Home My Story Travel Review Lifestyle Parenting Foodies Beauty
Memaparkan catatan dengan label Lunavie. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Lunavie. Papar semua catatan

Breastmilk Storage Bags Lunavie


Assalamualaikum..

Memandangkan susu ibu merupakan makanan yang terbaik untuk bayi, cara penyimpanan susu tidak boleh diambil ringan. Tambahan pula susu ibu bersifat sensitif dan perlu pengurusan yang rapi sebelum, semasa dan selepas menyusu. Teruskan membaca entri ini untuk mengetahui cara penyimpanan susu yang betul.

Bayangkan kalau susu perahan yang disimpan dengan cara yang tidak betul, ia mungkin akan rosak dan terbuang begitu sahaja. Jadi amatlah penting ibu-ibu belajar cara menyimpan dan mengendalikan susu perahan (EBM) ini dengan sebaiknya.


BreastMilk Storage Bags Lunavie


“Breast Milk Storage Bag” merupakan alat menyimpan susu ibu yang popular berbanding “Breast Milk Storage Bottle”. Hal ini kerana, ianya lebih murah, mudah digunakan, ringan, boleh menjimatkan ruang dan lain-lain lagi. Kini, terdapat pelbagai jenis jenama “Breast Milk Storage Bag” dijual di pasaran. Masing-masing mempunyai ciri-ciri atau kelebihan & kekurangan yang tersendiri.


Ciri-ciri BreastMilk Storage Bags Lunavie

Hygienic


Ini merupakan faktor yang paling penting dalam memilih Breast Milk Storage Bag. Sebaiknya, pilih Breast Milk Storage Bag yang mempunyai ciri pre-sterilised kerana pastinya ia hygienic dan tidak mudah tercemar. Di samping itu, pastikan Breast Milk Storage Bag yang dipilih juga merupakan BPA Free. Barang yang tidak mempunyai BPA Free akan mempengaruhi sikap si bayi, otak, dan juga hormonnya.

Tahan lama



Pastikan ianya tebal dan diperbuat daripada bahan yang tidak mudah rosak atau koyak. Anda juga akan susah sekiranya “Breast Milk Storage Bag” ini selalu & mudah koyak kan? So, pilihlah yang terbaik ok…Walaupon mungkin agak mahal, tapi anda takkan rugi kan?

Mudah Digunakan



Breast Milk Storage Bag yang dibeli juga haruslah mudah digunakan dan sesuai dengan pam susu yang dibeli. Ini akan mengelakkan daripada berlaku pertumpahan susu. Pilih yang jenis self-standing type kerana ia mudah untuk berdiri dan tidak mudah bengkok. Ini akan memudahkan kita semasa ingin menyimpan susu..

Harga

Kini, terdapat pelbagai jenis Breast Milk Storage Bag yang dijual dipasaran dengan dengan harga yang berbeza. Kebiasaannya, jika Breast Milk Storage Bag mahal, ia mempunyai ciri istimewa yang membezakan ia daripada jenama lain.




Ada yang mungkin mengesyorkan penyimpanan susu ibu dalam botol dan ada pula yang lebih suka pakai storage bags. Mana yang lebih baik?



Storage bag ini adalah beg plastik yang direka khas untuk menyimpan susu ibu. Ia lebih kuat, lebih tebal dari beg ziplock biasa dan dibuat daripada bahan-bahan bebas BPA. Storage bag jenis ini juga tahan panas, jadi ia selamat untuk pencairan / pemanasan susu, dan boleh dibeku.


Kebaikan memakai storage bag Lunavie


  • Menjimatkan ruang – Terutamanya ibu-ibu yang mengumpul bekalan susu beku dalam kauntiti yang banyak. Susu ibu yang disimpan dalam storage bag boleh dibeku secara rata untuk menjadikan blok susu beku yang nipis. Susu beku ini kemudian senang disusun di atas yang lain untuk memaksimumkan ruang penyejuk beku.
  • Lebih cepat cair – Oleh kerana blok susu beku adalah nipis, ia tidak akan mengambil masa yang lama untuk cair berbanding susu yang disimpan dalam botol.
  • Tidak perlu dibasuh / disterilkan – Storage bag ini adalah beg pakai buang. Anda tidak perlu menghabiskan masa untuk mencuci dan mensterilkannya.
  • Senang untuk dilabelkan – Semua stok susu beku perlu dilabelkan dengan tarikh dan jumlah susu yang disimpan dan storage bag mempunyai ruang khusus untuk itu.

Image result for breastmilk storage bags lunavie

Untuk pembelian Breastmilk storage bags Lunavie bolehlah ke laman sesawang di bawah :

Facebook : Lunavie


LUNAVIE DELUXE NAIL CLIPPER WITH MAGNIFIER

Assalamualaikum.. hai!

Bila ade anak kecil mak ayah jadi excited nak buat semua bende untuk mereka kan? Termasuklah nk potong kuku simanja. Biasa mak atau ayah yang berani potong kuku simanja yang halus tu? Haa.. macam fara lebih berani potong kuku simanja berbanding suami. 
Tips nak potong kuku simanja pon perlulah mak ayah fahami agar tidak tersalah potong nanti. Sakit pula jari jemari halus simanja jika tersilap langkah masa nak potong kuku mereka.

Tips mudah potong kuku simanja :

🔹 Potong kuku ketika simanja sedang lena tidur
🔸 Guna penyepit kuku Khas untuk Bayi sahaja

Waktu simanja tidur lena paling mudah untuk mak ayah memotong kuku simanja kerana tidak banyak pergerakan. 


Lunavie Deluxe Nail Clipper With Magnifier

Fara menggunakan penyepit kuku dari lunavie ni kerana ianya memudahkan proses pemotongan kuku simanja. Kanta pembesar yang ada dibahagian hadapan penyepit memudahkan fara untuk nampak lebih jelas kuku simanja dan kuku simanja dapat dipotong dengan kemas dan rapi. Simanja jadi selesa sepanjang sesi pemotongan kukunya. 

Kelebihan Deluxe Nail Clipper With Magnifier

🔹Sesuai untuk kuku kaki dan tangan simanja
🔸 Mempunyai Kanta pembesar
🔹Reka bentuk yang mudah untuk dipakai dan ditutup.
🔸Kanta pembesarnya boleh dialihkan mengikut keselesaan
Mempunyai dua warna yang boleh dipilih samada pink atau biru. 



Kalau dulu kecik besar je mata masa nak potong kuku simanja, sekarang sejak ade Deluxe Nail Clipper with Magnifier ni pantas dan menyenangkan proses pemotongan kuku simanja fara. Hanya perlu ekjas kanta pembesar dan potong kuku simanja dengan hati senang. 

Harga penyepit kuku ini pon sangat murah dan berbaloi. Dapatkan segera penyepit kuku bersama kanta pembesar pertama dari Lunavie ini untuk memudahkan proses pemotongan kuku bayi anda sekarang! 


Untuk sebarang pembelian produk ini sila layari laman sesawang berikut : 


Facebook page :





Lunavie - Seluar Pakai Buang Khas untuk Ibu lepas bersalin

Assalamualaikum... Hi!

Ibu-ibu yang sedang menunggu masa untuk melahirkan si comel sudah sediakan kelengkapan semasa di hospital nanti? Jangan lupa buat check list agar segala kelengakapan yang diperlukan semasa bersalin lengkap dan mudah terurus. Nak tahu check list apa? boleh lihat Entry checklist newborn yang pernah Fara kongsikan di situ. 




Kali ini, Fara nak kongsikan seluar pakai buang dari Lunavie iaitu Deluxe Disposable Briefs

Jangan lupa untuk mencari disposable maternity atau seluar pakai buang selepas bersalin nanti ya. Ianya sangat diperlukan agar mudah untuk si ibu pakai dan buang seluar dalam setelah digunakan. Walaubagaimana pun, terpulang pada keselesaan individu sama ada ingin memakai seluar dalam biasa atau yang jenis pakai buang. 


Keistimewaan Seluar Pakai Buang Lunavie :

  •  Seluar dalam pakai buang yang digunakan oleh kebanyakan ibu selepas bersalin
  •  Tidak panas dan selesa dipakai
  •  Kainnya yang tipis memudahkan aliran udara keluar masuk
  •  Menjimatkan masa dan tenaga si ibu
  •  Diiktiraf oleh staff bersalin terkemuka dan hospital

Apakah kepentingan Seluar Pakai Buang Semasa Bersalin?

Pendapat peribadi Fara, telah menjadi kebiasaan wanita selepas melahirkan anak akan diikuti dengan darah dalam tempoh tertentu dan ianya di panggil Darah Nifas. Dalam tempoh tersebut, terutamnya semasa berada dihospital, adalah lebih memudahkan si ibu memakai seluar pakai  buang kerana menjimatkan tenaga selepas melahirkan anak. Bayangkan semasa anda sudah bersalin, sudah pasti akan keluar darah yang banyak dari kebiasaan anda period ada kalanya, sehingga tembus dari seluar dalam. Kalau pakai seluar dalam biasa anda kene cuci betol-betol hingga hilang bau dan warna kemudian, perlu mencari tempat untuk sidai seluar dalam tersebut.

Dengan adanya seluar pakai buang dari Lunavie ini ianya memberi keselesaan untuk anda sepanjang berada di hospital. Anda hanya perlu cuci bersih dan buang setelah digunakan. 



Saiz
- M / L: 26 "-32" pinggang
- XL / XXL: 32 "-40" pinggang

Harga : RM12.90
5pcs

Kitchen set - Set mainan dapur untuk simanja



Assalamualaikum... Hiii!

Nampak tak betapa excited dan berlagaknya muka aimi dapat parcel besar macam ni.  Gift from someone ye. Mak dia dah malas nak belikan pape. Hehe.



Tadaa!! Kitchen set yang aimi idam-idamkan akhirnya dapat juga dia merasa.


Dah bukak parcel, kenalah mak dia pasangkan kitchen set ni. Jenuh mak dia dok fikir macam mana nak pasang. Jumpa juga cara nak pasangkan walaupon terkial-kial berjaya juga pasang.



Diharap lepasni aimi rajin kedapur untuk masak. Dah ada dapur sendiri jangan kacau dapur mommy okay! 




Moeder - Susu Utama Pilihan Ibu Hamil & Bf

Assalamualaikum...

MilkBooster & Susu Untuk Ibu Hamil TERBAIK di MALAYSIA !



Moeder adalah produk susu berperisa vanilla yang dikhaskan untuk membantu ibu mengandung atau ibu menyusu untuk kekal sihat dan cergas.

Moeder juga dapat membekalkan nutrisi yang lengkap buat anak dalam kandungan atau anak yang disusui. Disamping sebagai milk booster, moeder dapat meningkatkan penghasilan susu si ibu agar lebih berkualiti kerana bagi ibu yang mengandung atau menyusu, semua makanan dan minuman yang kita ambil akan disalurkan kepada anak. Sangatlah penting bagi ibu-ibu hamil atau menyusu mengambil makanan/minuman berkhasiat untuk keperluan si ibu sendiri dan juga anak.



KEBAIKAN MOEDER BUAT IBU DAN ANAK

Khasiat buat Ibu hamil :

  •  Mencerahkan Kulit.
  •  Mengatasi masalah rabun malam
  •  Meningkatkan daya tubuh dan stamina serta tenaga semasa hamil
  •  Mengurangkan Risiko tekanan darah tinggi dan rendah ketika Hamil.
  •  Mengatasi masalah depresi (Stress)
  •  Menguatkan sistem penghadaman dan daya tahan terhadap keracunan makanan.
  •  Mengelakkan Sembelit bagi ibu Hamil
  •  Menguatkan Pernafasan (mengurangkan asma dan lelah bg ibu hamil)
  •  Membanyakkan darah (pengganti kerang seperti tradisional)
  •  Meningkatkan produksi susu ibu (Banyakkan susu ibu)
  •  Melembabkan kulit
  •  Mengurangkan kesan selulit pada perut
  •  Mencegah osteoporosis
  •  Mencegah sakit pinggang dan tulang belakang ketika hamil kerana membawa kandungan
  •  Menguatkan kandungan bagi ibu baru hamil
  •  Memberi lebih tenaga ketika proses bersalin
  •  Mengatasi masalah mual.
  •  Menormalkan metabolisme
  •  Mencegah kegemukan selepas bersalin
  •  Rasa Vanila berlemak tanpa menyebabkan rasa loya

Khasiat buat Kandungan atau bayi :

  •  Mengurangkan Risiko demam kuning
  •  Meningkatkan daya tahan tubuh bayi (selsema demam)
  •  Melebatkan rambut
  •  Menghitamkan rambut dan bersinar terhadap bayi
  •  Memutih dan melicinkan kulit bayi
  •  Membantu menguatkan sistem paru-paru bayi.
  •  Mencegah asma dan lelah
  •  Mencegah Rabun ketika besar
  •  Membantu pembentukan otak, saraf, plasma darah, dan organ pembiakan.
  •  Membantu kecergasan otak bayi (Anak Pintar)
  •  Membantu sistem pencernaan bayi yg menyusu badan ibu yang mengamalkan Moeder

Khasiat untuk Ibu menyusu :

  •  Membanyak dan memekatkan produksi susu
  •  Mencegah kegemukan
  •  Mencerahkan & Melembab kulit
  •  Membantu hilangkan selulit ketika hamil
  •  Membantu merawat luka dalaman semasa deliver (bersalin) dengan cepat.
  •  Memberi tenaga terutama ketika berpuasa tetapi meyusukan bayi.
  •  Mengurangkan stress
  •  Mengatasi atau mencegah rabun.
  •  Mengenyangkan bayi dan atasi masalah sedu
  •  Menguatkan sistem pernafasan bayi.
  •  Membantu daya ingatan bayi



Cara Minum :




Bancuh menggunakan air suam ( 200ml ) 1 scoop . 1 scoop siang dan juga 1 scoop malam sebelum tidur. Elakkan makan kaffein.

Harga

RM159/169ss
termasuk postage

Ramuan Moeder :

Susu kambing, EkstrakTomato, Habbatussauda, madu, Ekstrak Anggur, Lutein, Sarang Burung, Rumpai Laut, Buah Tin, Kurma, Gam Arab, Ekstrak Billberry, Ekstrak Aloe Vera, Ekstrak Lobak Merah, Ekstrak Brokoli, Ekstrak Betik, Stevia, Omega 3, Vanilla Non Diary Creamer.

Moeder New Packaging 



Untuk pengetahuan peminat Moeder, sekarang Millenial Gen (MG) telah memberikan wajah terbaru untuk moeder seperti yang anda lihat pada gambar diatas sebelah kiri merupakan pek lama dan sebelah kanan pula pek terbaru Moeder.

Sebagai pengguna Moeder, fara sangat berpuas hati mengamalkan Moeder dalam kehidupan seharian sejak bergelar ibu. Alhamdulillah, fara gembira dapat menyusukan Aimi hingga 2 tahun. Moeder banyak membantu fara membekalkan susu yang berkualiti dan mencukupi untuk Aimi.

Bukan itu sahaja, rasa Vanillanya sangat sedap dan sesuai jika para ibu yang hamil kerap berasa loya bolehlah mencuba moeder. Ianya dapat menghilangkan loya di tekak.


Nak anak sihat dan tembam mcm aimi? Minumlah Moeder!!

UNTUK ORDER MOEDER BOLEH HUBUNGI:

010-4042769