Memaparkan catatan dengan label Advertising. Papar semua catatan

Punca Letupan Beirut disebabkan Ammonium Nitrate

Sayu hati kami bila mendengar berita tentang letupan di Beirut, Lubnan yang telah mengorbankan sekurang-kurangnya 78 mangsa dan mencederakan ribuan yang lain.



PM Hassan Diab menyatakan ia berpunca daripada 2,700 Tan ammonium nitrate yang disimpan berdekatan dengan pelabuhan bandar tersebut. Video menunjukkan terdapat api yang marak disusuli dengan letupan seperti bom atom yang membentuk awan mushroom.

Apa itu ammonium nitrat?

Ammonium nitrat atau formulanya NH₄NO₃, dihasilkan dalam bentuk butir adalah baja paling banyak digunakan dunia.

Ianya juga bahan utama di dalam proses letupan untuk menggali mineral yang mana bahan ini dicampur dengan minyak dan dihidupkan dengan cas letupan.

Untuk industri ammonium nitrat menjadi satu letupan yang bahaya, ianya perlu melalui proses yang panjang dan banyak masalah perlu berlaku. Dan ini berlaku di Beirut.

Apa punca letupan itu?

Ammonium nitrat tidak akan terbakar dengan sendiri. Malah, ianya lebih adalah sumber oksigen yang akan mempercepatkan proses pembakaran bahan lain. Sebab itu, ianya sangat berfungsi di dalam perlombongan di mana kawasan yang kurang oksigen, dengan adanya Ammonium nitrate akan menghasilkan oksigen untuk proses pembakaran minyak dan bahan bakar lain.

Namun di suhu yang sangat tinggi, ammonium nitrat akan terurai dan menjadi nitrogen oksida dan wap air. Dan Gas inilah yang akan menyebabkan letupan.

Jadi kalau ada api marak berdekatan dengan bahan ini, ianya boleh menyebabkan letupan seperti yang juga berlaku di Tianjin China pada tahun 2015 yang telah mengorbankan 175 orang di sebuah kilang Ammonium nitrat.

Walaupun kita tidak tahu punca sebenar di Beirut, tetapi kita dapat lihat melalui video, letupan itu berlaku setelah beberapa ketika kebakaran berlaku.

Memang sukar sebenarnya Ammonium nitrat meletup disebabkan kebakaran. Kebakaran perlu berlaku dan kekal lama di tempat Ammonium nitrat disimpan.

Malah ianya tidak akan meletup dengan sendiri tanpa minyak melainkan ianya telah ada pencemaran silang akibat daripada penyimpanan stok yang tidak betul.

Ini dapat dibuktikan dengan amaran yang telah diberikan kepada pengilang 2700 Tan yang telah disimpan selama 6 tahun tanpa keselamatan yang baik.

Kesan kepada kesihatan?

Letupan ammonium nitrat akan menghasilkan nitrogen dioksida, gas berwarna merah dan baunya sangat busuk.

Gas ini selalunya berada di persekitaran yang tercemar dan selalu digunakan sebagai aras kualiti udara sesuatu kawasan/bandar.

Ianya dikhuatiri boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan seperti masalah paru-paru. Keadaan ini mungkin akan ada di sana selama beberapa hari.

Keadaan di Beirut mengajar kita untuk menyimpan baja dalam keadaan yang betul. Mari kita doakan semoga Beirut kembali pulih daripada musibah yang telah melanda.

Sumber : public health Malaysia

Sugu Pavithra Kembali Dengan ResepI Dalca Tulang Kambing

Youtuber Terkenal Sugu Pavithra Kembali Dengan ResepI Dalca Tulang Kambing | Setelah berapa hari menyepikan diri, Youtuber Terkenal Sugu Pavithra Kembali Dengan ResepI Dalca Tulang Kambing. 

Bagi yang meminati masakan berasaskan kambing boleh mencuba resepi yang telah dikongsikan oleh beliau di laman youtube «« Sugu Pavithra.

Sebelum ini beliau telah berkongsi berapa resepi. Namun semua resepi telah dibuang dari laman youtube tersebut. Dah hari ini beliau kembali dengan rentak yang sama. Maka terhasil menu Dalca Tulang Kambing.


Resepi Dalca Tulang Kambing youtuber Sugu Pavithra boleh dirujuk dalam content video yang disampaikan. 

Bahan-bahan yang disenaraikan dengan jelas lagi memudahkan peminat resepi berasaskan kambing.

Selamat mencuba.

Marathon Drama 7 Hari Mencintaiku 2 Episod 1 - Episod 33 (Episod Akhir)

Drama 7 Hari Mencintaiku 2 Episod 1 - Episod 33 (Episod Akhir) Kini Boleh Ditonton Menerusi Aplikasi iQIYI Video - Dramas & Movies

Drama 7 Hari Mencintaiku 2 Episod 1 - Episod 33 (Episod Akhir) Kini Boleh Ditonton Menerusi Aplikasi iQIYI Video - Dramas & Movies|  : Drama 7 Hari Mencintaiku 2 ini akan hadir dengan berapa konflik kekeluarga, dendam dan cinta. 

Drama 7 Hari Mencintaiku 2 Drama 7 Hari Mencintaiku 2 mulai siar 02 Julai 2020 akan datang bagi menggantikan drama 

Terbaru drama 7 Hari Mencintaiku 2 hanya boleh ditonton menerusi aplikasi iQIYI video. Aplikasi ini boleh dimuatturun pada google play telefon bimbit anda.  

Selain drama 

Untuk informasi, drama 


Drama 7 Hari Mencintaiku 2 - Episod 1 »» Episod 33 (Episod Akhir)

  • Mulai 24 Julai 2020 Drama 7 Hari Mencintaiku 2 hanya boleh ditonton secara online di https://www.iq.com/ atau boleh muat turun aplikasi iQIYI video - Dramas & Movies di google play smartphone anda. 

Tonton Drama 7 Hari Mencintaiku 2 Episod 1 - Episod 33 (Akhir) »» https://www.iq.com/play/19rz60a9lk

Senarai pelakon

Pelakon utama 

- Siti Saleha
- Shukri Yahaya
- Hariesa sebagai
- Liza Abdullah
- Faye Kusairi
- Syazwan Zulkifly
- Wan Sharmila
- Jaja Iliyes
- Bil Azali
- Kazar Saisi

Pelakon pembantu

- Jasmin Hamid
- Shaharuddin Thamby
- Idris Md Diah
- Anne Abdullah
- Niezam Zaidi
- Razzuan sebagai 

Pelakon kanak-kanak

- Fifi Laura Olivia sebagai
- Putri Rafasya

2nd PRELOVED NOVEL MELAYU LAMA TERPAKAI PILIHAN TERBAIK 7 HARI ...

Drama 7 Hari Mencintaiku 2
Jumlah Episod Tayangan : 33 Episod 
Tarikh Tayangan : 02 Julai 2020

Sinopsis Drama 7 Hari mencintaiku 2 
Mia Adriana 
“Kebahagiaan abang bila sayang dan anak-anak ada di sisi.”
Itulah kata-kata yang sering diucap Khuzairi pada isterinya. Di saat mereka diulit bahagia, Puan Hayati 
“Dosa tu bukan datang dari mama! Dosa tu datang dari suami mak! Abah yang tergilakan mama! Sampai sanggup nak buat perkara terkutuk! Dosa abah tu yang akan terpalit dalam rumah ni! Suami mak tu gatal!”
Hilang hormatnya pada Pak Samad 
“Kau ingat! Seorang anak perlukan restu ibu! Kalau kau nak Khuzairi dapat restu aku! Kau tinggalkan dia! Selagi kau masih jadi isteri dia! Sampai bila-bila dia tak akan dapat restu aku! Tanpa restu ibu Khuzairi tak akan bahagia!”
Nadia 
Dalam kemelut yang berlaku, Nurul Ain 
“Mi nak mak tanya Nurul. Kalau abang long tu hanya kerja jaga kambing, dia nak tak? Lepas tu mak nilai, mana permata, mana batu jalan.”
Helmi cuba menyedarkan emaknya.
Khuzairi rasa tercabar. Dia bagaikan melukut di tepi gantang. Khuzairi pujuk, Khuzairi rayu, Mia Adriana tetap nak pergi. Khuzairi tak mampu menggapainya lagi.
“Pergi Mia! Pergi! Saya dah tak nak tengok muka awak! Pergi sejauh mana yang awak nak! Moga hidup awak akan lebih bahagia tanpa cinta Khuzairi!”
Sayu mata Mia Adriana memandang anak-anaknya.
“Maafkan ibu sayang. Ibu terpaksa pergi.”
Dia merenung suaminya buat terakhir kali. Walau 7 Hari Mencintaiku, cinta Khuzairi tiada lagi. Selamat tinggal abang. Selamat tinggal sayang. Kata-kata yang diucap dalam hati bersama deraian air mata.

Senarai Cawangan Kedai-kedai ELEWSMART


Senarai Cawangan Kedai-kedai ELEWSMART Kepunyaan Ebit Lew


ELEWSMART, in shaa allah dah boleh search di google maps & waze
.
.
📍No. 99 & 100, Biz Avenue 2, Persiaran Cyber Point Barat, 63000 Cyberjaya, Selangor
.
.
📍No 23G & 25G, Jalan TTDI Grove 7/1, Taman TTDI Grove, 43000 Kajang, Selangor
.
.
📍No 73-G & 73A-G, Jalan Dataran Cheras 4 , Dataran Perniagaan Cheras 43200 Cheras, Selangor.
.
.
📍No 1-G, Jalan Prima SG 1,
Prima Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor.
.
.
📍No 43A-G,Plaza KLTS, Blok B, Jalan Gombak,
53000 Kuala Lumpur
.
.
📍No 21-G, Jalan Dataran Villa Putra 1, Dataran Villa Putra, 47000 Sungai Buloh, Selangor
.
.
📍Unit A-G-13 & A-G-13A (Ground Floor), Pelangi Square, Persiaran Surian, 47810 Petaling Jaya
.
.
📍No 20, Jalan Medan Pusat 2C, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.
.
.
📍No 6, Jalan 22/1,
Persiaran Jubli Perak, Seksyen 22, 40300 Shah Alam, Selangor
.
.
📍29, Jalan Dinar D U3/D, Taman Subang Perdana, 40150 Shah Alam, Selangor

#elewsmart

Bersantai di Sarang by the brook, Selangor

Assalamualaikum.. hai semua orang!

Mencari penginapan untuk bersantai bersama keluarga tercinta sambil boleh mandi pool dan bbq? Nah Sarang By The Brook adalah jawapannya.

Disini juga pelbagai aktiviti menarik boleh dilakukan seperti mandi air terjun, buat fam day & bbq

Bagi mereka yang inginkan kelainan, menginap di homestay Sarang by the Brook yang berhadapan dengan swimming pool. Buka saja pintu terus terjun kolam... Nak mandi malam malam pun boleh...


Sekali-sekala seronok juga kalau bawa anak-anak pergi holiday, tapi malas nak pergi jauh-jauh memang Sarang By The Brook la menjadi pilihan. 

Sarang by the brook yang terletak di Kuala Kubu Bharu, Selangor ini menawarkan tempat penginapan yang cukup unik dan menarik buat para pengunjung. Rata-rata ia menjadi pilihan kerana lokasinya yang strategik dan tidak jauh dari bandar, namun tetap aman dan tenang. Dengan konsepnya yang segar, urban dan ala hipster, anda pasti terpukau dan dapat memenuhi akaun Instagram dengan pelbagai gambar menarik.



Pandang sahaja sudah tahu ia Selesa dengan rekabentuk dalaman yang cukup unik dan moden. Yang paling menarik, tentulah kolam renang yang pasti membuat anak-anak tak sabar untuk mandi-manda.

Kawasan sekitar sini juga luas dan sesuai untuk majlis reunion, family gathering, dan sebagainya.




Bagi anda yang inginkan lari daripada keserabutan kota raya dan kembali ke persekitaran alam semulajadi, cubalah menginap di Sarang By The Brook. Dengan harga penginapan bermula RM180, ianya menawarkan sebuah pengalaman yang indah dan luarbiasa, jauh dari kesibukan kotaraya.


Lokasi Sarang By The Brook :

📍 Sarang By The Brook, Jalan Seruling 20, 44000 Kuala Kubu Bharu, Selangor
FB : Sarang by the brook (Facebook)



Beli Pokok Murah di Palace Rose Floriculture (Setia Alam)

Assalamualaikum.. hai semua orang!

Tidak dapat dinafikan tanaman dalam rumah atau indoor houseplant dapat membantu menyerikan lagi suasana rumah.  Pernah dengar orang kata "Pokok membawa kehidupan ke dalam rumah"? Fara sendiri percaya bahawa kehadiran pokok dalam rumah sangat memberi kelainan pada suasana dalam rumah.

Image may contain: sky, tree, plant and outdoor
Hadapan palace rose nursery (setia alam)

Walaupun ada sesetengah kita yang kurang mahir menanam pokok dan ada juga mereka yang tidak mempunyai masa yang cukup untuk memberi tumpuan kepada tanaman ini. Jangan risau, ada jenis pokok indoor plant yang mudah ditanam. Malah, di antara jenis-jenis pokok ini, ada yang mempunyai fungsi tersendiri seperti menyimpan air dan mudah menyesuaikan diri dalam persekitaran rumah. Pokok-pokok ini juga datang dalam pelbagai bentuk, rupa, saiz dan warna!

Beli Pokok Murah di Palace Rose Nursery (Setia Alam)

Bila dah minat dengan tumbuhan pastinya kita akan mencari dan survey Nursery terbaik di sekitar kawasan tempat tinggal kita bukan? Fara pernah survey pelbagai jenis nursery tapi kebanyakkan rakan-rakan semua kata di Sungai Buluh murah. Jauh sangat dari lokasi Fara sekarang


Dipendekkan cerita kelmarin ada perasan di Setia Alam ada nursery pokok yang baharu sahaja buka. Sebelum ni lokasi tu kosong. Fara singgah untuk cuci mata. Lokasi nursery di kawasan DOMINOS Setia Alam ya. Kawasan Nusery sangat besar dan luas. Memang rambang mata dibuatnya. 

Landmark Nursery Setia Alam : dekat Tesco. Berdepan Proton/ Office Eco World

Pelbagai jenis pokok indoor, sayur, baja, benih dan tanah ada disini. Pada peminat pokok jangan lepaskan peluang untuk dapatkan segala jenis pokok anda. Sangat berbaloi.

Jom cuci mata tengok sekitar dalam nursery : 





Image may contain: plant, flower and outdoor

Image may contain: plant, flower, food and outdoor

Image may contain: plant, outdoor and nature


Image may contain: plant, flower, outdoor and nature

Image may contain: 1 person, plant and outdoor


Nama Nursery : Palace Rose Nursery (Setia Alam)
Waktu operasi : 8.30am-6.00pm




Jenis dan Fungsi Kitsui Untuk Kecantikan Diri

Hi sis , semua product Kitsui berharga RM38.80 sekotak . Setiap kotak ada kandungan 15 sachet . Hanya di jual di FARMASI WATSONS DAN GUARDIAN MALAYSIA


⛔️ Jika beli cara Dari kedai  pastikan sis beli Dari watson dan guardian shj . Kalau Dari penjual lain adalah fake.

⛔️ Jika beli cara Dari shopee atau Lazada pastikan penjualnya adalah dari watsons dan guardian . Kalau Dari penjual lain adalah fake.

Jenis dan Fungsi Kitsui Untuk Kecantikan Diri

KITSUI WHITHENIN BB : sgt sesuai utk mereka yg ada alahan collagen , bantu mengurangkan muka berminyak , mengecilkan pori pori besar , mencerahkan kulit muka , melicinkan muka kulit .

KITSUI GENERATION 3 COLLA : Mengandungi asthaxanthin dan collagen yg dapat bantu mengurangkan muka kulit yg kering , mengurangkan garis garis halus di muka , menguatkan akar rambut , menguatkan Tenaga dalaman , melicinkan muka kulit .

KITSUI SC MICBERRIES :
Mengandung kandugna berries yg tinggi . Bantu mengurangkan jeragat di muka , bantu melindungi kulit muka dari Sinaran cahaya Matahari yg menyebabkan jeragat di muka . Bantu menghilangkan lingkaran hitam di mata . Bantu menguatkan mata .

KITSUI PIMPAL AWAY :
Dirumus Khas utk mereka yg ada masalah jerawat . Bantu mengurangkan jerawat di muka . Bantu mengurankan jerawat yg bernanah .

KITSUI BELLOS FIBER:
Bantu mengurangkan masalah sembelit , bantu mengempiskan Perut yg buncit . Bantu mengurangkan berat badan .

KITSUI ROYAL LPO : 
Bantu mengurangkan berat badan , bantu mengurangkan selera makan , bantu membakar lemak yg berlebihan . Kesan Akan lebih cepat jika digabungkan dgn Senaman dan pengawalan makanan dan juga minuman air yg bercukupan

KITSUI MEAL REPLACMENT:
Utk mengantikan makanan lunch atau makan malam . Bantu membakar lemak .

KITSUI WOMENS SECRET :
Membantu mengurangkan masalah keputihan, bantu mengurangkan sakit haid , menambahkan tenaga badan .

KITSUI B- UP 
Bantu menganjalkan payu dara yg kendur , bantu menaikan payu dara .

KITSUI KOREAN WHITE 
adalah product booster utk kulit , bantu mempercepatkan kesan yg dikehendaki .


Beli Rak Pokok Bunga Murah Di Shah Alam


Tanaman indoor yang segar sentiasa mencipta suasana istimewa di dalam rumah. Interior rumah dapat terlihat semakin hijau dan menyegarkan jika kita dapat menambahkan tanaman-tanaman hias di dalamnya. Bila pokok indoor telah banyak akan ada pula masalah lain iaitu 'ruang' meletakkan pokok indoor menjadi terhad. Oleh itu, Rak bunga adalah salah satu perabot yang boleh digunakan untuk meletakkan pot-pot bunga tersebut.


Beli Rak Pokok Murah Di Shah Alam

Saban hari semakin ramai peminat pokok indoor bertambah. Masing-masing akan berkongsikan hasil tanaman mereka di sosial media seperti facebook, instagram dan sebagainya. Ada juga yang bertanyakan masalah serta mencari penyelesaian mengenai tanaman mereka yang layu, dimakan serangga perosak dan lain-lain. Selain menambah koleksi indoor plants, ada juga beberapa peminat pokok mencari rak pokok bunga murah.


Ingin Fara maklumkan di sini bahawa Fara dan suami telah membuka tempahan rak bunga yang diberi nama RAK BUNGA PALMA murah di Shah Alam. Ini adalah contoh rak pokok bunga yang kami buat. Rak ini boleh memuatkan sebanyak 6 jenis pokok. Berat yang mampu di tanggung pada setiap para adalah 1-4 kg. Rak ini dibuat sepenuhnya oleh Suami Fara. 

Tempahan Siap Dalam Masa 3 ke 4 Hari 


Buat masa sekarang pelanggan perlu menempah dahulu rak bunga ini. Anggaran masa siap rak adalah dalam tempoh 3 ke 4 hari. Jika dapat siap awal, kami akan memberitahu pelanggan melalui aplikasi Whatsapp. InshaAllah kami akan buat yang ready stock jika semakin banyak permintaan. 

Kami Hantar Rak Bunga Ke Lokasi Terpilih


Mengenai penghantaran pula, pelanggan boleh pilih sama ada nak self pickup atau kami hantar ke lokasi anda. TETAPI bukanlah terus ke pintu rumah anda. Pelanggan perlu memberitahu lokasi yang paling mudah untuk berjumpa. Ianya bertujuan untuk memudahkan proses penghantaran. Setiap caj delivery kami caj RM10 sahaja. Lokasi penghantaran rak bunga seperti di Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Klang, Shah Alam, Bukit Kapar, Bukit Raja, dan sekitar Lembah Klang. Untuk lokasi yang tidak dinyatakan boleh buat rundingan dengan kami ya. InshaAllah kami boleh berunding tentang lokasi penghantaran. 

Harga Rak Bunga Palma


Kenapa kami jual murah? Sebab kami tahu pencinta pokok indoor telah banyak berhabis duit beli pelbagai jenis pokok dan juga pasu bunga. Jadi harga yang kami tawarkan kepada pelanggan untuk rak bunga ini hanyalah RM110 Sahaja. Kos delivery pula RM10. 

Kualiti Rak Pokok Bunga Adalah Yang Terbaik Kami Tawarkan


Rak pokok bunga ini sesuai diletakkan di dalam rumah. Kalau letak di luar rumah kami cadangkan letak di kawasan redup seperti di bawah bumbung porch kereta. Elakkan terkena hujan panas untuk mengekalkan kualiti rak ini.

Ukuran Rak Bunga Adalah Seperti Berikut :


Jom Tempah Rak Bunga Sekarang!

Sila whatsapp Fara untuk sebarang pertanyaan atau tempahan ya. Klik je link whatsapp di bawah :

Harga : RM120+RM10 Delivery





Seborin Berkesan Melebatkan Rambut Dan Mengurangkan Masalah Rambut Gugur


Penggunaan Syampu dan conditioner sahaja tidak mencukupi. Kita perlu memakai Hair tonic atau tonik rambut adalah nutrien tambahan untuk rambut yang penting untuk menyihatkan rambut rosak, menyuburkan dan memanjangkan rambut, menghalang hujung rambut bercabang serta membersihkan kulit kepala daripada segala kekotoran. 

SEBORIN, Hair Tonic 400ml | Watsons Malaysia  

Cara Mudah Lebatkan Rambut Menggunakan Schwarzkopf Seborin Anti-Dandruff Tonic 

Jenama Schwarzkopf sangat terkenal dalam kalangan pendandan rambut professional. Tonik rambut ini mampu untuk menyuburkan semula rambut dari akar umbi yang rosak dan diformula khas dari Pro-Vitamin B5.

Antara Kelebihan Seborin Anti-Dandruff Tonic 

✿ Melebatkan dan menyuburkan rambut,
✿ Membantu menguatkan & mengukuhkan akar rambut
✿ Membantu memulihkan kerosakan rambut
✿ Memelihara kelembapan dan kelembutan rambut
✿ Mengatasi masalah botak, rambut gugur dan kelemumur
✿ Mencegah dan mengatasi masalah kegatalan pada kulit kepala
✿ Mencegah dari beruban
✿ Menyihat dan menyegarkan bahagian kulit kepala
✿ Membantu Mesalah kelemumur yg banyak
✿ Menjadikan rambut anda lebih berkilat dan bermaya

Cara pakai Seborin Anti-Dandruff Tonic 

1. Tuang tonic ni ke dalam botol yg lebih kecil yg ada penutup spray (Kedai Eco/Mr.Diy ada jual) . 

2. Spray direct kat bahagian kulit kepala. Bukan pada helaian rambut. Lepas pakai mmg akan rasa sejuk2 panas sikit dlm 1-2 minit. Urut2 kulit kepala sekejap bagi meresap . 

3. Pakai sehari sekali @ 2kali pun dah cukup asalkan konsisten. Boleh pakai pagi @ malam sebelum tidur. Atau lepas keringkan rambut.

Beli Cermin mata MURAH RM50 SAHAJA di Kedai Kacamata Nur Kaseh


Beli Cermin mata MURAH RM50 SAHAJA di Kedai Kacamata Nur Kaseh| Macam tak percaya Fara buat Spec di kedai kacamata Nur Kaseh dengan harga RM50. Biasanya Fara nampak kat mana-mana kedai spec tulis promosi iklan RM50/RM68 tapi rupanya itu harga untuk bingkai atau pilihan bingkai spec jenis lama yang nak di 'clearance'. Pung pang pung pang total kos frame dan cermin hampir RM3XX itupun bergantung pada power mata. Jadi terpaksa batalkan niat nak buat spec.


Tapi kali ini berbeza, kesemua jenis spec yang ada di dalam kedai Kacamata Nur Kaseh adalah bernilai RM50 KECUALI yang ada jenama/branding seperti Bonia, Ray Ban, CK, dan sebagainya. Harga RM50 ini termasuk frame dan cermin ya. Serius murah dan berbaloi!


Suatu ketika dahulu kedai Kacamata Nur Kaseh juga pernah VIRAL disebabkan harga yang ditawarkan jauh beza dari kedai kacamata yang lain sehingga pelanggan membandingkan kedai mana yang lagi murah. Tidak dapat dinafikan kedai ini paling murah sehingga menjadi bualan ramai. Selepas kedai ini viral orang ramai tidak putus-putus datang untuk membuat cermin mata sehingga ke hari ini.

Tidak kira sama ada hari bekerja atau cuti, kunjungan pelanggan di Kedai Kacamata Nur Kaseh sentiasa mendapat sambutan ramai. Mereka yang datang buat spec kat sini memang kena bersabar sebab ramai orang kan. Cepat kita pilih bingkai spec cepatlah kita dapat buat spec dan bayar.


Pelbagai Jenis Bingkai Kacamata Ada Di Kedai Kacamata Nur Kaseh

Bercakap mengenai pilihan bingkai pula, di Kedai Kacamata Nur Kaseh memang banyak! Confius Fara nak pilih sebab semua design yang Fara suka ada di sini. Bentuk petak, bulat, oval, metal, plastik dan macam-macam bentuk ada. Boleh dikatakan design cermin mata yang diminati orang sekarang iaitu jenis modern ala-ala kpop terjual di sini. Rezeki Fara dapat tengok design baru spec dan pilih bingkai spec pilihan hati.

Jom Tengok Gambar Spec Yang Ada Di sini :

Design bawah ni ramai orang sekarang tidak kira perempuan mahupun lelaki suka. Bila pakai muka nampak comel-comel gitu. haha!

RM50 semua ni

Image may contain: glasses and sunglasses
RM50 semua ni

Image may contain: glasses
pun RM50 jee

Harga RM50 Sahaja!!

Mula-mula macam tak percaya total kos frame dan cermin RM50. Yelah tiap kali survey buat spec kat kedai lain mesti total kos spec melebihi bajet kami. Niat nak buat spec asik tertangguh atas faktor bajet.

Oh ya, Kedai ni kakak ipar yang cadangkan kepada Fara. Kakak ipar buat spec kat kedai ni dan dialah yang beritahu memang RM50 je buat spec! Harga RM50 termasuk kos frame dan cermin.

ni power mata dan spec yang fara pilih

Tanpa fikir panjang Fara dan husband buatlah spec baru. Rabun mata Fara sebelah kanan -150 dan kiri -100. Rabun husband tinggi dalam 300-400 (lupa amik gambar).  Pendapat peribadi Fara, inilah satu-satunya kedai cermin mata yang paling murah di Klang! Tidak kira power mata rendah atau tinggi kos buat cermin mata tetap RM50 melainkan kalau nak tambah bluecoat atau ada rabun jauh dan dekat kena tambah kos sedikit. 

test pakai cermin mata baru. hehe!

Jom Lihat Pakej Lain Yang Ada di Kedai Kacamata Nur Kaseh

✅ Pakej bingkai siap cermin RM50
✅ Pakej bingkai siap cermin RM100
✅ Pandangan Jauh dan Dekat Bingkai+Cermin RM150
✅ Pandangan Jauh dan Dekat Bluecoat Bingkai+Cermin RM250


Tempoh Siap Cermin Mata Dalam Masa 7 Hari

Tempoh siap cermin mata dalam masa 7 hari atau mungkin lagi cepat dari masa yang ditetapkan. Kalau nak urgent memang tak dapat. Semua pelanggan kena tunggu ikut tempoh waktu yang telah dianggarkan siap. Bagaimana nak tahu cermin mata dah siap? Staff Kedai Kacamata Nur Kaseh akan telefon pelanggan sekiranya cermin mata yang ditempah telah siap.


Waktu Operasi Kedai Kacamata Nur Kaseh

Sepanjang tempoh PKPP ini..
NUR KASEH buka seperti biasa dari jam 10 pagi hingga 6 petang..
Boleh datang secara ‘WALK-IN’ TIDAK PERLU membuat temujanji ..

No photo description available.



Lokasi Kedai Kacamata Nur Kaseh

KEDAI KACAMATA NUR KASEH..
G63A,Tingkat Bawah Klang City Square
Jalan Nangka/ku1.
41400 Klang Selangor..
( Berhadapan Banggunan Centrepoint Klang)

Atau Boleh terus hubungi/whatsapp Najib Kamal di : 019 4000878 / 03-33410878