Home My Story Travel Review Contest Parenting Tutorial

Kenapa perlu Scrub Badan? Inilah Scrub Badan Terbaik Pilihan Ramai | Sabun Wangi Lulur

Scrub badan ni penting tak? 

Dulu.... Fara selalu tertanya kenapa ramai suka sangat scrub badan? Tak cukup ke sekadar sabun je badan? Selepas mandi, sabun kan badan dan settle! Haa kan mudah!

Rupanya salah cara ni... Scrub badan ni sebenarnya memainkan peranan penting untuk menghasilkan kulit badan yang lebih baik dan tahukah korang yang scrub badan yang baik kepada kita adalah skrub yang membantu untuk mengekalkan kulit yang sihat, bersih, licin, lembap, lembut dan kelihatan segar!

Image result for scrub badan

Lebih-lebih lagi bila usia semakin meningkat lagilah kita perlu menjaga kesihatan tubuh badan tidak kira dalaman mahupun luaran. Faktor yang buat fara rasa nak pakai scrub adalah disebabkan rasa tidak selesa melihat sesetengah anggota badan seperti kaki, tangan dan badan yang mulai timbul rasa kering serta mengelupas. Kadang kala rasa tidak selesa lihat diri sendiri. Manakan tidak, kulit badan tidak selembut dan cantik macam anak dara dahulu. Takkan nak biarkan je kan?

Memilih untuk melakukan rawatan 'Scrub Badan' di rumah

Kekangan masa untuk manjakan diri sebaik mungkin semakin lama semakin diabaikan sebab Fara lebih fokus untuk menjaga kebajikan anak-anak yang masih kecil. Disebabkan inilah Fara pilih untuk melakukan scrub di rumah sahaja berbanding di spa. Jika dilihat, sekarang pun dah banyak body scrub yang ada dipasaran. Jadi, tinggal pilih je yang mana korang berkenan.

Image result for doing scrub at home

Sabun Wangi Lulur sebagai Pilihan untuk scrub badan

Sebelum ni Fara ada survey beberapa jenis scrub badan yang ada kat pasaran. Kebanyakan scrub badan yang dijual mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. Lagi satu, scrub yang dijual agak kasar apabila di 'apply' ke badan. Kulit terasa sedikit sakit dengan scrub tersebut. So, terpaksalah cari scrub yang lain sebagai ganti.


Mengapa Fara pilih scrub badan dari Sabun Wangi Lulur? Pertama sekali adalah disebabkan kelebihan scrub badan jenama ini mempunyai ciri-ciri yang Fara inginkan seperti mampu menyingkirkan sel-sel kulit mati, mencerahkan, berbau wangi dan melembutkan kulit. Untuk makluman, Sabun Wangi Lulur ni merupakan keluaran produk dari Wangi World Sdn. Bhd dan semestinya sebuah syarikat yang telah berdaftar dengan SSM. Jadi, tak perlu risaulah sebab produk ni selamat digunakan. InshaAllah.

2 Jenis Sabun Scrub Badan "Sweetheart" dan "Richest" dari Wangi World Mempersonakan dan Meningkatkan Keyakinan

Body scrub dari Wangi World ini merupakan scrub badan yang menggunakan 100% bahan organik. Scrub ini dapat melicinkan dan mengekalkan kelembapan kulit. Jangan risau, ia juga bebas dari bahan radikal. Sabun Scrub yang Fara beli adalah jenis SWEETHEART dan RICHEST. Sebenarnya, ada 5 jenis Scrub badan dari Wanggi World ni. Fara cuba 2 jenis dahulu. Jom lihat 5 jenis body scrub yang boleh  korang cuba dari Wangi World dibawah :

Sweetheart - Signature Scent

Memberi kelembutan WANGIAN ALA-ALA “BABY POWDER” dengan sedikit sentuhan haruman bunga daripada JASMINE, YLANG YLANG, LAVENDER, ROSEWOOD & BERGAMOT. Bagi yang suka bau scrub yang tahan lama fara cadangkan korang beli jenis Sweetheart ni. Bau haruman scrub Sweetheart ini sangat menenangkan. Terasa hilang terus stress bila dah scrub!


Richest - Signature Scent

Wangian segar -SITRUS daripada adunan BERGAMOT, POMELO, LAVENDER &VIETNAM MINT membuat anda ceria sepanjang hari! Ia juga mampu untuk menaikkan aura, kesejahteraan diri dan karisma si pemakai. Richest ni sesuai untuk korang yang suka aroma bau yang sedang-sedang.


My Love

Wangian inspirasi daripada haruman buah MARKISA, BUNGA PEONY & VANILA ORKID. Pasti memberi keceriaan dan keriangan sepanjang hari.


Chanel No.5 Inspired.

Wangian inspirasi daripada haruman ROSE, JASMINE, LILY OF THE VALLEY, BERGAMOT & SANDALWOOD bagi menyerlahkan kewanitaan si pemakai


Darling

Wangian inspirasi daripada sentuhan bunga MAWAR yang harum, lembut, dan romantis. Pasti membuatkan kejelitaan si pemakai lebih terserlah.


Kelebihan Sabun Wangi Lulur dari Wangi World

Nak cari body scrub ni memang kena cari yang terbaik. Bila pakai kita rasa berpuas hati dengan kesan yang diberi. Dalam tempoh 7 hari pakai Srcub Badan ni boleh dikatakan nampak berkesan kepada diri Fara. InshaAllah nak kesan yang lebih baik perlulah pakai secara berterusan. Selepas Fara pakai body scrub ni antara kesan yang boleh dilihat antaranya :

WANGI WORLD


1. Menyingkirkan sel-sel kulit mati 

Sama seperti sel-sel kulit di wajah, sel-sel kulit mati di badan juga perlu selalu dibuang dengan menggunakan skrub badan. Sepcialnya bila pakai Scrub Wangi Lulur ni, apabila sel kulit mati telah dibuang, sel kulit baru yang lebih sihat akan terhasil. Proses peluruhan sel kulit mati berlaku dengan perlahan seiring dengan usia. Jadi untuk mempercepatkan proses itu, Fara amalkan penggunaan skrub yang konsisten sebab bahan dalam produk ini selamat dan alhamdulillah serasi dengan Fara.

2. Haruman yang menggoda macam buat rawatan kat spa!

Satu lagi kelebihan Scrub Wangi Lulur ini adalah Fara boleh merasakan keterujaan perasaan ketika pemakaian. Perasaan tenang kerana tekstur 'body scrub' ini yang menyegarkan dan haruman menggoda yang memenuhi ruangan mandi, seolah-olah Fara sedang mendapatkan rawatan spa. Sejurus pemakaian Sabun Wangi Lulur emosi Fara rasa lebih stabil dan tenang. Alhamdulillah.

3. Memutihkan kawasan gelap di ketiak, celah peha, lutut dan lain-lain

Bila menggunakan Scrub Wangi Lulur, nampak ketara sel-sel kulit mati dapat ditanggalkan. Sekaligus mengurangkan kesan gelap terutama di celah pelipat, ketiak, lutut dan bahagian kulit badan yang tertutup.

4. Menghilangkan masalah selulit 

Bila dah jadi mak-mak ni memang kena hadap dengan masalah selulit. Selulit ni terjadi pada Fara selepas bersalin ada garis rekahan di pinggul, lengan, abdomen, perut dan paha. Ini kerana perubahan hormon atau penurunan berat pada bahagian tersebut terjadi selepas melahirkan anak. Nak hilangkan masalah selulit ni perlukan sedikit masa. Apa yang boleh Fara katakan, bila pakai Sabun Wangi Lulur ianya tidaklah menghilangkan serta merta selulit TETAPI bahagian badan yang ada selulit tu nampak lebih baik.

5. Kulit lebih halus, cantik dan bersih

Sekarang kan, kalau tak dapat buat rawatan kat spa pun tak pe sebab Fara dah jumpa scrub badan yang terbaik! Masa pakai Scrub Wangi Lulur haritu tona kulit badan Fara lebih nampak sekata dan paling penting nampak sedikit cerah. Scrub Wangi Lulur memang pakar penanggal sel kulit mati! Daki-daki kat badan semua hilang. 

6. Mengurangkan bau badan

Alhamdulillah, so far Fara memang tiada masalah bau badan. Kalau korang ada masalah bau badan dan nak cuba pakai Scrub Wangi Lulur ni sangat disarankan sebab bau scrub badan ni sangat wangi dan mampu bertahan lama. InshaAllah boleh mengurangkan masalah bau badan bila pakai Scrub Wangi Lulur ini

Cara penggunaan Scrub Badan Wangi World

Hanya dengan 1 ketul SABUN LULUR WANGI WANGI WORLD, boleh berlulur/scrub dirumah tanpa perlu ke SPA! mudah je sekarang nak cantik. Cara penggunaan scrub badan ini adalah seperti berikut :

1. Basahkan tubuh badan dengan air
2. Sapukan sabun lulur wangi di area yang nak di sental.
3. Lulur dah melekat kat area yang nak disental tu, mula lulur dengan arah pusingan jam.
4. Dah puas hati, bilas kawasan yang telah disental dengan air.

Tidak kira sama ada tua, muda, lelaki dan perempuan boleh pakai scrub badan ini!

Bahan utama Scrub Badan Wangi World

- SOAP BASE
- WALNUT SCRUB
- OIL FRAGRANCE

Beli produk bernilai RM100 dan keatas, akan dapat free gift makeup bag limited edition



Sabun scrub wangi lulur ada KKM


Nak cuba tapi takut? Awalnya Fara dulu pon begitu juga. Tapi setelah tahu kesemua produk scrub Wangi World ada KKM baru confident nak pakai. Kat bawah ni no KKM scrub Sweetheart dan Richest.




Rata-rata suka bila pakai Sabun 
Srub Badan Wangi Lulur. Lihat testimoni :





Untuk pembelian boleh terus ke laman sesawang Wangi World

Instagram: Wangi World
Website: Wangi World






BB Cushion Terbaik Menutup Segala Masalah Kulit Muka Dan Nampak Glowing | MERIBELLE

Cushion foundation yang digunakan sebagai bahan asas solekan. Jika korang tidak suka menggunakan liquid foundation, korang boleh mencuba yang dilengkapi dengan span (cushion) untuk menyapu produk ke muka secara menyeluruh. Sekarang ni dah bermacam jenis cushion ada di pasaran. Kali ini Fara nak share cushion yang Fara guna iaitu dari Meribelle. 


Meribelle - Perfect Cover Miracle Cushion

Meribelle merupakan Cushion yang mengandungi 4 bahan asas seperti Foundation, moisturizer, sunblock dan juga concealer yang berfungsi untuk menutup cela di wajah dengan ciri litupan menyeluruh (high coverage) serta memiliki elemen penjagaan wajah (skincare) yang membantu merawat masalah kulit korang. Meribelle Cushion kini telah menjadi kegilaan wanita seluruh Malaysia kerana ia mampu memberikan litupan cela dengan paras semulajadi (natural looking effect) serta memberikan effect glowing dengan pantas.


Meribelle Cushion ini juga memiliki SPF50 dan mampu mengawal pembentukan minyak di wajah sehingga 12 jam lama. Dirumus khusus untuk kulit wajah Asia, produk Meribelle Cushion ini adalah sesuai untuk kegunaan para wanita tidak kira usia!

Inilah Sebab Mengapa Meribelle Cushion Menjadi Pilihan

1. Wajah Berminyak? Meribelle Cushion Penyelesaianya

Jika korang memiliki kulit wajah jenis berminyak, barangkali produk Meribelle Cushion sesuai untuk korang. Meribelle Cushion ini memiliki sistem kawalan minyak yang mampu memberi effect glowing serta merta pada wajah dan mengekalkan hidrasi pada lapisan bawah kulit. Tambah menarik, produk ini juga mampu mencerah dan membuat wajah tampak licin tanpa cela.

2. Tekstur yang tidak melekit

Disamping mengawal pembentukan minyak dan melembabkan wajah. Produk ini juga mampu mengawal sebum, manakala teksturnya juga tidak melekit dan melitupi permukaan kulit wajah dengan lapisan yang licin dan rata.

3. Mengandungi SPF 50+ / PA+++

Dengan tekstur yang ringan dan mudah untuk dioles, Meribelle memiliki SPF50+/PA+++ untuk perlindungan dari sinaran cahaya matahari yang telah diuji dan terbukti mampu bertahan pada kulit wajah selama 24 jam. Jadi korang tidak perlu memakai krim pelindung matahari (sunscreen) jika ingin keluar bersantai bersama rakan-rakan. Selain itu, korang juga tidak perlu menyapu bedak asas kerana cushion ini akan membuatkan wajah anda kelihatan segar dan natural

Image may contain: 1 person, smiling, text

4. Terbaik untuk mengurangkan cela dan parut diwajah serta mengawal minyak

Meribelle Cushion membantu meratakan warna kulit, mengurangkan kesan cela dan parut serta mengawal minyak pada wajah. Sejurus memakai Meribelle ke wajah, muka korang terus tampak lebih cerah dalam hanya beberapa minit sahaja. Meribelle memang terbaik dan mampu untuk menghilangkan bintik hitam atau tona kulit yang tidak sekata serta membantu kulit wajah anda menjadi lebih cerah dan berseri.

5. Sesuai untuk wanita Asia

Meribelle Cushion ini boleh disesuaikan untuk semua jenis dan tona kulit terutamanya wanita Asia, tanpa nampak kusam. Hanya satu sapuan sahaja, cushion ini akan membuatkan wajah anda tampil glowing dan segar secara semulajadi.

Nak tengok Fara pakai? Lihat perbezaan sebelum dan selepas penggunaan Meribelle di bawah :



Boleh lihat testimoni penggunaan MERIBELLE di bawah : 

Image may contain: 2 people, text
Image may contain: 3 people

Dapatkan Produk Rangkaian Meribelle di bawah :

Facebook : https://www.facebook.com/meribellecovercushion/
WhatsApp : 0195701190


Cara Pilih dan Kelebihan Rimmel Stay Matte yang sesuai

Rimmel stay matte ni apa ek?

Rimmel Stay Matte sejenis Pressed Powder. Pressed powder ini memiliki 6 pilihan warna dan mengandungi mineral semulajadi dan tahan selama 5 jam. Fungsi dari pressed powder ini adalah untuk mengurangi kilap wajah yang disebabkan oleh minyak.


Kelebihan dan Tekstur Presses Powder Rimmel

1. Tekstur yang yang lembut dan ringan

Tekstur dari pressed powder ni cukup ringan dan sangat lembut, sehingga mudah di"blend" dengan menggunakan span/berus makeup dan terus menampakkan hasil yang natural. Namun, bedak padat ini tidak disertai sponge atau brush seperti produk lainnya.

2. Melindungi kulit dari sinar matahari, tidak menyumbat pori-pori

Rimmel Stay Matte Powder merupakan compact powder yang diformulasi untuk menjaga tampilan kulit wajah tetap segar, melindungi kulit dari sinar matahari, tidak menyumbat pori-pori sehingga memberikan tampilan kulit wajah tampak halus dan lembut.  

3. Sesuai untuk semua jenis kulit.

Menurut hasil penggunaan atau testimoni ramai, Presses Powder Rimmel sesuai untuk korang yang mempunyai masalah kulit berminyak malah kering. Setelah memakai foundation kemuka,  apply kan pula pressed powder ini untuk dapatkan hasil yang lebih awesome. Makeup menjadi lebih tahan lama dan tidak capuk!




Beli AisKrim Malaysia Murah dan Sedap di Puchong

Assalamualaikum.. hi korang!

Bila hari terakhir korang beli aiskrim Malaysia? Kalau dulu senang sangat nak jumpa orang jual aiskrim Malaysia ni kan. Perasan tak sekarang agak susah nak jumpa peniaga yang menjual aiskrim Malaysia? Maybe disebabkan persaingan aiskrim brand popular yang ada kat pasaran buat aiskrim Malaysia tenggelam dan dilupakan.


Sebenarnya, masih ramai yang menjual aiskrim Malaysia ni cuma susah nak cari. So hari ini, Fara nk share kat korang yang tengah mencari tempahan AisKrim Malaysia tu cuba Aiskrim Malaysia yang dibuat oleh Puan Maziah.

Menerima Tempahan AisKrim Malaysia Murah Di Puchong

Puan Maziah merupakan seorang rakan yang Fara kenal. Fara begitu tertarik dengan kepelbagaian perisa aiskrim Malaysia yang dibuat oleh sis Maziah kerana begitu menyelerakan! Sis Maziah menerima tempahan aiskrim Malaysia terutama untuk warga Puchong dan sekitarnya.


Lebih 10 Jenis Aiskrim Ditawarkan

Seingat Fara, zaman kecil-kecil dulu tak banyak perisa ada jual. Paling laku keras aiskrim milo dan asam boi. Dapat makan aiskrim waktu cuaca panas memang terasa nikmatnya!


Nak cari aiskrim pelbagai perisa memang Fara recommend beli kat sis Maziah sebab lebih 10 jenis perisa aiskrim ada! Ya! Hampir semua perisa aiskrim popular ada kat sini. Paling Fara terliur perisa aiskrim oreo! Fara peminat tegar oreo! Hehe

Senarai Harga Dan Perisa Aiskrim Malaysia oleh Sis Maz

Ok, mesti nak tahu harga dan perisa aiskrim sis Maz ni kan? Lihat senarai di bawah :

*AISKRIM MALAYSIA PUCHONG*

Rm0.50 sebatang
šŸ¦Sarsi 
šŸ¦Sirap 
šŸ¦Anggur
šŸ¦Bandung 
šŸ¦Jagung
šŸ¦Milo
šŸ¦Tembikai Susu
šŸ¦Asam Boi

RM 0.80 sebatang
šŸ¦Cornetto( choki & kacang)
šŸ¦Green Tea Thai
šŸ¦Choki²
šŸ¦Oreo
šŸ¦Nabati Cheese
šŸ¦Bluemint Dynamite

Rm 1.00 sebatang
šŸ¦Pelangi@paddlepop

Boleh cmpur2 perisa..


Menerima tempahan AisKrim Malaysia Untuk Semua Majlis Seperti Hari Jadi, kenduri dan lain-lain

Dulu sis Maz berniaga untuk suka-suka dapat duit poket. Siapa sangka terus jadi serius dalam perniagaan. Disebabkan permintaan yang tinggi sis Maz telah membuka order untuk semua jenis majlis seperi hari jadi, aqiqah, event sekolah, dan lain-lain. Tempahan pula perlulah diberitahu awal untuk sis Maz menyediakan bahan.


Macam gambar kat atas ni sis Maz menghantar tempahan aiskrim yang ditempah oleh kedai runcit di Puchong sana. Kepada peniaga Kedai runcit yang nak letak aiskrim Malaysia kat kedai boleh la cuba aiskrim Malaysia sis Mas. Dijamin sedap dan laku keras!

Boleh COD Aiskrim Malaysia


Korang yang duduk berhampiran Puchong boleh la self pickup aiskrim kat rumah sis Maz. Kalau nak cod pon boleh tapi akan ada caj untuk penghantaran ya. Untuk harga caj penghantaran dan tempat cod korang boleh whatsapp terus sis Maz.

Nak Beli Aiskrim Malaysia? Hubungi Sis Maz sekarang!



Untuk maklumat lanjut mengenai Aiskrim atau tempahan korang terus whatsapp sis Maziah ok!

Whatsapphttp://www.wasap.my/60148433460



Flavettes Vitamin C Menaikkan Seri Wajah Dan Kesihatan diri

Assalamualaikum.. hi korang!

Vitamin C dari Flavettes Glow tengah viral sekarang kat TV. Perasan tak? Pelbagai kebaikan flavettes effervescent glow yang pasti buat anda teruja. Flavettes effervescent glow merupakan produk terbaru menjadi pelengkap jenama flavettes dengan pelbagai review positif. Mengandungi 1000 mg vitamin C serta vitamin E & juga Glutathione.


Kelebihan Flavettes Vitamin C Glow

1. Tingkatkan imunisasi badan dan mencerahkan

Bertindak untuk meningkatkan sistem imunisasi badan secara tidak langsung dapat mencegah demam & selsema. Gabungan dengan vitamin E dan glutathione menjadikan kebaikan flavettes glow bertambah fungsinya dengan mensasarkan pemulihan pada sel-sel kulit anda terutamanya mereka yang mengidamkan wajah yang glowing, serta putih melecun.

2. Memberi efek glowing

Kelebihan flavettes effervescent glow berbanding produk yang sama di pasaran adalah pada kandungan glutathione yang menjadi bahan aktif untuk menjadikan kulit anda "glowing". Dengan harga yang agak berpatutan dengan kandungan glutathione serta vitamin E, flavettes effervescent glow sangat berbaloi untuk diamalkan.


Kandungan Flavettes Vitamin C


Composition: Vitamin C 1000 mg, Vitamin E 15iu, Glutathione 50mg.
Indication: As a health supplement.
Dosage and Administration: Adult: One tablet once daily, dissolve in half to one glass of water, to be taken after meals or as direction by doctor / pharmacist. The effervescent tablet makes an orange flavour drink

Pengalaman sepanjang mengamalkan Flavettes Vitamin C

Semua orang tahu bahawa Vitamin C ini boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. TETAPI fara tak amalkan yang jenis glow.. yang Fara beli jenis biasa. 

Ni vitamin yg Fara amalkan
Memang tak dapat dinafikan, Vitamin C ini serba sedikit dapat membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Walaupun Fara beli jenis biasa tetap memberi kesan sepanjang penggunaan.

Apa yang fara perasan, selepas mengamalkan vitamin ini nampak kulit lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.


Lagi satu, ianya juga Mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai anti-histamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Vitamin C juga mengawal alergi yang menyebabkan demam, mengurangkan paras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.

Rasa cepat lapar sejak amalkan Flavettes Vitamin C

Ok, ni mesti ramai tertanya kan? Fara sendiri terasa cepat sangat lapar. Ada orang kata sebab kita ambil vitamin c. Fara pon rasa maybe sebab vitamin c ni. Rasa lapar dan kuat makan yang luar biasa. So, kenalah kawal pemakanan dan lebihkan minum air masak. 

Kesan sampingan pengambilan Vitamin c

Secara umumnya, vitamin C adalah SELAMAT diambil dalam dos yang disyorkan.

Kesan sampingan yang biasa ialah loya, cirit-birit dan kekejangan perut.


Mana beli?

Boleh dapatkan Vitamin C ni k
kat guardian/watson berdekatan tempat korang





Fred & Flo diapers terbaik untuk penyerapan yang lebih pantas!

Assalamualaikum... hi korang!

Siapa pakai tesco love sekarang dah berwajah baru iaitu Fred & Flo. Dari anak sulung hinggalah anak kedua ni Alhamdulillah anak-anak Fara serasi dengan brand ini. 


Fred & Flo ni bagi Fara antara rangkaian lampin pakai buang bayi yang terbaik untuk semua peringkat umur. Material serat halus yang lembut seperti kapas dapat menjaga kulit bayi anda tanpa menyebabkan tidak keselesaan, manakala teras pad yang tebal ini mampu untuk menyediakan penyerapan unggul supaya kulit anak kekal lembut.

Ia juga dilengkapi dengan kuasa kekeringan berganda, jadi Fara tidak perlu selalu tukar diapers anak yang penting, kulit anak sentiasa terjaga dengan baik! Diapers Fred & Flo yang fleksibel ini juga dilengkapi dengan getah anjal di pinggang yang boleh meregang dengan mudah dan sistem super-penyerapan untuk memastikan kulit anak Fara kering dengan segera. Material yang nipis memudahkan kulit anak bernafas dengan selesa



Diapers Anti Bocor

Fara panggil diapers Fred & Flo ni diaper anti-bocor sebab ianya bertindak sebagai penyerapan yang sempurna, jadi kulit bayi Fara akan terasa kering sepanjang malam. Tidur malam anak jadi lebih lena dan selesa.


Pemilihan diaper haruslah bersesuaian untuk kulit bayi yang cepat sensitif, untuk mengelakkan kulit anak anda daripada mengalami iritasi. Fara pernah juga cuba diaper brand lain tapi tidak sesuai untuk anak. Kata orang, tiap anak tak sama jadi kita sebagai ibu bapa kenalah cari apa yang terbaik untuk anak-anak.

Image may contain: 1 person, baby

Kelebihan Fred & Flo Pants Dan Pelekat

oh ya! Fred & Flo juga ada jenis Pants. Jenis Pants pon Fara dah pernah cuba untuk anak. So, boleh dikatakan kelebihan kedua-dua jenis pants dan pelekat Fred & Flo ni :


✓ Simanja lebih selesa dan aktif dengan pants yang lembut dan tidak menyakitkan
✓ Mempunyai Aliran udara yang bagus
✓ Mudah untuk ditanggalkan
✓ Penyerapan yang sangat bagus
✓ Simanja lebih bergerak bebas dengan getah diapers yang lembut
✓ Mengelakkan ruam berlaku

Jadi, itu sahajalah perkongsian Fara mengenai diapers terbaru Fred & Flo ni. Amira suka Mommy gembira! hehe


Boleh dapatkan Fred & Flo di TESCO!




7 hadiah cenderahati terbaik untuk korporat/perkahwinan dan lain-lain

Assalamualaikum… hai!

Memilih hadiah untuk apa jua majlis seperti hari jadi, korporat, wedding dan lain-lain tidaklah sukar mana pun. Anda perlu memilih salah satu pihak yang membekalkan anda dengan hadiah yang premium dan dalam kualiti yang baik. Sesetengah stokis tertentu mungkin mempunyai banyak pilihan yang berbeza dalam inventori mereka, tetapi ada juga beberapa produk hadiah yang berkemungkinan berkualiti rendah. Nak cari cenderahati murah tapi berkualiti? Jika ya, Fara nak cadangkan kepada anda salah satu website iaitu Printcious. Website ini ada buat pelbagai jenis hadiah seperti magnet fridge, tote bag, mugs, dan banyak lagi yang boleh “diy” sendiri. Menarik bukan?


Penghantaran yang cepat dan pantas dari Printcious

Mungkin ada sesetengah pihak menjual produk yang baik, tetapi jangka masa penghantaran mereka mungkin menjadi perlahan dan ini merupakan masalah besar. Di Printcious, Fara telah beberapa kali membeli barangan mereka dan boleh dikatakan penghantaran adalah sangat cepat hanya mengambil masa dalam 2-3 hari sahaja. Barang yang dapat pula berada dalam keadaan baik sekali tiada kerosakan kerana dibalut dengan kemas.


Pelbagai jenis cenderahati menarik boleh buat sendiri di Printcious

Sebahagian daripada barangan yang terbaik untuk persekitaran cenderahati tidak kira untuk korporat, majlis hari jadi, anniversary atau lain-lain adalah barangan yang terdapat di dalam kategori praktikal dan terpilih, kerana jenis produk ini yang berkemungkinan disimpan dan digunakan. Barang yang disimpan jika tidak digunakan sekarang mana tahu boleh digunakan pada masa hadapan. Printcious menawarkan pelbagai barangan menarik seperti Lanyards,mugs, button badges, pvc cards dan banyak lagi. Semua bergantung pada bajet anda!


7 senarai hadiah cenderahati terbaik di Printcious :


Jika dilihat pada meja staff, pasti ada bekas minuman. Untuk lebih menghargai mereka, syarikat boleh menghadiahkan mug pada majlis tertentu seperti Majlis Hari Lahir staff. Selain memberikan penghargaan dengan mug bercetak nama sendiri, majlis tersebut dapat mengeratkan lagi hubungan sesama staff. Terasa lebih dihargai bila mug yang diberikan oleh seseorang boleh dicetak nama sendiri atau ayat sebagai tanda peringatan sepanjang hayat bukan?



Mug ni bukan untuk korporat sahaja sesuai malah, hadiah untuk annniversary, hari jadi, valentine day semua boleh diberikan mug. Istimewanya jenis magic mug ini adalah bila diletakkan air panas ke dalam mug ianya akan bertukar warna. Mug ni antara hot item kat Printcious.




Metal Key Holder dan keychain juga sering menjadi pilihan ramai sebagai cenderamata. Kepelbagaian reka bentuk metal key holder yang ada di pasaran menjadikannya amat sesuai untuk dijadikan cenderamata korporat, perkahwinan, hadiah harijadi, door gift untuk majlis korporat dan sebagainya. Reka bentuk metal key holder dan keychain Printcious amat ringkas. Tujuan utama metal key holder pada masa tersebut semata-mata untuk menggantung kunci. 



Button badge adalah cenderahati kecil yang sangat menarik dan sesuai dengan saiz, latar belakang yang berbeza, dan sebagainya. Kini, button badge bukan hanya datang dengan pin lencana, tetapi ia juga dilengkapi dengan magnet belakang, cincin kunci, cermin belakang dan banyak produk peribadi lain. Button badge Printcious adalah yang terbaik kerana ciri-ciri seperti menyerlah dan mudah digunakan. Selain itu, button badge Printcious agak murah berbanding beli di luar.



Lanyard ini dapat digunakan sebagai gantungan id card juga untuk menjaga kunci dan kad akses kerja anda agar tidak mudah hilang. Lanyard sangat berguna dan tersedia dalam pelbagai design. Barangan ini juga antara hot item di printcious. Kalau tak tahu nak design sendiri kat Printcious jangan risau! Kat website sana ada sample untuk anda buat ikut kreativiti.



Salah satu penyeri rumah adalah dengan perhiasan cushion. Bantal yang bersesuaian dengan konsep rumah akan memberi ruang nampak kemas dan mahal. Di Printcious amat menitik beratkan kualiti kain dan kekemasan. Material yang tahan lama, cantik dan paling penting high quality. Padanan kain yang cantik. Depan belakang boleh tukar-tukar. Kalau rasa bosan dengan corak boleh pusingkan jd plain.



Teringin tak nak buat mousepad sendiri? Kalau beli kat kedai asik-asik design yang sama kan? Sesekali tu mesti teringin nak ada mousepad yang direka sendiri kan? Benda ni memang ramai tak tahu yang di Printcious juga anda boleh buat mousepad sendiri. Ada 3 pilihan corak boleh dipilih sama ada petak, bentuk hati atau bulat. Harga pula sangat berpatutan.


Ok, itulah dia 7 hadiah cenderahati terbaik yang sesuai untuk apa jua majlis yang popular di Printcious. Selain daripada senarai diatas, ada banyak lagi sebenarnya hadiah yang boleh dibuat seperti tote bag, canvas, puzzle, t-shirt di printcious!

Nak buat hadiah sendiri, Printcious adalah tempat yang tepat! Untuk maklumat lanjut anda boleh terus ke laman sesawang Printcious ok!


Printcious not only in Malaysia, but also available in Singapore, Australia, New Zealand