Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Lunavie - Seluar Pakai Buang Khas untuk Ibu lepas bersalin


Assalamualaikum... Hi!

Ibu-ibu yang sedang menunggu masa untuk melahirkan si comel sudah sediakan kelengkapan semasa di hospital nanti? Jangan lupa buat check list agar segala kelengakapan yang diperlukan semasa bersalin lengkap dan mudah terurus. Nak tahu check list apa? boleh lihat Entry checklist newborn yang pernah Fara kongsikan di situ. 

Kali ini, Fara nak kongsikan seluar pakai buang dari Lunavie iaitu Deluxe Disposable Briefs

Jangan lupa untuk mencari disposable maternity atau seluar pakai buang selepas bersalin nanti ya. Ianya sangat diperlukan agar mudah untuk si ibu pakai dan buang seluar dalam setelah digunakan. Walaubagaimana pun, terpulang pada keselesaan individu sama ada ingin memakai seluar dalam biasa atau yang jenis pakai buang. 


Keistimewaan Seluar Pakai Buang Lunavie :

 Seluar dalam pakai buang yang digunakan oleh kebanyakan ibu selepas bersalin
 Tidak panas dan selesa dipakai
 Kainnya yang tipis memudahkan aliran udara keluar masuk
 Menjimatkan masa dan tenaga si ibu
 Diiktiraf oleh staff bersalin terkemuka dan hospital



Apakah kepentingan Seluar Pakai Buang Semasa Bersalin?

Pendapat peribadi Fara, telah menjadi kebiasaan wanita selepas melahirkan anak akan diikuti dengan darah dalam tempoh tertentu dan ianya di panggil Darah Nifas. Dalam tempoh tersebut, terutamnya semasa berada dihospital, adalah lebih memudahkan si ibu memakai seluar pakai dan buang kerana menjimatkan tenaga selepas melahirkan anak. Bayangkan semasa ada sudah bersalin, sudah pasti akan keluar darah yang banyak dari kebiasaan anda period ada kalanya, sehingga tembus dari seluar dalam. Kalau pakai seluar dalam biasa anda kene cuci betol-betol hingga hilang bau dan warna kemudian, perlu mencari tempat untuk sidai seluar dalam tersebut.


Dengan adanya seluar pakai buang dari Lunavie ini ianya memberi keselesaan untuk anda sepanjang berada di hospital. Anda hanya perlu cuci bersih dan buang setelah digunakan. 



Saiz
- M / L: 26 "-32" pinggang
- XL / XXL: 32 "-40" pinggang


Harga : RM12.90
5pcs

Untuk maklumat lanjut mengenai produk Lunavie, sila layari Laman Sesawang dibawah :





13 ulasan:

Normi Nieza berkata...

Good sharing

Jueliza Jamani berkata...

time bersalin ritu tak cari pulak.. hehehe.. kalo tak senang kan.. boleh pakai buang..

Jemput singgah ke blog MamaJue

Mrs FaRa berkata...

InshaAllah bersalin akan dtg fara guna ni... Mmg bgus...

Aisya Ahamad berkata...

Betul tu, beli yg disposable je senang kan. Hehe

nur diyana berkata...

Thanks for sharing...bole la nk cari nty for next baby..😊😊

Eintan Nurfuzie berkata...

ilmu ini

Nabila Syifa berkata...

Tq share.tahniah pregnant

Mawardi Yunus berkata...

wah good info ni, mesti ramai yang terlepas pandang kan.

Lea Azleeya berkata...

haaa ini sangat diperlukan bila time lepas bersalin... leh pakai buang aje... tak yah dah nk basuh2 bagai..

tenku butang berkata...

wah.. memang nampak kelembutannya disitu.. rasa nak try je.. tapi dah terlepas nak try.. kalau tau beli dah hari tu kot..

diLa berkata...

dia attache dgn pad skali ke

Mrs FaRa berkata...

Hi dila,

Yg ni hanya seluar dalam sahaja.. pad kene beli sendiri..

Ainul Mustafa berkata...

menarik. boleh la try nanti

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di mrs.fara92@gmail.com [PENAFIAN] www.mrsfara.blogspot.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.