Cara Mudah Tingkatkan Income Adsense

8/23/2019 Fara Lumière 0 Comments

Assalamualaikum.. Hai!

Maaf, Fara baru perasan di ChatBox ramai minta Fara buat atau tunjuk cara mudah untuk tingkatkan orang klik Adsense kita. Fara percaya sekarang dah ramai blogger LULUS Adsense. Tahniah diucapkan! Bagi yang belum lulus Adsense, jangan putus asa... Teruskan untuk apply ok!

Contoh AdSense fara 

Cara Mudah Tingkatkan Orang Klik Adsense 

1) Perbanyakan Content/Article

Tanpa membuang masa, ini adalah cara Fara main Adsense. SILA BACA DENGAN TELITI. Ramai tanya Fara bagaimana nak tingkatkan orang klik adsense kita? Jawapannya adalah buat satu write up/article tentang perkara yang paling banyak orang nak baca.

Masukkan Konten yang unik, original, menarik dan bermanfaat bagi memenuhi keperluan mereka yang dahagakan sesuatu info tertentu.
  • Masukkan 10 -15 artikel kedalam blog
  • Tulis dengan gaya tersendiri
  • Jangan copy paste
  • Gunakan bahasa dan ejaan yang mudah di fahami pengguna
  • Elakkan penggunakan singkatan ejaan.

Contoh mudah, korang buat content tentang pengamalan menggunakan sesuatu produk dan share pada orang apa kebaikan yang korang dapat dari sesuatu produk tu. Contoh lain pula, andai kata korang pakai Penapis air Coway atau Cuckoo? Cerita pada orang kenapa korang beli produk tersebut dan kebaikan yang korang rasa perlu untuk orang lain tahu.

Macam mana iklan Adsense berfungsi? iklan Adsense akan timbul bila ianya bersesuaian dengan article yang orang baca. Contoh macam orang tengah baca articel Fara mengenai Coway, jadi iklan coway akan keluar di blog Fara. Jika orang tu nak beli Coway, dia akan klik iklan tersebut. Dari situlah salah satu cara tingkatkan orang nak klik Adsense kita. Nak mudah Set terus guna AUTO ADS.


ini contoh auto Ads Fara. 

Tips ni tidaklah sehebat blogger otai yang selalu cash out setiap bulan.. Fara pun masih belajar lagi ttg Adsense.. korang boleh baca tip adsense blogger lain macam bro Hasrul Hassan dia selalu bg tips naikkan Adsense.. rajin-rajinlah follow dia.

So, Fara harap korang fahamlah apa yang Fara sampaikan ini. Kalau tak faham roger! hehe.

Ops! Sebelum tu, tolong jgn klik iklan sendiri. Nanti kene banned.




0 KOmen:

Hukum Memakai Eyelash Extension

8/23/2019 Fara Lumière 0 Comments


Kecoh juga baru-baru ini tentang hukum eyelash extensions.


Sejujurnya, ia agak rumit untuk dibicarakan. Pun begitu, setelah beberapa waktu menggali sumber, meneliti dalil dari buku dan kitab serta pandangan asatizah, saya cuba kongsikan kesimpulan hukumnya.

Apa itu eyelash extensions?

Maksudnya ialah menyambung, menghubungkan bulu mata.

وَصَلَ الشَّيْءَ بالشَّيْءِ

Ia tak sama kaedah semacam memakai false eyelashes (sepasang bulu mata palsu yang dikepitkan pada bulu mata asal). Alah macam mak andam hiaskan pengantin tu.

Juga tak sama dengan kaedah lash lift. Iaitu mencantikkan bulu mata asli yang panjang tapi berterabur atau ke bawah. Kaedah lash lift akan melentikkan bulu naik ke atas.

Sedangkan eyelash extensions ini kaedah menyambung satu persatu bulu mata menggunakan sejenis gam. Memang rumit. Nak sambung bulu mata terkadang ambil masa 1 hingga 2 jam bergantung kepada kerumitannya.

Hasilnya bulu mata akan lebih panjang, lebih tebal dan lebih lentik dengan menggunakan metode extension. Tak perlu pakai maskara dan eyeliner lagi sebab bulu yang disambung sudah cukup hitam dan panjang.

Apa hukum memakai eyelash extension?



Haram hukumnya. Ini hujjahnya:

1. Haram menyambung bulu mata palsu samaada menggunakan bulu manusia, haiwan atau selainnya.

Dalil:

Daripada Ibnu Umar r.a, “bahawa Rasulullah SAW melaknat orang yang menyambung rambut dengan rambut orang lain, juga orang yang meminta supaya rambutnya disambungkan dengan rambut orang lain…”
[Riwayat Ahmad Bin Hanbal & Sunan al-Darimi]

2. Haram kerana ia juga termasuk dalam kategori penipuan yang keji. Tampak cantik seperti asli, tapi hakikatnya adalah palsu.

Dalil:

Sabda Nabi SAW: “Barangsiapa yang menipu, maka dia bukan dari kalangan kita.”
[Abu Abdullah Muhammad Bin Yazid al-Qazwaini, Sunan Majah]

3. Haram kerana menyebabkan terhalangnya air sampai ke serata tempat ketika berwudhuk.

Bulunya diperbuat dari nylon (bulu plastik) yang tak meresap. Ia juga menggunakan sejenis gam yang mengeras, dan ini punca utama air wudhuk tak sampai.

Selepas bulu mata itu dipasang, ia juga perlu dibiarkan kering dan tak boleh kena air berhari-hari.

Jadi disebabkan halangan ini, tidak sah wudhuk dan mandi hadas besar jika memakai eyelash extensions.

Dalil:

Terdapat hadis daripada Jabir r.a:

“Seorang lelaki mengambil wudhuk, lalu ia membiarkan di kakinya tempat sebesar kuku (tidak dibasahi air) dan dilihat oleh Nabi SAW. Maka baginda berkata kepadanya: “Kembali dan perelokkanlah wudhuk kamu”.

Maka ia pun kembali (ke tempat wudhuk untuk memperelokkan wudhuknya), kemudian ia mengerjakan solat” [Riwayat Imam Muslim]

4. Haram kerana membawa kemudharatan kepada seseorang yang menggunakannya.

Ia berdasarkan prinsip-prinsip Fiqh Islam yang menyatakan:

دَرْءُ المَفَاسِدِ أوْلَى مِنْ جَلْبِ المَصَالِحِ
“Menghindarkan kerosakan lebih baik daripada membawa kebaikan.”

Mudharatnya sebab sukar untuk berwudhuk, mandi hadas besar, terkumpulnya kekotoran dan memudharatkan pada kulit. Ini disebabkan bahagian bulu mata harus dielak dari terkena air.

Kesimpulannya, haram memakai bulu mata eyelash extensions. 






0 KOmen:

Maybelline Superstay Foundation VS Maybelline Fit Me, Mana Lebih Bagus?

8/19/2019 Fara Lumière 0 Comments


Assalamualaikum.. hi!

TERBARU! Maybelline Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation telah ada di pasaran terutama di Watson dan Guardian seluruh Malaysia. Jika sebelum ni Fara pakai Maybelline FIT ME dan sekarang telah pun bertukar kepada Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation.


Kenapa tukar? Sebab pertama, Fara rasa Superstay Foundation 24H Full Coverage lebih POWER berbanding FIT ME. Teruskan bacaan kalau nak tahu kenapa Fara lebih memilih Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation berbanding Fit Me ok!

Perbezaan SUPERSTAY FOUNDATION VS Maybelline FIT ME

1. Tekstur Yang Berbeza

Fit Me

Sebelum ni Fara memang pakai Maybelline Fit Me. Bagi Fara, Maybelline Fit Me boleh menutup celaan di muka dengan baik akan tetapi tekstur foundation Fit Me agak tebal dan tidak sesuai untuk dipakai harian. Time ni terpaksa pakai juga sebab foundation lain tak sesuai dengan muka.

Kiri Fit Me, Kanan superstay
Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation

Berbeza dengan Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation, teksturnya lebih tipis dan ringan. Yang penting, wajah terasa ringan macam tak pakai foundation. Semestinya Superstay Foundation mampu menutup celaan di muka dengan baik seperti Fit Me

2. Botol Yang Lebih Kemas Dan Mudah Digunakan

Fit Me


Kalau boleh semua benda nak mudah digunakan bukan? Foundation Fit Me perlu dituang ke tangan atau alas foundation kerana botolnya tidak mempunyai pump. Kadang-kadang sampai tertumpah masa nak keluarkan foundation.

Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation


Masa beli Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation, Fara rasa seronok sangat sebab Superstay Foundation ni diciptakan dalam bentuk pump. Memang mudah sangat nak guna. Sekali picit je dah boleh apply ke seluruh muka.

So, Bagi Fara Superstay Foundation 24H Full Coverage Foundation Adalah Pemenangnya!

Liquid foundation dengan concentrated pigments. Dapatkan hasil akhir matte dan full coverage yang tahan lama hingga 24 jam namun terasa ringan di wajah!

  • Tahan lama hingga 24 jam (sweatproof & oilproof), namun tidak menyumbatkan pori
  • Concentrated Pigments – full coverage dan foundation terasa ringan di kulit
  • Dengan hasil matte tetap melembapkan wajah sepanjang hari, 
  • Sesuai untuk semua jenis kulit
  • Dilengkapi dengan pump yang memudahkan pemakaian

Korang pakai foundation apa? Mengapa sukakannya? Jom kongsikan dengan Fara! 

0 KOmen:

5 Jenis Minuman Bubble Tea Yang Wajib Korang Cuba Bila Singgah Di Melaka

8/09/2019 Fara Lumière 0 Comments

Assalamualaikum... Hai Korang!!

Sebut sahaja bubble tea pasti ramai yang dah cuba dan akan memuat naik di media sosial masing-masing sama ada Facebook atau Instagram. Bukan sahaja rasanya yang sedap, bebola hitam kenyal yang disedut bersama minuman pelbagai perisa tersebut menambahkan lagi keenakan minuman ini. Siapa dah cuba? Fara turut tidak melepaskan peluang untuk merasai sendiri keenakan minuman ini. So, entry kali ni Fara nak share kat korang tempat best minum bubble tea/boba kat Melaka...


Kafe I'Milky Menawarkan Minuman Bubble Tea Paling sedap Di Melaka!

Percaya tak terdapat satu kedai bubble tea/Boba yang menawarkan minuman bubble tea sihat dan tersedap di Melaka iaitu Kafe I'Milky yang terletak di Kota Laksamana. Sihat yang Fara maksudkan adalah bahan yang digunakan dalam minuman bubble tea ini adalah dari sumber natural seperti Fresh Milk yang diimport dari Australia, Brown Sugar, Buah-buahan yang segar dan banyak lagi.

Fara dihadapan kedai IMilky Kota Laksamana, Melaka

Suasana Kafe I'Milky Tenang Dan Minimalis

Bercakap mengenai suasana Kafe I'Milky, bagi Fara inilah tempat yang sempurna untuk meluangkan masa bersama rakan-rakan dan keluarga. Sejurus melangkah masuk ke dalam Kafe I'Milky, Fara dah terpegun melihat suasana Kafe yang begitu cantik dengan susunan perabut yang begitu minimalis. Jom lihat suasana Kafe I'Milky dibawah :





5 Jenis Minuman Bubble Tea Yang Wajib Korang Cuba Bila Singgah Di Melaka

Jika korang peminat bubble tea, korang wajib berkunjung ke Kafe I'Milky kerana mereka memang pakar dalam membuat secawan Bubble Tea yang cukup kaww sekali! Pada korang yang tinggal di sekitar Kota Laksamana, Batu Berendam, atau sekitarnya jangan lepaskan peluang untuk mencuba kesemua jenis minuman bubble tea di sini ok! Tanpa membuang masa jom lihat 5 jenis minuman bubble tea yang paling laku keras di Kafe I'Milky :

1. Brown Sugar Boba

Rasa susu segar yang digabungkan dengan rasa gula merah dan boba pearls yang kenyal memang luar biasa! Minuman susu dan boba ini sememangnya sesuai untuk bila-bila masa sahaja. Apa yang Fara suka tentang Brown Sugar Boba kat I'Milky ni ialah rasa boba kenyal yang mempunyai rasa gula merah yang ketara tetapi tidak begitu manis kerana digandingkan bersama susu segar. Untuk menikmati rasa terbaik dari setiap cawan minuman dari I'Milky, korang perlu goncang cawan tu sekurang-kurangnya sebanyak 15 kali untuk menguatkan tekstur boba pearls yang baru dimasak.


2. Strawberry Milk

Siapa peminat buah strawberi kat sini? Kalau korang tengah diet tapi teringin nak cuba minuman viral ni, apa kata lupakan sekejap diet tu dan enjoy rasa strawberi milk kat sini. Sekali sedut je korang boleh rasa kelazatan buah strawberi yang cukup memukau! Bagi Fara, kombinasi strawberi bersama susu segar memang sedap! Lagi sedap bila diminum ketika masih sejuk.


3. Taro Milk

Keep calm and drink Taro Milk! Rasai kehebatan air bertenaga Taro Milk ini barulah boleh enjoy jalan-jalan di Melaka. Badan akan rasa segar sejurus minum Taro Milk. Tak percaya? kena cuba dan rasai sendiri..


4. Grapefruit Juice & Green Tea

Gabungan antara buah grapefruit bersama green tea pasti menaikkan selera korang! tak pernah rasa buah grapefruit? Inilah masanya untuk korang cuba minuman campuran grapefruit bersama green tea..


5. Matcha Milk

Mana peminat Matcha? Peminat Matcha mesti akan rasa bagai berada di awang-awangan sebab Matcha Milk kat I'Milky ni antara menu yang paling ramai permintaan! Rasa Matcha Milk kat sini serius sedap..


Harga Bermula Dari RM7.90 Sehingga RM12.90

Ramai yang suka pergi ke I'Milky Kota Laksamana, Melaka dan ada yang jadi regular customer gara-gara minuman yang dijual ini sedap katanya. Ada juga yang masih baru berjinak-jinak nak cuba beli air di I'Milky tapi segan-segan sebab tak tahu cara order minuman I'Milky. 

senarai harga minuman di I'Milky

Tak tahu order atau tak tahu menu yang best? jangan risau! Jika korang masuk ke I'Milky ada menu board di hadapan kaunter. Staff yang berkerja di kaunter depan I'Milky akan bantu korang pilih menu popular di sini. Staff mereka peramah dan mesra taw.

ini antara menu paling ramai popular di I'Milky

Jangan Lepaskan Peluang Untuk Rasai Sendiri Minuman Bubble Tea Yang Tengah Viral Kat Melaka ok !

Daripada menawarkan menu yang complicated, I'Milky fokus dalam menyempurnakan setiap minuman dengan memperkayakan setiap ramuannya. Apa-apa pun, hanya ramuan yang segar dan simple yang digunakan, seperti gula merah, boba pearls, kacang merah, susu segar dan teh hijau atau merah.


antara minuman popular kat I'Milky

Setiap Hari Ramai Pengunjung :

Minuman bubble tea di I'Milky sangat popular di Melaka sampai ada yang sanggup beratur panjang gara-gara nak cuba minuman viral yang sedap ni. Pada waktu malam pula meja dan kerusi di akan dibuka khas untuk pelanggan I'Milky.





Lokasi Kafe I'Milky

IMilky Kota Laksamana

Lokasi Kedai :

No 6, Jalan KLJ 9, Tmn Kota Laksamana Jaya, 75200 Melaka

Business hour : 12pm to 1am
Contact : 011-17583668



0 KOmen:

Apa itu DUKHON? Lihat tanda-tanda berlakunya DUKHON

8/07/2019 Fara Lumière 0 Comments

Tau tak apa itu #DUKHON?

Dukhon tu asap tebal yang menggelapkan bumi selama 40 hari. Disebabkan meteor menghentam bumi nanti. Jangkaannya adalah bulan puasa di waktu subuh. Gelap dia nanti macam gelap nabi yunus dalam perut ikan nun.😢


Bumi kita ni dah masuk sungai meteor. Anytime boleh kena hentam dengan mateor.

Masa tu, Semua elektrik2 teknologi ni padam buat selamanya.

Sebab meteor tu ada saidrik sejenis zat besi neutral apa ntah yang akan membuatkan daya tarikan besi2 lumpuh buat selamanya. Komputer kereta apa semua takleh pakai.
Sebab tu kena belajar memanah,berkuda, berenang dari sekarang .

Orang beriman makanan dia adalah ZIKIR. Masa bergelap tu nanti baca "lailahaillantasubhanakainnikuntuminazzalimin" banyak2.

Masa dukhon terjadi tu. Masuk rumah masing2. Masuk bilik masing2. Baca subhanalkuddus rabbunalkuddus.

Ingat pesan ini.
Kalau kita sempat. Sebab kita dah di fasa 4. Fasa Dukhon. Fasa imam mahdi tak tahu sempat ke dak.

Kita ni fasa dukhon sebab kita fasa teknologi paling canggih. Nset pun touch2 je sekarang ni.

Barat dah siap sedia nak hadap dukhon siap buat rumah bawah tanah lagi tu siap muatkan makanan selama setahun.

Untuk hadap dukhon dijangka akan berlaku ni.Korang rasa korang banyak masa lagi ke nak kejar jutawan bagai?

Nak hafal Quran ke apa ke baiknya lah sekarang.

Bekal untuk generasi muda andai kata kita pergi dulu lah. Kita tetap akan mati.

check diri masing2 . apa bekal yg kita bawa . ilmu shj tiada guna jika tiada amalnya . sunnah apa yg kita buat , pakai dan ikut .

adakah semua kearah duniawi ?
isteri , anak2 dan waris kita . apa amalan yg mereka amal ? ketat atau longgar pakaian mereka ? beramal mereka kerana Allah atau manusia .

banyak lagi yg perlu kita ambil tahu . kerana kita sudah pun berada diakhir zaman . dimana pakaian sunnah dicemuh . pakaian yahudi diangkat dan dijulang . solat jika perlu . sunnah ditinggal . artis diangkat dan dikenali . ulama ditolak dan tidak lagi dikenali .

hebatkah kita ?
jika kaki gagah melangkah ke serata dunia . tapi masjid sekampung tidak pernah dikunjungi . surau bagai rumah kosong tak berpenghuni .

setelah rezeki yg Allah limpahkan . kita tipu Allah . kita lupa Allah . dengan selesanya kita hidup dimuka bumi Allah . tanpa rasa malu .

bersediakah kita ?

jangan sesekali kata "kubur masing2".
ambil contoh . wanita pakaian ketat . tudung acah2 datin . dan seorang imam masjid berdiri ditepi pantai . datangnya tsunami . adakah imam tersebut tidak akan terkena walau setitik air laut ?

sama seperti dukhon . dia tidak mengenal siapa pun kita . tiada cahaya sikit pun waktu itu selain zikir kepada Allah .

ingatkan lah ini pada semua  waris kita .
baca dan kongsi untuk kita bersedia . jika baca tanpa sedetik rasa apa2 . itu tanda kita akan terus lalai

" biarlah pos ni"
"acah2 alim je ni"
"buat2 tak nampak je"

itu hak masing2 . tapi ingat . dunia dah tersangat tua . andai dukhon ni tidak datang masa bulan puasa pun . yang pasti kiamat tu akan datang juga . dan setiap yg hidup akan mati .

INNALILLAHI WAINNAILAIHI ROOJIUN

(Peringatan . ini bukan cerita pasal kiamat . dan bukan ramalan kiamat . tapi bencana . sebagaimana pengkaji mengkaji bila masanya gunung2 berapai akan meletus . sekali lagi diingatkan bahawa dukhan bukan kiamat . sama seperti bencana)


0 KOmen:

Menerima Tempahan Ice-cream Magnum Di Puchong

8/04/2019 Fara Lumière 0 Comments

Assalamualaikum.. hai korang!

Dah cuba ice-cream magnum yang tengah viral sekarang? Kalau malas nak buat atau nak buat tak tahu cara,boleh je beli. Fara tahu orang yang boleh buat ice-cream Magnum sedap kat Puchong ni.


Menerima Tempahan Ice-cream Magnum Di Puchong

Puan Maziah nama yang tak asing lagi dalam kepakaran membuat pelbagai jenis ice-cream di Puchong. Hampir kesemua jenis ice-cream Puan Maziah telah buat dan rata-rata pelanggannya amat menyukai ice-cream dari Puan Maziah. Terbaru, Puan Maziah telah membuka tempahan ice-cream Magnum yang tengah viral sekarang!


Rasa ice-cream yang Puan Maziah buat memang sangat sedap dan sentiasa menjadi piliha warga Puchong. Kalau tak percaya boleh follow facebook Puan Maziah pelbagai feedback positive diterima. 

 Harga Ice-cream Magnum


🍦AISKRIM MAGNUM VANILLA🍦
1 PCS  RM2
1 PCS  RM2

Nak order boleh wasap Puan Maziah Terus di : 






0 KOmen:

Uptown Santai Setia Alam Kini Dibuka!!

8/03/2019 Fara Lumière 0 Comments


Assalamualaikum.. hi korang!!

Biasa dengar Uptown apa yang korang fikirkan? Uptown ini merupakan salah satu tempat menarik yang wajib di dikunjungi. Yelah, macam-macam perkara menarik ada kat uptown ni macam makanan, shopping, dan paling best boleh lepak santai-santai dengan tersayang.


Kepada yang berminat untuk ke Uptown Setia Alam yang baru sahaja dibuka pada 3 Ogos 2019 ia terletak di bersebelahan dengan Setia City Mall

Pembukaan Uptown Santai Setia Alam akan digegarkan sekali bersama artis-artis legend seperti Mamat Exists, Lan Solo, Shidi Data dan ramai lagi artis terkenal.

Terdapat pelbagai aktiviti menarik seperti pertandingan karaoke, pertandingan games PS4, persembahan badut, dan persembahan artis-artis. 

Terdapat juga lebih 30 jenis makanan yang ada di Uptown Santai Setia Alam dan boleh shopping sekali kerana terdapat pelbagai juadah barangan yang best-best daripada vendor-vendor Uptown Santai Setia Alam!

Jom datang ke Uptown Santai Setia Alam!!

Lokasi : : Uptown Santai Setia Alam
Tarikh : 3 Ogos 2019
Masa : 11.00-12.00 tengah malam




0 KOmen: