Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Althea Haul : Unboxing Raya Giveaway Festival


Assalamualaikum... Hi! 

Ingat lagi tak sebelum ini, althea.kr telah mengadakan special giveaway event iaitu "Raya Giveaway Festival" dimana korang berpeluang dapat Limited Edition Box dan juga Freegift apabila shopping disitu?

Seperti biasa Althea.kr sememangnya rajin dan terkenal dengan barangan kosmetik dari korea dan tiap kali penghantaran terkenal dengan kotaknya yang menarik. Althea.kr sentiasa up-to-date tentang musim perayaan di Malaysia. Tiap kali musim perayaan, althea akan memastikan pelanggan mereka mendapat promo atau diskaun supaya dapat shopping dengan jimat! Tidak lupa juga dapat kotak limited edition pada waktu tertentu sahaja. 


Fara tidak lepaskan peluang untuk menambah koleksi barangan korea sempena ramadhan promo yang berlangsung sepanjang bulan Ramadhan. Keistimewaan utama yang althea.kr berikan pada Ramadhan kali ini, setiap pembelian atas RM99 akan mendapat penghantaran Percuma dan freegift. Freegift tersebut korang boleh pilih dari senarai "Raya giveaway festival" di website althea.kr sebelum check out

Sebelum ini antara koleksi barang kosmetik dari Althea.kr fara pernah kongsikan pada link Sini adalah permulaan fara shopping disitu. Tak kenal maka tak cinta, terus jatuh hati dengan althea.kr sebab masa terima parcel seperti dapat hadiah harijadi sangat cantik kotak dari althea.kr dengan packaging yang begitu teliti sekali. 

Sempenan bulan Ramadhan, fara tambah lagi koleksi dengan membeli barang yang fara tidak ada lagi. Antara barang yang fara beli :


A:Concept

A: Tint Lipbalm 3colour & Lipbalm Kit

Yang fara beli set "play pink" warna lipstik agak lembut dan sesuai untuk daily makeup. Lipbalm juga ada pada set play pink ni. Bibir mengelupas macam fara sesuai la apply lipbalm kemudian lipstik pula. Warna set play pink ni ada soft pink, soft red, soft orange.

Harga asal : RM 175
After diskaun : RM 81


Panda's Dream

Dual Lip & Cheek

Yang ni beli atas faktor kecomelan panda. Haha!

Harga asal : RM 52
After diskaun : RM 35


Abbamart

You can cover me Concealer

Alang-alang tengah minat makeup, concealer antara barang makeup fara belom beli. So, fara cuba concealer brand Abbamart jenis light.  Tengok review ianya standard macam innesfree. Berbaloi beli.

Harga asal RM 24
After diskaun RM 12


It's my Eye maker

It's my eyelash curly comb

Bulu mata kene la lentikkan baru nampak cantik. Fara pilih jenis comb sebab ianya lebih rapi dan tampak kemas bulu mata.

Harga asal RM 27
After diskaun RM12



It's My eyebrow brush & eyeliner

Sebelum ni set brush yang lain fara dah beli. Hanya tambah eyeliner dan eyebrow je kali ni. Bulu berus ni sangat lembut dan mudah dibasuh.

Harga RM 5



A:Concept
(Giveaway Raya Festival)

Orite, inilah die freegift yang fara pilih sempena Giveaway Raya Festival. Barang lain ada juga bergantung pada minat korang. 

 Harga Asal RM 45
After diskaun RM 27


Saranghae Althea.kr 
Selamat hari raya maaf zahir dan batin



Website :
http://althea.kr

Facebook :
https://www.facebook.com/altheamalaysia/

Instagram :
https://www.instagram.com/altheakorea/


Swissvita All Young Acne Solution Review



Assalamualaikum.. hi!

Selamat sampai sudah produk yang fara nanti-nantikan dari Swissvita iaitu All Young set Acne Solution. Set All Young ni khas untuk mereka yang inginkan kulit muka yang kekal muda dan tona kulit lebih sekata. Bila umur semakin meningkat, tidak mustahil boleh timbul kedutan! Sebab tu pentingnya penjagan rapi lebih lagi bila meningkat usia. 

3 Produk yang fara terima adalah Acne Solution Serum, Acne Solution Skin Balancing Toner dan juga Micrite 3D all Use Cleanser Cream. Setiap produk ini mempunyai kelebihannya tersendiri.

Swissvita ni apa?

Swissvita bermula pada tahun 2007 antara makmal penjagaan kulit yang berjaya menggabungkan intipati kecantikkan Eropah dengan inovasi teknologi Asia. Setiap produk Swissvita dicipta untuk membantu kecantikan semulajadi anda. Swissvita menggunakan ekstrak semulajadi tumbuhan dan digabungkan dengan beberapa vitamin dan ramuan lain untuk penjagaan kulit yang lebih natural dan selamat digunakan tanpa kesan sampingan. 


Produk Swissvita Acne Solution direka untuk merawat kulit bermasalah seperti berjerawat, liang roma yang terbuka, kulit sensitif atau kulit kering, kusam atau sebagainya. Sangat sesuai untuk kulit orang Asia.

Untuk ibu hamil seperti Fara juga sesuai dan selamat digunakan kerana produk ini bebas pewarna, bahan pengawet, alkohol dan lain-lain.

Sepanjang hamil, hormon badan fara tidak stabil hingga menyebabkan timbul jerawat dimuka. Kawasan T-zon juga agak berminyak hingga rasa rimas dan malu nak lihat muka sendiri di cermin. Sewaktu hamil, kalau nak pakai apa sahaja produk pastikan produk tersebut diperbuat dengan ekstrak semulajadi agar tiada kesan sampingan sepanjang menggunakannya. Jika produk yang dipakai mempunyai bahan kimia, ianya boleh membahayakan kandungan bayi.


Acne Solution serum

Kelebihan :
Melembapkan kulit 
Menutup liang roma yang terbuka 
Memperbaharui kulit baru pada wajah
Mencerahkan kulit muka

Sesuai untuk :
Kulit berminyak dan kulit kombinasi

Bagaimana nak guna :
Gunakannya selepas toner. Sapu sedikit ke wajah anda, terutamanya zon T. Kemudian perlahan-lahan urut untuk penyerapan yang lebih baik.



Acne Solution Skin Balancing Toner

Kelebihan :
Menutup liang roma terbuka
Tanpa kesan pengelupasan
Membaiki tona kulit yang tidak sekata

Sesuai untuk :
Kulit berminyak dan kulit kombinasi

Bagaimana nak guna :
Gunakannya selepas anda mencuci muka. Boleh menggunakannya sebagai toner.
Goncang sebelum digunakan.
Tuangkannya pada tapak tangan atau kapas, kemudian sapu ke kulit


Micrite 3D All Use Cleanser Cream

Kelebihan : 
Mencuci secara mendalam
AIRY FOAM PURIFIES SKIN FROM DEEP WITHIN
NATURAL AND SAFE AC-11®
EXTRACTS DARI TREE OF MIRACLES

Faedah : 
Ia dirumuskan untuk menghapuskan kotoran dan minyak dengan perlahan dari pembersihan yang mendalam. Memperbaiki permukaan kulit supaya kulit lebih halus, licin.

Bagaimana nak guna : 
Basuh muka dengan air suam. Kemudian, sapu cleanser cream tersebut ke seluruh muka dengan Urut ke kulit dalam gerakan lembut dan bulat. Elakkan terkena kawasan mata. Bilas dengan teliti. 



Sebarang maklumat atau pembelian produk swissvita sila layari laman web dibawah : 

FB PAGE : 




J-Bros Western Food Puncak Alam


Assalamualaikum... Hi!

Sejak umur semakin meningkat ni, makin suka pula mencuba menu-menu yang menarik dan kebetulan Fara dengan suami menyukai makanan western. Kalau suami suka lamb dengan beef, Fara pula suka spagetti, burger, mashed potato dan meatball.


Fara tidak melepaskan peluang untuk Mencuba salah satu menu di J-BROS yang terletak di Puncak Alam, Shah Alam iaitu menu Let's Steak Out Talam berharga Rm48 untuk 3-4 pax dewasa Free Air 4 cawan.

Set menu lain juga ade disediakan bergantung pada minat dan jumlah pax yang makan. Nak makan alakat pon ada disediakan.



Ta-daaa... Set menu Lets Steak Talam yang fara order. Ingatkan xboleh habis sebab sesuai untuk makan 3-4 orang rupenye, dapat jua habiskan berdua dengan suami. 

Dalam set Lets Steak Talam ni ada menu spagetti, kentang, coleslaw, grill chicken, lamb chop, roti, dengan sosej. Berbaloi dan sedap.


Facebook page :





Mek View International -Two Way Cake with Full Coverage & Soothing Ivy Serum Review



Assalamualaikum.. hai, beauty lover! 

Perkara penting dalam rangkaian makeup adalah bedak asas yang berkualiti. Bila bedak asas anda berkualiti, barulah makeup dapat tahan lama walaupon sedang berpeluh. Asas solekan yang sempurna akan menyerlahkan lagi penampilan anda, tidak guna mata dirias cantik jika asasnya bercapuk dan kelabu asap! 

Cara pemilihan bedas asas yang betul

Jenis-jenis bedak asas juga ada pelbagai dipasaran seperti jenis cecair, krim, dan bedak padat atau dikenali sebagai compact powder. Pakailah ikut keselesaan dan masalah kulit masing-masing.

Yup, kali ni Fara nak share compact powder ataupun bedak asas yang bukan sahaja buat makeup tahan lama malah, bedak asas yang mampu memperbaiki tekstur wajah menjadi flawless disamping dapat mengurangkan masalah kulit muka. Kenapa Fara memilih compact powder berbanding bedak asas yang lain? Ok, salah satu alasannya kerana compact powder Lebih serasi untuk kulit jenis normal dan sedikit berminyak seperti Fara.

Two Way Cake with Full Coverage 


Bedak asas jenis ini tidak perlu dicampurkan dengan bedak lain kerana ia adalah gabungan bedak asas dan bedak. Sekiranya anda mempunyai kulit kering dan lebih selesa menggunakan bedak asas padat, pastikan anda menggunakan jenis ‘2 Way Cake’ atau ‘2 Way Faundation’, yakni anda boleh menggunakannya dalam keadaan lembap dengan hanya melembapkan span. Dengan itu kulit akan tampak sedikit lembap.

Gambar non-edit. Nmpk flawless kan?

Oleh sebab itulah Fara menggunakan Mek View International compact powder Two Way Cake with Full Coverage sebagai bedas asas makeup setiap kali keluar rumah kerana segala ciri-ciri yang Fara katakan diatas ada padanya. 


Bekas Compact Powder Mek View International Two Way Cake with Full Coverage ini juga tampak exclusive dan memudahkan pemakaian kerana telah siap sedia span didalamnya. 


Keistimewaan Two Way Cake With Full Coverage


🔹Tahan lama
🔸Bedak asas + penjagaan kulit 
🔹Menutup cela dan bintik hitam di wajah, 
🔸Tidak melekit & tidak mencomotkan.
🔹Mencerahkan kulit 
🔸Mengurangkan kedutan dimuka



Mek View Soothing Ivy Serum


Rasanya semua sudah tahu sebelum memakai apa sahaja foundation atau compact powder, perlulah mengenakan dahulu serum atau moisturiser ke muka. Fungsi serum adalah melembapkan wajah dan membuat makeup lebih tahan lama.


Alangkah indahnya apabila Mek View International juga ada menyediakan serum untuk menampakkan lagi kecantikkan si pemakai apabila mengenakan Two Way Cake With Full Coverage. Shooting Ivy serum memberikan kesan kelembapan pada wajah disamping membantu foundation jadi tahan lama. Serum ini sesuai untuk kulit normal dan juga sensitif.

Set combo ini merupakan kombinasi yang sangat bagus dan menjimatkan. Makeup turut tahan lama dan kulit muka terasa segar tanpa kesan capuk.


Kelebihan Soothing Ivy Serum

🔹Memberi kesan kelembapan
🔸Menyejukkan muka
🔹Menyegarkan kulit muka
🔸Membantu foundation tahan lebih lama
🔹Mengecutkan pori muka
🔸Mengurangkan rasa kulit tidak selesa

Cara pakai Soothing Ivy Serum :

Selepas cuci muka hingga bersih, titikkan beberapa titis serum ke muka dan sapu lembut seluruh muka. Kemudian,  baru pakai two way cake with full coverage. Soothing Ivy Serum ni tidak perlu pakai banyak, sedikit sahaja sudah mencukupi untuk seluruh muka. 


Harga :

Two Way Cake with Full Coverage 
Rm79 (Sem)
Rm85 (ss)

Soothing Ivy Serum
Rm45.90 Harga Pasaran
Rm35 (Sem)
Rm40 (ss)

Set Combo Jimat Two Way Cake with Full Coverage + Soothing Ivy Serum :

RM 100 (SM)
RM 105 (SS)

Untuk pembelian atau pertanyaan sila layari website berikut : 

FacebookMek View

Atau hubungi/Whatsapp :

+60173511510


Walaupun produk Mek View International agak baru, ramai pengguna telah berpuas hati dengan hasil produknya malah, ada yang repeat order setelah menggunakan produk ini, kerana kulit mereka turut dirawat sekali apabila memakai two way cake with full coverage dan juga soothing ivy serum. Jom lihat antara testimoni tersebut :

Testimoni :











Risau compact powder pecah? 

Jangan risau.. Fara dapat parcel dari Mek View International dalam keadaan baik sekali.. tiada retakan pada bedak. Parcel dibalut dalam keadaan yang sangat baik untuk memastikan pelanggan menerima barang tanpa kerosakan.



Tawaran Hebat Hari Raya AidiliFitri 2017 "TOP 4 online shopping"



Assalamualaikum.. hi!

Big Sale 2017 kini kembali sempena Hari Raya Aidilfitri 2017 yang bakal menemui kita sebentar lagi. Waktu begini memang sesuai untuk kaki shopping mendapatkan tawaran yang hebat serta diskaun sehingga 90% apabila anda shopping di 4 buah tempat yang popular iaitu Lazada, Zalora, Trivago dan juga Malaysia Airlines


Lazada

Setiap tahun Lazada menjanjikan tawaran yang hebat kepada pelanggannya dengan diskaun barang sehingga separuh harga dari setiap pembelian. Tukar barang lama kepada baru di Hari Raya memeriahkan lagi suasana didalam rumah. 



Selain itu, anda juga boleh membeli barangan raya lain seperti baju raya terkini dari Zalora yang mempunyai pelbagai koleksi raya terkenal dengan design yang "up to date" mengikut citarasa zaman moden sekarang. Dapatkan koleksi baju raya anda dengan harga yang jimat di Zalora sehingga 40% diskaun



Balik kampung atau travel bersama Malaysia Airlines dengan potongan harga yang terbaik dan jimat. 



Kenapa perlu berbelanja lebih pada bilik yang sama? Haa, ayat ni memang padat dan mempunyai maksud tersirat disebaliknya. Trivago merupakan tempat dimana anda boleh memilih harga bilik hotel pada harga yang sangat murah malah berbaloi. 

Jangan lupa bandingkan harga di trivago apabila anda mencari hotel. Memang nampak perbandingan harga yang ditawarkan olehnya.



Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri 2017


Althea korea Raya Giveaway Festival



Assalamualaikum.. hi!

Produk Althea memang tidak asing lagi dengan barangan kosmetik dan skincarenya yang popular di korea yang dibawa khas ke Malaysia untuk peminat produk korea.

Althea merupakan satu-satunya "online shopping" barangan korea yang paling popular kerana kesemua barangnya adalah original dan berkualiti. Bagi peminat barangan kosmetik, Althea adalah syurga kosmetik dimana anda boleh dapatkan pelbagai alatan solek dengan pelbagai bentuk yang sangat cantik dan comel. 

Jika anda masih tercari-cari barangan kosmetik dan juga skincare, Althea merupakan pilihan yang paling bijak kerana segala produk ada disini. 


Sempena kehadiran Hari Raya AidilFitri 2017 tidak lama lagi, Althea telah mengadakan Raya Giveaway Festival dimana anda berpeluang dapat freegift dibawah secara PERCUMA. Yee! Ini betul-betul bukan cobaan. 




Special untuk Hari Raya sahaja anda berpeluang dapat free gift diatas malah, setiap pembelian barang RM99 keatas postage adalah PERCUMA!! Sangat jimat! 

Berpeluang untuk memiliki Limited Edition Ramadhan Box untuk pembelian atas RM99. Kotak comel ini adalah terhad khas untuk Hari Raya AidilFitri sahaja. Pengumpul kotak Althea jangan lepaskan peluang untuk memiliki kotak comel ini okay!! 


Untuk keterangan lanjut sila layari laman sesawang berikut :


Facebook : 

Website : 

Instagram :