Home My Story Travel Review Contest Tutorial

Althea Cosmetic Review


Assalamualaikum.. haiii!!


Inilah dia product daily makeup yang fara gunakan bila keluar berjalan. Fara memang suka bersolek dan agak jaga penampilan diri bila pergi ke sesuatu tempat walaupun pergi ke pasar malam. Muka fara agak sensitif jika terkena UV mudah terkena sunburn, kusam dan cepat gelap. Alhamdulillah Jerawat tersangat jarang timbul. So, tiap kali nak keluar fara akan pakai sedikit makeup bagi mengelakkan kulit muka rosak! 




Untuk daily makeup fara hanya gunakan spray pelempap, foundation, bedak compact dan juga lip balm sahaja. Kening  lukis sikit-sikit je sebab kening fara dah tebal dan gelap. Bahagian mata macam eyeliner pula fara xgemar pakai sebab tiap kali apply mesti tak sama line! haha.. mencik gila nak pakai sampai skg... :P



Althea Product Khas yang diterbangkan dari KOREA






Witch's Pouch (Velvet Two Way Cake)




Review :

Bahan yang digunakan dalam velvet two way cake Witch's Pouch adalah mineral powder, vitamin C dan E, Peral, Covering dan juga Moisturing yang berfungsi untuk menutup segala liang roma yang terbuka dimuka disamping dapat mengelakkan kulit dari berminyak. Ketika pakai kulit muka akan nampak sekata tanpa bercapuk dan semakin berseri walaupun ketika berpeluh.




It's My Cushion




Review :

Its my Cushion case set ni kosong je.. fara beli sebab cantik.. haha..



Witch's Pouch Foundation



Review :


Bahan yang digunakan dalam Witch's Pouch Foundation seperti aloe vera gel, Squalane, dan pyhtosqualane membuatkan wajah sentiasa rasa lembab dan flawless sepanjang hari. Sangat sesuai untuk gadis zaman sekarang yang mementingkan kecantikkan disamping merawat wajah dari sinaran UV.






Its My Magic Sponge 



Review :

Selepas muka dah sapu foundation, gunakan sponge ni untuk ratakan keseluruh wajah anda. Bila dah habis guna basuh bersih menggunakan air paip. Fara letak sedikit pencuci untuk bersihkan sponge macam ni untuk lebih bersih.



Its My Brush



Review :

Dari kiri berus shadow, berus contour, berus powder, berus foundation dan juga berus untuk lips







Thats All... Thanks! 


Check it out here to see all korean product http://my.althea.kr/referral-welcome?k=0MDE2MzE




4 ulasan:

Maman Reen berkata...

Cantik..! Reen follow blog Fara :)

Scya Lollita berkata...

alah macam teringin lah pulak :(

Vanilla Maple berkata...

follow sini^^ btw blog kita tempah. tak pandai la nak design sendiri. hehehe

Syazana Khairol berkata...

wah comelnya it's my cushion tuuu