Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

5 pelengkap accessories wanita masa kini



Pemakaian aksesori seperti beg tangan, gelang, rantai dan banyak lagi menjadi pelengkap gaya terutama kepada golongan wanita yang mementingkan penampilan diri, sekali gus mampu menceriakan hari yang padat dengan pelbagai tuntutan tugasan.

Aksesori juga memainkan peranan penting sebagai alat penakrifan fesyen dan meningkatkan keyakinan diri seseorang. Pada masa sama, ia membantu melunturkan kekurangan diri individu terbabit.

5 Pelengkap Aksesori Wanita Masa Kini 

Membantu wanita yang mahu tampil menawan dengan diserikan aksesori yang unik, 5 aksesori ini kini, tidak lengkap jika tidak digayakan oleh kaum wanita.



1. Kaca mata hitam

Kaca mata merupakan sesuatu keperluan, ianya juga menjadi sebahagian daripada aksesori, tambahan pula jika anda harus memakai kaca mata pada setiap masa tak kira waktu. Kaca mata hitam juga menjadi antara fashion item yang sering menjadi tumpuan golongan remaja untuk digayakan dalam penampilan mereka.

Related image


2. Jam tangan

Dalam dunia fesyen yang sinonim dengan gaya dan kecantikan, jam tangan bukan sekadar penunjuk waktu sebaliknya sebahagian aksesori pelengkap penampilan. aksesori seperti ini memberi kelainan dengan penampilan yang eksotik dan ranggi, selain kelihatan lincah dan bertenaga.

Image result for bracelet for girls


3. Beg tangan

Beg tangan adalah aksesori paling dekat dengan wanita kerana tidak kira apa juga status anda ia menjadi pelengkap gaya paling asas dalam berfesyen. Sedar atau tidak, beg tangan sebenarnya memainkan peranan penting dalam menyerlahkan atau mencacatkan keseluruhan penampilan anda.

Image result for fashion handbags



4. Gelang tangan

Bangles atau gelang tangan adalah antara aksesori yang tidak patut ditinggalkan. Dengan bangles, penampilan anda akan lebih menarik malah bangles pelengkap gaya anda. Anda tidak perlu terlalu banyak memakai aksesori cukup saja dengan bangles. Yang simple dan nampak trendy sudah memadai.

Image result for bracelet for girls


5. Rantai leher

Kehadiran rantai tidak terlepas dari menaikkan seri wajah seseorang wanita.Wanita berhijab juga boleh melaram dengan memakai koleksi rantai leher yang sesuai mengikut tema.  

Image result for fesyen rantai leher muslimah


Pilihan aksesori yang cantik dan tepat mampu menyerlahkan lagi penampilan dan pastinya menjadikan imej individu terbabit lebih menyerlah berbanding individu lain. Aksesori ini boleh sahaja di dapati di kedai. Paling mudah, anda boleh juga dapatkan di laman sesawang yang menjual pelbagai aksesori menarik seperti di Zalora atau lihat terus di sini : women accessories




Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari

Nikmati 18% Pulangan Tunai sempena Kempen Hari Gaji Shopee dari 26 hingga 28 Februari


Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji dari 26 hingga 28 Februari 2018 - satu inisiatif yang didorong oleh tabiat membeli-belah pengguna dalam tempoh penerimaan gaji. 

Nikmati Pulangan Tunai Sebanyak 18% Hanya Di SHOPPEE

Pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini, termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syilling Shopee atas produk promosi. Bagi setiap pembelian RM1, pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan. 

“Tahun lepas, kami mendapati purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempoh penerimaan gaji iaitu dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan. Aliran ini mendorong kami untuk melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang membolehkan pengguna setia kami berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli-belah,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.

Pada masa yang sama, aktiviti membeli-belah ini menunjukkan peningkatan semasa waktu makan tengah hari dan selepas makan malam dengan rekod trafik tertinggi antara pukul 12.00 tengah hari hingga pukul 1.00 tengah hari dan dari pukul 8.00 malam hingga 9.00 malam. Bagi menyelesaikan pembelian mereka, pembayaran berbentuk pemindahan wang secara dalam talian merupakan cara pembayaran paling popular, diikuti oleh pembayaran menggunakan kad kredit dan debit dan seterusnya, pemindahan bank.

Berikut merupakan kategori popular sepanjang tempoh penerimaan gaji:


No
Kategori
Kategori Kecil
1
Mobil & Gajet
Sarung & Pelindung; Audio; Bank Kuasa & Bateri
2
Kesihatan & Kecantikan
Produk Kecantikan Kulit; Makanan Tambahan; Berus & Peralatan Solek
3
Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Fesyen Kanak-kanak; Permainan & Pendidikan; Perkakas untuk Makan & Penyusuan
4
Pakaian Wanita
Baju; Pakaian Dalam & Pakaian Tidur; Gaun
5
Perabot & Perhiasan Rumah
Hiasan Dalaman; Tempat Menyimpan untuk Dapur; Kelengkapan Bilik Tidur

Tawaran Harga Eksklusif Daripada Jenama Terkemuka

Shopee akan memulakan keraian sempena hari penerimaan gaji ini dengan jualan pra-kempen bermula dari 21 Februari yang membariskan tawaran eksklusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto, Pro Shop, Reckitt Benckiser dan banyak lagi. Sepanjang 3 hari kemuncak kempen (26 hingga 28 Februari) ini, pengguna boleh menikmati tawaran hebat atas lebih 5,000 produk dari kategori terpilih termasuklah Mobil & Gajet; Kesihatan & Kecantikan; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Perabot & Perhiasan Rumah; Perkakas Rumah; Barang Runcit & Haiwan Peliharaan; Fesyen Wanita dan Fesyen Lelaki. Shopee turut bekerjasama dengan jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation, XES Shoes dan Vivo untuk memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar Shopee di seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, Jualan Murah Shocking Sale akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen yang menawarkan pelbagai produk kegemaran ramai pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad, hingga kehabisan stok.


Join Facebook Live Dan Menang Samsung Galaxy Note 8, Oppo F5, RM4000 Dan Banyak Lagi Hadiah Menarik Menanti Anda

Sepanjang kempen ini, Shopee turut melancarkan permainan Facebook Live: Edisi Hari Gaji pada 26 Februari pada pukul 2.00 petang yang membolehkan pengguna memenangi syiling Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai RM3,999. Bagi menambahkan lagi keriangan kali ini, pengguna juga boleh menyertai Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000 termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas Dyson.

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my. Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.


Merawat Masalah Dalaman dan Muka Kusam | Dea Della


Setiap wanita ingin kelihatan dan rasa cantik. Walaubagaimanapun, ramai sedang menyembunyikan masalah dalaman yang membelenggu minda dan menghilangkan keyakinan diri. Masalah-masalah seperti peredaran haid yang tidak teratur, masalah keputihan, dan banyak lagi memberi impak bukan sahaja kepada kecantikan batin tetapi juga zahir.


Serlahkan keanggunan anda dengan Produk Dea Della, sejenis minuman penjagaan dalaman wanita tradisional yang menggabungkan herba-herba berkualiti bagi membantu memperbaiki masalah dalaman wanita. Di formulasikan khas untuk semua wanita yang ingin mengembalikan tenaga seperti zaman remaja anda.


Dea Della Jus Terbaik Buat Wanita

Dea Della adalah jus yang terbaik untuk wanita. Tujuan Dea Della dilahirkan kerana ianya dapat membantu wanita dalam memelihara kesihatan dalaman. Apabila dalaman sihat maka terserlah pada luaran seseorang wanita. Satu rumah perlu ada sebotol Dea Della, kerana JUS TERBAIK MELAHIRKAN WANITA YANG BERKARISMA.


Related image



Wanita Hari Ini dan Masalah Dalaman

9 daripada 10 orang wanita mengakui setelah mengamalkan Dea Della mereka teruja akan manfaatnya. Bukan sahaja Dea Della membekalkan tenaga bagi mengatasi masalah mereka yang sentiasa letih dan lesu malah Dea Della turut membantu menyelesaikan masalah lain. Sakit senggugut mereka hilang, masalah keputihan hilang malah mereka yang mengalami masalah haid kini kembali normal.

Image result for dea della

Mahukan wanita diluar sana selamanya merasai ketidakselesaan akibat dari hormon yang tidak stabil? Jom lihat manfaat lain yang terkandung dalam Dea Della. Dea Della membantu para wanita dalam:

➡ Menstabilkan hormon wanita khususnya
➡ Mencerah dan menegangkan kulit
➡ Menghilangkan senggugut serta keputihan
➡ Mengempiskan perut
➡ Menghilangkan selulit
➡ Menurunkan kadar kolestrol dalam badan
➡ Memberi dan membekalkan tenaga seharian (energy booster)
➡ Mengatasi masalah sengal-sengal tulang dan sendi khususnya warga emas


Kelebihan Dea Della Untuk Wanita Berkahwin


Minuman pengikat & pemikat “SANG SUAMI” . Produk yang berkualiti kerana diformulasikan dari 100% bahan semulajadi oleh mereka yang pakar dalam bidang botanikal dengan kepakaran melebihi 30 tahun. Hanya dalam beberapa hari anda akan dapat merasai kehebatannya.

➡ Mengembalikan sensasi hubungan intim
➡ Menegang dan mengindahkan payudara
➡ Mengembalikan pelincir wanita
➡ Melewatkan proses menopause



Pengilangan bertaraf GMP(Good Manufacturing Practise). 
Halal lagi suci (Halalan Toyyiba) 



Khasiat Kurma Hitam Dalam DEA DELLA Untuk Sumber Tenaga 

Khasiat kurma hitam yang terdapat didalam Dea Della membantu mereka yang sering keletihan atau lesu. Kandungan gula semulajadinya seperti fruktosa dan glukosa adalah berkalori tinggi dan mudah serta cepat untuk dicerna. Secara tidak langsung ia dapat membekalkan tenaga dan melegakan keletihan. Kurma kaya dengan zat besi, kalsium, kalium, sodium, potasium, vitamin A, C dan juga niasin.



Antara Khasiat Kurma Hitam

  • Sebagai sumber tenaga yang efektif dimana ianya dapat memulihkan tenaga dengan cepat. 
  • Merupakan sumber antioksidan yang sangat baik dan dapat melindungi tubuh dari radikal bebas yang menyebabkan kanser. 
  • Kandungan zat besi yang tinggi baik untuk pembentukkan hemoglobin didalam sel darah merah dan seterusnya dapat membantu masalah kurang darah (anemia) 
  • Kaya dengan kandungan kalium yang berfungsi untuk menjaga kesihatan jantung dan pembuluh darah, dapat menstabilkan denyut jantung, mengaktifkan kontraksi otot-otot jantung dan mengatur tekanan darah. 
  • Kandungan kalium yang tinggi juga membantu melancarkan peredaran oksigen ke otak dan menseimbangkan cairan tubuh; mencergaskan minda dan tubuh badan. 
  • Kandungan serat yang tinggi dapat melegakan usus dan melancarkan pembuangan air besar. 

Image result for dea della

Review Dea Della | Merawat Masalah Dalaman dan Wajah Kusam

Memang tidak dapat dinafikan, bila dah beranak pinak ni badan semakin mudah jadi lesu, tak bermaya, dan sekaligus menjadikan muka tampak kusam tidak berseri seperti zaman remaja. Bayangkan umur masih muda tapi dalaman semakin tua! Fara percaya ibu-ibu yang lain juga mengalami masalah seperti ini juga. 

Segala kelengkapan anak dan suami kena utamakan dulu baru boleh fikir pasal diri kita kan? Kadang kala sampai terabai kecantikkan diri sendiri. Muka tidak terjaga rapi seperti dahulu, sakit-sakit badan pun terpaksa tolak tepi dan lama kelamaan mulalah keadaan diri jadi tak cantik. Bab kecantikkan memang fara agak titik beratkan sebab fara suka jadi cantik di mata suami. Dea Della ni fara cuba atas cadangan dari kawan


Lihat sahaja kelebihan serta bahan yang terkandung dalam Dea della di atas, sudah cukup menyakinkan fara bahawa produk inilah yang terbaik dan sesuai dengan masalah yang fara hadapi sekarang iaitu lesu, mudah letih dan muka juga nampak kusam.

Masa mengamalkan Dea Della fara baru sahaja baik dari demam. Faham sahajalah kalau badan baru baik demam mesti lambat nak pulih tenaga. Dalam sejam pengambilan Fara rasa badan agak ringan seolah-olah badan mula kumpul tenaga. Yes, tiba-tiba mood rajin mengemas satu rumah. Selesai mengemas masih ada tenaga untuk buat kerja lain pula. Keesokan hari dan seterusnya, nampak perubahan lain macam muka lebih nampak segar, tidak mudah rasa stress, tenaga sentiasa ada, dan  melawaskan pembuangan. 

Fara teruskan pengambilan kerana jus Dea Della ni agak serasi dengan keadaan fara. Perkara yang paling ketara nampak perubahan pada diri adalah badan lebih bertenaga dari sebelum ni. Bagi yang mengenali diri fara mereka mesti tahu fara sedang breastfeeding anak so rasa lesu, stress tu memang tak dinafikan dialami setiap masa! Bila mengamalkan Dea Della, dia seolah menstabilkan emosi fara dan fara berasa tenang ketika menyusukan si kecil. Oh ya, masa amalkan Dea Della paling special dia boleh dijadikan juga sebagai milk booster. Susu badan sentiasa meriah. 

Bagaimana Dea Della mengembalikan wajah kusam menjadi segar dan sihat?

Selain boleh merawat masalah dalaman, Dea Della juga mampu merawat masalah kulit kusam dengan cara diminum atau boleh dijadikan sebagai masker. Kalau rajin, sapukan sedikit Dea Della ke muka dan biarkan selama 15 minit (hingga kering) kemudian bilas seperti biasa. Sebenarnya minum begitu pun sudah cukup mengembalikan wajah yang sihat dan segar.




Testimoni Dea Della : 


“Bangun pagi badan rasa ringan je dan lenguh-lenguh badan pun ok. Tapi yang bestnya berat badan turun.”


Testimoni Dea Della: 


“Mama nak sambung minum Dea Della. Rasa dah sihat (baik) sikit tang sakit badan dan sakit kaki mama masa mama minum haritu.”






Link lagi gambar testimoni: http://deadella.com/testimoni/


Bahan-Bahan Dalam Dea Della


Dea Della adalah jus wanita terbaik keluaran KLGI RESOURCES GROUP SDN BHD. Dihasilkan daripada 100% RAMUAN HERBA ASLI antaranya, AKAR SERAPAT, KACIP FATIMAH, LENGKUAS, HALIA, LADA PINTAL, HABBATUSSAUDA, SIREH, MADU, RUMPUT JARUM MAS, ASAM GELUGUR, SERAI, MANJAKANI ASAM JAWA dan juga KURMA HITAM.  Dijamin kualitinya dan telah lulus menjalani ujian makmal SETSCO di Singapura.





Harga Dea Della


Harga sebotol Dea Della Cuma RM79.00. 




Jika anda berminat untuk mendapatkan Dea Della boleh hubungi atau whatsapp nombor di bawah 


Nombor untuk dihubungi : 

017-901 2322 (http://deadellateam2.wasap.my) / 
011-13733229 (http://deadellateam3.wasap.my) / 

atau ikuti Dea Della di :

FB Page: @deadellahq (Dea Della Beaute) https://www.facebook.com/DeaDellaHQ/














SHOPPEE Carian Dalam Talian Termurah di Malaysia



Carian Dalam Talian SHOPPEE Meningkat 32% Sepanjang Perayaan Tahun Baharu Cina

Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

Image result for shopee


SHOPPEE Platform Pantas, Mudah dan Selamat

Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli-belah dan dengan insentif Penghantaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut: Pakaian Wanita; Mobil & Gajet; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Kasut Wanita dan Beg Wanita.

No
Kategori
Carian Tertinggi Menggunakan Kata Kunci
1
Pakaian Wanita
Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam
2
Mobil & Gajet
iPhone, Samsung,Jam Pintar, Xiaomi
3
Permainan, Kanak-kanak
& Bayi
Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee
4
Kasut Wanita
Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal
5
Beg Wanita
Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas


Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini:

No
Kategori
Produk Paling Popular Terjual
1
Kasut Wanita
Kasut Terbuka
2
Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Set Pakaian Bayi
3
Perhiasan Rumah
Set Hadiah Tupperware
4
Kesihatan & Kecantikan
Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina
5
Runcit & Haiwan Peliharaan
KitKat Edisi Khas



Lebih 6 Juta Produk di Tawarkan di SHOPPEE


Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Image result for shopee

Kempen "Hari Gaji" Barangan Elektronik Termurah di SHOPPEE

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo.

Image result for shopee

Bagimana Cara Untuk Membeli Barangan di SHOPPEE?

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.
#WangWithShopee

Image result for shopee


Mengenai Shopee

Shopee adalah platform e-Dagang terulung di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.

Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.

Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my



PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan

[Siapa Nak Join Contest Ini Sila Tekan Banner Diatas]

PolicyStreet Menawarkan Insurans Terbaik di Malaysia Serendah RM5/Sebulan | PolicyStreet merupakan syarikat insurans yang menawarkan perkhidmatan insurans untuk sesiapa sahaja yang berkemampuan. Mereka memberikan nama syarikat mereka sebagai PolicyStreet kerana mereka mahu menjadi sebahagian daripada perjalanan hidup anda ketika anda melalui waktu – waktu yang kritikal seperti mendapatkan telefon pintar pertama anda, percutian ke luar negara, gadaian yang pertama, perkahwinan anda dan juga menjadi ibu bapa.

No automatic alt text available.

Teknologi telah membantu mereka untuk menjalani komitmen ini tetapi apa yang lebih penting adalah semangat mereka untuk membantu masayarakat telah membuatkan mereka untuk menubuhkan syarikat PolicyStreet ini. Insurans ini ditubuhkan oleh sekumpulan orang dan mereka mahu meneruskan legasi ini. Mereka juga komited dalam menawarkan insurans untuk orang yang tersayang, untuk benda yang anda hargai serta masyarakat dengan cara yang mudah dan berkemampuan.

Image may contain: text

Pakej – Pakej Yang Ditawarkan di PolicyStreet Yang Anda Perlu Miliki
  1. Manulife ManuProtect Term Life Insurance 


Ia merupakan pakej insurans yang digelar sebagai insurans yang paling berpatutan di dalam insurance kehidupan di Malaysia. ManuProtect memberikan bayaran penuh pada waktu kematian atau kecacatan yang disebabkan oleh sebab semulajadi ataupun kemalangan, dengan beberapa pilihan untuk liputan untuk sakit yang kritikal. 

Antara ciri – ciri dan tawaran yang diberikan oleh Manulife ManuProtect adalah;

  • Insurans Premium yang bermula dari RM5/ Sebulan
  • Amaun keseluruhan yang bermula dari RM 50K – RM 600K
  • Amaun kematian dari kemalangan yang berjumlah 2X ganda dari amaun keseluruhan
  • Penyakit kritikal akan menerima 30% dari amaun keseluruhan
  • Umur kemasukan yang terakhir adalah 60 tahun manakala umur yang ditamatkan adalah 80 tahun
  • Tiada kontrak untuk jangka masa yang panjang dan anda boleh membatalkan pada bila – bila masa

Kelebihan yang disediakan oleh ManuLife ManuProtect adalah;
  • Kematian disebabkan oleh faktor semulajadi 
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada penama
  • Kecatatan yang disebabkan oleh faktor semulajadi atau kemalangan
          - Amaun keseluruhan berjumlah RM50K – RM600K
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans
  • Kematian disebabkan oleh kemalangan 
          - 2X ganda daripada amaun keseluruhan
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans ataupun penama
  • Penyakit kritikal 
          - 30% daripada amaun keseluruhan (RM15K – 180K)
          - Dibayar kepada orang yang membayar insurans

Dapatkan ManuLife ManuProtect SEKARANG di https://products.policystreet.com/manulife/manuprotect/overview 


2. AXA 200 Cancer Care 

Image result for axa 200 cancer care

Dengan jumlah pesakit kanser yang ramai pada hari ini, insurans ini ditawarkan untuk melindungi orang ramai daripada penyakit kanser, dengan memberikan bayaran penuh apabila anda dikesan dengan kanser, dan juga bayaran tahunan untuk anda merawat kanser.

Antara ciri – ciri AXA 200 Cancer Care adalah;
  • Ia berada di bawah AXA Affin Life di mana bayaran adalah dijamin kepada pembayar insurans
  • Bayaran premium yang bermula dari RM45/bulan bergantung kepada umur
  • Bayaran Rawatan Terapi yang bermula dari RM30K
  • Bayaran Untuk Kesihatan yang bermula dari RM6K setahun
  • Pendapat Perubatan Kedua yang diberikan secara percuma 
  • Umur terakhir untuk menyertai insurans ini adalah 50 tahun dan perlindungan diberikan selama 20 tahun
  • Pemeriksaan kesihatan yang berjumlah RM 599 di Beacon Hospital
  • Anda tidak memerlukan pemeriksaan kesihatan untuk menyertai AXA 200 Cancer Care

Tujuan insurans ini diwujudkan adalah untuk menyediakan satu jumlah wang untuk rawatan kanser  sekiranya anda didiagnosis dengan penyakit tersebut. Anda akan diberikan bayaran keseluruhan dan juga bayaran ‘bonus’ sehingga lima tahun untuk setiap tahun anda hidup. Insurans ini akan bertahan sehinga 20 tahun dan apabila tahun tersebut berakhir, anda boleh mendapatkan insurans yang baru sekiranya anda berumur di bawah 50 tahun.

Image may contain: text

Kelebihan – kelebihan yang ditawarkan oleh AXA 200 Cancer Care termasuklah;
  • Manfaat untuk Rawatan Terapi
        - Sekiranya orang yang membayar insurans tersebut didiagnos dengan kanser, mereka akan                   menerima bayaran insurans minimum RM30K.
  • Manfaat Untuk Sembuh
        - Orang yang membayar insurans juga akan menerima bayarann insurans secara tahunan yang                 berjumlah minimum RM6K setahun selama 5 tahun.
  • Pendapat Perubatan Kedua
        - Apbila anda mendapat pendapat untuk terapi atau pembedahan yang pertama daripada seorang             doktor, insurans ini menyediakan pendapat kedua dari doktor panel secara percuma.
  • Manfaat untuk Penama
       - Sekiranya orang yang membayar insurans meninggal sebelum didiagnos dengan kanser, penam            akan menerima bayaran insurans minimum RM1K.
  • Servis Penjaga
      - Orang yang membayar insurans boleh menghubungi AXA untuk mendapatkan penjagaan dari              jururawat, perubatan, ataupun pembuatan rambut palsu.
  • Baucer Pemeriksaan Kesihatan
      - Anda akan menerima baucer pemeriksaan kesihatan bernilai RM599 dengan setiap pembelian              pakej AXA 200 Cancer Care.


Dapatkan AXA 200 Cancer Care SEKARANG di https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

3. MSIG Take It Easy Pet Insurance

Image result for pet insurance

Insurans ini dijamin oleh MSIG, di mana ia adalah satu – satunya insurans untuk haiwan peliharaan anda yang berada di pasaran. Bermula dari hanya RM18/bulan, insurans haiwan peliharaan ini memberikan perlindungan untuk veterinar, bil ER, ubat – ubatan & suntikan dan juga kos untuk pengebumian sekiranya haiwan peliharaan anda sakit, cedera ataupun meninggal. 

Ciri – ciri MSIG Take It Easy Pet Insurance adalah;

Related image
  • Dijamin oleh MSIG
  • Bayaran Premium bermula RM18/sebulan
  • Manfaat Perubatan Haiwan Peliharaan sehingga RM5K
  • Manfaat kematian disebabkan oleh sakit dan juga kemalangan sehingga RM5K
  • Manfaat pengebumian dan pembakaran sehingga RM1K
  • Pengiklanan dan juga kos penembuhan untuk haiwan peliharaan yang hilang sehingga RM1K
  • Boleh didapati untuk anjung dan kucing yang mempunyai mikrocip yang berumur 12 minggu sehingga 9 tahun
  • Insurans ini tidak disediakan untuk haiwan yang larangan ataupun spesis yang diharamkan oleh keraajaan, orang awam, ataupun pihak berkuasa.


Kelebihan – kelebihan yang boleh didapati sekiranya anda mengambil MSIG Take It Easy Pet Insurance termasuklah;
  • Manfaat Veterinar dan juga Pembedahan
Sekiranya haiwan peliharaan anda cedera ataupun sakit, insurans ini akan memberikan perlindungan kepada bil veterinar sehingga RM5K. Sekiranya terdapat pembedahan, ia akan melindungi kos selepas pembedahan sehingga 60 hari.
  • Manfaat Kematian 
Tuan kepada haiwan peliharaan yang mati akan menerima sehingga RM5K untuk mendapatkan haiwan peliharaan yang baru.
  • Manfaat Untuk Pengebumian 
Anda akan menerima sehingga RM1K untuk kos pengebumian ataupun pembakaran.
  • Pengiklanan Untuk Haiwan Peliharaan Yang Hilang 
Anda akan menerima bayaran sehingga RM1K untuk mengiklankan haiwan peliharaan anda yang hilang dan juga untuk membayar ganjaran kepada orang yang menemui haiwan anda.
  • Asrama Untuk Haiwan Peliharaan Anda
Apabila tuan haiwan peliharaan tersebut dimasukkan ke hospital lebih dari tiga hari, haiwan peliharaan anda akan dimasukkan ke asrama dan dibayar sehingga RM 2.5K.
  • Liabiliti Pihak Ketiga
Apabila haian peliharaan anda melakukan kecederaan kepada orang lain ataupun merosakkan harta benda mereka, insurans ini akan memberikan perlindungan sehingga RM100K.

Dapatkan MSIG Pet Insurance SEKARANG di : https://products.policystreet.com/axa/cancercare/overview

Kelebihan Mendaftar Insurans Dengan PolicyStreet 

Image may contain: text

Mudah Digunakan

Policy Street tidak memerlukan anda untuk pening kepala kerana ia menawarkan pakej – pakej yang sesuai untuk anda. Setiap pakej telah diberitahu akan fungsi dan kelebihan masing – masing, jadi anda hanya perlu memilih pakej yang anda perlu gunakan dan mula mengambil insurans tersebut untuk kehidupan, harta dan juga kesihatan anda. 

Pelbagai Pakej Yang Ditawarkan

Image may contain: text

Anda boleh memilih pakej – pakej yang diberikan berdasarkan keperluan dan juga kepentingan anda. Contohnya, jika anda mempunyai penyakit kanser, anda boleh memilih AXA 200 Cancer Care kerana Policy Street akan memberikan perlindungan insuran untuk anda yang mendapat penyakit ini dan juga duit tahunan untuk anda gunakan bagi mengubati penyakit ini. Anda juga boleh memilih pakej untuk melindungi kehidupan, harta dan juga perniagaan anda.

Harga Yang Berpatutan

No automatic alt text available.

Setiap pakej Policy Street akan memberikan anda komitmen bulanan yang amat rendah dan mampu milik di mana anda tidak akan terkesan dengan potongan insurans pada setiap bulan. Anda boleh membayar serendah RM5 / sebulan untuk insurans perlindungan kehidupan anda dan anda akan dilindungi oleh insurans Policy Street.

Dapatkan Insurans Daripada PolicyStreet Sekarang!

PolicyStreet sedang mengadakan promosi sempena Tahun Baru Cina jadi anda perlu mendapatkannya sekarang. Anda boleh menerima Ang Paw bayaran balik sehingga RM 50 dengan menggunakan kod rujukan yang anda akan terima apabila anda melakukan pembelian melalui Policy Street. Caranya adalah dengan menekan link seperti berikut;

Promosi Tahun Baru Cina PolicyStreet: http://campaign.policystreet.com/web/cny/index.html