : put3ratnasari
Facebook : izna.zuan



Lihat Part 1 Disini Photoshoot Part 1


[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.