Home My Story Travel Review Lifestyle Parenting Foodies Beauty

Lunavie - Seluar Pakai Buang Khas untuk Ibu lepas bersalin

Assalamualaikum... Hi!

Ibu-ibu yang sedang menunggu masa untuk melahirkan si comel sudah sediakan kelengkapan semasa di hospital nanti? Jangan lupa buat check list agar segala kelengakapan yang diperlukan semasa bersalin lengkap dan mudah terurus. Nak tahu check list apa? boleh lihat Entry checklist newborn yang pernah Fara kongsikan di situ. 
Kali ini, Fara nak kongsikan seluar pakai buang dari Lunavie iaitu Deluxe Disposable Briefs

Jangan lupa untuk mencari disposable maternity atau seluar pakai buang selepas bersalin nanti ya. Ianya sangat diperlukan agar mudah untuk si ibu pakai dan buang seluar dalam setelah digunakan. Walaubagaimana pun, terpulang pada keselesaan individu sama ada ingin memakai seluar dalam biasa atau yang jenis pakai buang. 


Keistimewaan Seluar Pakai Buang Lunavie :

  •  Seluar dalam pakai buang yang digunakan oleh kebanyakan ibu selepas bersalin
  •  Tidak panas dan selesa dipakai
  •  Kainnya yang tipis memudahkan aliran udara keluar masuk
  •  Menjimatkan masa dan tenaga si ibu
  •  Diiktiraf oleh staff bersalin terkemuka dan hospital

Apakah kepentingan Seluar Pakai Buang Semasa Bersalin?

Pendapat peribadi Fara, telah menjadi kebiasaan wanita selepas melahirkan anak akan diikuti dengan darah dalam tempoh tertentu dan ianya di panggil Darah Nifas. Dalam tempoh tersebut, terutamnya semasa berada dihospital, adalah lebih memudahkan si ibu memakai seluar pakai  buang kerana menjimatkan tenaga selepas melahirkan anak. Bayangkan semasa anda sudah bersalin, sudah pasti akan keluar darah yang banyak dari kebiasaan anda period ada kalanya, sehingga tembus dari seluar dalam. Kalau pakai seluar dalam biasa anda kene cuci betol-betol hingga hilang bau dan warna kemudian, perlu mencari tempat untuk sidai seluar dalam tersebut.

Dengan adanya seluar pakai buang dari Lunavie ini ianya memberi keselesaan untuk anda sepanjang berada di hospital. Anda hanya perlu cuci bersih dan buang setelah digunakan. Saiz
- M / L: 26 "-32" pinggang
- XL / XXL: 32 "-40" pinggang

Harga : RM12.90
5pcs

Tiada ulasan: