Maternity Pad Khas Untuk Wanita Lepas Bersalin | Libresse Maternity Pad

9/30/2019 Fara Lumière 0 Comments

Antara keperluan yang diperlukan oleh para ibu sejurus selepas bersalin adalah pad wanita bersalin.


Para Ibu boleh sahaja menyesuaikan diri dengan menggunakan pad yang biasa digunakan semasa datang bulan tetapi dinasihatkan ibu-ibu gunalah maternity pad khas untuk darah nifas kerana selalunya lebih banyak dari haid. Maka, amatlah digalakkan untuk ibu-ibu yang baru bersalin menggunakan pad wanita bersalin yang ada di pasaran.

Libresse Maternity Pad

Pad wanita bersalin Libresse Maximum Security ini adalah antara pad pilihan ramai ibu-ibu bersalin yang telah menggunakannya sebelum ini. Sesuai digunakan pada waktu malam mahupun siang, Libresse Maternity Pad ini direka lebih tebal untuk waktu aliran darah nifas yang banyak.

Direka dengan seperti khas untuk darah nifas tidak mudah mengalir atau bocor, posisi pad tidak mudah berubah apabila dipakai untuk keselesaan penggunanya serta selesa dipakai. Tidak akan menyakitkan pinggang anda. 


Darah nifas yang keluar selepas bersalin boleh menyebabkan luka dan sakit kepada kulit sensitif. Pemilihan pad wanita bersalin yang betul dan selesa, ditambah dengan teknologi rekaan bentuk sesuai pastinya membantu untuk mengurangkan ketidakselesaan kepada para ibu. Darah nifas keluar secara banyak juga boleh menyebabkan pad wanita biasa tidak mampu menjalankan tugasnya dengan baik.

Yang penting, tidak akan membuatkan kulit anda menjadi ruam atau iritasi.

baca lagi : pengalaman fara pakai maternity pad dari lunavie

0 KOmen:

Kedai Jahit Dan Alter Pakaian Di Meru, Klang | Jahitan Ahmad Zainal

9/30/2019 Fara Lumière 0 Comments

Assalamualaikum... Hi !

Rasanya kat Meru ni banyak je kedai jahit baju tapi susah nak jumpa. Ada yang menerima tempahan mengikut limit, lokasi kedai tidak dijumpai dan sebagainya. Kesukaran macam ni memang sedikit menyukarkan pelanggan yang betul-betul mahu membuat tempahan ataupun alter pakaian.


Dikesempatan ini Fara nak share pada anda semua lokasi kedai jahit di Meru, Klang iaitu Kedai Jahitan Ahmad Zainal yang terletak di Jalan Kenangan. Lokasi kedai jahit Ahmad Zainal agak tersorok dan terlindung sedikit dengan pokok-pokok besar di tepi jalan. Drive kereta perlahan inshaAllah jumpa.


Pemilik Kedai iaitu Ahmad Zainal ataupun dikenali sebagai Pakcik Zainal yang bertugas sebagai tukang jahit di Kedai ini adalah seorang yang bertanggungjawab dalam melakukan pekerjaannya. Keadaan Kedai beliau jika dilihat walaupun kecil tapi sangat bersih.

Susunan Mesin jahit pula disusun dengan baik sekali. Pengalaman Fara hantar seluar jeans untuk alter di sini sangat bagus sekali. Jahitannya sangat kemas dan yang paling penting, boleh siap tepat pada waktunya


Fara bukan sahaja berpuas hati dengan hasil jahitan Pakcik Ahmad Zainal malah, terpegun dengan adab sopan pakcik Zainal. Tutur kata semasa berbicara dengan pelanggan membuatkan Fara tidak rasa kekok semasa berurusan dengan beliau. Berpengalaman lama dalam bidang jahitan menjadikan Pakcik Zainal tahu akan kehendak para pelanggannya. 

Masa Fara beritahu nak alter seluar jeans ikut style begini-begini, pakcik Zainal tahu kehendak Fara. Mengenai harga pula, bayaran yang dikenakan untuk alter seluar jeans adalah RM10 sahaja. Bagi Fara ianya berbaloi dengan keadaan seluar jeans yang keras sesuailah dengan upah begitu.

Bagi anda yang menitikberatkan soal kualiti jahitan, bolehlah cuba sendiri alter atau buat tempahan baju di kedai ini. Sangat Recommended

Sebelum nak datang kedai, sila call dahulu untuk memudahkan urusan. Kadang-kadang kedai buka sedikit lewat.

Call : 0192579315 (Pakcik Zainal)

0 KOmen:

JABAL UHUD, BUKIT YANG AKAN BERADA DI DALAM SYURGA

9/29/2019 Fara Lumière 0 Comments

Jika kita hendak melihat bukit yang terdapat di syurga, maka ziarahlah ke Jabal Uhud.

Nabi SAW bersabda :

"Jabal Uhud adalah salah satu dari bukit-bukit yang terdapat di syurga..."

-HR Bukhari-

Gambar Jabal Uhud di waktu malam.

Di lembah gunung ini pernah terjadi pertempuran besar antara pejuang Islam dan kaum kafir Quraisy pada 15 Syawal 3 Hijriah (625 Masehi) yang mengakibatkan 70 pejuang Islam mati secara syahid.

Suatu ketika, Rasulullah SAW sedang bersama-sama Sayyidina Abu Bakar RA, Sayyidina Umar Al-Faruq RA, dan Sayyidina Utjman bin Affan RA.

Ketika mereka berempat berada di puncak, terasa Jabal Uhud bergetar.

Rasulullah SAW kemudiannya menghentakkan kakinya dan berkata :

"Tenanglah wahai Uhud. Di atasmu sekarang ialah Rasulullah, seorang siddiq dan dua orang yang akan syahid kelak."

Tak lama kemudian, Uhud berhenti bergetar.

Demikianlah tanda kerinduan dan kegembiraan Uhud menyambut Rasulullah saw.

0 KOmen:

Kelebihan Tanam Pokok Snake Plant Di Rumah

9/24/2019 Fara Lumière 0 Comments

Snake Plant atau Pokok Lidah Mertua adalah antara pokok yang sering ditemui dikebanyakan rumah di Malaysia.


Selain ditanam di luar rumah, pokok ini juga boleh diletakkan di ruang tamu, dalam bilik air dan bilik tidur.

Menurut Balcony Garden, Pokok Lidah Mertua mempunyai manfaat yang tersendiri.

1. Pembekal oksigen yang baik

Satu kajian yang dijalankan oleh penyelidik daripada Universiti Harvard, Pokok Lidah Mertua merupakan tanaman yang menjadi pembekal oksigen yang baik.

Selain Pokok Lidah Mertua, pokok lain yang turut membekalkan oksigen dengan baik adalah pokok Ficus dan pothos.

2. Pokok Lidah Mertua memberikan latar menarik

Kerana bentuknya yang unik, keberadaan Pokok Lidah Mertua di dalam ruang tamu ataupun ruang tidur memberikan suasana yang menarik dan juga mood yang baik untuk dipandang.

Selain itu, bentuk daunnya yang menegak dengan campuran warna kuning dan hijau juga memberikan tarikan yang tersendiri.

3. Membersihkan udara

Pokok Lidah Mertua juga dikatakan boleh bertindak sebagai pembersih udara dalam rumah yang baik. Selain karbon monoksida, gas-gas berbahaya yang boleh disingkirkan oleh pokok ini teramsuklah benzene, formaldehyde, xylene, and toluene.

Ramai pakar berpendapat gas-gas toksik berkenaan adalah salah satu punca kanser kepada manusia.

4. Efektif dalam melawan alahan

Pokok yang merupakan pembekal oksigen yang baik dan boleh mengurangkan gas berbahaya dalam udara diyakini juga boleh mengurangkan alahan yang berpunca daripada masalah udara.

Walaupun anda menggunakan pembersih udara, menanam pokok seperti Pokok Lidah Mertua di dalam rumah sebenarnya turut membantu.

5. Senang diuruskan

Pokok Lidah Mertua tidak memerlukan kos yang tinggi untuk dijaga. Ia dikatakan boleh hidup dengan baik bawah simbahan cahaya matahari, di dalam ruang gelap mahupun ketika kekurangan air.



0 KOmen:

Cara menjaga muka supaya kekal sihat dan cantik | SERUM ZAFFY.CO

9/18/2019 Fara Lumière 0 Comments

Assalamulaikum..


Jika dulu wanita hanya memiliki tiga produk penjagaan wajah utama iaitu pembersih, penyegar dan pelembap, tetapi kini semakin banyak produk diperkenalkan menjadikan wanita lebih teruja memastikan kulit dibelai sempurna.


Penjagaan muka supaya kekal bersih, cantik dan putih memang tidak dapat di nafikan setiap wanita suka akannya. Bagi wanita, memiliki kulit wajah yang cantik tanpa cela merupakan satu keistimewaan di samping dapat meningkatkkan keyakinan diri mereka. Tapi, bagaimanakah cara yang betul penjagaan kulit muka agar tidak tua sebelum usia?

Di sini ada 3 tip yang Fara sendiri amalkan untuk kesihatan muka yang berpanjangan. Antaranya :

1. Cuci muka 2 kali sehari

Selepas mandi, cuci muka dengan cleanser. Pilihan cleanser pula di nasihatkan pilih mengikut masalah kulit muka ya. Seperti Fara menggunakan cleanser jenis "oily" sesuai dengan masalah muka fara yang berminyak.

2. Memakai  Toner

Toner berfungsi sebagai menyingkirkan sel-sel kulit mati, mengecutkan liang-liang pori, mengimbangkan pH kulit dan mengembalikan kekeremajaan kulit.

3. Memakai Serum

Dalam produk penjagaan wajah, serum dianggap penting kerana mempunyai pelbagai fungsi. Ia berasaskan air dan tidak mengandungi sebarang minyak atau bahan pelembap seperti petroleum yang menjadikannya lebih likat.

Serum mengandungi bahan aktif untuk merawat kulit yang lebih tinggi kepekatannya berbanding krim dan losen. Hanya beberapa titik serum (tiga hingga lima titik) sudah cukup memberikan kesan terbaik kepada kulit kerana kepekatan bahan aktif di dalamnya yang ting­gi. Oleh itu, serum kebiasaannya lebih mahal daripada losen dan krim.

MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD merawat kulit dari dalam

Fungsi serum ZAFFY.CO ia merawat kedutan, jeragat, pigmentasi, antipenuaan, mencerahkan kulit dan antiradang. Pemakaian serum bukannya terletak pada umur, tetapi lebih kepada jenis dan masalah kulit. Jadi, serum ini sangat sesuai untuk semua golongan tidak kira muda mahupun sudah berumur kerana serum ini menyelesaikan masalah kulit anda tidak kira peringkat.


MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD merawat masalah kulit rosak akibat merkuri

Sejak kebelakangan ini kecoh mengenai sesetengah produk yang mengandungi bahan merkuri dalam produknya. Di sebabkan ingin cantik terlalu cepat, kita sanggup memakai produk yang telah disahkan mengandungi merkuri atas alasan "tidak mengalami apa-apa kesan pun"

Ya, kesannya tidak berlaku sekarang tapi apabila sudah berusia kelak pasti kesan sampingan akibat memakai produk yang mengandungi merkuri akan timbul.


Pilihan yang bijak adalah memilih produk yang bebas bahan merkuri dan pastikan produk tersebut menggunakan bahan yang disahkan GMP, HALAL, dan sebagainya seperti serum ZAFFY.CO

Serum ZAFFY.CO ini dikatakan mampu untuk merawat masalah kulit yang rosak akibat produk merkuri. Sedikit demi sedikit serum ini akan merawat masalah kulit dan akhirnya wajah akan kembali normal seperti sedia kala

Kebaikan MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD merawat wajah dari dalam disamping mencerahkan 

Serum ZAFFY.CO merupakan salah satu produk kecantikan yang memiliki banyak manfaat untuk wajah, seperti melembabkan, menegangkan, dan mencegah penuaan pada wajah. Serum juga lebih efektif daripada krim-krim wajah lainnya kerana teksturnya yang lebih mudah diserap wajah sehingga hasilnya akan terlihat lebih cepat.



Antara kelebihan serum MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD :

🔴 Sesuai untuk semua jenis kulit
🔵 Boleh digunakan sebagai makeup base
🔴 Boleh dipakai di wajah dan anggota badan yang lain
🔵 Mengurangkan garis halus dan kedutan
🔴 Mencerahkan kulit
🔵 Melembabkan kulit
🔴 Memudarkan parut jerawat dan juga parut eksiden
🔵 Memudarkan jeragat
🔴 Mengecilkan pori-pori terbuka
🔵 Mengurangkan whitehead/blackhead
🔴 Menyembuhkan kulit rosak akibat tersalah guna produk ada merkuri/ bahan berbahaya yang lain
🔵Sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita
🔴 Mengurangkan lingkaran mata hitam
🔵 Menghilangkan ‘eye bag’
🔴 Mengurangkan minyak di kulit wajah yang berminyak

Bertindak sebagai Makeup Primer (alas makeup) 

ZAFFY.co juga amat sesuai dipakai sebelum memakai foundation atau makeup supaya kulit lebih smooth/licin, moist/lembap, juga membuatkan adunan makeup yang lebih cantik, senang dan cepat. Ianya juga mewujudkan permukaan kulit yang sempurna untuk makeup dan memberi perlindungan untuk makeup bertahan lebih lama dan berseri-seri.

Manfaat MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD pada Wajah

Serum ZAFFY.CO mengandungi vitamin2 secara rutin akan mempertahankan kelembapan semulajadi kulit wajah dan kulit terasa lebih 'moist' & tidak terlalu kering. Dibandingkan dengan krim pelembab, serum ini memiliki fungsi yang jauh lebih bermanfaat. Bezanya dari pelembab biasa ianya hanya 'bekerja' melembabkan lapisan kulit dari luar, tetapi serum ini mampu menembusi pada lapisan kulit epidermis. Bahkan bagi orang yang wajahnya berjerawat pun disarankan untuk menggunakan serum ini kerana ianya berfungsi untuk mempercepat pertumbuhan sel kulit baru. Tidak hairan, jika harga serum ini jauh lebih mahal berbanding harga krim pelembab biasa



Isi Kandungan MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD

🔷 Vitamin A
🔶 Vitamin K
🔷 Vitamin E
🔶 Vitamin C
🔷 Aloe Vera
🔶 Argan oil
🔷 Apple Stemcell
🔶 Collagen
🔷 24K Gold


Testimoni pengguna MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD





Selamat digunakan tanpa kesan sampingan dan lulus KKM NOT180104751K

Bagaimana nak dapatkan MULTIVITAMIN SERUM INFUSED WITH 24K GOLD? hubungi nombor/laman sesawang di bawah :

Whatsapp : 011-37304504 


0 KOmen:

Kenapa perlu Scrub Badan? Inilah Scrub Badan Terbaik Pilihan Ramai | Sabun Wangi Lulur

9/16/2019 Fara Lumière 0 Comments

Scrub badan ni penting tak? 

Dulu.... Fara selalu tertanya kenapa ramai suka sangat scrub badan? Tak cukup ke sekadar sabun je badan? Selepas mandi, sabun kan badan dan settle! Haa kan mudah!

Rupanya salah cara ni... Scrub badan ni sebenarnya memainkan peranan penting untuk menghasilkan kulit badan yang lebih baik dan tahukah korang yang scrub badan yang baik kepada kita adalah skrub yang membantu untuk mengekalkan kulit yang sihat, bersih, licin, lembap, lembut dan kelihatan segar!

Image result for scrub badan

Lebih-lebih lagi bila usia semakin meningkat lagilah kita perlu menjaga kesihatan tubuh badan tidak kira dalaman mahupun luaran. Faktor yang buat fara rasa nak pakai scrub adalah disebabkan rasa tidak selesa melihat sesetengah anggota badan seperti kaki, tangan dan badan yang mulai timbul rasa kering serta mengelupas. Kadang kala rasa tidak selesa lihat diri sendiri. Manakan tidak, kulit badan tidak selembut dan cantik macam anak dara dahulu. Takkan nak biarkan je kan?

Memilih untuk melakukan rawatan 'Scrub Badan' di rumah

Kekangan masa untuk manjakan diri sebaik mungkin semakin lama semakin diabaikan sebab Fara lebih fokus untuk menjaga kebajikan anak-anak yang masih kecil. Disebabkan inilah Fara pilih untuk melakukan scrub di rumah sahaja berbanding di spa. Jika dilihat, sekarang pun dah banyak body scrub yang ada dipasaran. Jadi, tinggal pilih je yang mana korang berkenan.

Image result for doing scrub at home

Sabun Wangi Lulur sebagai Pilihan untuk scrub badan

Sebelum ni Fara ada survey beberapa jenis scrub badan yang ada kat pasaran. Kebanyakan scrub badan yang dijual mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan. Lagi satu, scrub yang dijual agak kasar apabila di 'apply' ke badan. Kulit terasa sedikit sakit dengan scrub tersebut. So, terpaksalah cari scrub yang lain sebagai ganti.


Mengapa Fara pilih scrub badan dari Sabun Wangi Lulur? Pertama sekali adalah disebabkan kelebihan scrub badan jenama ini mempunyai ciri-ciri yang Fara inginkan seperti mampu menyingkirkan sel-sel kulit mati, mencerahkan, berbau wangi dan melembutkan kulit. Untuk makluman, Sabun Wangi Lulur ni merupakan keluaran produk dari Wangi World Sdn. Bhd dan semestinya sebuah syarikat yang telah berdaftar dengan SSM. Jadi, tak perlu risaulah sebab produk ni selamat digunakan. InshaAllah.

2 Jenis Sabun Scrub Badan "Sweetheart" dan "Richest" dari Wangi World Mempersonakan dan Meningkatkan Keyakinan

Body scrub dari Wangi World ini merupakan scrub badan yang menggunakan 100% bahan organik. Scrub ini dapat melicinkan dan mengekalkan kelembapan kulit. Jangan risau, ia juga bebas dari bahan radikal. Sabun Scrub yang Fara beli adalah jenis SWEETHEART dan RICHEST. Sebenarnya, ada 5 jenis Scrub badan dari Wanggi World ni. Fara cuba 2 jenis dahulu. Jom lihat 5 jenis body scrub yang boleh  korang cuba dari Wangi World dibawah :

Sweetheart - Signature Scent

Memberi kelembutan WANGIAN ALA-ALA “BABY POWDER” dengan sedikit sentuhan haruman bunga daripada JASMINE, YLANG YLANG, LAVENDER, ROSEWOOD & BERGAMOT. Bagi yang suka bau scrub yang tahan lama fara cadangkan korang beli jenis Sweetheart ni. Bau haruman scrub Sweetheart ini sangat menenangkan. Terasa hilang terus stress bila dah scrub!


Richest - Signature Scent

Wangian segar -SITRUS daripada adunan BERGAMOT, POMELO, LAVENDER &VIETNAM MINT membuat anda ceria sepanjang hari! Ia juga mampu untuk menaikkan aura, kesejahteraan diri dan karisma si pemakai. Richest ni sesuai untuk korang yang suka aroma bau yang sedang-sedang.


My Love

Wangian inspirasi daripada haruman buah MARKISA, BUNGA PEONY & VANILA ORKID. Pasti memberi keceriaan dan keriangan sepanjang hari.


Chanel No.5 Inspired.

Wangian inspirasi daripada haruman ROSE, JASMINE, LILY OF THE VALLEY, BERGAMOT & SANDALWOOD bagi menyerlahkan kewanitaan si pemakai


Darling

Wangian inspirasi daripada sentuhan bunga MAWAR yang harum, lembut, dan romantis. Pasti membuatkan kejelitaan si pemakai lebih terserlah.


Kelebihan Sabun Wangi Lulur dari Wangi World

Nak cari body scrub ni memang kena cari yang terbaik. Bila pakai kita rasa berpuas hati dengan kesan yang diberi. Dalam tempoh 7 hari pakai Srcub Badan ni boleh dikatakan nampak berkesan kepada diri Fara. InshaAllah nak kesan yang lebih baik perlulah pakai secara berterusan. Selepas Fara pakai body scrub ni antara kesan yang boleh dilihat antaranya :

WANGI WORLD


1. Menyingkirkan sel-sel kulit mati 

Sama seperti sel-sel kulit di wajah, sel-sel kulit mati di badan juga perlu selalu dibuang dengan menggunakan skrub badan. Sepcialnya bila pakai Scrub Wangi Lulur ni, apabila sel kulit mati telah dibuang, sel kulit baru yang lebih sihat akan terhasil. Proses peluruhan sel kulit mati berlaku dengan perlahan seiring dengan usia. Jadi untuk mempercepatkan proses itu, Fara amalkan penggunaan skrub yang konsisten sebab bahan dalam produk ini selamat dan alhamdulillah serasi dengan Fara.

2. Haruman yang menggoda macam buat rawatan kat spa!

Satu lagi kelebihan Scrub Wangi Lulur ini adalah Fara boleh merasakan keterujaan perasaan ketika pemakaian. Perasaan tenang kerana tekstur 'body scrub' ini yang menyegarkan dan haruman menggoda yang memenuhi ruangan mandi, seolah-olah Fara sedang mendapatkan rawatan spa. Sejurus pemakaian Sabun Wangi Lulur emosi Fara rasa lebih stabil dan tenang. Alhamdulillah.

3. Memutihkan kawasan gelap di ketiak, celah peha, lutut dan lain-lain

Bila menggunakan Scrub Wangi Lulur, nampak ketara sel-sel kulit mati dapat ditanggalkan. Sekaligus mengurangkan kesan gelap terutama di celah pelipat, ketiak, lutut dan bahagian kulit badan yang tertutup.

4. Menghilangkan masalah selulit 

Bila dah jadi mak-mak ni memang kena hadap dengan masalah selulit. Selulit ni terjadi pada Fara selepas bersalin ada garis rekahan di pinggul, lengan, abdomen, perut dan paha. Ini kerana perubahan hormon atau penurunan berat pada bahagian tersebut terjadi selepas melahirkan anak. Nak hilangkan masalah selulit ni perlukan sedikit masa. Apa yang boleh Fara katakan, bila pakai Sabun Wangi Lulur ianya tidaklah menghilangkan serta merta selulit TETAPI bahagian badan yang ada selulit tu nampak lebih baik.

5. Kulit lebih halus, cantik dan bersih

Sekarang kan, kalau tak dapat buat rawatan kat spa pun tak pe sebab Fara dah jumpa scrub badan yang terbaik! Masa pakai Scrub Wangi Lulur haritu tona kulit badan Fara lebih nampak sekata dan paling penting nampak sedikit cerah. Scrub Wangi Lulur memang pakar penanggal sel kulit mati! Daki-daki kat badan semua hilang. 

6. Mengurangkan bau badan

Alhamdulillah, so far Fara memang tiada masalah bau badan. Kalau korang ada masalah bau badan dan nak cuba pakai Scrub Wangi Lulur ni sangat disarankan sebab bau scrub badan ni sangat wangi dan mampu bertahan lama. InshaAllah boleh mengurangkan masalah bau badan bila pakai Scrub Wangi Lulur ini

Cara penggunaan Scrub Badan Wangi World

Hanya dengan 1 ketul SABUN LULUR WANGI WANGI WORLD, boleh berlulur/scrub dirumah tanpa perlu ke SPA! mudah je sekarang nak cantik. Cara penggunaan scrub badan ini adalah seperti berikut :

1. Basahkan tubuh badan dengan air
2. Sapukan sabun lulur wangi di area yang nak di sental.
3. Lulur dah melekat kat area yang nak disental tu, mula lulur dengan arah pusingan jam.
4. Dah puas hati, bilas kawasan yang telah disental dengan air.

Tidak kira sama ada tua, muda, lelaki dan perempuan boleh pakai scrub badan ini!

Bahan utama Scrub Badan Wangi World

- SOAP BASE
- WALNUT SCRUB
- OIL FRAGRANCE

Beli produk bernilai RM100 dan keatas, akan dapat free gift makeup bag limited edition



Sabun scrub wangi lulur ada KKM

Nak cuba tapi takut? Awalnya Fara dulu pon begitu juga. Tapi setelah tahu kesemua produk scrub Wangi World ada KKM baru confident nak pakai. Kat bawah ni no KKM scrub Sweetheart dan Richest.




Rata-rata suka bila pakai Sabun 
Srub Badan Wangi Lulur. Lihat testimoni :







TERBARU! Waktu Operasi dan Tempat menarik di Cameron Highlands

9/13/2019 Fara Lumière 0 Comments

Siapa nak bercuti di Cameron Highlands wajib tahu info ini kerana inilah harga dan detail tempat yang menarik di Cameron Highlands (CH)


Waktu Operasi Ladang teh Cameron Highlands

1. Bharat Valley Tea House
2. Bharat Valley Tea House 2 ( lagi besar)
3. Ladang Teh Boh Sungai Palas
4. Boh Tea Garden
✅ Masuk Percuma
✅ Buka 9.00am- 4.30pm
✅ Nikmati tea, cake dll desert

Waktu Operasi dan Tempat menarik di Cameron Highlands yang FREE

🌼 YZ Agro Farm (Kebun strawberry Melayu)
(8.30 pagi - 6 ptg)
🌼KHM Strawberry and Jem
(8.30 pagi - 6 ptg)
🌼 Cactus point
(9 pagi - 6 ptg)
🌼 Big Red Strawberry Farm
(8 pagi - 6 ptg)
🌼 Ladang Lebah
(8 pagi - 7 mlm)
🌼 Ladang Anggur Bertam Valley
(9 pagi - 5 ptg)
🌼 Kea Farm
(8.30 pagi - 6 ptg)
🌼 Pasar Malam Brinchang (Jumaat dan Sabtu)

Waktu Operasi dan Tempat menarik di Cameron Highlands yang BERBAYAR

📌 Taman Agroteknologi MARDI
Dewasa RM5, Kids RM3
(8.45 pagi - 5 ptg)

📌 Lavender Garden
Dewasa RM10, Kids RM7
(9 pagi - 6 ptg)

📌 Butterfly Garden
Dewasa RM7, Kids RM5
(9 pagi - 6 ptg)

📌 Orkid and Rose Garden
Dewasa RM8, Kids RM6
(9 pagi - 6 ptg)

Makanan yang wajib cuba di Cameron Highlands

🍧 Aiskrim Malaysia Strawberry
🍧 Aiskrim Strawberry
🍧 Scone
🍧 Strawberry coklat
🍧 Nasi Lemak Sambal strawberry
🍧 Sayuran goreng
🍧 Steamboat cheese highlands
🍧 Jagung mutiara rebus
🍧 Ubi rebus

Ole-oleh wajib beli di Cameron Highlands

🍓 Strawberry
🍓 Jambu epal (merah dan hijau)
🍓 Sayuran segar (10 sayur RM10)
🍓 Buah-buahan Kering
🍓 Coklat buah-buahan
🍓 Kordial buah-buahan

Extra info Suhu di Cameron Highlands

🌇Pagi - 17*C
🌁Siang - 24-26*C
🌃Malam - 18*C
highland steamboat cheese
dewasa-RM 35
kanak2- RM 20
(5 ptg - 12 mlm)

Harga the stone valley steamboat

dewasa - RM 35
kanak2- RM 18
(5 ptg - 12 mlm)

Kredit : Syafiq Syakri

0 KOmen:

Kucing Ada Kulit Dan Lemak Berlebihan Bawah Perut. Apa Puncanya?

9/13/2019 Fara Lumière 0 Comments

Tahu tak kenapa kucing ada kulit dan lemak berlebihan bawah perut?


Technical term untuk kulit dan lemak kat bawah perut yang rasa macam belon separa penuh ialah “primordial pouch,” and you can also observe this feature on some big cats seperti singa dan harimau.

Kulit lebihan dan lemak pada perut kucing memberi perlindungan dan penebat tambahan  ketika kucing bergaduh dan melakukan "bunny kicking @ tendangan arnab" dengan menggunakan kaki belakang yang mana boleh menyebabkan kecederaan serius pada bahagian perut pada pihak lawan.

Fungsi lain kulit geleber @ kulit lebihan ni adalah memberi kebebasan pergerakan pada kucing untuk meregang (stretch) dengan seluas luasnya kaki belakang bila dia mengeliat, tidur atau ketika melakukan apa2 aktiviti.

Secara teorinya, pada keluarga kucing liar dahulu kala, kulit lebihan pada perut membenarkan perutnya mengembang dengan maksimum untuk menampung makanan yang dimakan dengan banyak apabila perlu.


0 KOmen:

Hidup Lebih Luar Biasa Selepas Mengikuti Program "Nah Ubah Hidup" by RichWorks

9/07/2019 Fara Lumière 0 Comments

Bisnes jatuh berkali-kali bukanlah satu perkara luar biasa terutama pada mereka yang jadikan perniagaan sebagai sumber sara hidupnya. Orang yang sampai sekarang masih terkial-kial tak kemana, buat apa saja bisnespun tak jadi, sebenarnya terlalu ramai kat luar sana. Pernah tak terfikir macam mana kita boleh ubah nasib kita jadi orang yang luar biasa atau berjaya macam para usahawan yang lain?


Kalau pernah terfikir macam itu, tahniah diucapkan! Minda kita dah mula fikir penyelesaian terbaik untuk memulihkan kembali perniagaan. Bukannya hanya duduk meratapi masalah! Jadi, salah satu cara paling berkesan yang Fara lihat ramai para usahawan berjaya dalam perniagaan mereka semua pernah join event atau program khas untuk mengembangkan bisnes mereka. 

Percaya tak dengan mengikuti event, seminar atau program khas untuk para usahawan sebenarnya sangat membantu lebih-lebih lagi untuk memulihkan kembali semangat pada diri. Oleh itu, Pada 30 Ogos 2019, Fara berkesempatan untuk mengikuti program NAK UBAH HIDUP anjuran RICHWORK untuk merasai sendiri pengalaman sepanjang program ini di jalankan.

Objektif Penganjuran Program Nak Ubah Hidup 

Jangan pandang rendah terhadap orang yang hadir ke program macam ni. Mereka semua hadir demi mencari ilmu untuk mengembangkan perniagaan mereka sesuailah dengan objektif program ini iaitu untuk membantu usahawan atau bakal usahawan untuk tingkatkan tahap potensi diri, tahap kehidupan dan tahap kewangan melalui bisnes yang berjaya dan menguntungkan.


Seramai lebih dari 12,000 peserta dari seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura telah hadir. Program Nak Ubah Hidup ini berlangsung selama 3 Hari bertempat di Setia City Convention Center (SCCC), Setia Alam Selangor.

Pengasas RichWorks Dr Azizan Osman



Mentor para usahawan tak lain tak bukan Dr Azizan Osman selaku pengasas RichWorks International banyak membantu para usahawan untuk tingkatkan tahap potensi diri, tahap kehidupan dan tahap kewangan melalui bisnes yang berjaya dan menguntungkan. Sepanjang program ini berlangsung, Fara perhati keadaan sekeliling ramai mula bangkit dan sedar tentang kesilapan mereka dalam perniagaan, dan ada yang menangis kerana tersentuh dengan kata-kata Dr Azizan Osman yang beliau dahulu juga orang yang susah macam kita semua.

Ironinya, di saat beliau kesusahan tiada siapa yang mahu menghulurkan tangan dan kerana itulah Dr Azizan Osman nekad untuk berkongsi ilmu kejayaannya dengan orang lain yang mahu berjaya dalam bisnes kerana mereka tidak mahu lebih ramai usahawan terpaksa menanggung kegagalan dan beban hutang seperti yang beliau pernah alami satu masa dulu.



Pendek kata, motivasi diri yang diberikan oleh Dr Azizan Osman memang menyentuh hati semua. Jadi, tidak hairan lah jika program anjuran RichWorks oleh Dr Azizan Osman berjaya membantu ramai jutawan tempatan di Malaysia. Strategi perniagaan yang diberikan sangat berkesan!

RichWorks Telah Membantu Usahawan Tempatan Membina Bisnes Yang Berjaya

Semakin hari semakin ramai peserta Program RichWorks yang berjaya membina bisnes sehingga mampu membuat jualan mencecah jutaan ringgit setahun dan ada antaranya telah mampu membina jenama terkenal seperti Nurraysa, Bantal Hotel DAG, Eskayvie, Hasnuri, Sabella, Rempah Mak Siti, Noor Arfa Batik, Jamumall, Najib Asaddok, dan banyak lagi. Rasa tercabar lihat kejayaan mereka!


Ketika program ini berlangsung, di hadapan Fara semua adalah jutawan berjaya. Energy mereka memang luar biasa! Ibarat macam kita dikelilingi aura positif yang begitu menenangkan.


Kalau timbul rasa cemburu tengok orang lain naik mencanak tinggi ke atas, popular, semua orang kenal, hidup bergaya dan berjaya, ingatkan diri kita balik yang bukan semua orang perlu jadi glamour atau popular serta dicatitkan namanya dalam buku sejarah. Itu hanya sekelumit manusia sahaja. Yang penting usaha atas diri sendiri. InshaAllah kita juga boleh berjaya seperti mereka!


Bila Next Program?

Fara difahamkan program Nak Ubah Hidup seterusnya akan berlangsung pada Tahun 2020. Bagaimana nak daftar? Mudah sahaja. Tawaran eksklusif program Nak Ubah Hidup 2020, masukkan maklumat anda dengan melayari www.nakubahhidup2020.com sekarang!

ALL THE BEST

0 KOmen: