Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Taman Putra Perdana Putrajaya


Assalamualaikum....

Menjelajah ke Taman Putra Perdana Putrajaya pula kali ni. Bagi pendapat fara secara peribadinya tempat ni biasa sahaja macam taman lain. Dalam banyak tempat rekreasi di putrajaya fara lebih gemar ke Taman Saujana Putrajaya sebab tempatnya lebih cantik kalau bergambar. hehe! 

Taman Putra Perdana ni taman public sama seperti taman saujana dan wetland. Kalau korang dari hotel Shangri-La boleh jalan kaki untuk kesini. 


















Plaza Mercu Tanda

Dalam persekitaran plaza ini adalah beberapa buah teropong yang boleh korang gunakan untuk mengambil pandangan yang lebih dekat daripada Wawasan Bridge, kompleks kerajaan, Tasik Putrajaya dan Taman Botani









Kolam kat sini memang banyak tapi sayang sekali hanya beberapa buah kolam sahaja yang berfungsi. Jika ianya dibaik pulih mungkin tempat ni boleh jadi cantik!






Keindahan Taman-taman di Putrajaya :

Taman Saujana Putrajaya PART 1
Taman Saujana Putrajaya PART 2
Taman Wetland Putrajaya Klik Me






Tiada ulasan:

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.