Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Hari Kanak-kanak anjuran DEMC Shah Alam



Sambutan Hari Kanak-kanak baru-baru ini meninggalkan kenangan manis kepada sekumpulan kanak-kanak yang hadir di Hospital Pakar DEMC Shah Alam, Selangor (DEMC), apabila mereka diraikan dengan begitu meriah sekali.


Objektif Sambutan Hari Kanak-kanak

Objektif Sambutan Hari Kanak-kanak dianjurkan adalah untuk meraikan kanak-kanak dan menyayangi mereka selayaknya sebagai seorang insan kecil yang memerlukan kasih sayang dan perlindungan.

Sambutan Hari Kanak-kanak telah dirasmikan oleh Dr Fadzillah Ghazali, Pakar Kank-kanak, selaku salah seorang penaung DEMC Mama & Kids Club.

Pelbagai Aktiviti menarik yang ada

25 November 2017, Hospital Pakar DEMC (DEMC) meraikan Hari Kanak-kanak Dunia dengan tema khas "Generasi kini, pelapis masa hadapan" untuk memperkasa kanak-kanak dalam meneroka dan mengekspresikan diri secara kreatif. Untuk meraikan, DEMC telah menganjurkan aktiviti pembelajaran yang menyeronokkan untuk kanak-kanak. Antara aktiviti tersebut adalah :
  • Sand Art
  • Face Painting
  • zumba
  • magic show

Face Painting

Tidak sabar kanak-kanak disini untuk melukis dan mewarnakan muka dengan corak yang begitu menarik sekali. Mereka boleh memilih sendiri corak untuk dilukiskan di muka mereka




Zumba

Acara ini bermula dengan sesi Zumba, yang bertujuan untuk mewujudkan kesedaran di kalangan kanak-kanak mengenai kepentingan kecergasan fizikal. Kanak-kanak dapat berseronok menari sepanjang muzik dalam sesi Zumba.

Sand Art



Permainan ini memerlukan kanak-kanak untuk memilih warna yang sesuai untuk diletakkan di kad  yang mereka pilih. Pelbagai corak dan warna Sand Art disediakan.

Di samping itu, kanak-kanak juga dilayan oleh badut lucu dan maskot Dr. Bunny. Acara ini diteruskan dengan persembahan khas oleh badut dan Dr. Bunny di wad pediatrik. Kanak-kanak dapat menghabiskan masa dan mengambil gambar dengan maskot DEMC Dr. Bunny. Akhir sekali, Acara tersebut disempurnakan dengan pertunjukan ahli silap mata dan upacara penyampaian hadiah.


Penutup Acara

Tahniah diucapkan kepada para pemenang dan juga jutaan terima kasih diucapkan kepada semua Pihak Pengurusan, Doktor Pakar , Kakitangan Demc, Ahli Jawatankuasa dan penaja yang bersama-sama menjayakan Sambutan Hari Kanak-kanak 2017 di DEMC Specialist Hospital Shah Alam.

penutup children's day celebration 2017 -kredit gmbr abg JMR23.com

Mengenai Hospital Pakar DEMC Shah Alam. 

Hospital Pakar DEMC Shah Alam adalah pusat penjagaan kesihatan yang berkembang pesat di Shah Alam yang menawarkan spektrum penjagaan primer, perkhidmatan pakar, dan program kesihatan kesihatan. Hospital Pakar DEMC Shah Alam telah mengukuhkan reputasi yang semakin meningkat sebagai pusat perubatan sehenti eksklusif untuk seluruh keluarga.


DEMC berusaha untuk terus memberikan perkhidmatan yang berbeza dengan komitmen yang tidak kompromi terhadap kualiti perkhidmatan kepada semua pelanggan mereka. bertempat di tengah-tengah pusat bandar Shah Alam di Seksyen 14, Hospital Pakar DEMC Shah Alam kini merupakan bangunan hospital 9 tingkat dengan kapasiti 130 katil yang menawarkan pelbagai 50 kepakaran perubatan dan pembedahan profesional.


DEMC Specialist Hospital Shah Alam
4, Jalan Ikhtisas
Seksyen 14
40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan






Bayi Kerap Menangis? Cara Paling Mudah Menenangkan Bayi Anda


Bayi Kerap Menangis?

Tangisan bayi yang berpanjangan pasti meresahkan ibu bapa.  Menangis merupakan komunikasi bayi yang biasanya menandakan bayi dalam keadaan tidak selesa. Ada pelbagai sebab bayi menangis antaranya lapar, letih, mengantuk, kurang selesa kerana lampin basah dan keadaan persekitaran yang sejuk serta panas. Selain itu, punca lain mungkin kembung perut.


Kembung Perut boleh terjadi pada bayi seawal 2 minggu. Cara Kenal pasti Bayi Kembung Perut Bayi anda menangis sepanjang hari tanpa sebab-sebab yang jelas. Masalah perut kembung bayi ini berlarutan selama 2 hingga 4 jam sehari dan kembung perut melebihi 2 hari.

Oleh itu, amat penting bagi para ibu mengambil langkah yang bijak untuk mengelakkan bayi kerap mengalami masalah kembung perut. Kalau baby asyik menangis siang malam, kita nak buat kerja pun susah. Nak tidur malam pun tak boleh disebabkan tangisan bayi yang berpanjangan. Kita dah la memang penat, kena rehat secukupnya. Jadi, sila cuba langkah berikut untuk mengatasi masalah ini ya.

Punca Bayi Tidak Selesa

Masalah kembung perut pada bayi merupakan masalah yang biasa berlaku dan ianya boleh dielakkan sekiranya anda mencuba beberapa perkara bagi mengurangkan masalah kembung perut antaranya dengan menyapukan balm. Sebelum itu, jom lihat antara punca dan cara atasi masalah kembung perut :


Tips 1 – Dukung dan dakapkan perut bayi ke dada anda

Apabila bayi mengalami kembung perut, cuba dukung bayi sambil mendakapkan perutnya ke bahagian dada ibu. Selain itu, ibu juga boleh tiarapkan bayi dan urut belakangnya perlahan-lahan.

Tips 2 – Dukung bayi lebih kerap di waktu siang

Kajian menunjukkan, mendukung bayi lebih kerap pada waktu siang dapat mengurangkan kembung perut bayi atau elak bayi meragam pada waktu petang kerana kembung perut kerap berlaku pada waktu petang.

Tips 3 – Berhati-hati dalam pemakanan (Bagi bayi yang diberikan Susu Ibu)

Jika bayi yang diberikan susu ibu mengalami kembung perut, ada kemungkinan ianya berpunca daripada pemakanan ibu. Ibu tentu tahu kan apa makanan yang boleh menyebabkan kembung perut? Jadi, elakkan lah. Jika kembung perut terjadi akibat pemakanan ibu, ia akan berkurang dalam sehari dua selepas ibu mengubah pemakanan.

Tasneem Natural Membantu Menenangkan Bayi anda Dengan Pantas

Semasa dalam pantang adalah hari yang paling mencabar apabila bayi fara mengalami kembung. Boleh dikatakan setiap beberapa jam si kecil akan menangis mungkin tidak selesa akibat kembung perut. Segala ikhtiar termasuklah sapu minyak angin telah disapukan pada perut si kecil hanya memberi kesan sementara sahaja. Masa ternampak produk Tasneem Natural di facebook, fara pon cuba la sebab tengok pada testimoninya ramai yang kata bagus.

Keistimewaan Tasneem Natural

Menariknya Produk Tasneem Natural, ianya menggunakan Essential Oil daripada young living. Essential Oil adalah minyak yang dihasilkan secara semulajadi daripada tumbuhan yang berfungsi menghasilkan bauan yang mampu menyembuhkan pelbagai jenis penyakit. Tasneem Natural balm mempunyai 4 jenis balm yang berbeza mengikut kegunaan tersendiri seperti Sleep time, Calm time, Tummy Time, dan CF-Rub Time (COUGHFLU). Setiap kali si kecil selesai mandi, fara akan sapukan "Tummy Time" pada perut untuk mengelakkan kembung. Waktu malam pula, fara akan sapukan balm "sleep time" untuk si kecil tidur dengan selesa dan balm yang lain fara guna bila diperlukan.

Produk ini juga sesuai digunakan dari newborn baby hinggalah orang dewasa. 


Perbezaan yang boleh dilihat setelah menggunakan Produk Tasneem Natural, fara lihat si kecil berasa aman dan selesa waktu tidur mahupun ketika berjaga. Boleh dikatakan si kecil tidak lagi meragam tidak tentu arah. Tasneem Natural adalah balm yang dirumuskan khas untuk bayi dan kanak-kanak. Ia merupakan produk keluaran bumiputera yang diperbuat daripada bahan semulajadi, iaitu essential oil. Jadi, tidak perlu risaulah tentang kesan sampingannya kerana selamat digunakan.

Packaging yang Cantik dan Comel


Packaging Tasneem Natural juga begitu cantik dan comel sekali. Bagi mengelakkan keraguan cara menggunakan balm ini, dibawah fara akan sertakan jenis balm mengikut kesesuaian bayi dan cara menggunakannya

Fungsi Balm dan Cara Menggunakannya :

Calm Time


Seharian anak bermain, sudah pasti badan mereka rasa penat dan letih. Ada kalanya, disebabkan keletihan tersebut mereka jadi tantrum dan suka marah hingga mencampakkan barang pada kita. Begitulah cara si kecil menunjukkan perasaan mereka yang telah keletihan dengan membuat perangai yang akan menjadikan kita sebagai ibu bapa terasa ingin marah sahaja. Calm Time berfungsi untuk membantu memberikan keselesaan dari segi :

Calm Time
  • Memberikan keselesaan kepada bayi
  • Mengurangkan keletihan 
  • Mengurangkan tekanan
  • Bantu anak lebih tenang
Cara guna:
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

Ramuan:
Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile

CF-Rub (COUGHFLU TIME)


Setiap bayi tidak akan terlepas daripada masalah demam, batuk dan selsema. Hal ini disebabkan antibodi bayi yang masih lemah dan mudah terkena jangkitan dari persekitaran. CF-Rub berfungsi untuk :
CF-Rub
  • Bantu kurangkan selesema dan cairkan kahak
  • Bantu melegakan asthma
  • Mengurangkan suhu ketika demam

Cara guna:
Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada

Ramuan:
Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Tummy Time


Masalah kembung perut pada bayi merupakan masalah yang biasa berlaku dan punca terjadinya masalah kembung perut agak sukar diketahui. Walaubagaimana pun, dengan mencuba balm ini inshaAllah dapat mengatasinya masalah kembung dari berlaku kerana fungsinya :
Tummy Time
  • Membuang angin dalam perut
  • Bantu melegakan perut sebu dan kembung
Cara guna:
Sapu pada perut dan tapak kaki

Ramuan:
Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper


Sleep Time


Bukan orang dewasa sahaja perlukan tidur yang berkualiti malah bayi juga perlukan tidur yang berkualiti. Apabila kita cukup tidur terutamanya bayi, barulah segala urusan kerja dapat dilakukan dengan tenang kan? antara fungsi balm sleep time adalah :

Sleep Time
  • Membantu anak supaya mudah tidur lena
  • Membantu anak bangun dalam mood ceria
  • Membaiki kualiti tidur

Cara guna:
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

Ramuan:
Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang

Si Manja Ceria dengan Adanya Tasneem Natural



Alhamdulillah, si kecil sentiasa selesa dan ceria sejak pakaikan produk Tasneem Natural. Hilang segala resah fara melihat si kecil tidak lagi menangis. Yang peling penting, waktu malam si kecil lebih lena tidur berbanding sebelumnya dia suka berjaga dan nampak gelisah. 

Bagi anda yang ingin mencuba produk Tasneem Natural, bolehlah order di laman sesawang di bawah ya :

FB : TASNEEM NATUREL HQ

Ingin daftar Stokis atau Agen juga dialu-alukan. Hubungi no tertera di bawah :

HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)


TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR

Testimoni Tasneem Natural :


C:\Users\ADMIN\Downloads\23584405_10208350215471692_1905573680_n (1).jpg



Milkbooster Terbaik MAMTEEN


Bila sudah bergelar seorang isteri sudah pasti teringin untuk melahirkan zuriat dari suami tercinta bak kata orang lama, anak merupakan penyeri dalam kehidupan rumahtangga. Anak jugalah penguat kasih sayang antara suami dan isteri. InshaAllah, semua wanita boleh hamil yang penting usaha, doa dan tawakal semoga dengan izin Allah SWT kita boleh merasa sendiri nikmat mengandung dan bergelar seorang ibu suatu hari nanti.


Cabaran menyusu badan

Susu ibu merupakan sumber makanan yang lengkap. ia mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh bayi. Niatkan dalam hati anda ingin menyusukan bayi sehingga usia 2 tahun inshaAllah, segalanya akan dipermudahkan olehNYA.

Sesetengah wanita akan mudah menyesuaikan diri dan penyusuan dan tidak menghadapi sebarang masalah. Tetapi kebanyakan ibu-ibu baru mendapati ianya sukar untuk dilakukan. Jika anda rasa kecewa, ingatlah bahawa bukan hanya anda seorang yang rasa begitu. Jika anda berputus-asa, cuba dapatkan dorongan dari suami, keluarga atau rakan-rakan untuk membantu anda menangani masalah tekanan semasa penyusuan. Berbicara dengan mereka yang terdekat agar anda tidak keseorangan menghadapi masalah yang dihadapi.

Ibu mana tidak risau jika bayi tidak dapat menyusu dengan secukupnya kan? Fara percaya bukan fara seorang sahaja yang menghadapi masalah kekurangan susu malah ibu-ibu diluar sana juga mengalami masalah seperti ini.

Untuk memberi yang terbaik buat anak, fara akan ikhtiar sedaya upaya utk beri yang terbaik buat si kecik fara. Fara cuba supplement ini juga disebabkan ramai rakan-rakan yang suggest.


MAMTEEN milkbooster terbaik waktu penyusuan

Tidak mustahil jika milk booster atau makanan tambahan termasuk ubat-ubatan mampu meningkatkan pengeluaran susu badan. Antara supplement yang fara amalkan waktu penyusuan adalah MAMTEEN. Terbukti berkesan sebagai milk booster terbaik pilihan fara.



Fara percaya ramai sudah tahu akan kelebihan supplement yang akan membantu badan untuk menghasilkan sesuatu. Begitu juga seperti MAMTEEN sebagai milk booster yang dapat menyokong waktu penyusuan supaya lebih lancar. Tidak perlu dibancuh hanya kunyah tabletnya sahaja dan rasai sendiri pengaliran susu yang begitu padat sekali. Alhamdulillah, suka sangat bila tengok susu sentiasa cukup untuk si kecik.

 MAMTEEN pelengkap Nutrisi badan

Sejak mengamalkan MAMTEEN, fara semakin berasa tenang waktu penyusuan. Bila lihat si kecik tidur lena, fara berasa syukur kerana supplement untuk milkbooster sememangnya diperlukan oleh fara sendiri. Mungkin makanan yang fara amalkan tidak menucukupi dan MAMTEEN telah melengkapkan nutirisi badan fara. Faktor utama fara memilih MAMTEEN sebagai Milkbooster disebabkan bahan yang terkandung dalam produk ini sukar untuk dicari atau diamalkan dalam rutin harian.


Makanan sunnah yang terkandung di dalam MAMTEEN seperti Kurma, susu, dan delima mengandungi khasiat yang cukup sempurna yang diperlukan oleh badan. Delima berkesan mengurangkan kemungkinan diserang kanser prostat, kanser paru-paru dan kanser payudara. Manakala Kandungan magnesium dalam susu dapat memberikan kekuatan kepada jantung dan sistem saraf. Dan kurma pula Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C dan juga niasin yang membantu memberi tenaga tambahan pada badan



Golongan yang sesuai mengambil MAMTEEN 

💠 IKHTIHAR HAMIL

💠 SEDANG HAMIL

💠 SEDANG MENYUSU

💠 MASALAH PERIOD TIDAK TERATUR

Mamteen bertindak sebagai makanan tambahan yang memberikan tenaga berpanjangan serta menstabilkan hormon wanita. Berat tidak stabil, jerawat, depresi, masalah kesuburan dll kebanyakannya berpunca dari hormon yang tidak stabil.

Bagi wanita yang sedang mencuba untuk hamil juga boleh mengamalkan MAMTEEN. InshaAllah ianya dapat membantu anda untuk menstabilkan hormon dalaman. Kita hanya ikhtiar dan selebihnya tawakal pada Allah SWT.



Info Produk/ Harga MAMTEEN

MAMTEEN – 30 TABLET KUNYAH

RM 65 SEMENANJUNG MALAYSIA
RM 69 SABAH DAN SARAWAK

Testimoni pengguna MAMTEEN :







Kepercayaan dari testimoni pengguna seperti gambar di atas lebih menyakinkan fara sendiri untuk mencubanya.

Ingin dapatkan info lanjut mengenai produk MAMTEEN? Sila layari laman sesawang dibawah:





Pertandingan Mencipta Video Jom Kreatif 2017 anjuran Pusat Pungutan Zakat


Zakat


Pemberian zakat menjadikan harta seseorang diberkati, subur dan baik selain menjadikan hati tenang dan senang. Ia sekaligus dapat mensucikan diri pada pemberi zakat dan menjauhkan sifat bakhil dalam diri seseorang. Pusat Punguntan Zakat (PPZ) ialah organisasi di bwh MAIWP yg menguruskan KUTIPAN ZAKAT sahaja. Manakala semua urusan agihan diuruskan oleh Baitulmal MAIWP. 

Pertandingan Mencipta Video Jom Kreatif 2017 anjuran Pusat Pungutan Zakat 

Pada 10 November 2017, telah berlangsungnya Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Mencipta Video Jom Kreatif 2017 anjuran Pusat Pungutan Zakat PPZ-MAIWP.


Pertandingan mencipta video ini telah bermula sejak 15 Ogos lalu sehingga 30 September baru-baru ini dan terbuka pada semua warganegara Malaysia yang berusia 18 tahun keatas. Pemenang Pertandingan mencipta video kreatif berdurasi 3 minit ini dipilih berdasarkan jumlah "like & share" terbanyak di facebook.

Antara terma dan syarat pertandingan yang lain :

  1. "Like" page Pusat Pungutan Zakat
  2. Tajuk video "Mencari rezeki yang berkat"
  3. Video dirakam dengan hanya menggunakan telefon pintar dan bebas menggunakan sebarang perisian untuk tujuan penyuntingan
  4. Montaj video hendaklah memaparkan logo PPZ-MAIWP dan Caudre Kuala Lumpur
  5. Semua perserta boleh menghantar lebih dari satu penyertaan.

Kreativiti pemenang dalam menyediakan bahan serta pengisian dalam video adalah penting bagi memastikan penilai faham akan maksud yang ingin disampaikan barulah, orang ramai akan "like dan share" video tersebut di facebook.

Tn. haji Mohd Rais Haji Alias, Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP, merasmikan Pertandingan Video Jom Kreatif 2017 


Majlis dirasmikan sendiri oleh Yang Berusaha Tn. haji Mohd Rais Haji Alias, Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP. Majlis Penyampaian Hadiah Pertandingan Mencipta Video Jom Kreatif 2017 ini dihadiri dan dimeriahkan oleh barisan pengurusan PPZ-MAIWP, para pemenang, rakan media blogger dan tetamu undangan.

Barisan Pemenang Mencipta Video Jom Kreatif 2017

Barisan pemenang Mencipta Video Jom Kreatif 2017

Peserta yang bertanding kesemuanya hebat belaka. Kalah dan menang adat dalam pertandingan. Buat mereka yang terpilih, jutaan tahniah diucapkan!

Senarai pemenang Pertandingan Mencipta Video Jom Kreatif 2017 ;

Tempat pertama RM2000 : Muhammad Hanif bin Ngarisan

Tempat kedua RM1500 :
Syahidah binti Baharudin

Tempat ketiga RM1000 : Nurhidayah binti Atmin

Anugerah pilihan ramai RM1000 : Muhammad Hanif bin Ngarisan

Saguhati RM500 x 9 pemenang

Pemenang Anugerah Video Pilihan dan Tempat Pertama Mencipta Video Jom Kreatif 2017


Untuk maklumat lanjut mengenai PPZ boleh klik link di bawah : 


Website : www.zakat.com.my



Facebook Page : www.facebook.com/myzakat







PROF HARIZ INTERNET MARKETING BY POLICYSTREET



Prof Hariz Internet Marketing Malaysia


Individu biasa dengan kejayaan dan pencapaian luar biasa bukanlah satu teori khayalan tingkat tinggi mahupun satu cerita dongeng yang direka-reka. Bagi sebahagian orang di luar sana yang membaca kisah kejayaan golongan ini, pasti menyangka mereka bermula dengan mudah. Hakikatnya, kisah hidup yang dilalui hampir kebanyakan daripada kita semua alami. 


Ridhauddin Hariz atau lebih dikenali sebagai Prof Hariz nama yang tidak asing lagi dengan dunia Internet Marketing Malaysia yang kini berkhidmat di sebuah syarikat Insurans PolicyStreet. Anak sulung dari tiga orang adik beradik yang berasal dari Permatang Pauh Pulau Pinang ini sangat tabah mengharungi kehidupan sejak kehilangan kasih sayang dari seorang ayah ketika umur beliau 3 bulan. Justeru, semangat dan dorongan dari ahli keluarga terutama isteri yang tercinta menjadi penguat beliau dalam mengharungi kehidupan yang mencabar. 


Latar Belakang Prof Hariz Internet Marketing Malaysia

Image may contain: 2 people

Prof Hariz merupakan pemegang Diploma Sistem Komputer dari Kolej ADTEC Melaka dan semenjak itulah beliau menceburkan diri dalam bidang komputer dan Internet. Prof Hariz seterusnya melangkah ke alam pekerjaan di dalam bidang online marketing dan pemasaran secara atas talian.

Bermula daripada tahun 2014, Prof Hariz menubuhkan syarikat sendiri iaitu PH ProjectBase Resources dan dari situ beliau berkecimpung dengan kaedah pemasaran secara atas talian menggunakan media sosial, strategi pemasaran menggunakan email, Google Analytics, Search Engine Optimization atau SEO, rekabentuk laman web dan juga pemasaran melalui konsep funnel marketing.


Sejak dari itu, beliau telah membantu ramai peniaga serta syarikat-syarikat dalam menambahbaik strategi pemasaran diatas talian. Prof hariz sudah lama bergelumang dalam dunia bisnes, sudah pasti ilmu-ilmunya menjadi satu jalan pintas untuk mencapai kejayaan dan mampu mengemudi bahtera daripada zero menjadi hero.


Apa itu Internet Marketing/Pemasaran Internet?

Di Malaysia, kita lihat fenomena ini sudah mula berkembang. Individu yang sudah berjaya membina perniagaan daripada RM 1 menjadi jutaan ringgit sanggup turun padang berkongsi ilmu, strategi, tip dan teknik yang perlu dipraktiskan oleh usahawan baru. Semua ini memerlukan pemasaran internet yang betul bagi mengembangkan produk anda.

Image result for internet marketing malaysia

Internet marketing telah muncul sebagai salah satu media yang paling inovatif bagi organisasi untuk mempromosikan produk. Internet menjadi pilihan kerana elemen kepantasan merentasi seantero dunia dalam menghebahkan maklumat terutamanya di media sosial seperti facebook, instagram, twitter, blog dan laman web. Walaubagaimana pun, semua ini memerlukan skill yang hebat jika tidak pemasaran yang dilakukan hanya sia-sia. Oleh itu, tidak hairanlah jika Prof Hariz dikenali sebagai Pakar Pemasaran Internet di Malaysia kerana kemampuannya meningkatkan jualan bukan calang-calang orang boleh melakukannya. 

Kelebihan Internet Marketing Untuk Bisnes Anda

Internet marketing juga memiliki banyak kelebihan yang tentunya memberikan pelbagai kemudahan dalam hal mengakses produk yang akan ditawarkan, dengan menggunakan internet marketing maka dari itu anda sebagai seorang pengusaha yang memiliki bisnis juga akan dengan mudah memasarkan produk dengan cara melalui blog atau website yang sudah diolah melalui sistem internet marketing.


Antara kelebihannya :

  • Iklan di internet boleh dilihat oleh semua orang termasuk dalam dan luar negara
  • Mempromosikan bisnes di internet adalah lebih murah daripada media pasaran lain. hal ini memudahkan usahawan kecil mengiklankan produk mereka
  • Memudahkan urusan pembelian antara pembeli dan penjual

Prof Hariz Pakar SEO dalam Pemasaran Internet

Adakah anda sering mendengar perkataan SEO di seminar-seminar perniagaan internet? SEO adalah singkatan bagi satu terma teknologi maklumat iaitu Search Engine Optimization. SEO sering dibincangkan dalam seminar perniagaan internet kerana ia merupakan salah satu strategi pemasaran yang berkesan di internet.

Related image

SEO adalah satu cara yang digunakan untuk penarafan senarai carian sesebuah laman web bagi carian tertentu dalam laman-laman web enjin carian dengan menggunakan teknik-teknik tertentu yang bersesuaian dengan tata cara sesebuah laman web enjin carian tersebut.

Dengan mendapat kedudukan senarai carian laman web yang tertinggi di sesebuah laman web enjin carian bagi kategori tertentu, ia akan meningkatkan capaian oleh pengunjung sasaran di internet. Jadi, ini akan meningkatkan promosi dan pemasaran bagi sesebuah perkhidmatan atau produk di internet menerusi laman web organisasi.



Pengalaman beliau yang mendalam dalam SEO membuatkan Prof Hariz dilamar oleh syarikat Exabytes Group Sendirian Berhad pada dua tahun lalu dan dipertanggungjawab untuk menjana idea-idea baru serta menerokai strategi-strategi pemasaran yang inovatif menggunakan teknologi internet yang terkini, seperti penghasilan laman web, blog, komuniti media sosial dan juga kaedah-kaedah komunikasi yang lain. 


Selepas berhempas pulas bersama Exabytes, tahun ini pada tahun 2017 beliau sekali lagi dimurahkan rezeki beliau untuk menjawat jawatan yang lebih tinggi di syarikat As White Global Sdn Bhd sebagai Penasihat SEO. Prof Hariz kali ini memegang jawatan dan tanggngjawab yang besar hinggalah melibatkan diri dengan klien-klien dari Australia, US , UK , Singapore dan Germany. Sebagai Penasihat SEO yang terkemuka di Malaysia, beliau dipertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan SEO kepada klien-klien tidak kira di Malaysia mahupun di luar negara.

Pakar pemasaran internet dan guru bisnes ini sanggup berkongsi ilmu dan pengalaman mereka demi membangunkan ekonomi ummah melalui jalan perniagaan dan pencapaian beliau kini telah mencapai ke tahap yang sangat membanggakan.


Pencapaian Terbesar Prof Hariz

Berikut adalah pencapaian beliau sepanjang beliau berada di dalam bidang Internet Marketing.


  • Menganjurkan program diet bersama Utusan Malaysia pada bulan Ogos 2014 dengan program “Prof Hariz Kongsi Tips Kurus” yang melibatkan seramai 500 peserta di seluruh Malaysia secara online.
  • Mendapat pengiktirafan sebagai Top 3 Affiliate Malaysia oleh Infokerjaya pada bulan Disember 2014 kerana beliau telah berjaya menjana jualan sehingga RM100,000 dalam masa 5 bulan melalui penjualan ebook kerjaya, serta membantu calon-calon menduduki peperiksaan online dan temuduga SPA
  • Menganjurkan seminar Buat Duit Affiliate dengan Blog di Karangkraf pada Disember 2014 di mana beliau berkongsi pengalaman beliau menjejaki dunia perniagaan secara affiliate di mana beliau dapat menjana puluhan ribu ringgit dalam tempoh masa yang singkat
  • Menganjukan pelbagai bengkel-bengkel dan seminar-seminar, antaranya:
         - Bengkel / Seminar bertajuk: Buat Duit Dengan Blog di Politeknik Seberang Perai, pada Mac 2015
         - Bengkel Affiliate Ninja pada April 2015
         - Bengkel Email Marketing pada Jun 2015
         - Private group coaching bersama Shaklee Malaysia pada Disember 2015, untuk membuat                     strategi penjualan sebanyak RM10 juta pada tahun 2016



  • Bekerjasama dengan Irfan Khairi pada Februari 2016 dalam seminar khusus bagi peniaga-peniaga dalam membuat penjualan dengan blog
  • Menganjurkan Private Coaching Group 365 - Bagaimana Jana Pendapatan 4 Angka Dengan Blog pada Ogos 2016 bersama 40 orang suri rumah, hasil daripada itu program ini berjaya membantu 10 orang suri rumah untuk menjana pendapatan sekitar RM10,000 sebulan secara konsisten
  • Ditemuramah oleh Astro Awani pada Disember 2016 dengan memberikan pandangan beliau berkenaan dengan Potensi Digital Ekonomi untuk negara Malaysia pada masa yang sama Jack Ma (pengasas dan tuan punya syarikat gergasi Alibaba Group of Companies) telah dilantik sebagai Penasihat Ekonomi Digital Kerajaan Malaysia.

Prof Hariz Internet Marketing Malaysia by PolicyStreet

Kini beliau berkerja di salah sebuah syarikat Insurans , PolicyStreet . Prof Hariz dilantik dan dipertanggungjawabkan untuk menjadi Pengurus Internet Marketing disyarikat itu.


Mengenai PolicyStreet

PolicyStreet adalah insurans yang mudah, senang dan mampu bayar. PolicyStreet lebih menumpukan kepada mereka yang memerlukan insurans seperti syarikat , universiti, usahawan , kelab kesihatan, dan macam-macam lagi kumpulan.

PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan pelbagai jenis insurans mengikut keperluan seperti berikut :
  • Insurans Perubatan
  • Diabetes
  • Kanser
  • Kehidupan yang mampu
  • Tulang belakang
  • Bantuan jalan raya jangka pendek
  • Peralatan musik
Perbehentian kerjaApa yang lebih membanggakan adalah, PolicyStreet menawarkan servis insurans untuk produk-produk yang lebih kecil antaranya ialah :
  • Keracunan makanan
  • Kerosakan rambut
  • Sewaan
  • Berbasikal
  • Keracunan alkohol
  • Menonton
  • Mendaki
  • Penyewa
  • Perlawanan bolasepak
  • Cinta
  • Peralatan musik
  • Perkahwinan
  • Majlis pengebumian

Sesiapa yang inginkan insurans, boleh hubungi PolicyStreet , syarikat insurans yang mengambil berat tentang keperluan anda. Bersama-samalah mencipta masa depan bersama PolicyStreet.



Mengapa Prof Hariz Target Online Marketing?

Trend sekarang, kita akan fokus terus ke prospek yang TEPAT. Betul, agak sukar jika kita masih menggunakan kaedah tidak menapis lebih awal prospek yang kita nak. Tapis dan tapis itulah akan jadikan prospek yang kita perolehi adalah benar-benar yang sedang mencari atau berminat dengan produk atau servis yang ditawarkan.


Ramai yang fokus kepada bentuk perniagaan online ini, dan persaingan semakin sengit dalam internet. Namum bila anda tahu sebenarnya 'Strategi & Teknik' yang diberikan oleh Prof Hariz, adalah mudah bagi perniagaan anda bersaing secara sihat. Antara teknik yang dibicarakan lebih kepada:

  • Platfom TEPAT semasa melakukan promosi online
  • Teknik dan Strategi berkesan dalam menarik prospek
  • Menentukan prospek TEPAT dengan NICHE market yang dikenalpasti
  • 'Zero Cost Marketing' - Hot

Pemasaran Produk Yang Lebih Efektif di Internet

Prof Hariz menjalankan perniagaan berasaskan Internet secara Online sehingga kini. Kini sudah tidak asing lagi dengan penjualan dan pembelian secara 'online' dalam talian internet telah diterima ramai dalam dan luar negara. Pelbagai produk dan perkhidmatan telah beliau memasar dan mempromosikan dengan hanya menggunakan internet dalam pelbagai platform online ini.



Dari menerima tempahan membina laman web, membantu mengadakan kempen pemasaran dalam internet, membuat perkongsian ilmu pemasaran internet dan kini menumpukan kepada memberikan latihan khusus kepada usahawan dan bakal usahawan dalam mengembangkan perniagaan mereka dalam menggunakan media internet. Apa sahaja yang berkaitan dengan internet dan online adalah menjadi rutin harian beliau.


Semua ilmu teknik dan strategi perniagaan internet dan online yang dilakukan akan dikongsikan kepada anda dengan bahasa dan gaya yang mudah untuk fahami, walaupun anda masih baru dalam bidang ini. Apa yang perlu anda lakukan adalah ikut apa yang beliau tawarkan. Itu sahaja! Prof Hariz akan membantu dalam menyelongkarkan rahsia dan teknik dalam menghasilkan penjualan produk atau perkhidmatan yang anda jalankan sebagai perniagaan.


Servis Yang Ditawarkan Oleh Prof Hariz Sebagai Internet Markting Malaysia

Prof Hariz menawarkan servis SEO yang mana membantu para usahawan dalam dunia perniagaan terutama membuat servis SEO untuk perniagaan secara atas talian.


Bukan itu sahaja, Prof Hariz menawarkan servis review di blog beliau www.profhariz.com kepada usahawan yang ingin memperkenalkan produk mereka kepada orang ramai. Artikel review itu adalah artikel yang mempunyai unsur-unsur SEO yang mana dapat meningkatkan jualan anda kepada double dan triplle daripada biasa.
  • Marketing di Google
  • Personal coaching Zero Marketing to Hero
  • Funnel Marketing
  • Review

Prof Hariz Servis Terbaik di Malaysia dalam dunia Internet Marketing



Pemasaran internet kini menjadi salah satu cabang yang penting dalam perniagaan anda. Kekuatan pemasaran internet dalam perniagaan anda mampu membuatkan perniagaan anda untung berlipat kali ganda berbanding anda bergantung sepenuhnya dengan pemasaran offline.

Jangan ketinggalan! hubungi Prof Hariz sekarang!!

Whatsapp : +6012-5336713



" Contest Cash RM1100 by PH x Emas Putih di Sponser Oleh Prof Hariz dan Emas Putih. Untuk join contest ini sila rujuk disini .