Home My Story Travel Review Lifestyle Parenting Foodies Beauty
Memaparkan catatan dengan label My Story. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label My Story. Papar semua catatan

EPHYRA SKIN CARE SERIES | RAWAT MASALAH JERAWAT & KULIT KUSAM

Semua orang ada masalah kulit muka tersendiri termasuklah Fara sendiri. Masalah kulit muka fara adalah berminyak, tona tidak sekata dan agak kusam. Masalah Kusam paling membimbangkan kerana mengurangkan keyakinan diri dan ada kalanya rasa diri tidak secantik wanita lain.



Kalau perasan, Fara jarang kongsikan pengalaman menggunakan produk berkaitan skincare sebab Fara susah nak percaya dengan lambakan produk yang ada di pasaran. Dalam pemilihan produk terutama untuk muka, Fara akan pastikan kandungan bahan produk tersebut selamat digunakan tanpa kesan sampingan.

Kenapa pilih ephyra Skincare? Faktor utama yang membuatkan fara rasa ingin mencuba ephyra Skincare adalah ianya jenama produk kesihatan & kecantikan yang meletakkan KUALITI PRODUK, KESELAMATAN & KEPUASAN PELANGGAN sebagai TOP 3 dalam perniagaan.

Percaya tak dengan hanya 3 langkah mudah sahaja Fara boleh rasa kelainan pada wajah! Rangkaian produk ephyra yang Fara tengah cuba sekarang adalah EPHYRA Skin Care Series yang terdiri daripada 3 item iaitu Ephyra Skin Bar, Ephyra Skin Nano & Ephyra Skin Snow yang berfungsi sebagai mencuci, merawat dan mencerahkan wajah.

Pengalaman Menggunakan Ephyra Skin Series

Seperti yang telah diberitahu tadi masalah muka Fara adalah berminyak, liang pori besar dan kusam. Walaupun masalah ini tidaklah seteruk seperti berjerawat, parut dan sebagainya ia tetap menggangu penampilan diri. Untuk makluman, Muka Fara jenis kalau tidak dijaga memang mudah sangat kusam dan berminyak. Bila muka kusam nanti wajah nampak tak bermaya. Kemudian akan timbul pula masalah liang pori tersumbat.


Bagi Fara, ephyra Skin Series ni cukup mudah dan sesuai untuk orang seperti Fara yang tak suka pakai banyak-banyak produk dalam satu masa. Setiap hari rutin penjagaan muka jadi lebih mudah dan cepat. Pakai ephyra Skin Bar, Diikuit dengan ephyra Skin Nano dan ephyra Skin Snow. Ketiga-tiga produk ini menepati kriteria yang Fara inginkan.

Bila difikirkan balik masalah muka kusam ni ada banyak punca antaranya faktor cuaca dan sel kulit mati yang ada pada permukaan muka disebabkan persekitaran yang kurang baik. Penggunaan produk yang kurang sesuai juga boleh menyebabkan kusam kerana ia tidak dapat menanggalkan kotoran yang ada di muka dengan baik.

Rasa bersyukur kerana cuba ephyra Skin Series ni. Dia banyak memperbaiki muka Fara. Perubahan yang sangat ketara boleh dilihat setelah seminggu penggunaan. Muka nampak lebih cerah dan berseri.

Ephyra Skin Bar Mencerahkan Wajah

 

Untuk masalah muka kusam dan liang pori, ephyra Skin Bar sangat membantu menyingkirkan sel kulit mati pada muka. Pencuci muka ini boleh mengecilkan pori-pori kulit dan membantu menghidrat serta melembutkan kulit. Ia juga membolehkan sebum menembusi lebih jauh ke dalam kulit, dan bukannya “berkampung” di permukaan kulit. Hasilnya muka nampak lebih berseri dan cerah sekata

Ephyra Skin Nano Menutup Liang Pori Muka Dengan Baik

 

Pada anda yang mencari serum yang cepat meresap jauh kedalam muka inilah dia Ephyra Skin Nano. serum berteknologi Nano yang dipatenkan di Switzerland. Dengan kuasa teknologi Nano, serum tidak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit kerana saiz partikelnya yg sangat kecil. Serum Ephyra Skin Nano adalah gabungan formulasi beberapa bahan antioksida yang membantu mencerahkan dan mengekalkan keanjalan kulit.

Ephyra Skin Snow Melembapkan Wajah Sepanjang Hari

 

Merupakan pelembap wajah berteknologi Geno-White berupaya memberi dan mengekalkan kelembapan pada kulit wajah untuk jangka masa yg panjang. Sesuai untuk semua jenis kulit, kesan positif dapat dilihat seawal 9-14 hari penggunaan.

Lihat Pula Kelebihan dan Kebaikan  Ephyra Skin Series :

1. Ephyra Skin Bar (sabun cuci muka)

Merupakan sabun pencuci muka yg diformulasikan dari 100% bahan semulajadi. Ia tak ada sebarang bahan kimia terlarang, selamat & sesuai digunakan untuk semua jenis kulit sama ada kusam, berminyak, kering & sensitif.


Cara penggunaan : Cuci muka dengan sabun Ephyra Skin Bar. Cuci lebih kurang 5-10 saat menggunakan buih sabun. Ia dpt membuang segala lebihan minyak pada kulit wajah. Lebihan minyak inilah yang memerangkap pelbagai kotoran dan bakteria yang mana boleh mengakibatkan jerawat. Kulit wajah akan rasa segar dan tegang selepas dicuci.

Kandungan Hebat Ephyra Skin Bar :

a. Bearberry Alpha Arbutin

Ekstrak buah beri yg paling berkesan, cepat dan selamat untuk mencerahkan kulit, membantu menjadikan tona kulit lebih sekata dan bersih dari bintik-bintik hitam

b. Rice Bran Oil

Bahan semulajadi dengan kandungan nutrient dan agen anti oksida yg mampu mengurangkan tanda penuaan serta menyuburkan kulit dari dalam disamping memperbaharui dan membaiki permukaannya.

c. Carrot Extract

Sifat anti keradangannya membantu menggiatkan semula sel kulit dan menjadikan tona kulit sekata, bersinar & membantu memperbaiki tisu melindungi kulit daripada sinaran matahari

d. Rumpai laut

Salah satu agen anti keradangan kepada jerawat, menjadikan kulit lebih anjal, serta menjadikan kulit lebih tegang dan halus.

e. Banana Enzyme

Bertindak sbg agen anti penuaan yg memperbaiki tekstur & tona kulit disamping menjadikan kulit lebih licin, halus & berseri

f. Glyserin

Sgt berguna merawat kulit eczema dan mengurangkan jangkitan bakteria pada kulit serta ia juga memberi kelembapan pd wajah

g. Collagen

Menyokong ketahanan fizikal & keanjalan sel kulit dan proses pembaharuan sel dgn lebih cepat untuk menjadikannya lebih tegang & anjal.

h. Glutathione

Membantu mencerahkan kulit dan memperbaiki keadaan kulit serta mengawal kesan-kesan bahaya radikal bebas dan mengelakkan pembetukan parut tebal.

Antara kebaikan Ephyra Skin Bar ialah :

• Mencerahkan kulit muka
• Memudarkan jeragat
• Melicinkan kulit muka
• Mengecutkan jerawat
• Memudarkan parut jerawat
• Menghilangkan whitehead dan blackhead
• Menghilangkan bintik-bintik hitam di wajah
• Memberi kesan yang tegang, segar dan berseri kepada kulit wajah

2. Ephyra Skin Nano Advance Repair Serum (serum)

Merupakan serum berteknologi Nano yang dipatenkan di Switzerland. Dengan kuasa teknologi Nano, serum tidak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit kerana saiz partikelnya yg sangat kecil. Serum Ephyra Skin Nano adalah gabungan formulasi beberapa bahan antioksida yang membantu mencerahkan dan mengekalkan keanjalan kulit.


Cara penggunaan : Dabkan serum Ephyra Skin Nano pada wajah. Selepas cucian, keringkan muka sedikit. Semasa kulit masih lagi lembap, segera sapukan serum di bahagian pipi, dahi dan dagu. Jika ada kawasan berjerawat, lebihkan sedikit di bahagian tersebut. Jgn risau, tak pedih! Serum ini dapat membantu mengecutkan jerawat & melembapkan kulit untuk masa yang panjang. Ia akan meresap masuk ke dalam kulit kemudian memperbaiki struktur dan lapisan kulit yang telah rosak akibat faktor umur, pencemaran & cahaya matahari.

Kandungan Hebat Ephyra Skin Nano :

a. Silanol + Hyaluronic Acid

• Melembapkan kulit
• Mengurangkan garis halus (anti-aging)
• Memperbaiki tekstur kulit yang rosak
• Mempercepatkan pembaharuan sel kulit baru yang sihat

b. Arbutin Semulajadi (ekstrak buah berry)

• Diekstrak daripada buah berry & sumber buah-buahan
• Agen pencerahan & pemutihan kulit natural yang selamat dan paling berkesan
• Agen anti penuaan yg dpt menegangkan kulit kendur
• Melindungi kulit daripada masalah pigmentasi
• Menghilangkan bintik hitam pada kulit

c. Vitamin C

• Mengandungi asid askorbik yang membantu membunuh bakteria pada kulit
• Mencerahkan kulit dengan selamat dan semulajadi
• Melindungi dari radikal bebas & menghalang kulit kusam / tompok hitam
• Menutup & mengecilkan liang pori yg besar / terbuka
• Memulihkan struktur kulit yg luka akibat jerawat / parut jerawat


d. Vitamin E

• Memudarkan parut dalam masa yg pantas
• Pelindung semulajadi dari sinaran matahari dan membantu mencegah kanser kulit
• Mengekalkan kelembapan kulit
• Menghilangkan garis halus, kedutan pd kulit mahupun kulit kusam
• Melegakan kulit terbakar (sunburn)
• Membuang sel-sel kulit mati akibat jeragat

e. Glutathione

• Meningkatkan kualiti kulit untuk lebih muda, segar & bersih
• Menghalang penghasilan Tyrosinase yang boleh menyebabkan bintik hitam
• Melambatkan proses penuaan kulit wajah
• Menjadi anti-oksida pada kulit dan memperbaharui sel kulit dengan yg baru.

Antara Kebaikan Ephyra Skin Nano Advanced Repair Serum ialah :


• Mengecutkan jerawat
• Menghilangkan parut jerawat & jeragat
• Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur
• Menghilangkan bintik-bintik hitam
• Mencerahkan kulit kusam
• Memperbaiki tona kulit tidak sekata
• Mengekalkan kelembapan wajah
• Merawat kulit terbakar (sunburn)

3. Ephyra Skin Snow Advance White Repair (pelembap)

Merupakan pelembap wajah berteknologi Geno-White berupaya memberi dan mengekalkan kelembapan pada kulit wajah untuk jangka masa yg panjang. Sesuai untuk semua jenis kulit, kesan positif dapat dilihat seawal 9-14 hari penggunaan.


Cara penggunaan : Sapukan pelembap selepas memakai serum. Tak sama seperti pelembap yang lain, ia adalah bersifat water-based yang mana ia berupaya melembapkan kulit dan memegang kelembapan air dalam kulit sehingga 12 jam. Ia juga boleh menjadikan tona kulit lebih sekata & sihat. Ditambah pula dgn Teknologi Geno White yg berupaya mengawal penghasilan melanin dalam kulit & elakkan pertumbuhan jeragat serta bintik hitam. Penggunaan yang konsisten & berterusan akan memberikan hasil yang cukup mengagumkan yang mana kulit akan beransur cantik, sihat & glowing. Segala cela & masalah tona kulit tidak sekata juga akan dapat diatasi.

Kandungan Hebat Ephyra Skin Snow :

a. Arbutin Semulajadi

• Melembutkan kulit wajah dan menjadikannya lebih segar serta bermaya
• Mencerahkan wajah
• Menjadikan tona kulit sekata


b. Vitamin C

• Mencerahkan kulit dengan efektif
• Mengandungi asid askorbik yang membantu membunuh bakteria pada kulit

c. Vitamin E

• Mengekalkan kelembapan kulit serta mencegah kulit kering
• Menghindarkan kulit daripada pigmentasi & jeragat

Antara kebaikan Ephyra Skin Snow Advanced White Repair :


• Melembapkan dan mengekalkan kelembapan wajah
• Mencerahkan kulit seawal 9 -14 hari
• Menggunakan teknologi Geno White (Teknologi yang mengawal pengeluaran melanin. Melanin yang terlebih dalam kulit muka akan menyebabkan terjadinya Jeragat, Bintik Hitam & Kulit Kusam.
• Membantu melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB
• Membantu mengurangkan minyak berlebihan pada kulit yang menjadi punca jerawat
• Mengurangkan tanda penuaan ( garis halus & jeragat )
• Menambahkan keserian kepada wajah untuk kekal muda & bersih.
• Mencerahkan secara semulajadi

Ketiga-tiga item ini mempunyai Kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) iaitu :

i. Ephyra Skin Bar ( (NOT190903359K)
ii. Ephyra Skin Nano ( NOT190807960K)
iii. Ephyra Skin Snow (NOT190807961K)

Bukan itu sahaja, EPHYRA Skin Series ini juga telah menjalani ujian makmal SGS yang merupakan ujian tambahan & sokongan bertaraf antarabangsa. Setiap sampel produk diuji secara rawak sama ada mengandungi logam berat seperti Merkuri, Hydroquinone, Paraben dan bahan berbahaya yang lain. Jadi, terbukti bahawa EPHYRA Skin Care Series selamat dan bebas daripada sebarang bahan logam berat berbahaya yang boleh memudaratkan kulit wajah dan kesihatan pengguna.

Harga pasaran bagi setiap item adalah –

1. Ephyra Skin Bar (sabun cuci muka) – RM39 (SM&SS)
2. Ephyra Skin Nano (serum dengan Teknologi Nano) – RM68 (SM&SS)
3. Ephyra Skin Snow (moisturizer dengan Teknologi Geno White) – RM48 (SM&SS)

Maklumat lanjut mengenai ephyra Skin Series :
Ephyra Skincare Series kini semakin mendapat tempat di hati pengguna tegar Ephyra. Jangan lupa
dapatkan set Ephyra Skincare Series dengan segera. Antara produk penjagaan wajah yang wajib
bagi setiap wanita! Wajib try okay! ^_^

Untuk Maklumat Lanjut :
Instagram : @ephyra2u
Facebook : Ephyra Oceanlife2u
Website : www.ephyra2u.com
Hotline: 03-4141 7889


Resepi Mee Kungfu Sedap dan Simple

MEE KUNGFU

Bahan-bahan buat mee:

500gm mee kuning
4 biji telur gred A @ 5 biji gred B
1/3 sudu teh Knorr cukup rasa
Minyak untuk menggoreng


Caranya:

1. Gaul semua bahan diatas.
2. Panaskan minyak dalam fry pan, Goreng mee diatas anggaran untuk seorang makan. Goreng hingga kekuningan kedua belah permukaan. Buat sampai habis

Bahan-bahan kuah:

7 ulas bawang putih diketuk
150gm isi ayam dipotong kecil
10 ekor udang dibuang kulit
3 ekor sotong dipotong bulat
2 sudu makan tepung jagung dibancuh dengan 1/2 cawan air suam
4 cawan air
3 sudu makan sos tiram
1 sudu teh serbuk lada sulah
5 batang baby corn dipotong memanjang
5 tangkai cili padi diketuk
carrot dipotong panjang & halus
hirisan brokoli
hirisan kobis bunga
garam secukup rasa
molassses brown sugar secukup rasa
sedikit bahan perasa
minyak untuk menumis

Caranya:

1. Panaskan minyak, tumis bawang putih hingga naik bau & keperangan.
2. Masukkan ayam, kacau hingga masak.
3. Masukkan udang & sotong, kacau hingga masak.
4. Masukkan air, garam, gula, sos tiram & perasa, biarkan hingga mendidih
5. Masukkan semua sayur, cili padi, lada sulah & bancuhan tepung jagung. Kacau selama 2 minit & angkat.
6. Tuangkan kuah ke atas mee kungfu. Hiaskan dengan hirisan daun sup, daun bawang, bawang goreng & hirisan limau nipis. Sedia untuk dihidang


Resepi Mee Rebus Siam Confirm Sedap!

MEE REBUS SIAM

Bahan-bahan:

1½ kg mee kuning (dicelur)
½ kg taugeh (dibuang ekor, dicelur)


Bahan kuah:

1 cawan udang geragau* (rendam sebentar dgn air, toskan)
3 sudu makan udang kering* (rendam, toskan)
300 gm daging/tetelan (rebus hingga empuk dgn lebihan air)
2½ cm halia*
2 cm lengkuas*
2 batang serai*
6 ulas bawang putih*
2 biji bawang besar*
4 sudu makan penuh rempah kari ikan
6 sudu makan penuh tauco (jgn ambil airnya, dilecek separuh halus)
1 kg keledek (direbus dan lecek halus)
sedikit kacang tanah goreng (ditumbuk kasar-kasar)- (optional)
lebih kurang 1½ – 2 liter air (diambil dari air rebusan daging dulu, kalau tak cukup ditambah air biasa)
garam dan gula secukupnya
3 senduk minyak masak.

Cara:

Kisar bahan-bahan * dan campurkan dgn rempah kari ikan. Gaul rata. Panaskan minyak dan tumis bahan tersebut hingga rempahnya garing. Masukkan daging,/tetelan, taucheo, keledek lecek, air/air rebusan daging, garam dan gula. Masukkan kacang tumbuk, dikacau sebentar dan sesuaikan rasanya dgn selera anda. Biarkan kuah mendidih baru diangkat.

Bahan taburan:

Daun sup/bawang, lada hijau/merah, bawang goreng, tahu goreng, limau kasturi, telur rebus.

Nota: Kuah Mee Rebus ini biasanya mesti ada rasa sedikit manis (jgn terlalu manis pula) dan juga rasa tauconya. Rempah karinya pula jgn terlalu banyak, nanti jadi mee kari ! Saya gunakan rempah kari ikan sebagaimana yg diajar oleh ibu saya. Selain menjadi pemekat kuah, kacang tumbuk juga digunakan utk menambah rasa enaknya. Tak perlulah gunakan tpg jagung utk memekatkan kuah

UPDATE | Destinasi Perlancongan Yang Sering Dikunjungi Di Pulau Pinang


Jika di tanya di mana destinasi menarik yang perlu dikunjungi ketika berada di Pulau Pinang mungkin senarai dibawah boleh dijadikan panduan.

Jom Lihat Tempat Menarik Di Pulau Pinang :

1. Penang Street Art, George Town


Image result for Penang Street Art, George Town

Sempena festival Georgetown, beberapa bangunan lama di bandar itu dihiasi dengan lukisan artist jalanan Ernest Zacharevic. Lukisan yang berbagai konsep ini dapat dilihat bukan di beberapa tempat sekitar Bandar Georgetown. Hasil karya beliau unik kerana ia menceritakan kisah hidup harian penghuni pulau tersebut.

2. Bukit Bendera, Air Itam


Related image

Salah satu tempat menarik di Pulau Pinang yang paling popular adalah Bukit Bendera atau Penang Hill. Percutian ke Pulau Pinang tidak sah jika tidak ke sini. Sungguhpun Bukit Bendera adalah tempat tarikan yang telah wujud sejak sekian lama, kini pelbagai penambahan telah dibuat bagi membolehkan lebih banyak aktiviti dapat dilakukan di puncak Bukit Bendera. Naik kereta api ke puncak adalah pengalaman yang cukup menarik. Boleh juga mendaki ke atas melalui Taman Botanikal bagi yang minat aktiviti lasak.

Selain menikmati keindahan Pulau Pinang dari ketinggian 830 meter, Bukit Bendera juga mempunyai banyak spot menarik seperti:

  • Muzium Burung Hantu
  • Dataran Love Locks
  • The Habitat
  • Earthquake & Typhoon Pavilion
  • Little Village
  • Viewing Deck

3. Night Market, Batu Ferringhi

Image result for Night Market, Batu Ferringhi

Sebuah pasar malam yang menjual pelbagai barangan cenderahati seperti keychain, pakaian, kraftangan dan sebagainya. Terletak di Batu Feringgi dan tidak jauh dari Pantai Tanjung Bungah. Satu tempat menarik di Penang untuk shopping cenderahati sambil-sambil makan malam di sini.

4. Avatar Secret Garden, Tanjung Tokong

Related image

Kalau di Avatar Secret Garden anda dapat melihat cahaya lampu magikal pada pokok-pokok, dekat Dark Mansion – 3D Glow In The Dark Museum ini pula anda akan dikelilingi oleh cahaya daripada lukisan-lukisan yang berubah daripada 2D kepada ilusi optik 3D. Antara dunia 3D Glow yang dapat anda nikmati di sini adalah tema-tema seperti misteri hutan tropika, jambatan bercahaya, berjalan di dalam laluan yang dikelilingi cahaya bintang dan banyak lagi! Jangan lupa untuk penuhkan bateri kamera anda sebelum ke sini!

5. Gurney Drive, George Town

Related image

Jika anda mencari tempat makan paling menarik di Pulau Pinang jangan lupa singgah ke 
Gurney Drive. Tempat ini menjadi meriah pada waktu malam dengan setiap warung menyediakan hidangan yang berbeza anda tidak kurang pilihan makanan untuk dipilih. Kerana laut hanya beberapa minit sahaja dari tempat ini jika anda pilih untuk kesana pada waktu malam anda boleh makan dalam keadaan rileks sambil menikmati tiupan angin laut yang nyaman. Disebabkan populariti Gurney Drive ini semakin meningkat, terdapat banyak apartment dan hotel baru didirikan di sini dan tempat ini telah menjadikan kawasan perdagangan kedua paling sibuk di pulau tersebut.

6. ESCAPE Theme Park, Teluk Bahang

Image result for ESCAPE Theme Park, Teluk Bahang

Kepada mereka yang lebih gemar aktiviti lasak jangan lepaskan peluang untuk ke Escape Theme Park Pulau Pinang. Terletak berhampiran dengan kawasan Batu Ferringhi Ia merupakan tempat dimana anda dapat membuat aktiviti lasak diatas pokok seperti, Monkey Busines (memanjat), Flying Lemur (ZipLining), Atan Leap (Bungie Jumping), dan untuk mereka yang gayat, belajar memanjat pokok kelapa.

7. Upside Down Museum, George Town

Image result for Upside Down Museum, George Town

Kalau melancong ke Penang bersama anak-anak kecil, destinasi sebegini adalah satu kemestian untuk kita terjah. Masa riang ria bersama keluarga & bergambar bersama dalam suasana persekitaran rumah yang perabutnya semua tunggang terbalik. Memang sangat best kalau datang ke sini dengan anak-anak & yang pasti, rumah terbalik di Penang ini mempunyai tarikannya yang tersendiri yang sudah tentu lain daripada kebanyakan rumah terbalik yang ada di negeri lain seperti di Melaka & Negeri Sembilan.

8. 3D Trick Art Museum, George Town

Image result for 3D Trick Art Museum, George Town

Mungkin anda sudah melihat gambar 3D Trick Art Musem Pulau Pinang ini di kongsi di media sosial. Didalam rumah 3D ini anda dapat melihat berbagai lukisan yang dapat mengelirukan mata yang memandang. Sesiapa yang suka bergambar pastikan anda singgah ke rumah ini.

9. Wonderfood Museum, George Town

Image result for Wonderfood Museum, George Town

Wonderfood Museum adalah sebuah tarikan yang unik di Penang ni. Macam mana muzium makanan boleh unik pula kan? Sebagai ‘wonder’ food museum, sudah semestinya ada keistimewaan pamerannya. Terletak di dalam bangunan berekabentuk kolonial 1940-an, muzium ini terbahagi kepada 3 bahagian galeri yang digelar sebagai Info Zone, Wow Zone dan Educational Zone. Di dalam seksyen pertama, dipamerkan 100 jenis street food dan makanan tradisional yang terkenal dalam kalangan komuniti Melayu, India, Cina dan Peranakan yang kesemuanya diletakkan di dalam gelas kaca. Untuk Zon Info, anda dapat melihat pameran bersaiz mini tentang bagaimana rakyat tempatan menikmati makanan di gerai-gerai di tepi jalan, gerai mamak dan macam-macam lagi.

10. Ghost Museum, George Town

Image result for Ghost Museum, George Town

Anda jenis yang suka menakutkan diri sendiri? Jom ke Ghost Museum yang terletak di George Town ni! Di dalam muzium ni terdapat banyak bilik-bilik yang telah dijadikan lokasi ‘berhantu’  dengan patung-patung yang nampak sangat real dan dipenuhi dengan darah. Jangan lupa juga untuk bergambar sewaktu berjumpa dengan hantu-hantu yang terdapat di sini, boleh meremang bulu roma kalau dilihat sekali lagi.

11. The Top Penang, George Town

Image result for The Top Penang, George Town

Buat yang masih tak tahu, The Top, Komtar kini telah pun dibuka sejak Disember 2016. Mungkin pernah sepi dengan pengunjung suatu ketika dulu, tetapi pembukaan The Tops menampakkan inisiatif yang baik untuk mengembalikan era kegemilangannya.

Percutian Anda Lebih Menyeronokkan Apabila Menyewa Homestay di Qnada Homestay

Selain banyak tempat popular yang boleh dikunjungi, menginap di Qnada Homestay salah satu rumah percutian yang dikehendaki dikelilingi oleh rasa sebenar Pulau Pinang namun hidup moden. Rumah percutian Qnada Homestay menawarkan pengalaman yang indah dan keselesaan untuk masa lapang kepada anda sekeluarga. Rumah yang selesa, luas, dan ditambah pula dengan berdekatan dengan destinasi popular di Pulau Pinang sentiasa menjadikan Qnada Homestay pilihan para pelancong


Klik Untuk Maklumat Lanjut : Qnada Homestay di Pulau Pinang

Pengalaman Join Fun Run Songket 2.0 MSU

Acara larian seperti Fun Run telah menjadi satu trend yang diminati oleh orang ramai. Setiap bulan pasti ada organizer yang akan menganjurkan aktiviti ini. Ada orang join Fun Run sebab suka mengumpul baju dan medal dan ada yang menjadikan ia sebagai hobi atau aktiviti ketika hujung minggu bersama keluarga. Apa jua niat masing-masing ianya merupakan suatu hobi yang baik. Tubuh badan juga boleh sihat dengan melakukan aktiviti seperti ini.


Bagaimana Boleh Terjebak Dengan Fun Run?

Setiap kali buka Facebook atau Instagram, Fara mesti nampak beberapa orang kawan post gmbar mereka join aktiviti Fun Run ni. Lihat satu persatu gambar post mereka dapat medal, berjumpa dengan kenalan baru, rasa seronok sangat! Dari situlah Fara rasa berminat untuk mencuba.

Fun Run Songket 2.0 MSU

Image result for fun run songket 2.0 msu"

Kalau duduk di Selangor, aktiviti Fun Run ni banyak di adakan di Cyberjaya dan Putrajaya. Kawasan sana memang cantik dan tenang tapi malangnya jauh dari rumah Fara. Dengan ada anak yang masih kecil Fara perlu fikir juga keselesaan mereka. Jadi Fara sentiasa up to date cari Fun Run yang berhampiran Shah Alam. Kebetulan kakak ipar yang bekerja di MSU kata nanti MSU akan menganjurkan Fun Run Songket 2.0 jadi bila buka sahaja untuk pendaftaran kami terus daftarkan diri.

Cabar Diri Sendiri

Bila rasa badan dah lesu Fara suka jogging sebab nak tahu tahap kemampuan diri. Kadang-kadang baru lari 1km dah penat. Jadi, sebelum tarikh Fun Run bermula Fara dan husband ambil peluang untuk menyihatkan diri dengan melakukan aktiviti di luar seperti jogging, bersenam dan bermain badminton. Bila badan keluar peluh rasa puas sangat. Stress pun hilang. 

Berjaya Tamatkan Larian 5KM


Sesekali dapat lakukan aktiviti macam ni rasa seronok sangat. Paling kagum lihat parents yang berlari sambil pegang stroller yang ada anak kecil di dalamnya. Itulah orang kata nak seribu daya taknak seribu dalih. Next time kami nak try bawa anak-anak pula. 



Set Mandian Bayi Dan Kanak-Kanak Terbaik dari Derma365

Masa untuk mandi!! bila suruh mandi anak-anak Fara paling excited sebab waktu itulah anak-anak dapat berendam dan main buih. Bagi Fara, waktu mandikan anak-anak juga merupakan bonding yang sesuai untuk mengeratkan lagi kasih sayang antara ibu dan anak. Bercakap mengenai waktu mandi, Fara percaya para ibu sangat menitikberatkan set mandian terbaik untuk anak-anak bukan? Fara sendiri akan mencari sabun mandian dan syampu rambut yang terbaik untuk anak-anak Fara. 


derma365 Pilihan Fara Sekeluarga

Penggunaan sabun yang sesuai adalah sangat penting agar kulit anak-anak tidak terjejas dan iritasi. Selain itu, sabun yang sesuai akan mengekalkan kelembapan kulit bayi anda dan memelihara kehalusannya. Kalau boleh kita akan pastikan set mandian yang dibeli sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah yang berkulit sensitif. Lebih mudah dan menjimatkan. 


Terdapat pelbagai pilihan sabun bayi di pasaran. Sekiranya anda sedang mencari sabun yang sesuai dan selamat digunakan untuk seisi keluarga bolehlah cuba produk dari derma365. Jenama derma365 ini sesuai digunakan dari bayi baru lahir sehingga orang dewasa. Sabun dari produk ini bertindak untuk melembap kulit sambil memberikan ketenangan kepada bayi anda.

Kelebihan Produk derma365

derma365 adalah barisan produk yang terbukti secara klinikal dan dermatologi yang dirumus khas untuk menawarkan penyelesaian kulit sensitif harian untuk anda dan keluarga anda. Kulit yang sihat memerlukan penjagaan yang khusus setiap hari, bukan sahaja sewaktu timbul masalah kulit. Inilah sebabnya mengapa produk rangkaian derma365 mempunyai pH-seimbang dan hypoalergenik, untuk melegakan kulit dan melindungi kulit dari persekitaran luaran yang sukar. Semua produk derma365 dirumus agar lembut pada kulit dan diformulasi bebas daripada sabun, pewarna, wangian, MIT, paraben, lanolin, bahan-bahan yang berasal dari haiwan, minyak mineral, SLS dan SLES.


Ada Masalah Kulit Sensitif? Derma365 Menawarkan Penyelesaian Kepada Masalah Kulit Sensitif


Kulit bayi anda sensitif? Diuji secara klinikal pada bayi terutamanya yang mempunyai masalah kulit sensitif, sabun ini terbaik untuk si manja. Ia juga diformulasikan agar dapat meminimakan kesan alergik pada kulit. Sabun ini juga tidak mengandungi SLS, SLES, paraben, pewarna tiruan serta alkohol yang tidak akan memedihkan mata.

Tidak Membahayakan Kulit Si Kecil. 

Sabun dari produk derma365 ini terbaik dalam penjagaan kulit terutamanya kulit bayi yang harus dijaga lebih rapi dan teliti. Ia membersihkan kulit bayi dengan halus dans secara lembut tanpa mengeringkannya. Sabun ini tidak akan memedihkan mata dan mempunyai pH seimbang untuk mandian bayi anda. Selamat digunakan untuk si comel kerana kandungannya bebas paraben, minyak mineral dan bahan berasaskan haiwan.


Jom Lihat Setiap Fungsi Produk Derma365 di Bawah :

1. Losyen derma365 BABY

Antara kelebihan losyen ini adalah seperti :-
  • Boleh membantu melembutkan kulit bayi
  • Melegakan serta memberi perlindungan kepada kulit
  • Keseimbangan pH dan mengandungi formula, hypoallergenic
  • Bebas dari pewarna, bauan, paraben, lanolin
  • Diuji secara klinikal dan mendapat peniktirafan pediatrician
  • Sesuai untuk bayi baru dilahirkan


2. Mandian (Gentle Cleanser) derma365 

Formula yang lembut, pH seimbang dan hypolergenik, diuji secara klinikal dan terbukti secara dermatologi, khusus untuk pembersihan dan pelembapan harian. Ia sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif dan kering, untuk kedua-dua muka dan badan. Ia membersihkan dan menenangkan kulit kering serta membantu mempromosikan perlindungan kulit dari persekitaran luaran. Rumusan ini bebas daripada sabun, pewarna, wangian, MIT dan parabens, juga “non-comedogenic” yang tidak akan menyumbat liang-liang pori.


3. Syampu Bayi derma365 BABY

Antara kelebihan losyen ini adalah seperti :-
  • Dapat membersih dan menjadikan rambut lebih lembut
  • Menguatkan dan mencantikkan rambut
  • Formulasi kesimbangan pH
  • Diuji secara klinikal
  • Formulasinya bebas daripada sabun, pewarna, MIT dan paraben
  • Sesuai untuk bayi yang baru dilahirkan.


4. Mandian Bayi derma365 BABY 

Antara kelebihan losyen ini untuk anak kecil adalah seperti :-
  • Boleh membantu membersihkan melembutkan kulit bayi
  • Memberi perlindungan kepada kulit
  • Keseimbangan pH
  • Formulasinya bebas daripada sabun, pewarna, MIT dan paeaben
  • Diuji secara klinikal dan mendapat pengiktirafan pediatrician
  • Sesuai untuk bayi baru dilahirkan


Kat Mana Boleh Dapatkan Produk derma365?



derma365 boleh didapati secara eksklusif di Guardian. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.derma365.com/en-my/


Beli Aiskrim Malaysia Murah Di Klang & Shah Alam

Aiskrim Malaysia sedap dinikmati tak kira dimana sahaja kita berada. Ketika dahulu aiskrim Malaysia hanya ada beberapa jenis perisa seperti sirap, milo, asam boi, dan jagung. 4 Perisa ni memang popular dalam kalangan kanak-kanak. Jika dapat beli aiskrim Malaysia perisa Milo terasa dah cukup kaya. Kenangan sungguh! Sekarang, aiskrim Malaysia ada banyak perisa yang lebih menarik dan sedap.


Saban hari permintaan aiskrim Malaysia semakin mendapat sambutan kerana campuran perisa yang pelbagai berjaya menambat hati penggemar aiskrim Malaysia. Antara menu popular aiskrim Malaysia yang berjaya menambat hati penggemar aiskrim Malaysia adalah seperti magnum, choki-choki, mint dynamic, oreo dan banyak lagi! Walaupun harganya sedikit mahal tetap berbaloi untuk di cuba. 

Beli Aiskrim Malaysia Murah di #aiskrimkami 



Jika anda rajin membuat sendiri aiskrim Malaysia boleh sahaja lihat resepi di google. Ramai telah berkongsikan resepi aiskrim Malaysia di blog masing-masing. Pada anda yang ingin menempah aiskrim Malaysia pula apa kata cuba sendiri keenakkan aiskrim Malaysia dari "AiskrimKami".

Fara telah merasa sendiri keenakkan beberapa jenis aiskrim yang ditawarkan oleh AiskrimKami dan ternyata ianya memang sedap dan berbaloi untuk dibeli. Masih terbayang kesedapan aiskrim yang Fara cuba iaitu Mint Dynamic, jagung dan anggur. Ketiga-tiga perisa aiskrim ini sangat sedap, lembut dan menepati selera Fara.

Menerima Tempahan Aiskrim Malaysia Murah di Klang dan Shah Alam


Tidak kira sama ada anda ingin menempah aiskrim Malaysia dalam kuantiti yang sedikit atau banyak, AiskrimKami pasti menerima tempahan anda. Fara sarankan anda membuat tempahan awal aiskrim Malaysia bagi memudahkan pihak AiskrimKami menyiapkan tempahan anda.

AiskrimKami Menawarkan Lebih Dari 15 Jenis Perisa Aiskrim Malaysia


Sebut sahaja perisa yang anda inginkan pasti AiskrimKami boleh buatkan untuk anda. Perisa yang paling mendapat permintaan dari pelanggan mereka adalah magnum, mint dynamic, choki-choki, lime, milo choki-choki dan banyak lagi. Fara berani jamin anda tidak akan menyesal setelah mencuba kesedapan aiskrim yang mereka buat. AiskrimKami sentiasa menjaga kualiti aiskrim mereka. 


Merima Tempahan Aiskrim Malaysia Dalam Kuantiti Yang Banyak 

AiskrimKami juga turut menerima tempahan aiskrim Malaysia dalam kuantiti yang banyak. Kebanyakkan pelanggan mereka akan menempah aiskrim Malaysia untuk di jual di kedai runcit atau pasaraya. Jadi, kepada peniaga yang mencari pembekal aiskrim  Malaysia murah dan sedap jangan segan silu untuk menempah aiskrim Malaysia dari AiskrimKami. Pasti berbaloi!

 

 

Jom Tempah Aiskrim Malaysia Pilihan Anda Sekarang!

Terliur lihat aiskrim Malaysia diatas? tunggu apa lagi cubalah sendiri baru tahu sedap ke tidak! Untuk order aiskrim Malaysia dari AiskrimKami boleh terus hubungi mereka di :

Instagram AiskrimKami