Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Dr.Ko Skin Specialist (4D Laser facelift & Nightlase Fotona)


Assalamualaikum...


Seperti yang sedia maklum bahawa Dr.Ko Skin Specialist merupakan salah satu pusat dermatologi untuk pembedahan plastik terkemuka di asia yang menyediakan pelbagai rawatan seperti Rambut, Muka, Kulit, Badan dan juga Pembedahan Plastik. Pada tarikh 20 September 2016 telah berlangsungnya perasmian terbaru Dr.Ko Skin Specialist iaitu 4D Laser facelift & Nightlase Fotona.


Mengenai Dr.Ko Skin Specialist

KO Skin Specialist ditubuhkan pada 1997 hasil usaha Dr Ko Chung Beng. Sejak itu, KO Skin Specialist manawarkan pelbagai perkhidmatan estetik dari bidang dermatologi kepembedahan plastik.
Kini, KO Skin Specialist merupakan salah satu pusat dermatologi dan laser yang terkemuka di Asia, memenangi kepercayaan para pakar perubatan dan pelanggan dari seluruh dunia.

Bersama kami, terokailah potensi kecantikan anda dan mengembalikan semula keyakinan dalam diri anda. Selain daripada peralatan yang lengkap, kami mempunyai pakar berpengalaman yang senantiasa mematuhi etika kerja. Diagnosis yang teliti mengenai masalah yang dihadapi anda akan membawa rawatan yang tepat dan berkesan.


"Sesungguhnya, semua orang boleh memiliki kecantikan!” 

— Dr.Ko, Pengasas dan CEO 
4D Laser facelift

Bagaimana ia berfungsi


Rawatan ini dipanggil 4D kerana ia menggabungkan dua jenis laser, ND Yag dan Erbium Yag, dengan beberapa panjang gelombang maju khas untuk Fotona. Teknologi ini berfungsi untuk merangsang pengecutan kolagen dan pada masa yang sama mengaktifkan proses pengeluaran kolagen baru untuk menegangkan kulit muka. Prosesnya selamat dan lembut digunakan untuk rongga mulut dalaman serta luaran muka malah menghasilkan keputusan yang memberangsangkan dari dalam dan luar.


"Fotona 4D memecahkan paradigma dengan menggunakan terapi laser. Ia akan mengubah cara untuk merawat kulit. Ia adalah satu dimensi baru rawatan. Saya mendapat keputusan yang anda tidak pernah bayangkan." Kata Dr Ko Chun Beng. Keputusan cenderung untuk menjadi sangat tahan lama. "Dalam kajian klinikal kami, yang melibatkan 80 pesakit menunjukkan hasil yang positif yang dikekalkan untuk satu tahun selepas 3 sesi," kata Zdenko, Ketua Perubatan R & D Jabatan Fotona. Fotona 4D boleh dilakukan dalam apa-apa jenis kulit, ia adalah selamat dan tidak menyakitkan prosedur yang tidak memerlukan ubat pelali atau bius - tiada kesakitan, tiada downtime, tiada lebam. Sesi mungkin berbeza-beza dari 30 hingga 60 minit dan 3 sesi ditandakan.

4D laser facelift sememangnya mendapat sambutan yang tinggi bagi mereka yang mendambakan kulit muka yang tegang, bersih, dan bebas dari segala jenis masalah harus mencuba rawatan ini. Kaedah laser yang digunakan dalam rawatan selamat dan keputusan yang bakal dilihat sememangnya membanggakan tanpa kesan sampingan. Tidak perlu ragu-ragu lagi kerana ianya diiktiraf pakar. Kos rawatan 4D laser facelift juga sangat mampu milik iaitu sebanyak RM3,800 sahaja!!


Perbezaan Sebelum dan Selepas 4D Laser facelift


Image result for 4D Laser facelift & Nightlase Fotona Image result for 4D Laser facelift & Nightlase Fotona  


Image result for 4D Laser facelift & Nightlase Fotona
Image result for 4D Laser facelift & Nightlase Fotona


Berikut merupakan LIVE DEMO 4D laser facelift :


Fara telah lihat sendiri bagaimana proses semasa rawatan 4D laser facelift ini dilakukan. Kaedah yang digunakan selamat dan masa rawatan juga tidak mengambil masa yang lama. Keputusan selepas rawatan juga sememangnya memberangsangkan. Kulit tampak lebih tegang, licin dan bersih selepas rawatan.


Masalah kulit kendur dapat ditegangkan malah jika ade jerawat/jeragat atau blackhead/whitehead juga boleh dirawat menggunakan rawatan ini. Tidak perlu bimbang dan takot kerana selepas anda melakukan rawatan ini kulit dan masalah anda tidak akan kembali lagi. Proses semasa rawatan juga tidak mengambil masa yang lama sangat sesuai bagi anda yang inginkan keputusan rawatan yang cepat dan selamat.


Nightlase FotonaMengurangkan berdengkur dan Kesan Sleep Apnea

Adakah anda sering mengalami dengkuran ketika tidur pada waktu malam? keadaan tersebut menyebabkan waktu tidur terganggu akibat selalu terjaga secara mengejut dan kadang-kadang mengalami sesak nafas. Situasi tersebut bukan sahaja memberi kesan kepada anda, malah ahli keluarga terdekat juga turut terganggu dengan bunyi dengkuran tersebut kerana bunyinya yang kuat dan adakalanya membingitkan telinga yang mendengar


Berdasarkan kajian, sebanyak 80 peratus individu yang menghidap masalah ini tidak mengetahui mereka mempunyai penyakit tersebut dan menyebabkan tiada sebarang tindakan dilakukan untuk merawatnya. Menurut pakar perubatan, tidur berdengkur berlaku apabila laluan udara dari hidung dan mulut ke bahagian paru-paru tersekat . Ia merupakan gangguan tidur biasa yang dialami oleh individu menyebabkan pernafasan mereka terhenti seketika ketika sedang tidur beberapa saat


Dengan rawatan terbaru dr.ko iaitu Nightlase Fotona mampu menyelesaikan masalah dengkur yang dihadapi pesakit dengan mudah dan selamat. Ia adalah cahaya yang cukup untuk digunakan pada tisu sensitif di dalam mulut, lagi, cukup kuat untuk menyampaikan pemanasan yang berkesan. Fotona 4D laser digunakan untuk memanaskan tisu di belakang tekak. Tenaga laser memanaskan tisu yang menyebabkan kesan mengetatkan. Ini menyebabkan udara mengalir dengan lebih bebas dan pesakit akan berhenti berdengkur. Rawatan ini dilakukan dalam 3 rawatan sepanjang 2 bulan. Setiap rawatan berlangsung sekitar 15 minit dan tiada anestesia diperlukan. Keputusan biasanya dilihat selepas sesi pertama. Faedah rawatan termasuk tidur yang lebih baik, lebih mudah bernafas, berfikir dengan lebih jelas dan bekerja dengan lebih effective. Harga untuk rawatan ini pula  RM2,800

Kelebihan Rawatan Fotona Laser NightLase Snoring

* Tidak memerlukan pembedahan
* Tiada kesan sampingan selepas membuat rawatan
* Selamat, Cepat dan Mudah dirawat
* Meningkatkan tahap kualiti tidur yang baik
* Menghilangkan dengkuran tidur dengan cepat
* 100% berkesan, diiktiraf pakar dan selamat digunakan


Gambar Fotona Laser

Inilah dia mesin Fotona Laser yang akan digunakan dalam rawatan 4D laser facelift dan Nightlase Fotona. 

Serba sedikit gambar sepanjang masjlis 4D Laser facelift & Nightlase Fotona

Fara bersama CEO Dr Ko Chung Beng


sidang media bersama artis Salmiah Hasan turut bersama sepanjang majlis ini berlangsung

Klinik Pakar Kulit KO berdedikasi untuk membantu orang ramai melalui perubatan dermatologi, rawatan estetik, dan rawatan laser di Malaysia. Dengan teknologi kosmetik yang terbukti dan prosedur yang inovatif, kualiti perkhidmatan Pengamal Perubatan Berdaftar yang dijamin.


Sebarang pertanyaan atau rawatan sila layari :

Tiada ulasan: