Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Flavettes Vitamin C Menaikkan Seri Wajah Dan Kesihatan diri

Assalamualaikum.. hi korang!

Vitamin C dari Flavettes tengah viral sekarang kat TV. Perasan tak? Pelbagai kebaikan flavettes effervescent glow yang pasti buat anda teruja. Flavettes effervescent glow merupakan produk terbaru menjadi pelengkap jenama flavettes dengan pelbagai review positif. Mengandungi 1000 mg vitamin C serta vitamin E & juga Glutathione.


Kelebihan Flavettes Vitamin C

1. Tingkatkan imunisasi badan dan mencerahkan

Bertindak untuk meningkatkan sistem imunisasi badan secara tidak langsung dapat mencegah demam & selsema. Gabungan dengan vitamin E dan glutathione menjadikan kebaikan flavettes glow bertambah fungsinya dengan mensasarkan pemulihan pada sel-sel kulit anda terutamanya mereka yang mengidamkan wajah yang glowing, serta putih melecun.

2. Memberi efek glowing

Kelebihan flavettes effervescent glow berbanding produk yang sama di pasaran adalah pada kandungan glutathione yang menjadi bahan aktif untuk menjadikan kulit anda "glowing". Dengan harga yang agak berpatutan dengan kandungan glutathione serta vitamin E, flavettes effervescent glow sangat berbaloi untuk diamalkan.


Kandungan Flavettes Vitamin C


Composition: Vitamin C 1000 mg, Vitamin E 15iu, Glutathione 50mg.
Indication: As a health supplement.
Dosage and Administration: Adult: One tablet once daily, dissolve in half to one glass of water, to be taken after meals or as direction by doctor / pharmacist. The effervescent tablet makes an orange flavour drink

Pengalaman sepanjang mengamalkan Flavettes Vitamin C

Semua orang tahu bahawa Vitamin C ini boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. TETAPI fara tak amalkan yang jenis glow.. yang Fara beli jenis biasa. 

Ni vitamin yg Fara amalkan
Memang tak dapat dinafikan, Vitamin C ini serba sedikit dapat membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Walaupun Fara beli jenis biasa tetap memberi kesan sepanjang penggunaan.

Apa yang fara perasan, selepas mengamalkan vitamin ini nampak kulit lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.


Lagi satu, ianya juga Mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai anti-histamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Vitamin C juga mengawal alergi yang menyebabkan demam, mengurangkan paras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.

Rasa cepat lapar sejak amalkan Flavettes Vitamin C

Ok, ni mesti ramai tertanya kan? Fara sendiri terasa cepat sangat lapar. Ada orang kata sebab kita ambil vitamin c. Fara pon rasa maybe sebab vitamin c ni. Rasa lapar dan kuat makan yang luar biasa. So, kenalah kawal pemakanan dan lebihkan minum air masak. 

Kelebihan sampingan pengambilan Vitamin c

Secara umumnya, vitamin C adalah SELAMAT diambil dalam dos yang disyorkan.

Kesan sampingan yang biasa ialah loya, cirit-birit dan kekejangan perut.


Mana beli?

Boleh dapatkan Vitamin C ni k
kat guardian/watson berdekatan tempat korang





Fred & Flo diapers terbaik untuk penyerapan yang lebih pantas!

Assalamualaikum... hi korang!

Siapa pakai tesco love sekarang dah berwajah baru iaitu Fred & Flo. Dari anak sulung hinggalah anak kedua ni Alhamdulillah anak-anak Fara serasi dengan brand ini. 


Fred & Flo ni bagi Fara antara rangkaian lampin pakai buang bayi yang terbaik untuk semua peringkat umur. Material serat halus yang lembut seperti kapas dapat menjaga kulit bayi anda tanpa menyebabkan tidak keselesaan, manakala teras pad yang tebal ini mampu untuk menyediakan penyerapan unggul supaya kulit anak kekal lembut.

Ia juga dilengkapi dengan kuasa kekeringan berganda, jadi Fara tidak perlu selalu tukar diapers anak yang penting, kulit anak sentiasa terjaga dengan baik! Diapers Fred & Flo yang fleksibel ini juga dilengkapi dengan getah anjal di pinggang yang boleh meregang dengan mudah dan sistem super-penyerapan untuk memastikan kulit anak Fara kering dengan segera. Material yang nipis memudahkan kulit anak bernafas dengan selesa



Diapers Anti Bocor

Fara panggil diapers Fred & Flo ni diaper anti-bocor sebab ianya bertindak sebagai penyerapan yang sempurna, jadi kulit bayi Fara akan terasa kering sepanjang malam. Tidur malam anak jadi lebih lena dan selesa.


Pemilihan diaper haruslah bersesuaian untuk kulit bayi yang cepat sensitif, untuk mengelakkan kulit anak anda daripada mengalami iritasi. Fara pernah juga cuba diaper brand lain tapi tidak sesuai untuk anak. Kata orang, tiap anak tak sama jadi kita sebagai ibu bapa kenalah cari apa yang terbaik untuk anak-anak.

Image may contain: 1 person, baby

Kelebihan Fred & Flo Pants Dan Pelekat

oh ya! Fred & Flo juga ada jenis Pants. Jenis Pants pon Fara dah pernah cuba untuk anak. So, boleh dikatakan kelebihan kedua-dua jenis pants dan pelekat Fred & Flo ni :


✓ Simanja lebih selesa dan aktif dengan pants yang lembut dan tidak menyakitkan
✓ Mempunyai Aliran udara yang bagus
✓ Mudah untuk ditanggalkan
✓ Penyerapan yang sangat bagus
✓ Simanja lebih bergerak bebas dengan getah diapers yang lembut
✓ Mengelakkan ruam berlaku

Jadi, itu sahajalah perkongsian Fara mengenai diapers terbaru Fred & Flo ni. Amira suka Mommy gembira! hehe


Boleh dapatkan Fred & Flo di TESCO!




7 hadiah cenderahati terbaik untuk korporat/perkahwinan dan lain-lain

Assalamualaikum… hai!

Memilih hadiah untuk apa jua majlis seperti hari jadi, korporat, wedding dan lain-lain tidaklah sukar mana pun. Anda perlu memilih salah satu pihak yang membekalkan anda dengan hadiah yang premium dan dalam kualiti yang baik. Sesetengah stokis tertentu mungkin mempunyai banyak pilihan yang berbeza dalam inventori mereka, tetapi ada juga beberapa produk hadiah yang berkemungkinan berkualiti rendah. Nak cari cenderahati murah tapi berkualiti? Jika ya, Fara nak cadangkan kepada anda salah satu website iaitu Printcious. Website ini ada buat pelbagai jenis hadiah seperti magnet fridge, tote bag, mugs, dan banyak lagi yang boleh “diy” sendiri. Menarik bukan?


Penghantaran yang cepat dan pantas dari Printcious

Mungkin ada sesetengah pihak menjual produk yang baik, tetapi jangka masa penghantaran mereka mungkin menjadi perlahan dan ini merupakan masalah besar. Di Printcious, Fara telah beberapa kali membeli barangan mereka dan boleh dikatakan penghantaran adalah sangat cepat hanya mengambil masa dalam 2-3 hari sahaja. Barang yang dapat pula berada dalam keadaan baik sekali tiada kerosakan kerana dibalut dengan kemas.


Pelbagai jenis cenderahati menarik boleh buat sendiri di Printcious

Sebahagian daripada barangan yang terbaik untuk persekitaran cenderahati tidak kira untuk korporat, majlis hari jadi, anniversary atau lain-lain adalah barangan yang terdapat di dalam kategori praktikal dan terpilih, kerana jenis produk ini yang berkemungkinan disimpan dan digunakan. Barang yang disimpan jika tidak digunakan sekarang mana tahu boleh digunakan pada masa hadapan. Printcious menawarkan pelbagai barangan menarik seperti Lanyards,mugs, button badges, pvc cards dan banyak lagi. Semua bergantung pada bajet anda!


7 senarai hadiah cenderahati terbaik di Printcious :


Jika dilihat pada meja staff, pasti ada bekas minuman. Untuk lebih menghargai mereka, syarikat boleh menghadiahkan mug pada majlis tertentu seperti Majlis Hari Lahir staff. Selain memberikan penghargaan dengan mug bercetak nama sendiri, majlis tersebut dapat mengeratkan lagi hubungan sesama staff. Terasa lebih dihargai bila mug yang diberikan oleh seseorang boleh dicetak nama sendiri atau ayat sebagai tanda peringatan sepanjang hayat bukan?



Mug ni bukan untuk korporat sahaja sesuai malah, hadiah untuk annniversary, hari jadi, valentine day semua boleh diberikan mug. Istimewanya jenis magic mug ini adalah bila diletakkan air panas ke dalam mug ianya akan bertukar warna. Mug ni antara hot item kat Printcious.




Metal Key Holder dan keychain juga sering menjadi pilihan ramai sebagai cenderamata. Kepelbagaian reka bentuk metal key holder yang ada di pasaran menjadikannya amat sesuai untuk dijadikan cenderamata korporat, perkahwinan, hadiah harijadi, door gift untuk majlis korporat dan sebagainya. Reka bentuk metal key holder dan keychain Printcious amat ringkas. Tujuan utama metal key holder pada masa tersebut semata-mata untuk menggantung kunci. 



Button badge adalah cenderahati kecil yang sangat menarik dan sesuai dengan saiz, latar belakang yang berbeza, dan sebagainya. Kini, button badge bukan hanya datang dengan pin lencana, tetapi ia juga dilengkapi dengan magnet belakang, cincin kunci, cermin belakang dan banyak produk peribadi lain. Button badge Printcious adalah yang terbaik kerana ciri-ciri seperti menyerlah dan mudah digunakan. Selain itu, button badge Printcious agak murah berbanding beli di luar.



Lanyard ini dapat digunakan sebagai gantungan id card juga untuk menjaga kunci dan kad akses kerja anda agar tidak mudah hilang. Lanyard sangat berguna dan tersedia dalam pelbagai design. Barangan ini juga antara hot item di printcious. Kalau tak tahu nak design sendiri kat Printcious jangan risau! Kat website sana ada sample untuk anda buat ikut kreativiti.



Salah satu penyeri rumah adalah dengan perhiasan cushion. Bantal yang bersesuaian dengan konsep rumah akan memberi ruang nampak kemas dan mahal. Di Printcious amat menitik beratkan kualiti kain dan kekemasan. Material yang tahan lama, cantik dan paling penting high quality. Padanan kain yang cantik. Depan belakang boleh tukar-tukar. Kalau rasa bosan dengan corak boleh pusingkan jd plain.



Teringin tak nak buat mousepad sendiri? Kalau beli kat kedai asik-asik design yang sama kan? Sesekali tu mesti teringin nak ada mousepad yang direka sendiri kan? Benda ni memang ramai tak tahu yang di Printcious juga anda boleh buat mousepad sendiri. Ada 3 pilihan corak boleh dipilih sama ada petak, bentuk hati atau bulat. Harga pula sangat berpatutan.


Ok, itulah dia 7 hadiah cenderahati terbaik yang sesuai untuk apa jua majlis yang popular di Printcious. Selain daripada senarai diatas, ada banyak lagi sebenarnya hadiah yang boleh dibuat seperti tote bag, canvas, puzzle, t-shirt di printcious!

Nak buat hadiah sendiri, Printcious adalah tempat yang tepat! Untuk maklumat lanjut anda boleh terus ke laman sesawang Printcious ok!


Printcious not only in Malaysia, but also available in Singapore, Australia, New Zealand