Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Cara buat duit di blog (8share)


Assalamualaikum... 

Bila dah ada blog, mesti nak tahu pula cara cari duit melalui blog kan?

Ok, ni fara nak share salah satu cara nak buat duit melalui 8share.

8share ni paling senang nak dapat duit. Fara dah beberapa kali cash out. Bagi blogger yang sedang mencari side income lebih tu boleh la try. Yang penting perlu rajin dan jangan berputus asa. 


8share ni pon sangat mudah. Hanya perlu copy dan paste sahaja artikel yang telah disediakan oleh pihak 8share ke media sosial anda. 


Bagi yang pertama kali nak join 8share ni perlulah mendaftar atau sign up dahulu Tekan Sini untuk mendaftar.

Selepas dah ada account 8share barulah boleh sign in dan memulakan langkah pertama dengan memilih salah satu iklan yg telah disediakan seperti contoh gambar dibawah ni.



Step 1

Anda hanya perlu pilih salah 1 iklan yang ada, dan klik "views this special"


Step 2

Bila dah klik "views this special" scroll bawah sekali untuk dapatkan link yang perlu dicopy .

Step 3

Akhir sekali, copykan link tersebut dan pastekan ke media sosial korang seperti facebook, twitter, google+ atau sebagainya.

3 langkah yang sangat mudah untuk dapat duit dengan sekelip mata. Kongsikan artikel dan duit masyukkkk.. 

Good luck!! ;)


 Cara Daftar 8share : http://bit.ly/1eq1B9U





3 ulasan:

Lea Azleeya berkata...

wahhh nak cuba lah.. thankz fara.. :)

Normi Nieza berkata...

dah join..hihi

Along Misuari berkata...

Mudahnya nak buat side income..
kena rajin je kan..
Boleh try la nanti..

Ikhlas dari
AlongMisuari.com