Assalamualaikum... Hi!  Ingat lagi tak sebelum ini, althea.kr telah mengadakan special giveaway event iaitu " Raya Giveaway Fe...

Althea Haul : Unboxing Raya Giveaway Festival

/
4 Comments

Assalamualaikum... Hi! 

Ingat lagi tak sebelum ini, althea.kr telah mengadakan special giveaway event iaitu "Raya Giveaway Festival" dimana korang berpeluang dapat Limited Edition Box dan juga Freegift apabila shopping disitu?

Seperti biasa Althea.kr sememangnya rajin dan terkenal dengan barangan kosmetik dari korea dan tiap kali penghantaran terkenal dengan kotaknya yang menarik. Althea.kr sentiasa up-to-date tentang musim perayaan di Malaysia. Tiap kali musim perayaan, althea akan memastikan pelanggan mereka mendapat promo atau diskaun supaya dapat shopping dengan jimat! Tidak lupa juga dapat kotak limited edition pada waktu tertentu sahaja. 


Fara tidak lepaskan peluang untuk menambah koleksi barangan korea sempena ramadhan promo yang berlangsung sepanjang bulan Ramadhan. Keistimewaan utama yang althea.kr berikan pada Ramadhan kali ini, setiap pembelian atas RM99 akan mendapat penghantaran Percuma dan freegift. Freegift tersebut korang boleh pilih dari senarai "Raya giveaway festival" di website althea.kr sebelum check out

Sebelum ini antara koleksi barang kosmetik dari Althea.kr fara pernah kongsikan pada link Sini adalah permulaan fara shopping disitu. Tak kenal maka tak cinta, terus jatuh hati dengan althea.kr sebab masa terima parcel seperti dapat hadiah harijadi sangat cantik kotak dari althea.kr dengan packaging yang begitu teliti sekali. 

Sempenan bulan Ramadhan, fara tambah lagi koleksi dengan membeli barang yang fara tidak ada lagi. Antara barang yang fara beli :


A:Concept

A: Tint Lipbalm 3colour & Lipbalm Kit

Yang fara beli set "play pink" warna lipstik agak lembut dan sesuai untuk daily makeup. Lipbalm juga ada pada set play pink ni. Bibir mengelupas macam fara sesuai la apply lipbalm kemudian lipstik pula. Warna set play pink ni ada soft pink, soft red, soft orange.

Harga asal : RM 175
After diskaun : RM 81


Panda's Dream

Dual Lip & Cheek

Yang ni beli atas faktor kecomelan panda. Haha!

Harga asal : RM 52
After diskaun : RM 35


Abbamart

You can cover me Concealer

Alang-alang tengah minat makeup, concealer antara barang makeup fara belom beli. So, fara cuba concealer brand Abbamart jenis light.  Tengok review ianya standard macam innesfree. Berbaloi beli.

Harga asal RM 24
After diskaun RM 12


It's my Eye maker

It's my eyelash curly comb

Bulu mata kene la lentikkan baru nampak cantik. Fara pilih jenis comb sebab ianya lebih rapi dan tampak kemas bulu mata.

Harga asal RM 27
After diskaun RM12



It's My eyebrow brush & eyeliner

Sebelum ni set brush yang lain fara dah beli. Hanya tambah eyeliner dan eyebrow je kali ni. Bulu berus ni sangat lembut dan mudah dibasuh.

Harga RM 5



A:Concept
(Giveaway Raya Festival)

Orite, inilah die freegift yang fara pilih sempena Giveaway Raya Festival. Barang lain ada juga bergantung pada minat korang. 

 Harga Asal RM 45
After diskaun RM 27


Saranghae Althea.kr 
Selamat hari raya maaf zahir dan batin



Website :
http://althea.kr

Facebook :
https://www.facebook.com/altheamalaysia/

Instagram :
https://www.instagram.com/altheakorea/




You may also like

4 ulasan:

Sally Samsaiman berkata...

banyak jugak mekap kan..hehehe...kenapa Fara tak dapat kotak Ramadan Kareem eh?

Mrs FaRa berkata...

Haa kan.. xthu la npe xdapat.haha..

raihanah berkata...

wah bestnya dapat hadiah

Mrs FaRa berkata...

Alhamdulillah.. rezeki

Dikuasakan oleh Blogger.