Home My Story Travel Review Lifestyle Parenting Foodies Beauty

Best Ke LG Penapis Air Tanpa Tangki ni?

Baru-baru ini Fara ada lihat iklan di televisyen, LG Technology akan membawa masuk teknologi terbaru LG Puricare Tankless water purifier ke Malaysia! Fara tertarik dengan design dan tanpa tangki model tersebut

Related image

Penapis Air Tanpa Tangki

LG PuriCare Tankless adalah penapis air yang menggunakan teknologi tanpa tangki yang menapis air secara terus dari saluran bagi mengurangkan risiko pembiakan mikroorganisma di mana peralatan itu boleh dikawal dan dipantau dengan menggunakan aplikasi pintar SmartThinQ.

LG Puricare Tankless


Inovatif terkini dari LG iaitu Inverter Compressor dan Induction Heating System (IH), penapis air LG PuriCare Tankless dijamin akan memudahkan anda dengan mempunyai pilihan air minuman, sama ada panas, sejuk ataupun suhu bilik. Lebih menarik, fungsi 180° darjah turning rotating tap pula memudahkan anda untuk tetapkan kuantiti air yang anda inginkan dengan paparan sentuhan intuitif dan periksa status tapisan air melalui lampu indikasi. Sangat hebat!

Design LG PuriCare Tankless yang lebih smart, sleek dan slim

LG Puricare Tankless Water Purifier Review

Selalunya, penapis air di luar sana mempunyai saiz yang agak besar dan akan ambil ruang yang banyak di dapur. Tapi, design LG Puricare Tankless water purifier ni memang smart dan praktikal sangat. Direka tanpa tangki dan bersaiz 17cm, penapis air LG PuriCare Tankless ni memang sesuai untuk diletakkan di mana-mana tempat yang anda rasa sesuai tanpa mengambil ruang yang banyak. Pemilik homestay bolehlah letak untuk kemudahan pelancong kan



Buat Duit Dengan Google Adsense Lebih Mengungtungkan


Orang kata nak jana pendapatan dengan Google Adsense ni perlukan trafik yang tinggi. Secara teorinya memang betul. Tapi tak bermakna yang trafik kecil tak boleh jana pendapatan dengan Google Adsense. Trafik ke niche blog Fara tak sampai pun 3000 view setiap hari. Tapi kadang pendapatan Google Adsense harian boleh capai sehingga ~USD3.00 sehari. Ikut rezeki jugak la.


email ini menandakan korang dah ready untuk cashout!
Betul Ke Boleh Buat Duit Dengan Google Adsense?

Soalan ini paling ramai bertanya. Yelah dapat duit nilai USD bila di convert kan kepada nilai MYR masyukkk oo.. Bayangkan contoh cashout USD200 bila di convert kan dapatlah dalam RM800 lebih. Sebab tu ramai blogger apply Google Adsense ni. 

Letak Auto Ads Google Adsense Di Blogspot Lebih Menguntungkan!

setting auto ads

INI cara Fara main Adsense. Ramai tanya Fara bagaimana nak tingkatkan orang klik adsense kita? Jawapannya adalah buat satu write up/article tentang perkara yang paling banyak orang nak baca.

Contoh mudah, korang buat content pengamalan menggunakan sesuatu produk dan share pada orang apa kebaikan yang korang dapat dari sesuatu produk tu. Contoh lain pula, andai kata korang pakai Penapis air Coway atau Cuckoo? Cerita pada orang kenapa korang beli produk tersebut dan kebaikan yang korang rasa perlu untuk orang lain tahu. Jadi, dari cerita pengalaman korang tu buat orang lain rasa nak klik adsense yang timbul pada blog korang. Macamtulah konsep yang Fara gunakan. Nak mudah Set terus adsense AUTO ADS.

Ok, tentang Auto Ads ni pula, iklan Adsense akan timbul bila bersesuaian dengan article yang orang baca. Contoh macam orang tengan baca articel Fara mengenai Coway, jadi iklan coway akan keluar di blog Fara. Jika orang tu nak beli Coway, dia akan klik iklan tersebut. So, Fara harap korang faham apa yang Fara sampaikan ini. Kalau tak faham roger! hehe

Tarikh Cash Out Adsense Tiap 21 Haribulan

Duit yang telah cukup untuk Cash Out, korang akan terima email dari Google Adsense. Bila dah cukup USD100 pada tarikh 21 Haribulan, duit akan automatik masuk dalam bank kita. Macam Fara buat Wire Transfer. Duit Adsense akan terus masuk dalam account bank. Tempoh untuk duit adsense masuk dalam account bank adalah 5 hari waktu bekerja. Kebiasaannya 2 hari dah boleh dapat duit tu. Adsense boleh dipindah terus ke akaun bank tempatan Malaysia. Dipendekkan cerita, memang amat mudahlah menggunakan Wire Transfer ini.

Cara setting Wire Transfer dalam akaun Adsense

Sebenarnya mudah sahaja untuk menggunakan Wire Transfer ini. Apa yang perlu korang lakukan adalah;
  1. Pertama sekali, “login” dahulu akaun Adsense.
  2. Kemudian pergi ke “Setting”.
  3. Kemudian klik pada “Payment”.
  4. Selepas itu pilih atau klik “Manage Payment Methods” untuk memilih tetapan bayaran baru.
  5. Setelah itu klik pada “Add new wire transfer details” jika anda ingin memilih cara keluarkan bayaran Adsense melalui Wire Transfer. Boleh rujuk gambar dibawah ini. Ini adalah bahagian yang perlu anda isi maklumat dengan tepat dan betul
contoh maklumat yang perlu korang isi

Maklumat yang perlu diisi adalah seperti berikut;


  • Account holder name : Masukkan nama penuh anda
  • Bank name : Masukkan nama bank anda
  • SWIFT-BIC : Masukkan kod bank menurut panggilan antarabangsa. Sila semak kod bank menurut panggilan antarabangsa anda disini – [+] Semak kod bank antarabangsa
  • Account number : Masukkan nombor akaun bank anda
  • Re-type account number : Masukkan sekali lagi nombor akaun bank anda.
  • DAN yang terakhir sekali setelah selesai mengisi maklumat berkenaan, klik butang “Save” dan tunggu emel pengesahan dari pihak Google. Siap!

ini hasil Adsense Fara. cukuplah untuk beli jajan. hehe! Alhamdulillah

Selepas ini korang boleh tunggu bayaran Adsense yang akan masuk terus ke dalam akaun bank korang. Tempoh bayaran yang dibuat adalah antara 1 – 3 hari bekerja bergantung kepada bank anda. Setakat ini caj dikenakan oleh pihak bank di atas perkhidmatan yang diberikan ini adalah USD5. Caj mungkin berbeza mengikut terma dan syarat bank pilihan anda.




Inilah Doa Yang Diamalkan Neelofa Agar Pintu Rezeki Terbuka Luas

Umat Islam perlu yakin kepada kekuatan doa, dan untuk memastikan doa itu dimakbulkan, sudah semestinya ada adab dan etikanya; antaranya memakan makanan yang halal, mendapatkan sumber rezki yang halal, menjauhi hal yang mungkar, banyak melakukan kebaikan, berdoa dalam keadaan yang baik, berdoa mengikut sunnah Nabi sallallahu ‘alaihi wasallam, mengikut tatacara berdoa yang diajar oleh Allah dan Rasul. Jadi kita praktikkan semua ini dan yakin bahawa Allah akan memakbulkannya.


Doa Yang Diamalkan Oleh Neelofa Agar Rezeki Tak Putus-Putus

Rezeki atau pun nikmat dikurniakan oleh Allah kepada manusia sesuai dengan sifat Al-RahmanNya. Amalkan amalan murah rezeki pasti kita akan dapat apa yang diinginkan dan rezeki itu pasti cukup serta ada keberkatan.


Begitu juga dengan artis popular Malaysia iaitu Neelofa yang yang baru-baru ini berkongikan doa yang beliau amalkan untuk dimurahkan rezeki. Dikesempatan ini, apa kata kita kita tiru dan amalkan doa ini agar rezeki kita sentiasa diberkati.


Kelebihan Facial Spray Evian

Evian Natural Mineral Water ini adalah produk facial spray. Fungsinya? Seperti yang ditulis pada  botolnya, iaitu melembapkan dan menyegarkan kulit, serta membuat make up menjadi tahan lama.


Bergantung kepada jenis kandungan Face Mist, ada Face Mist yang mengandungi SPF jadi ianya boleh melindungi kulit dari cahaya bahaya matahari.

Manakala Face Mist brand EVIAN pula mengandungi mineral tertentu dan pastinya mempunyai fungsinya yang tersendiri. 

Facial Spray EVIAN Menjadikan Solekan Tahan Lebih Lama


Selain itu, Penggunaan facial spray Evian boleh digunakan sebelum menggunakan makeup atau sesudahnya untuk menghindari rasa kering pada wajah. Solekan juga jadi tahan lama sejurus menyembur facial spray  ke muka.

Hilangkan Capuk Bedak

Bawah mata, dahi dan sekitar hidung sering nampak bercapuk kerana sapuan bedak berlebihan yang tidak rata. Untuk elak penampilan yangs sebegitu, setelah selesai mekap boleh semburkan face spray Evian pada wajah.

Cara Betul Gunakan Semburan Wajah

1. Jarakkan lima hingga enam inci botol semburan depan wajah… tekan punat semburan dan gerakkan secara menyeluruh pada wajah.

2. Biarkan air dari semburan itu melekap sebentar pada kulit untuk seminit dua sebelum menekap lebihan air semburan menggunakan tisu.

3. Langkah ini adalah perlu kerana semburan air yang berlebihan (pada kulit kering) sebenarnya akan buat kulit jadi lagi kering tanpa bantuan pelembap. -kerana air akan menyejat.

Facial Spray Evian Beli di mana?

Fara beli facial spray Evian di Watson. Tesco, giant, guardian, dan shopping mall terpilih juga ada jual. Mengenai harga pula, jika ada promosi boleh beli pada harga Rm11.90













TERBARU! Dashing Deodoran+Perfumes Wangian Kekal Segar Dan Tahan Lama


Memulakan hari dengan wangian yang hebat dan sentiasa segar sepanjang hari adalah penting bagi setiap lelaki agar dapat mengharungi cabaran dan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka.


Pertama Di Malaysia! Dashing Deodoran+Perfumes (2 dalam 1)


Menggunakan dua produk bagi memastikan mereka tampil berbau hebat dan segar sebenarnya amat mencabar! Mengapa? Adalah mustahil untuk mencari minyak wangi yang harumannya sepadan atau boleh digabung dengan haruman dari semburan deodoran yang bertujuan untuk mengatasi masalah bau badan sahaja. Pastinya lebih bagus kalau mempunyai semuanya dalam satu! Ringkas, mudah, dan cepat, itulah mantra seorang lelaki.

Sebagai peneraju dalam pasaran kelengkapan penjagaan diri lelaki. DASHING memahami sepenuhnya keperluan lelaki dan untuk memberikan penyelesaian muktamad, DASHING melancarkan Semburan Badan DEO + PERFUME! Pertama dari DASHING, satu produk untuk tampil berbau hebat dan segar sepanjang hari.

Perlindungan 24jam! Bau Tahan Lama Sepanjang Hari


Produk DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY yang baru dilancarkan ini menggabungkan kedua-dua manfaat deodoran dan minyak wangi dalam SATU botol! Dirumus dengan wangian DASHING Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama untuk memastikan si lelaki berbau hebat sepanjang hari. Dengan agen anti-bau dan anti-bakteria, DEO + PERFUME baharu ini berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan.

satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!


Semburan deodoran biasa hanya boleh bertahan dalam 2 ke 3 minggu, manakala DASHING DEO + PERFUME baharu ini berada dalam liga tersendiri. Formulanya adalah 100% deodoran. Ia amat menjimatkan dan dapat bertahan lama kerana satu botol boleh meyembur sehingga 880 semburan, oleh itu tahan sehingga 146 hari! Ini bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!

DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY bersaiz 120ml


Kaum lelaki kini boleh menikmati semua manfaat DASHING DEO +PERFUME BODY
SPRAY yang datang dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka bentuk ringkas dan menawan, pastinya mudah untuk di bawa kemana sahaja anda pergi

4 pilihan DASHING DEO + PERFUME BODY SRAY kini hadir dalam variasai:

1) HATTRICK


Jaringan kemenangan lelaki DASHING. Wangian Hattrick sememangnya memberikan semangat untuk terus mara ke jaringan gol. Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal dan kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga dan calitan amber.

2) ULTIMATE KICK


Inilah wangian sebenar sang juara. Ultimate Kick menyerlahkan personaliti sofistikated dari dalam diri dan kehidupan seorang lelaki moden. Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon, diperhebat dengan kesegaran buah pelaga dan diadun dengan nota asas dari vanilla dan musky.

3) SPEED


Buat lelaki yang sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran dengan bauan segar dan bersemangat. Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan dan diperhebat dengan lapisan nota musky.

4) HITMAN


Hitman direka khusus buat lelaki aktif dan sporty yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian daya tarikan yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.

Untuk maklumat lanjut berkenaan DASHING sila layari laman 


DASHING DEO + BODY SPRAY hadir dalam botol semburan pam bersaiz 120ml pada RM12.20. Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian. 

Stress atau Depression? Jangan Ambil Mudah!

Stress dan depression merupakan dua sifat yang berbeza. Walaupun kedengaran maksudnya hampir sama namun hakikat yang sebenarnya, TIDAK. Adalah tidak adil jika kita menyamakan antara keduanya. Cuba fahamkan betul-betul perbezaan antara stress dengan depression ni...


Apa itu stress?

Stress akan berlaku semasa individu menghadapi situasi yang tidak disukai seperti bergaduh, dimarahi, menghadapi bebanan kerja dan sebagainya. Stress seperti ini boleh diatasi dengan pelbagai cara dalam jangka masa yang singkat. Contohnya minum kopi kegemaran, pergi ke tempat-tempat yang disukai, memanjakan diri di spa atau buat aktiviti yg berfaedah

Apa itu depression?

Namun berbeza pula dengan depression. Depression merupakan penyakit kemurungan (mental illness) yang memerlukan rawatan. Pesakit depression ini akan menghadapi kesedihan dan kekosongan yang beurpanjangan. Perasaan tersebut datang dan pergi tanpa diketahui punca sebenar. Kadang-kadang pesakit sendiri keliru pada perasaan dan emosi sendiri.

Dalam situasi sebenar, individu yang menghadapi depression akan mengalami KESEDIHAN DAN KEKOSONGAN YANG MELAMPAU, ANHEDONIA (hilang minat untuk membuat semua aktiviti yang menjadi kebiasaan), INSOMNIA (gangguan tidur dan kadangkala tidak tidur sampai berhari-hari), TURUN ATAU NAIK BERAT BADAN SECARA MENDADAK, HILANG FOKUS, GANGGUAN SELERA MAKAN, SELF ESTEEM DISTURBANCE (rasa diri langsung tidak berguna), PANIC ATTACK, SUICIDAL THOUGHT (keinginan untuk membunuh diri) dan banyak lagi.

Sekiranya terdapat tanda-tanda seperti di atas, silalah berjumpa doktor untuk mendapatkan pengesahan. Jangan sesekali membuat andaian bahawa anda mengalami depression. Hanya doktor pakar sahaja yang boleh mengesahkan sama ada anda menghadapi depression atau tidak. Bukan diri sendiri atau masyarakat sekeliling ye. Diulangi sekali lagi, hanya DOKTOR PAKAR.

Segelintir masyarakat sering melabel pesakit depression sebagai "mengada-ngada". Individu yang normal akan mengatakan "Aku pun depression juga dengan kerja seharian tapi aku kejap je dah ok dan dah move on. Aku tak layan perasan tu. Kalau kau layan memanglah". Kata-kata sebegini tidak membantu mereka yang mengalami kemurungan untuk sembuh ye. TOLONG... TOLONG JAGA EMOSI PESAKIT.

Kadangkala ayat-ayat seperti itu akan lebih memburukkan lagi keadaan. Pesakit akan rasa down dan menganggap dirinya tidak berguna kerana sering membebankan orang-orang di sekelilingnya. Perasaan tidak mahu hidup mula hadir tanpa di pinta. Bila perkara ini terjadi, mulalah masyarakat sekeliling menyalahkan pesakit dengan mengatakan mereka tiada iman, tidak solat, tidak berzikir, tidak ingat Allah dan sebagainya.

Sebagai masyarakat yang berilmu, anda perlu peka dan prihatin dengan keadaan sekeliling. Bantulah individu yang bergelut dengan kemurungan tanpa menyinggung perasaan mereka. Mereka tidak minta  untuk jadi seperti itu.

Kredit : Wounded Heart

Bau Badan Hilang Dengan Mudah Dan Berkesan Dengan Smelly No More

Bau badan yang disebabkan oleh peluh bukanlah perkara biasa terutama sekali pada bahagian ketiak. Kita perlu atasi masalah bau ketiak dengan segera supaya badan kita sentiasa terasa segar. Juga sebagai satu inisiatif untuk mencegah orang sekeliling dari merasa tidak selesa dengan kehadiran bau badan kita. Apabila melakukan aktiviti harian yang aktif, ditambah pula dengan cuaca panas terik. Agak mustahil bagi kita untuk tidak berpeluh dengan banyak.  Sudah tentu kita akan risau dengan bau badan yang bakal muncul terutama sekali di bahagian ketiak.


Bau Badan Hilang Dengan Mudah Dan Berkesan Dengan Smelly No More


SMELLY NO MORE adalah sejenis deodorant yang natural. Maksud deodorant natural ini adalah tidak mempunyai bahan kimia tambahan seperti alkohol dan sebagainya. Ia dihasilkan dari garam mineral semulajadi yang mana sifatnya tidak berbau dan tidak melekit/berminyak. Penggunaan deodorant ini boleh menghalang penghasilan peluh berlebihan di samping mencegah pembentukan bakteria pada badan yang menjadi penyebab bau badan tidak menyenangkan.

Smelly No More  Boleh Digunakan Pada Bahagian Anggota Tubuh Lain Yang Berpeluh


Untuk pengetahuan anda, deodorant jenis ini sebenarnya 300% lebih berkesan dari deodorant biasa yang terdapat di pasaran. Ia bukan sahaja sesuai digunakan pada bahagian ketiak, malah amat sesuai digunakan pada bahagian anggota badan lain yang mudah berpeluh. Antara bahagian tubuh badan yang mudah berpeluh adalah seperti leher, kaki dan juga kawasan belakang lutut.

Smelly No More Tidak Melekit Dan Tidak Meninggalkan Kesan Pada Pakaian

Image result for smelly no more

Smelly No More tidak mengandungi alkohol dan wangian. Penggunaannya tidak melekit/basah, juga tidak akan meninggalkan kesan pada pakaian. Antara kelebihan penting Smelly No More, ia tidak akan menggelapkan kulit malah ia selamat digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

Smelly No More 120g Boleh Pakai Sampai 1 Tahun!


Penggunaan Smelly No More 120g ini mampu bertahan sekurang-kurangnya 1 tahun hanya pada harga pasaran RM24.90, sememangnya dapat menjimatkan wang anda.

Cara Pakai Smelly No More


Hanya perlu basahkan sedikit pada hujung kristal dan sapukan dengan rata pada bahagian yang mudah berpeluh atau berbau. Sesuai digunakan pada ketiak, leher, kaki, kawasan belakang lutut ataupun mana-mana bahagian tubuh anda yang mudah berbau.

Beli Smelly No More Di Mana?

Watson

  • Harga : RM24.90