Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

GIVEAWAY | Menangi Eyeshadow Palette Morphe Brushes 35O !






Giveaway ini berlangsung bermula hari ini (27 Oktober 2016) hingga 3 November 2016 sahaja. Jadi, jom lah cepat-cepat klik link-link blogpost di atas dan tinggalkan komen anda !

Program Mudah Kurus Bersama Dr. Malinda Mohd Ali


Tukar Bentuk Badan Anda Dalam Masa 23 Hari !
DR MALINDA MODIFIED HCG DIET PLAN


Cara menurunkan berat badan bukanlah hal yang mustahil dan boleh sahaja dilakukan. Dengan sedikit pengorbanan, Anda boleh menurunkan berat badan 2,5 kg hingga 7 kg. Hasil yang didapat tentu saja bergantung seberapa besar usaha yang dilakukan. Kuncinya adalah nekad dan kemahuan yang tinggi untuk mendapatkan tubuh yang diidamkan


Masalah ini bukan sahaja membawa satu masalah kepada bentuk badan dan kecergasan seseorang, malah ia juga boleh menyebabkan masalah seperti kencing manis, sakit jantung, tekanan darah tinggi dan pelbagai lagi masalah kesihatan yang lain.


Adakah Anda OBESITI?

OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Peperangan Alaf Baru!


ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23

Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi
> 102 cm (40 inch) – Lelaki
> 80 cm (35 inch) - Wanita

Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.



Anda dikatakan obese apabila :

Wanita : Peratusan lemak badan >32%
Lelaki : Peratusan lemak badan >25%




LEMAK OH LEMAK !!

Pernah tak anda cuba berdiet beberapa minggu tapi nak turun 1-2 kg pun susah? Selepas 2-3 bulan, anda give up dan kata ~ Jaga makan pun tak turun, anda give up dan kembali kepada cara hidup yang lama.

Kenapa jadi macam tu? Sebenarnya, Tak semua jenis lemak itu sama ~ Ada 3 Jenis Lemak dalam badan kita :

1) Lemak Untuk Struktur ( Structural Fat ) 

'Lemak baik' ini penting untuk protect organ-organ dalaman, sendi dan membentuk rupa bentuk muka. Lemak ini biasanya tidak digunakan sebagai sumber tenaga.



2) Lemak Normal (Normal Fat Reserve)

'Lemak baik' ini ada di sekitar tubuh kita dan akan digunakan dan dibakar sebagai sumber tenaga bila diperlukan. Fungsi spt 'Tangki Tenaga'


3) Lemak Abnormal ( Abnormal Stored Fat )

'Lemak tak berapa nak baik' ni di kenali sebagai 'tisu adipose'. Ia adalah lemak yang tidak diperlukan oleh tubuh dan akan disimpan di bawah kulit, sekitar organ dalaman yang berfungsi sebagai 'Tangki Spare'. Lemak ini akan kelihatan 'membuncit' dan 'berlipat-lipat' di tubuh anda !

Ia sangat AKTIF mengeluarkan toksik chemical dan hormon 'estrone' yang akan menggangu sistem tubuh anda. Lemak ini TIDAK digunakan sebagai sumber tenaga utama.. Hanya dalam keadaan tubuh yang hampir 'kebuluran' sahaja, lemak ini akan dibakar & mula digunakan sebagai tenaga !
Jadi, anda nampakkan di sini - Bila anda ber'diet' 1-2 bulan pertama, lemak Jenis 2 yang mula dibakar tetapi Lemak Jenis 3 akan kekal di situ! Ia hanya dibakar dalam keadaan ‘kebuluran’ sahaja. 



Macam mana nak menggerakkan lemak Jenis 3 yang degil itu? 

HCG adalah transformasi perubatan terbaru untuk ‘menggerakkan’ lemak jenis 3 ini.


APA ITU hCG?

hCG adalah Human Chorionic Gonadothrophin, sejenis hormon yang dihasilkan di dalam badan manusia (lelaki dan wanita) dan ia dihasilkan dalam kadar yang tinggi ketika wanita hamil, ia memastikan perkembangan bayi yang sihat dimana ia membantu hypothalamus memberi ransangan untuk mengeluarkan lemak-lemak tersimpan digunakan sebagai sumber tenaga. hCG juga akan berfungsi sekiranya tubuh berada di dalam keadaan ‘kebuluran’ dimana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber pembakaran tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga. Ia bukanlah ‘sex hormon’. Ia mempunyai tindakan yang sama pada lelaki dan wanita. Ia bertindak sebagai ‘Kunci’ untuk menggerakkan lemak yang tersimpan dalam badan.

Jika anda sedang berusaha untuk kuruskan badan, sudah tentu anda mahu mendapatkan hasil yang segera. Dengan pelbagai idea fad diet, produk suplemen untuk mengurangkan berat badan di pasaran , dan pelbagai petua seperti senaman dan sebagainya semua menjanjikan penurunan berat badan dalam masa tertentu yang boleh menyebabkan tekanan dan kadang-kadang mengelirukan. 

Program mudah kurus ini bertujuan untuk membantu dan membimbing anda untuk mencapai objektif anda dengan betul dan menerangkan tentang beberapa isu yang sukar difahami mengenai penurunan berat badan dengan cepat dan selamat. Dengan kaedah yang digunakan dalam program "mudah kurus" sangat berkesan dan ramai telah berjaya menurunkan berat badan sepanjang menjalaninya.




SOALAN-SOALAN YANG BIASA DI TANYA TENTANG PROGRAM HCG 


BAGAIMANA hCG BERFUNGSI UNTUK RAWATAN OBESITI?

Rawatan hCG untuk Obesiti ini telah dimulakan oleh Dr. Simeons, seorang doktor perubatan British. HCG memainkan peranan penting dalam mengurangkan lemak badan melalui tindakannya kepada satu bahagian otak yang dipanggil Hipothalamus. Hipothalamus berfungsi untuk keseimbangan badan (homeostasis). Ia bolah mengawal semua kelenjar endokrin dalam badan dan ia juga akan membantu untuk mengawal tekanan darah, suhu badan, keseimbangan cecair badan, selera makan dan berat badan. Obesiti berlaku apabila berlaku hypothalamus gagal berfungsi dengan baik dan menyebabkan gangguan metabolism, ketidakseimbangan hormon, nafsu makan yang tidak terkawal, pembakaran lemak yang tidak effektif dan pengumpulan lemak yang berlebihan di bahagian perut, peha,punggung dan lengan.

Kerosakan hypothalamus biasanya berlaku disebabkan oleh stress, trauma, toksin, electromagnetic field dan tabiat buruk pemakanan yg mengandungi banyak lemak trans, gula dan bahan pengawet. hCG akan memberi signal kepada hypothalamus untuk mengerakkan lemak-lemak degil yang tersimpan lama di dalam badan – lemak yang berkumpul di perut, punggung, peha dan lengan. Lemak jenis ini sangat susah untuk dibuang kerana badan akan menyimpannya sebagai ‘survival stratergy’. Apabila kita berdiet biasa, apa yang pertama akan hilang dari badan adalah air, otot dan ‘subcutanoeus fats’ iaitu lemak yg memberi bentuk muka dan payudara. Kerana itu kebanyakkan diet boleh menyebabkan kulit menjadi kendur.



APAKAH PRINSIP YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

hCG akan kombinasikan bersama-sama dengan diet rendah kalori dan prinsip pemakanan diet sihat. Ini akan memberikan ‘trick’ kepada hypothalamus dan membantu ‘membuka kunci’ lemak di mana seolah-olah ia berada dalam situasi kecemasan yang memerlukan ‘lemak jenis 3’ atau lemak abnormal digerakkan. Pergerakan lemak ini akan membekalkan 1,500 – 4,000 kcal sebagai tenaga melalui pembakaran lemak abnormal.



DIET RENDAH KALORI & PRINSIP DIET SIHAT? MACAMANA TU?

Jangan Risau. Semua manual dan menu pemakanan akan disediakan untuk anda!

Kebaikan program ini adalah ia seperti ‘DETOX’ program. Dan diet yang anda perlu ambil adalah – Diet yang sihat, Tanpa Gula, Karbohidrat yang sihat, Tanpa Makanan segera atau terproses, Rendah Lemak dan Tiada minuman berkarbonat. Ini sangat penting untuk memastikan kejayaan anda dalam program – Ia adalah proses ‘membersihkan sel-sel badan’ bukan sekadar diet untuk kurus sahaja. Melalui proses cleasing dengan pengurangan kalori (calories restriction) dilakukan – Anda akan rasa lebih sihat dan tiada lagi masalah ‘food craving’ atau ‘food addiction’ ! Anda tidak lagi terpenjara dalam nafsu dan tabiat buruk pemakanan sendiri. Dan ini akan menyebabkan anda lebih mudah untuk membuat pembaharuan seterusnya dalam cara hidup untuk jangkamasa panjang selepas ini.



ADAKAH BERAT BOLEH MENDADAK NAIK SETELAH BERHENTI PROGRAM INI?

BONUS dari program ini adalah ia membantu keseimbangan metabolism badan. Jika anda mematuhi program ini, anda akan meningkatkan metabolism badan ke satu ‘setting’ yang baru dan keadaan ini akan mengelakkan berlakunya Kesan ‘YoYo’ – kenaikkan mendadak setelah berhenti rawatan program.



BERAPAKAH DOS hCG YANG DIGUNAKAN DALAM RAWATAN INI?

Wanita yang mengandung menghasilkan 500,000IU – 1,000,000 IU semasa hamil. Dalam rawatan kesuburan pula, pakar O&G menggunakan 5,000 – 10,000 IU dalam rawatan kehamilan. Tetapi, dalam program ini hanya 125-200IU hCG digunakan didalam rawatan. Semua hCG ( dalam bentuk injection dan homeopathy) dihasilkan di makmal daripada sel sterile. hCG bukan di ekstrak daripada wanita hamil

– fakta yang sering di salah ertikan (common misconception).



ADAKAH SAYA AKAN LAPAR SEPANJANG PROGRAM INI?


Walaupun anda mengambil kalori yang rendah dalam program ini, anda akan kurang merasa lapar kerana hCG akan menggunakan lemak tersimpan dalam badan sebagai sumber tenaga dan ia memberikan 1,500 – 4,000 kalori sehari sebagai tenaga. Anda akan merasa lebih bertenaga kerana program ini akan membekalkan supplement sebagai nutrisi tambahan anda.


BERAPA BERAT YANG SAYA BOLEH TURUN?


Potensi berat yang boleh turun adalah 0.5kg sehari. Bergantung pada individu, tetapi potensi biasanya antara 6-8kg dengan penurunan 1-2 saiz baju, hanya dalam masa 23 hari! Rawatan ini boleh disambung terus untuk cycle ke dua (46 hari) dengan potensi utk penurunan sehingga 15-20 kg.

TAK BAHAYA KE TURUN BERAT MENDADAK?


Kajian terbaru menunjukkan pengurangan yang lebih cepat akan memberi motivasi lebih kepada client. Penurunan dalam program hCG ini adalah antara 0.3-0.5kg sehari dan apabila disertakan dengan nutrisi yang cukup dan pemantauan doktor. Ia adalah penurunan yang selamat dan tidak akan mengganggu metabolisme atau sistem badan.



APAKAH KEBAIKAN PROGRAM INI BERBANDING PROGRAM DIET YANG LAIN?

Perbezaan rawatan hCG adalah ia bukan sahaja membantu membuang lemak-lemak lama tetapi ia akan membantu untuk badan menjadi lebih pejal dan padat (tidak menggeleber setelah kurus). Ia hanya akan menggerakkan lemak abnormal tanpa menggangu tulang dan otot. Selain penurunan berat badan, kesan yang lebih ketara adalah ‘Inch Loss’. Saiz baju biasanya akan berkurangan antara satu atau dua saiz yang lebih kecil.



APAKAH KEBAIKAN LAIN PROGRAM INI?

Selain dari penurunan lemak badan, anda juga akan dapat memperbaiki tahap kesihatan keseluruhan – Tahap gula dan tekanan darah lebih stabil, penurunan tahap kolestrol, tiada lagi masalah sakit sendi dan lutut, tidur lebih baik, tenaga meningkat, complexion dan tone kulit yang lebih cantik dan tiada lagi ‘food craving’ terhadap karbohidrat dan gula atau nafsu makan yang hodoh. hCG akan membantu untuk seimbangkan sistem endokrin, menghasilkan endorphin yang akan membantu untuk emosi yang lebih baik, fokus dan bertenaga.

Apabila lemak ditukarkan kepada tenaga – ini akan mengurangkan radang didalam badan. Obesiti dan penyakit kronik sangat berkait rapat dengan tahap radang yang tinggi dan pengurangan lemak badan akan memperbaiki tahap radang dan banyak masalah metabolisma lain. Tidak hairan jika ramai yang dapat menurunkan tekanan darah, kolestrol, gula dalam darah, sakit sendi, jerawat, tiada lagi masalah sakit kepala, allergic, dan banyak masalah sistem imun yang lain.

Rawatan hCG adalah transformasi baru dalam dunia pelangsingan!



ADAKAH RAWATAN hCG INI SELAMAT?


Rawatan ini selamat. Wanita boleh mempunyai tahap hCG yang jauh lebih tinggi tanpa ada sebarang kesan sampingan negatif. hCG juga biasanya digunakan sebagai rawatan kesuburan oleh pakar O&G. Dengan mengambil program hCG untuk menurunkan berat badan, anda sebenarnya juga meningkatkan tahap kesuburan anda dimana ramai client mengalami masalah kesuburan dan telah mengambil program ini juga berjaya hamil. Pada tahun 2004, Kajian klinikal (double blind studies) oleh Dr. Belluscio yang melibatkan 6,540 patient telah membuktikan bahawa hCG effektif dan selamat dalam rawatan obesiti.



BAGAIMANA RAWATAN HCG INI?


Setiap Kitaran Program HCG adalah 23 hari. Ia mempunyai 3 Fasa iaitu : Loading Phase, Burning Phase dan Maintainence Phase.

Jangan Risau! Pakar kami akan sentiasa membantu anda!



INJECTION BUAT SENDIRI?

Senang je. Teknik yang simple. Tidak perlu cari urat untuk inject. Hanya inject dibahagian lemak perut yang anda mahu buang itu. Terdapat video disediakan untuk membantu anda membuat teknik injection yang betul.



KESAN SAMPINGAN RAWATAN hCG?


Rawatan hCG yang dipantau oleh doktor adalah selamat. hCG tidak mempunyai kesan sampingan yang serius (jika tidak wanita yang mempunyai 1,000,000 IU hCG dalam badan ketika hamil juga akan mengalami masalah yang serius)! Akan tetapi antara kemungkinan kesan adalah seperti sembelit, lapar, letih, pening, cramps atau hypoglycaemia yang berkait rapat dengan pengambilan kalori yang rendah. Walaubagaimanapun, pengambilan air yang banyak dan supplement akan membantu.

Kajian Dr. Simeon terhadap 10,000 pesakitnya membuktikan bahawa diet program dengan rawatan hCG mempunyai kesan yang lebih baik dari segi pengurangan lemak badan dan pengekalan berat badan dalam jangkamasa panjang berbanding client yang hanya mengambil diet sahaja.



SIAPAKAH YANG AKAN MEMBANTU MEMANTAU PERKEMBANGAN SAYA?

Anda akan dipantau sendiri oleh Dr Malinda Mohd Ali. Pakar Penuaan Sihat dan Obesiti dari Future Wellness Sdn Bhd, Health & Training Consultancy


Pengalaman/Testimoni Dr Malinda Health & Beauty Academy





Hasil 'online coaching' bersama Dr M dan sahabat2 ldl yang senasib, alhamdulilah..berat saya yang asal 86kg (takut mak nakkk)..akhirnya digital scale saya menunjukkan angka 78kg pada hari yang 21 saya bersama ldl. Amazing.. Sebelum ini dah banyak RM yang melayang di slimming centre. namun tak pernah mendapat angka 7 di depan. Bukan salah slimming centre..cuma tak dapat ilmu dan faham konsep menangani 'food addiction'. Tu pasalnya liat betul angka tu nak turun. Hahaha. -Yana Shainisi


After 6 months of learning, experiencing and determination, now here I am. Day after day, realizing the significance of healthy diet and active lifestyle. Another year to reach my goal though.-Siti Salwa



"berat hampir 16kg turun"-Farah Farhana Khalid



"Hasil berguru dengan Dr. M saya lost hampir 15.3kg. Bersyukur sangat walaupun perjalanan saya masih jauh untuk dicapai lagi struggle utk mengekalkan. Dengan kata2 semangat daripada Dr. M dan suppurt group yang ada insyaallah akan diteruskan demi kesihatan diri sendiri dan orang2 tersayang. Bukan nk promote just nak share pengalaman supaya dapat memberikan kesedaran kepada sesiapa yang masih berada di zon selesa. Jangan kecam saya." -Haniey Sabri


"Saya bermula dengan berat 71 kg..
Selepas 2 bulan ikut program LDL turun 8 kg..
After 6 months capai berat 50 kg (ideal weight)….still maintain ideal weight
21 kg = 2 kampit beras 10 kg lemak berjaya disingkirkan"
-Ruslinawati kamaruddin



Lihat lagi tesimoni Tekan Sini





Dr. Malinda Mohd Ali

Mempunyai pengalaman 15 tahun sebagai Doktor Perubatan dan telah memberi coaching untuk Program Hcg selama lebih 4 tahun. Telah membantu lebih dari 300 klient mencapai berat badan idaman mereka. Juga telah menjadi speaker untuk lebih 1000 jam ceramah dan seminar kesihatan anjuran swasta dan kerajaan. Panel jemputan untuk segmen Penuaan Sihat di Wanita Hari Ini dan Nasi Lemak Kopi O. Penulis artikel kesihatan dalam Majalah i-Sihat.

Image result for dr malinda ali
Dr. Marlinda Mohd Ali



BERAPA HARGA PAKEJ HCG NI?

1. Untuk Pakej Hcg 23 hari ialah RM 1580 sahaja.
2. Untuk Pakej Hcg dan Supplements RM1980
3. Pakej Hcg 46 Hari RM2980

Jangan Khuatir!

Kami mempunyai PROMOSI DISKAUN ISTIMEWA bulan ini dan juga HADIAH PERCUMA sekiranya anda berminat untuk menjalani program ini.


APA HADIAH PERCUMA TU?

Istimewa untuk semua Klien Program Hcg, anda tidak perlu membayar RM 199 untuk menghadiri kelas online ini. Ianya PERCUMA untuk anda! Siri pembelajaran interaktif online selama 8 minggu untuk anda akan dijalankan oleh Dr Malinda melalui WA group selama 1:30 jam setiap sesi (9.00 – 10.30 malam). Perkongsian ilmu yang sangat menarik dan yang lebih menarik anda boleh belajar dari rumah atau di mana-mana dengan menggunakan smartphone anda sahaja!

Bila kita membincangkan tentang isu mengurangkan berat badan dengan cepat, anda tidak boleh tersilap dalam memperlengkapkan diri dengan pengetahuan mengenai kaedah sihat dan selamat yang lain untuk mengurangkan berat badan dan meletakkan sepenuh komitmen kepada rutin yang telah anda tetapkan sendiri. Cepat tidak semestinya menjanjikan hasil yang baik dan menjadi pilihan terbaik. Tidak salah mengurangkan berat badan sedikit demi sedikit asalkan matlamat anda tercapai tanpa membahayakan kesihatan diri. 

Oleh itu, dengan mengikuti program mudah kurus yang dianjurkan Dr. Malinda Mohd Ali merupakan satu peluang yang sangat besar untuk anda kurus dengan cara yang paling mudah dan selamat. 


BERMINAT UNTUK MENYERTAI? 

BAGAIMANA NAK BERMULA? 


Mudah Sahaja! Hubungi  di WhatApps 017 508 4430 atau 

email di drmalinda@gmail.com PENDAFTARAN HARI INI! 





Selamat Mencuba!!






Keindahan Taman Wetland Putrajaya



Assalamualaikum.... Hiiii!!



Here again kat putarajaya! Banyak sangat tempat yang best di sini. Kali ni lepak di Taman Wetland Putrajaya pula. Seperti biasa kalau nak tengok tempat menarik di Putrajaya boleh Klik Sini Taman Saujana Putrajaya PART 1 dan Sini Taman Saujana Putrajaya PART 2.



Menara Pandang Jauh



Berdiri megah di atas bukit, Menara Pandang Jauh adalah lokasi tertinggi di Taman Wetland Putrajaya. Berketinggian 18 meter, anda boleh menghayati keindahan alam wetland dan habitat yang menghuni didalamnya. Tembusu, mahang merah, dan maggis hutan antara tumbuhan yang boleh lihat ketika berjalan di sekitarnya.









Kolam Flamingo & Tasik Angsa


Kolam Flamingo dan Tasik Angsa merupakan 2 tempat yang berbeza. Antara 2 tempat ni fara lebih suka Tasik Angsa sebab kawasan dan permandangannya lebih memukau. Dihadapan Tasik Angsa ada pulau buatan dan jika bertuah anda boleh lihat sendiri haiwan tersebut diberi makan.






























Kemain Aimi jenguh longkang sampai mommy panggil buat tak tahu. Sergah dia apa lagi!! hahaha..


Peta Wetland Putrajaya




Kawasan Taman Wetland putrajaya anda boleh naik kereta untuk kesetiap tempat. Antara tempat lain yang ada disini adalah kawasan perkelahan, cafe, kawasan memancing, kawasan perkhemahan, wakaf pemerhati burung, aktiviti air dan banyak kali.


Fara hanya melawat kawasan Kolam Flamingo, Tasik Angsa, Menara Pandang Jauh dan Pusat Penghayatan Alam sahaja. Di Pusat Penghayatan Alam masuk adalah percuma. Anda cuma perlu isikan butiran diri di kaunter sahaja.





Bagi yang suka membuat aktiviti beramai-ramai sangat sesuai datang kesini. Boleh search application waze "Taman wetland putrajaya" sebagai rujukan maps. Sekian sahaja laporan Keindahan Taman Wetland di Putrajaya dari cap ibu dan anak! ;)



Baca Keindahan Taman-Taman Di Putrajaya :









Customize Hadiah bersama Printcious.my



Assalamualaikum..


Pernah tak korang perasan kebanyakan doorgift, canvas, pillow, mug, puzzles, dan sebagainya boleh letak gambar sendiri/muka anak/etc di situ? Haaa! Semuanya boleh buat di printcious.my taw! 

Nak buat sendiri tangan tidaklah kreatif mana. Lain yang buat lain jadinya. Dengan adanya website printcious.my ianya tidak mustahil untuk korang customize design yang diinginkan. Nah, ni contoh yang fara customize sendiri Mug dan Mini Tees comel ni. 






Baby on board

Sebelum ni dah banyak design fara beli tapi semuanya cepat bosan dan sering tukar design baby on board dikereta. Bila dapat tahu printcious ada jual Mini Tees secomel ini terus fara grab satu. Fara cuma tambahkan icon comel sahaja. Gambar icon ni boleh search di google image ya. Soooo cute!! Tak sabar nak pasang kat kereta. hehe


Depan Mini Tees

Belakang Mini Tees


Mug

Dari dulu memang teringin nak design sendiri mug akhirnya tercapai jua. Fara beli mug ni satu dulu untuk lihat sama ada design yang fara buat sama atau tidak dengan yang printcious buatkan. Im soo happy!! Setiap details yang fara customize sememangnya sama dengan mug yang fara dapat. Goodjob printcious! i loveee it!!

Next time fara akan tambah satu lagi koleksi mug untuk dipasangkan dengan mug fara "mr.husband" pula. Cannot wait!!







Bagi yang confius, Printcious merupakan penjenamaan semula daripada website HeartBeat.my ye.
Tergugat tak tengok mug dan mini tees yang fara customize ni? So tunggu apa lagi customize lah sendiri ikot citara korang!




Tips untuk customize : Pastikan icon yang korang nak masukkan tu mempunyai latar belakang transparent. Ianya akan membuatkan rekaan korang nampak lebih asli. 


Untuk Keterangan lanjut, sila layari :


Website

Facebook

Belajar Sambil Bermain bersama Toysdirect.my

Inginkan permainan yang unik untuk anak-anak anda? 
tidak tahu apa yang anda ingin belikan? 
Belajar sambil main adalah yang terbaik buat si manja anda!!





Belajar sambil bermain menjadi salah satu kaedah belajar yang efektif dan cukup menarik terutama di kalangan anak-anak. Melalui kaedah pembelajaran ini, anak-anak menjadi lebih aktif dan kreatif. Belajar sambil bermain juga merupakan kaedah yang pembelajaran yang tidak membosankan, kerana ia  merupakan pembelajaran serta cara mengajar yang cukup menyenangkan.

Jangan khuatir bila si kecil asyik hendak bermain sahaja. Sebenarnya kanak-kanak memang belajar sambil bermain terutama yang berusia enam tahun ke bawah.



Image result for belajar sambil bermain


Aktiviti bermain boleh dijadikan satu bentuk pembelajaran berkesan jika kena gayanya. Yang penting anda juga perlu bersama menyokong aktiviti rangsangan tersebut. Tidak perlu risau jika anda sibuk dengan kerja sampai tiada masa untuk bersama anak anda kerana sekarang telah banyak permainan yang boleh membantu anak anda untuk belajar. Jadikan waktu rehat anda sebagai masa yang paling berharga untuk bermain bersama anak-anak.


Toysdirect merupakan salah satu website yang menjual barangan penjagaan bayi dan mainan kanak-kanak yang selamat dan berkualiti. Buku cerita, flash card, maze, puzzle, building blocks, toys, baju dan sebagainya turut dijual disini. Mudah untuk anda beli tanpa perlu membuang masa mencari dikedai permainan. Dengan harga yang sangat berpatutan toysdirect sememangnya menjadi pilihan Utama bagi ibu bapa untuk membelikan permainan untuk simanja mereka. 


Kenali Minat Si Manja

Cara Fara dalam membeli mainan untuk anak, Fara akan lebihkan faktor kreatif dalam bermain. Sebagai contoh, Fara perasan Aimi memang minat sangat dengan Cashier Register Playset dari toysdirect dan kebetulan Aimi memang lebih pada skill mengemas. Bila dirumah Fara akan bermain dengan Aimi susun barang ikut warna sambil mengira. So, Kegunaan Cashier Register Playset sangat sesuai untuk Aimi. Fara akan meminta Aimi ambil barang dan kemudian masukkan kedalam trolley dan kira nilai menggunakan cashier.

Pada awalnya memang agar sukar untuk simanja menerima arahan, lama kelamaan ianya akan membuat simanja memahami arahan dan membuat seperti yang diminta. Interaksi sebegini dapat merapatkan lagi hubungan antara ibu dan anak.





Trolly ni dah lama Aimi mengidam tapi fara belom belikan lagi. Harga Cashier Register Playset dari toysdirect sangat mampu milik iaitu RM66 sahaja. Pelbagai set yang ada dari set A hinggalah set D. Perbezaan Set ini adalah dari sudut saiz trolley dan juga warna. Boleh lihat perbezaannya  Disini .





Satu lagi minat Aimi main masak-masak. Anak perempuan memang rajin mengemas dan memasak. toysdirect juga ada jual Woody Puddy Vege Cutting Playset dengan harga hanya RM52 sahaja. Comel sangat set ni ada pisau, carrot, tomato, dan sebagainya simanja. 

Kalau nak diceritakan memang banyak sangat pilihan permainan yang ada di Toys Direct ni. Flash card, buku cerita, carpet, kinetic sand dan sebagainya. Pilih mana yang simanja berkenan dan bermainlah bersamanya. Nikmati setiap saat anda dengan simanja ketika kecil agar ia dapat mempengaruhi tumbesarannya untuk membesar lebih baik.


Bagi yang ingin SELF COLLECT, Boleh ambil barang di lokasi yang berdekatan :

1) Kepong Tmn Bukit Maluri / Desa ParkCity (Hari Time)
2) Desa Sri Hartamas (hari bekerja 10:00)
3) Bandar Utama Centerpoint (Sabtu 11:00-12:15)
4) Jalan Kapar, KLANG (waktu pejabat sahaja)
Untuk koleksi Jalan Kapar, sila maklumkan 2 hari lebih awal.



Jom dapatkan sekarang!! 









Eliz Essential Serum




Eliz Essential 
"Enjoy exploring new value in life "


Wajah yang cantik dengan kulit putih bebas jerawat pastilah menjadi idaman bagi setiap wanita. Dengan memiliki kulit wajah yang putih dan mulus akan menambah kepercayaan diri bagi seorang wanita. Mereka rela melakukan apa saja untuk mendapatkan kulit putih mulus termasuk dengan menggunakan serum vitamin C untuk wajah, yang konon dapat membuat wajah terlihat bersih putih dan cerah

Namun dengan seiring perkembangan teknologi yang semakin canggih dalam bidang kecantikan, vitamin C diolah menjadi sebuah produk yang akan membuat manfaat vitamin C lebih mudah terserap bagi kulit khususnya wajah, salah satunya yang diciptakan adalah produk serum Eliz Essential yang dikhususkan untuk kecantikan wajah.


Fungsi UTAMA Eliz Essential Serum

 Menghilangkan Jerawat
 Menaikkan Seri Wajah (Glowing)
 Kaya dengan khasiat untuk kulit muka
 Melewatkan Proses Penuaan pada kulit wajah (anti-aging)
 Memutihkan Kulit Wajah
 Mengurangkan masalah kulit berminyak & kusam
 Mengurangkan kesan parut jerawat






Serum Eliz Essential ini yang terbuat dari bahan alami merupakan formulasi yang ringan dan mudah diserap kulit. Jika dibandingkan dengan krim atau lotion, hasil pengguna selepas menggunakan serum Eliz Essential adalah lebih cepat tanpa kesan sampingan pada wajah. Krim atau lotion kesannya hanya sementara tetapi serum Eliz Essential memperbaiki wajah sedikit demi sedikit. 


Kebaikan Eliz Essential Serum

 Memutihkan wajah
 Mengurangkan minyak di muka
 Memudarkan bekas parut jerawat

Banyak lagi kebaikan . Nak tahu kene try huhu . Serum Kecantikan Eliz ni juga Wangi taw sebab ada extract buah & sesuai untuk kulit SENSITIF !!! .

.

Cara penggunaan:

Titikkan setitik Eliz Essential serum ditelapak tangan kemudian sapukan pada seluruh wajah secara lembut. Boleh dipakai pada bila-bila masa.

.

Tips : Sapuan lebih pada kawasan jerawat yg teruk.


Harga Eliz Essential Serum :

Rm50 per unit


Isi Kandungan : 

15ml





Untuk Pembelian atau Pertanyaan Sila Hubungi :

 HQ Eliz Essential : 013 330 4346
Instagram : Eliz Essential
Facebook : Eliz Essential







Buat hadiah Sendiri (DIY) bersama PRINTCIOUS


Assalamualaikum....


Bila bercerita tentang DIY ataupun "do it yourself" mesti ramai yang suka mendeko barang lama untuk dicantikkan semula dengan versi yang tersendiri kan? Kadang yang mana ada jual dikedai tidak semua yang ikot citarasa kita. Ada yang cantik tapi warna pula tidak berkenan, ada sahaja bende yang tidak kena bila beli barang yang sedia siap.




Sekarang ni, korang tak perlu risau sebab Printcious merupakan salah satu website yang membolehkan kite pilih dan deko sendiri barang tersebut mengikut citarasa masing-masing tanpa limit!! Kategori barang yang boleh dideko dari Printcious juga banyak pilihan serta mudah untuk dipilih. Antara kategorinya, t-shirts, mugs, cushions, phone cases, baby rompers, bag, caps dan pelbagai lagi seperti contoh gambar dibawah.







Zaman dah serba moden ni tak perlu lagi bersusah payah untuk beli dikedai mencari hadiah untuk yang tersayang. Online shopping sahaja di Printcious sudah memadai kerana disini juga turut menyediakan pelbagai hadiah seperti wedding, birthday, National day, mothers day, fathers day dan banyak lagi. Yang paling istimewanya di Printcious korang hanya perlu pilih dan design sendiri hadiah tersebut untuk yang tersayang. Sangat mudah dan senang. Gunakan segala kreativiti korang dan hadiahkan pada tersayang sudah pasti akan membuatkan si dia tersenyum gembira!


Printcious dengan taglinenya "Precious Gift From Your Heart", Printcious menyediakan perkhidmatan percetakan secara online dengan lebih dari 200 hadiah DIY yang boleh dijadikan hadiah lebih bermakna sempena harijadi, wedding day ataupun majlis-majlis korporat seperti T-Shirt, Mug, Puzzle, Cover HP, Cushion, Mousepads dan banyak lagi..


Meh fara tunjukkan sedikit contoh nak beli bantal couple dan deko sendiri. Kalau fara suka pilih barang yang boleh digunakan macam bantal, mug, t-shirt, dan phone case. Pertama sekali korang mestilah join member dari  Printcious dan selepas tu barulah boleh mendeko.





Contohnya fara dah join member Printcious dan ingin membeli cushions ikot style fara. Selepas dah login fara pilih "create" dan pilih "cushions" sebagai step pertama untuk start deko. Kemudian tekan "customise your own cushions here" akan keluar gambar seperti diatas




Kemudian pilih warna yang korang suka. Macam fara pilih warna merah untuk cushions ni dan klik "customise it"



Di bahagian inilah yang perlu korang deko nak letak tulisan, gambar, semuanya terpulang ikot citarasa korang sendiri.







Bila dah siap edit cushions klik done dan ready untuk check out! Cantikkan? Penghantaran hanya mengambil masa dalam 4-10 hari sahaja bergantung pada tempat. Kalau nak FREE penghantaran boleh amik sendiri barang yang telah diorder di OFFICE Printcious di klang.





Untuk Keterangan lanjut, sila layari :








Keindahan Taman Saujana Putrajaya (PART ||)


Assalamualaikum...


Here again sambungan PART | Keindahan Taman Saujana Putrajaya. Kalau haritu fara pergi tak prepare barang, kali ni fara dah pakai kasut, dan bawa kelengkapan barang aimi in case die nak susu selepas penat berjalan. Kenapa kena pakai kasut? hehe... Kat sini kawasan berbukit dan lebih sesuai jika mengenakan kasut sebab ade sesetengah kawasan disini kene naik bukit. Walaubagaimana pun, bergantung pada keselesaan korang nak pakai kasut or selipar asalkan jangan pakai heels sudah memang sakit kaki jawabnya. Fara lebih memilih kasut sebab senang nak mendaki bukit dan mengelakkan kaki daripada berpeluh.

Kelmarin fara pergi area Bustan Inggeris, kali ni fara berjalan arah Bustan Eropah pula. Kawasan disepanjang Bustan Eropah lebih mencabar dengan jalan yang sedikit curam. Berkesampatan juga untuk mendaki ke kawasan yang paling tinggi disitu.

Lets enjoys the views :





























Aimi in actions!! Aimi lebih excited masa pergi kali ni. Macam-macam ragam dan style die posing.
































Pandangan dari bawah ke atas bukit. Atas bukit tulah yang fara mendaki. Ada laluan yang kecil perlu diikut sepanjang mendaki ke sana. Serius dedau badan masa mendaki.














Start gambar dibawah ni merupakan sepanjang perjalanan untuk mendaki keatas bukit. Views sepanjang jalan sememangnya menyenangkan hati dan tak mustahillah ramai yang datang kesini untuk beriadah.















Pada awalnya macam tak percaya kene naik bukit guna laluan kayu ni sebagai panduan untuk keatas. Berani tak berani je masa naik. Yang penting masa nak naik tu kalau bawak anak-anak pastikan keselamatan mereka terjaga. Sentiasa kawal dan memerhatikan gerak geri anak-anak semasa mendaki kerana ade sesetengah laluan tu kayunya agak goyang dan berbesi timbul. Kalau tak perasan boleh tercucuk tapak kaki. So, always be alert all the time! 














Yehaaaaaa!!! We did it!!.. Setelah sekian lama tak berjalan sejauh ni walaupon penat rasa berbaloi sangat. Sampai sahaja diatas semua penat terus hilang. Gambar dibawah pula views sepanjangnya diatas bukit.
























Ni masa turun bukit. 





Turun bukit akan jumpa balik Bustan Inggeris macam PART | haritu.

















Lets goooo home. Rasa nak lepak sini hari-hari. Boleh bersantai, tengok permandangan malah nak jogging pon tak de masalah. Memang tempat riadah yang paling best di putrajaya! 


Next destinasi keindahan putrajaya? Coming soon.... InshaAllah... 








[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.