Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Bid di Chilindo, Berbaloi ke??


Assalamualaikum.. hai!

Chilindo sekarang popular dengan tawaran bid yang bermula dengan harga hanya RM0.1 pada setiap barang. Jika bertuah, anda boleh dapatkan item yang diminati dengan harga tersebut! Iyee, memang betul dan nampak tidak masuk akal beli barang dengan kadar harga yang sangat murah dari harga borong! Tapi itu semua bergantung pada "luck"

Memang agak sukar nak bid pada harga yang murah kerana semakin hari ramai yang membida. Ade beberapa tips jika anda nak bid di Chilindo iaitu :

1) Bid pada waktu malam start pukul 1.00am kerana  Waktu siang lebih ramai bid dari waktu malam. 
2) Jangan bid apabila barang tersebut melebihi harga dari pasaran kerana akan merugikan.
3) Cari dan Bid barang yang dikehendaki pada saat akhir ke 30 saat kerana bid pada awal waktu akan membuatkan anda penat menunggu sahaja. 

Inilah die barang yang fara bid di chilindo :




Berbaloi ke bid di Chilindo? Item diatas merupakan barang yang fara bid. Kesemuanya ada 9 barang dan total termasuk kos penghantaran RM109.

Kaedah penghantaran di Chilindo ada 3 jenis iaitu COD (cash on delivery), Atm/bank dan bayar melalui visa/mastercard. Fara memilih penghantaran melalui COD sebab di chilindo tiada bank tansfer seperti maybank atau cimb bank. 



Barang yang fara bid :

Hair blowing brush
Tripod for camera
Flexible octopus
Backpack pink
Mini travel bottle
Eve backpack
Mp3 player
Monopod selfie stick
Neat men travel bag



Rasa-rasa kalau beli kat kedai dapat tak harga macam kat Chilindo? 


Selamat bid di http://www.chilindo.com/





12 ulasan:

Jueliza Jamani berkata...

wahh.. heheheh

yaya_flanella berkata...

Ala share la harga bid sekali hee

thezofiroh berkata...

sy pun bid di chilindo dan bayar gun kaedah cod. Berbaloi baloi :)

Mrs FaRa berkata...

Hehe... Fara lupa nk letak gmbr.. hehe.. nanti fara update letak gmbr ye mami gojes :)

Mrs FaRa berkata...

Hehe... Tergoda tgk blogger bid

Mrs FaRa berkata...

Wah.. bid ape awak?

Zaleha Awaluddin berkata...

Wah.. Rezeki kalu dpt bid pd harga yg berbaloi

farhanna jafri berkata...

nak bid jugak tapi takut barang tak berkualiti sangat.

mamapp berkata...

Jgn macam mama beli sampai 18 barang, byk yg x diperlukan pun haha

Mimi Azirah berkata...

Banyak juga brg yg fara bid. Setakat ni akak kuat iman lg belum tergoda dgn Chilindo...hehehe

Mrs FaRa berkata...

Brg die so far okay fara guna...

Busyra Bt Takiyudin berkata...

wahh teringin jgk nk bid. tp malas. hehe. nnti la nk try