Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

HARUM MALAM - Cara mudah atasi masalah BAU BADAN

HARUM MALAM
"Supplement Dalaman Mewangikan Tubuh Sepanjang Hari"


Sesiapa pun pasti tidak berasa selesa apabila mengalami bau badan samada ia berpunca daripada kita ataupun orang lain. Dengan adanya Harum Malam, supplemen dalaman mewangikan tubuh sepanjang masa dapat membantu mengatasi bau yang kurang enak daripada badan.

Hasilnya tubuh akan kekal wangi secara semulajadi. Berterusan membantu menyihatkan badan dan mencegah masalah dalaman wanita di samping menambahkan stamina untuk aktiviti harian. Yang paling bagusnya, produk ini turut merapatkan organ intim wanita dan berperanan mengembalikan keintiman rumahtangga.

Masalah bau badan memang masalah biasa tak kira LELAKI atau WANITA...haaaaa....jangan tak tau, malahan ada juga tak sedar pun mereka mempunyai masalah bau badan ni...parah dah tu!!! Tapi produk Harum Malam ni KHAS untuk Wanita sahaja. Jadi disini fara share kelebihan HARUM MALAM yang dapat membantu anda menyelesaikan masalah bau badan. Tak perlu dah nak susah payah cari daun sireh, tukar sabun mandi, kerana dengan adanya HARUM MALAM ni segala masalah anda dapat diatasi! Bukan sahaja dapat mewangikan badan anda malah, kalau anda ada masalah dalaman seperti miss v berbau, keputihan yang melampau, badan mudah letih dan sebagaimya, HARUM MALAM turut dapat membantu anda mengatasinya...


Ramuan:

Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica.

HARUM MALAM juga boleh diamalkan bagi mereka yang sudah berkahwin tetapi anak dara juga boleh mengamalkannya tanpa was-was.



Kelebihan Ramuan yang digunakan dalam HARUM MALAM

  Daun Sireh dikatakan mampu mengawal dan menceah masalah bau badan disamping itu kita dapat berjimat duit dari beli deodoran yang berbahan kimia.

  Limau Purut mengandungi asid sitrik yang mampu memecahkan lemak untuk pinggang yang ramping, perut terasa lebih lega dan penghadaman menjadi lancar.
 
  Senna juga mampu menguruskan badan, mencegah kolestrol, perut dapat dikecilkan, sebagai peluntur lemak dan ianya boleh merawat obesiti.
 
  Manjakani adalah salah satu bahan yan memang digunakan sejak dahulu kala lai ianya adalah makanan yang membuatkan setiap wanita awet muda, otot faraj boleh dirawat, mengurankan lendir putih yang kurang senang contohnya darah nifas, payudara lebih tegang, dapat melawaskan pembuangan air besar dan menyingkirkan toksik dari badan.
 
   Buah Delima ada dalam Al-Quran, ianya dapat membantu merawat cirit-birit, sakit telinga, sakit gusi, pandangan kabur, membuang lemak dan badan bebas dari toksin jika selalu mengamalkan buah delima.
 
  Madu memang berkhasiat, ianya boleh bertindak sebagai rawatan paling utama untuk mencegah bakteria.
 
  Goji dikatakan boleh memanjangkan umur, anti kanser,  tidur nyenyak, menguatkan sistem imun, menguatkan daya ingatan, mengurangkan batuk dan membantu penghadaman.
 
  Buah Tin boleh menyingkirkan keracunan dalam badan, mencairkan dan mengurangkan kahak dan melapangkan pembukaan dada. Mmebersihkan hati dan jantung membersihkan lendir dalam usus.
 
  Kayu Serapat adalah salah satu bahan semulajadi yang boleh mengetatkan otot rahim dan tubuh agar padat, melancarkan haid , menyihatkan rahim, menghaluskan kulit dan melambatkan menopause.
 
  Kismis menguatkan daya ingat, merawat penyakit lupa, mencerahkan mata dan mencerdaskan minda.

  Pueraria mirifica sangat bagus melembutkan tekstur kulit, mengurangkan garis halus, merawat jerawat dari dalam serta mencegah jerawat timbul di wajah.
 
  Pueraria Lobata dapat menegangkan buah dada malah membuatkan kulit dan rambut lebih sihat kerana ianya mengandungi  estrogen.




Kelebihan dan khasiat minuman kesihatan Harum Malam:


 Membantu menyegar dan menyihatkan badan.
 Mencantikkan dan menaikkan seri wajah.
 Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
 Melegakan panas badan.
 Menegangkan payudara.
 Memulihkan rasa rapat.
 Mengencang otot kewanitaan.
 Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
 Menambah keharmonian suami isteri.
 Menyihatkan rahim.
 Mencantikkan payudara agar sihat dan montok.
 Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
 Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
 Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
 Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon
 Mengurangkan tekanan dan tension
 Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan




Cara pengambilan:

Pagi : 1 sudu sebelum sarapan
Malam : 1 sudu sebelum tidur

*boleh diminum terus
*Pastikan guna sudu plastik kerana Harum Malam mengandungi madu,dikhuatiri kalau guna sudu besi akan hilang khasiatnya.boleh simpan dalam peti sejuk .Produk Harum Malam Halal dan lebih 7 tahun dalam pasaran..




Pantang Larang Harum Malam:

 Elakkan minuman berais
 Ibu mengandung tidak dibenarkan
 Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja ( Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan )
 Untuk kesan yang maksimum,amalkan setiap hari.


Cara melihat Botol Harum Malam Yang Original :





Company: Millennial Gen Sdn Bhd






Harum Malam di TV ALHIJRAH :







Harga Harum Malam

RM33(WM) RM39(EM)
Isi Kandungan = 250ml


Alamat :

11G, Jalan Keluli AL7/AL, Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor


Untuk Order Sila Hubungi :

HP: 010 404 2769
Office: 03 3358 5344


Atau boleh lihat sendiri segala testimoni di sini :



(Kelab Ibu Cantik - Millennial Gen)




Testimoni Harum Malam :

















Althea Cosmetic Review


Assalamualaikum.. haiii!!


Inilah dia product daily makeup yang fara gunakan bila keluar berjalan. Fara memang suka bersolek dan agak jaga penampilan diri bila pergi ke sesuatu tempat walaupun pergi ke pasar malam. Muka fara agak sensitif jika terkena UV mudah terkena sunburn, kusam dan cepat gelap. Alhamdulillah Jerawat tersangat jarang timbul. So, tiap kali nak keluar fara akan pakai sedikit makeup bagi mengelakkan kulit muka rosak! 




Untuk daily makeup fara hanya gunakan spray pelempap, foundation, bedak compact dan juga lip balm sahaja. Kening  lukis sikit-sikit je sebab kening fara dah tebal dan gelap. Bahagian mata macam eyeliner pula fara xgemar pakai sebab tiap kali apply mesti tak sama line! haha.. mencik gila nak pakai sampai skg... :P



Althea Product Khas yang diterbangkan dari KOREA






Witch's Pouch (Velvet Two Way Cake)




Review :

Bahan yang digunakan dalam velvet two way cake Witch's Pouch adalah mineral powder, vitamin C dan E, Peral, Covering dan juga Moisturing yang berfungsi untuk menutup segala liang roma yang terbuka dimuka disamping dapat mengelakkan kulit dari berminyak. Ketika pakai kulit muka akan nampak sekata tanpa bercapuk dan semakin berseri walaupun ketika berpeluh.




It's My Cushion




Review :

Its my Cushion case set ni kosong je.. fara beli sebab cantik.. haha..



Witch's Pouch Foundation



Review :


Bahan yang digunakan dalam Witch's Pouch Foundation seperti aloe vera gel, Squalane, dan pyhtosqualane membuatkan wajah sentiasa rasa lembab dan flawless sepanjang hari. Sangat sesuai untuk gadis zaman sekarang yang mementingkan kecantikkan disamping merawat wajah dari sinaran UV.






Its My Magic Sponge 



Review :

Selepas muka dah sapu foundation, gunakan sponge ni untuk ratakan keseluruh wajah anda. Bila dah habis guna basuh bersih menggunakan air paip. Fara letak sedikit pencuci untuk bersihkan sponge macam ni untuk lebih bersih.



Its My Brush



Review :

Dari kiri berus shadow, berus contour, berus powder, berus foundation dan juga berus untuk lips







Thats All... Thanks! 


Check it out here to see all korean product http://my.althea.kr/referral-welcome?k=0MDE2MzE