Home My Story Travel Review Contest Tutorial

10 Favourite Product You Should Buy From ezbuy



Assalamualaikum.... Hi!


Bila bercerita tentang "online shopping" atau "membeli-belah dalam talian" faktor utama yang menjadi pilihan pembeli adalah harga yang murah serta barang yang berkualiti. Begitu juga dengan salah satu online shopping iaitu ezbuy.my yang sentiasa memastikan kepuasan pembeli sebagai satu teknologi membuat hidup lebih mudah, perkhidmatan membawa lebih keselesaan, memanfaatkan teknologi dan berdedikasi untuk menyediakan perkhidmatan yang lebih baik, serta mewujudkan gaya hidup yang lebih baik, ringkas dan mudah.

ezbuy (dimiliki oleh EZbuy Holdings Limited) merupakan sebuah pembekal dalam perkhidmatan membeli-belah dalam talian profesional.ezbuy cepat meningkat kepada menjadi platform membeli-belah di luar negara yang pertama dan terbesar di Singapura. Diperkenalkan oleh Channel 8 berita, Channel U Minggu Wang, Berita Harian dan lain-lain media negara, 65daigou dan perkhidmatan menjadi lebih dikenali dan popular.



Selepas Fara tahu mengenai ezbuy perkara pertama fara lakukan adalah melihat segala produk yang ada jual disitu. Ada beberapa produk yang fara berkenan malah agak terkejut dengan harga yang ditawarkan oleh ezbuy sangat murah. So, here my 10 wishlist atau produk yang fara sangat-sangat berkenan dihati dan rasa wajib beli di ezbuy kerana kualiti yang dijamin bagus serta harga yang sangat mampu milik!

Check it out guys! 




Dengan harga RM 35.85 sahaja dah boleh dapat kerusi comel untuk simanja Fara. Dari dahulu fara berminat dengan kerusi berbentukkan beruang seperti gambar dibawah ni tapi selalu tidak berkesempatan untuk membeli kerana harga dipasaran terlalu mahal dari kemampuan. Jika ada harga mampu milik sekalipun diluar sana, bentuk dan warnanya Fara tidak berkenan di hati. Selepas tahu ezbuy.my ada pelbagai aneka bentuk kerusi rasa ingin kesemuanya je. 

Lebih-lebih lagi bila terpandang kerusi bear ni terus rasa nak grab terus je! why you sooo cute? 


Haaa, ni antara design lain kerusi kecil comel ada gajah, naga, zirafah, pooh, katak dan pelbagai lagi bentuk yang menarik. Kalau nak tengok design lain klik Sini




Sofa, bedroom set, kitchen, storage box dan pelbagai barang rumah juga disediakan oleh ezbuy. Nak furniture ala-ala korea, japan, english juga ada disini. Ezbuy telah menyediakan pelbagai kelengkapan rumah, agar pembeli berpuas hati dan tidak bersusah payah untuk membeli di kedai.






 korang rasa harga RM 33.79 boleh ke dapat beg travel murah macam ni? smart, look elegant, and very simple design memang ciri-ciri beg travel yang Fara cari selama ni. Paling best siap dapat cute lockbox! Bagaikan durian runtuh bila beli beg travel percuma lockbox sekali. 






Jangan pelik kalau Fara pilih Fitness Workout Ball harga RM 24.83 sebagai salah satu favourite product di ezbuy sebab bila nak beli dikedai selalu lupa nak beli! bila nak beli pula selalu bola ni habis. Bila ezbuy ade jual yang murah dan berkualiti macam ni memang wajiblah beli satu kan? 





Bila dapat tahu Treadmill Machine semurah RM 535.17 dan mempunyai fungsi "mute" bagus juga kalau ada satu dirumah. Sekurang-kurangnya bila weekends boleh Fara berlari guna Treadmill Machine ni. Nak berlari ditaman cuaca sekarang tidak mengizinkan. Lagipon, bila dah ada anak agak sukar nak jogging dan aktiviti agak terbatas untuk dilakukan.

Jika Treadmill Machine ni menjadi milik Fara bolehlah bersenam bila anak sedang tidur. Mengisi masa lapang katanya. haha






Harga asal camera ni RM3000 tapi di ezbuy hanya RM 1103.45. Camera bagi seorang blogger sangat penting bagi memastikan segala gambar yang diupload nampak cantik, terang dan jelas. Baru pembaca suka baca dan singgah di blog kita. Selain digunakan untuk berkerja, Fara boleh amik gambar family dan simpan segala kenangan disitu. Biar gambar yang diambil tu menjadi kenangan manis dan boleh ditunjukkan pada cucu cicit akan datang. ツ





Lego berharga RM 137.59 ni full set dan pasti simanja Fara gembira bila dapat sebijik macam ni kat rumah. Lego yang ada dirumah tidak sehebat lego di ezbuy semua kelengkapan ada seperti papan gelongsor, train, cute animal, lego people dan banyak lagi! Boleh mengeratkan lagi hubungan antara ibu dan anak ketika main lego. Sensori skill simanja pon turut boleh berkembang.




Bila anak-anak semakin meningkat besar, ibubapa perlu alert tentang perkembangan simanja. Learning shaped wooden box puzzle pairs ni sememangnya sangat bagus untuk perkembangan anak. Boleh latih simanja untuk mengenal dan membezakan setiap item yang ada. RM 26.49 sangat berbaloi untuk grab disamping kelebihan yang ada pada item ini sangat banyak. 




Bila anak semakin bijak dan membesar, rasanya sudah sampai masanya Fara belikan storage rack untuk si manja. Lebih tersusun dan senang untuk simanja bermain. RM 315.86 sahaja harga yang ditawarkan oleh ezbuy.





Fara peminat box dan boleh dikatakan obses bila tengok kotak comel dan Fara suka dengan benda yang tersusun rapi. Dalam banyak-banyak dressing box, rasanya ini yang paling Fara suka! Ada partition pada setiap layer dan mudah untuk fara susun barang. Paling specialnya dressing box ini diperbuat daripada kayu dan agak besar boleh simpan banyak barang. Harga RM 67.59 sangat berbaloi untuk beli.




10 favourite product di ezbuy yang Fara nyatakan diatas sememangnya product yang Fara dambakan. Bila dapat tahu di ezbuy menawarkan harga yang sangat mampu milik Fara rasa seronok untuk membelinya akan datang.


Jimat berbelanja dengan item PRIME

Sebelum itu, di ezbuy ada membuat sale hujung tahun dengan tawaran harga yang sangat murah! Jika korang perasan ade sesetengah item tulis "prime" dan item tersebut bermaksud lagi banyak korang belanja, lagi banyak korang dapt berjimat.





Prime RM8.80 unlimited shipping


Penghantaran yang tidak terhad
Tanpa mengira saiz bungkusan, berat dan kuantiti,
menghantar segala-galanya pada hanya RM8.80 per checkout.





Look out for Prime Label

Bila ada tanda "prime" pada item tersebut ianya bermaksud korang boleh menjimatkan kos penghantaran pada setiap produk yang korang beli tidak kira berat, saiz bungkusan mahupon kuantiti barang 


Cara mencari Prime product

via Web Browser

Step 01 - Select “Prime”



Step 02 - Be sure that you see these



For Example :



Senang sahaja untuk melihat item tersebut mempunyai logo Prime atau tidak. Contoh seperti gambar diatas menunjukkan baju tersebut dalam kategori prime.


Apa tunggu lagi cepat shopping sekarang. Gunakan code dibawah untuk nikmati diskaun berganda!!




Website : https://ezbuy.my/
Sign Up to Get Free RM15 Shopping Voucher: bit.ly/ohh_fara
Evething Under 19.90 : http://bit.ly/allrm19






Tiada ulasan: